Football Manager

FIFA vs. PES, és természetesen az egyetlen manager.
realfan91
Kedvenc játékosaid: Di Maria, Jesé, Beckham, Zidane

Re: Football Manager

HozzászólásSzerző: realfan91 » 2014. szeptember 4., csütörtök 23:57

tucsoki írta:Mondjuk az előző LFCMarshall update nem sikerült a legjobbra, legalábbis ami a best potential rating-et illeti. Minden játékosnak van egy current és potential százaléka, értelemszerűen 0-tól 100-ig terjedhet.

A játék legjobb játékosa így Messi, aki 91,07%-os, míg azt várnánk hogy CR is a közelében van, tévedünk, mert olyan emberek előzik meg jócskán mint Neymar, Suarez, Özil, Matic, Iniesta, Isco, Wilshere, Götze, Cavani, Lewa, Hazard, de még sokkal érthetetlenebb játékosok is felmerülnek, Kagawa, Yacob, stb. CR csak 79,97%-os. Role Ratingben lebontva, Advanced Forward szerepkörben CR 85, Messi 89, de még szélsőként is jobb nála (86-84). Nyilván nem ezen múlik hogy jól szórakozom e vagy sem, de cseppet bosszantó hogy ennyire belemásztam...
Mi ez a százalék?? Mert ez nem a CA amiről te beszélsz. Ezek után pedig nem látom értelmét annak a számnak, főleg annak hogy ezen idegeskedjél. :mrgreen:
szasztok :banplz:

bíztam benne, h a hosszabbításban is bebugolnak kettőt. :mrgreen:
lol? :lol:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. szeptember 4., csütörtök 23:12

Mondjuk az előző LFCMarshall update nem sikerült a legjobbra, legalábbis ami a best potential rating-et illeti. Minden játékosnak van egy current és potential százaléka, értelemszerűen 0-tól 100-ig terjedhet.

A játék legjobb játékosa így Messi, aki 91,07%-os, míg azt várnánk hogy CR is a közelében van, tévedünk, mert olyan emberek előzik meg jócskán mint Neymar, Suarez, Özil, Matic, Iniesta, Isco, Wilshere, Götze, Cavani, Lewa, Hazard, de még sokkal érthetetlenebb játékosok is felmerülnek, Kagawa, Yacob, stb. CR csak 79,97%-os. Role Ratingben lebontva, Advanced Forward szerepkörben CR 85, Messi 89, de még szélsőként is jobb nála (86-84). Nyilván nem ezen múlik hogy jól szórakozom e vagy sem, de cseppet bosszantó hogy ennyire belemásztam...

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. augusztus 28., csütörtök 21:37

Leverkusen 2012/13

Igazolások
A keret egész korrekt volt ahhoz képest, de nyilván nem tökéletes. Kb. 10-15 milliót kaptam költekezni. Középpályára tehermentesítésként jött Ekdal végleg, kölcsönbe Gastón Ramirez, Valencia, Amalfitano. Januárban tovább erősítettünk: jött Levels jobbhátvéd alternatívának, olcsó, de ennyi pénzért bőven megéri. Pereira-t zsákbamacskának vettem, talán nem kapott elég időt bizonyítani, de annyira alulteljesített hogy hamar tovább is adtam. Schär a jövő védelmébe érkezett, egy fél évvel korábban mint akartam, de a Wollscheid, Reinartz, Spahic, Papadopoulos (utóbbi kölcsönben volt egy évet) négyesből hárman is képesek voltak lesérülni. Ömer Toprak egyikőjüknél sem jobb, örömmel adtam tovább.

Nemzetközi porond
BL selejtező: Arsenal ellen sikerült egy gólnak köszönhetően búcsúzni (3-2, 0-0).
Az EL csoportköröket könnyedén vettük, majd a második körben az Inter ellen 2-2-vel pottyantunk ki, egy "ha reggelig játszuk se lövünk több gólt" meccsen.

Bajnokság
Sokat szöszöltem a taktikával, szóval nem biztos hogy a legfényesebb mutatók, de a második hely magáért beszél. Jövőre nyilván az aranyért megyünk.

Igazolások
A következő szezonra felturbóztam a keretet, a gyenge/haszontalan játékosokon sikerült túladni, jött pár komolyabb arc, minőségben és mennyiségben is készen állunk a BL-re.
Tarqit, Borchers két fiatal tehetség, Pohjanpalo már kezdéskor transfer arranged volt. Ők és még jó pár ifi ment kölcsönbe, illetve újra elhoztam egy évre Gastón Ramirez-t és Valencia-t, bár utóbbit nem kizárt hogy visszaküldöm, túl bő a keret...

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. augusztus 22., péntek 20:01

Southampton második idény (2014-15)
Első szezonomban 3. lettem a bajnokságban, most egy hasonló helyezés volt a cél, mivel nyáron elég sok új játékost hoztam, ráadásul Lambert se lett fiatalabb. Igazolásaim. A keretet bővíteni akartam, mert szerettem volna idén minden frontra egyaránt összpontosítani. A keret túl bőre sikerült, de a BL nem jött össze, mivel a legnehezebb csoportba kerültem a PSG, Benfica, Inter hármas mellé, ahol hatalmas balszerencsével kiestem. Az EL-ben pedig már a második körben megkaptam a Manchester City-t, akik 2-1-es összesítéssel kivertek. Ennyit a nemzetközi kupákról. A hazaiakat beszoptam hamar, azt nem is taglalnám. Bajnokságot szarul kezdtük, de aztán összeszokott a csapat és a végére már játékban is fel tudtuk venni a versenyt a többi naggyal, így a jó tavasznak köszönhetően meglett az ezüstérem.
A év menedzsere én lettem, a vezetőség meg úgy bepörgött, hogy elkezdték bővíteni a stadiont majdnem 8000 férőhellyel, így közel 40.000-es lesz, ami még mindig elég csekély szám, de mivel nem én kértem, hogy bővítsenek, ezért csak örülni tudok neki.
A keret így néz ki idény végén. El fog menni pár játékos, mert nagyon komoly ajánlatok érkeztek már. A védelemből nem engedek el senkit, főleg nem Shaw-t, aki 19 még csak, és megint közel járt az év játékosa címhez. Musacchiot, a cserevédőmet viszi a United 11 millióért, ami elég jó pénz érte, ahhoz képest, hogy szinte végig padozott. A védelem átlagéletkora Ter Stegennel kiegészülve kb. 21,5, ahol Clyne a legidősebb a maga 24 évével. Be is zsebeltek 6 hónap fiatal játékosa címet a srácok. Wanyamaért és Shawért is 40 millió feletti ajánlatok érkeztek, pedig még júliusban se járok. A csatársorral nem vagyok kibékülve, oda biztosan hozok valakit, és Gaston Ramirezzel az év fiatal játékosa lett, de egy komolyabb ajánlat esetén lehet, hogy megválok tőle.

A Napolival meg tudtam egyezni Hamsikért 29 millióban, és vele is megegyeztem egy 5,5 milliós bruttó fizetésben, de egészen "meglepő" módon nem engem választott, hanem a City-t, ahol 16 milliót fog keresni bruttóban. :mrgreen:

Jövőre BL-ben legjobb 8-ig szeretnék menni, a bajnokságban a 1. hely a cél és a hazai kupákban is szeretnék minél tovább megmaradni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. augusztus 22., péntek 13:21

A 2. szezonomban szeptemberben járok a Wolverhamptonnal. Megnyertem az angol ligakupát, az FA Kupát, a Johnstone's Paint Trophyt, illetve a szezon elején a szuperkupát. A harmadosztályból 2. helyen jutottam fel. Sikerült is kialakítanom egy viszonylag erős keretet. Kapusok: Hennessey, Ikeme, Friedel. Védők: Jenkinson, De Silvestri, Boyata, Tom Lees, Coates, Stearman, Ansaldi, Ziegler. Középpályások: Frimpong, José Rodriguez, M'Bia, Scott Allan, Edwards, Davis, Mariga, Bentley, Kiko, Tom Ince, Quaresma. Csatárok: Okazaki, Bent, Yaya Sanogo, Sigurdarsson.

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. augusztus 20., szerda 22:59

szasztok :banplz:

bíztam benne, h a hosszabbításban is bebugolnak kettőt. :mrgreen:

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2014. augusztus 20., szerda 18:33

Én ma nagyon felba*tam magam a játékkal... Mondom végre felteszem a 13-at. Sociedaddal kezdtem egyet,hát... Az első 3 hét alatt 9(!!!!) kezdő játékosom sérült le rövidebb(3-4hét)-hosszabb(3-4hónap) időre. Persze igazolni pénz nulla. Annyira kiakadtam,hogy töröltem az egész játékot. A régi 12 sokkal jobb volt,és ekkora sz*patás nem volt :/

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. augusztus 20., szerda 17:25

ebben azért van egy kicsi mázli, de nem szabad leírni a szerbeket. nyilván én vagyok a esélyes, de az előző körben a napolit verték ki, és a csoportból is 1. helyen mentek tovább. be van töltve az összes szomszédország bajnoksága, szóval egész jók a kelet-európai csapatok. az mtk is továbbment az EL-csoportból, pl.

http://imagerz.com/QBYTXEtvAwMDBVMeEQVQ
profik vagyunk fasszopókám! :mrgreen:

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2014. augusztus 20., szerda 15:39

van valakinek 14.3.0-ás virágboltból szerzett patch fent? kéne egy kis help pm-ben vagy itt is akár.
előre is kösz
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. augusztus 20., szerda 15:35

Mekkora mocsokságok vannak ebben a játékban. :lol: Volt egy kis időm, így jobban ránéztem. 4.5 euroért in-game editor, 0.79ért 1 Millio font a csapatod kasszájába...etc. Szóval a Sega pénzzé tette a csalásokat a játékban, ide jutottunk. :roll:

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. augusztus 17., vasárnap 13:56

nem szeretek nagy csapattal játszani,de muszáj volt egy realosat még utoljára elkezdenem. :D

első két évben MINDENT megnyertem. :salute:
a harmadikba sajnos nem esett le a bl(münchen a nyolcaddöntőbe simán kicsapott),de spanyolba ugyanúgy alázok.

most a gála kezdőm a negyedik évben ez:
casillas-carvajal,ramos,varane,coentrao-vidal(yaya),pogba(modric)-bale(dm),isco,cr-agüero(suarez)

muszáj kicsit trollkodni :mrgreen:
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2014. augusztus 17., vasárnap 12:29

Össze jött Fierro-nak az aranylabda. :) Kis túlzással saját nevelés, úgyhogy nagyon örülök neki. :)
Messi egyébként 9x-es (!!!) győztes... :roll:

http://imagerz.com/QBYTWUtvAwMDBV8fRQVQ
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. augusztus 16., szombat 23:34

hopp-hopp
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2014. augusztus 16., szombat 12:02

Santi írta:Játékban Alt+F9-et nyomsz, ezzel elmenti az aktuális képernyőt a játék alapértelmezettként a Dokumentumok\Sports Interactive\Football Manager 2014\screenshots mappába.
Ezt képet megfogod és feltöltöd egy képfeltöltő oldalra például http://imagerz.com/
Innen pedig feltöltés után kimásolod a Directlink mezőben látható linket és elhelyezed itt a fórumon természetesen url tagek közé rakva, ami gondolom már menni fog.

A link kb így fog kinézni
http://imagerz.com/QBYSDUtvAwMDBVobQAVQ
Köszi a segítséget! :) Ezek után akkor terhelhetem a fóumot. :mrgreen: Csak egyelőre nincs mivel, mert úgy néz ki, hogy igaz a mondás, hogy minden csoda 3 napig tart. Idén már ki estem a liga kupából egy Newcastle ellen (pedig az összes nagy kiesett), csak 4. vagyok a bajnokságban és a BL-ben sem állunk valami jól, csak 2-ok vagyunk az Inter mögött. :(
Idény végén jönnek a képek, remélem össze szedik magukat a srácok. :mrgreen:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. augusztus 14., csütörtök 18:12

M1Ö írta:Privátban valaki segíthetne, h-h kell képeket feltölteni, mert azokat is szívesen megosztanám. :)
Játékban Alt+F9-et nyomsz, ezzel elmenti az aktuális képernyőt a játék alapértelmezettként a Dokumentumok\Sports Interactive\Football Manager 2014\screenshots mappába.
Ezt képet megfogod és feltöltöd egy képfeltöltő oldalra például http://imagerz.com/
Innen pedig feltöltés után kimásolod a Directlink mezőben látható linket és elhelyezed itt a fórumon természetesen url tagek közé rakva, ami gondolom már menni fog.

A link kb így fog kinézni
http://imagerz.com/QBYSDUtvAwMDBVobQAVQ

Ami engem illett ha esetleg valaki várja az első Budesligás beszámolómat (van ilyen?) a Rostockkal, akkor csalódnia kell, mert egy időre felfüggesztettem a játékot. Nincs sikertelenség, bosszúság vagy ilyesmi, csak kicsit meguntam most az FM-et, szüneteltetem, az is lehet, hogy már nem is fogok játszani a 15-ig.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2014. augusztus 13., szerda 19:17

Korábban írtam, hogy a West Ham-mel szenvedek, mert pénz szűkén voltunk.
Na, hát pénz nem jött jó darabig, de össze hoztam eddigi magasan legjobb karrierem. :mrgreen:
A 2018/19-es szezonom tökéletesre sikerült. 96 ponttal bajnok lettem, liga és FA kupa győztes és a hab a tortán, hogy a BL is össze jött. :) Az idei szezonban behúztuk a Community Shield-et és az euróoai szuperkupát is, tehát egyelőre úgy néz ki, hogy folytatódik a sikerkorszak. Már van 36 millióm igazolni, de ezt meg hagyom jövőre, mert per pill tökéletes a keret, jövőre akarok többet változtatni, vannak korosodó játékosaim. Taktikáról, meccsekről, játékosokról nem írnék, mert nagyon hosszú lenne. :mrgreen: De Carlos Fierrot meg kell említsem. Minden karrieremben megveszem amikor kisebb csapatokkal kezdek. De itt a West Ham-ben olyan számokat produkál, hogy az valami hihetetlen. Évről évre fejlődik, tavaly 70+ gólt szerzett, 49-et a bajnokságban és 9-et a BL-ben ezekkel gólkirály lett. A bajnokságban már zsinórban harmadjára.
Szóval őt ajánlom mindenkinek.

Privátban valaki segíthetne, h-h kell képeket feltölteni, mert azokat is szívesen megosztanám. :)

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. augusztus 13., szerda 19:08

LOL... :lol:

Ilyen se volt meg. Jok ezek a nemet kupa elso fordulok. :mrgreen:
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. augusztus 6., szerda 12:39

Évezredes makkom van mindig ebbe az FM14-be! :D Most éppen a Wolverhamptonnal vagyok. December közepén 2. vagyok az angol harmadosztályban, bejutottam a Johnstone's Paint Trophy fináléjába, állok még a FA Kupában, de ami a legszebb, hogy eljutottam a ligakupa elődöntőéig. A Crystal Palace leszámítva nem kaptam eddig első osztályú gárdát. Most az elődöntőben is a Nottinhgam Foresttel csapok össze, mely 2.osztályú. A negyeddöntő volt a legszebb, amikor 5-2-2-1-ben játszottam. (2 vkpval.) elmentünk a hosszabbításig, amikor a Bolton vezetést szerzett én, pedig a 122. percben az első kapura lövésemből egyenlítettem. Majd mentem tovább büntetőkkel. :mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 4., hétfő 22:59

Az mekkora kamu már, hogy Ghána az FM12-ben bejut az idei vb-döntőbe :D A csoportkörben már taliztunk, akkor a 83. percben egyenlítettek.... Részletekkel majd holnap jövök :)
"And my heart will leave you never."

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2014. augusztus 4., hétfő 20:57

hát gyerekek, ilyen nem létezik.
De, többek között ezért is hagytam abba sok karrierem. Persze, van ilyen, hogy 1-2 alkalommal becsúszik egy "lemákolás", de amikor zsinórban 3-4-5 meccsen is úgy kapok ki, hogy van 4-5 ajtó-ablak ziccerem, 25 lövésem, az ellenfél meg elmegy egyszer, vagy szögletnél odaér, akkor kicsit fel tudom magam húzni...

Most pl. a Napolival kezdtem egyet, nagyon csúnyán beragadtam a rajtnál, a megálmodott 5-3-2 nem akart működni, de persze folyamatosan úgy kaptam ki, hogy minden jelentős statisztikában az ellenfelek fölé nőttem... De ezt betudom a kezdeti nehézségeknek, illetve gyorsan váltottam a régi, jól bevált 4-2-3-1-re, úgy tűnik ez jobban fekszik...
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: