Southampton második idény (2014-15)
Első szezonomban 3. lettem a bajnokságban, most egy hasonló helyezés volt a cél, mivel nyáron elég sok új játékost hoztam, ráadásul Lambert se lett fiatalabb.
Igazolásaim. A keretet bővíteni akartam, mert szerettem volna idén minden frontra egyaránt összpontosítani. A keret túl bőre sikerült, de a BL nem jött össze, mivel a legnehezebb csoportba kerültem a PSG, Benfica, Inter hármas mellé, ahol hatalmas balszerencsével kiestem. Az EL-ben pedig már a második körben megkaptam a Manchester City-t, akik 2-1-es összesítéssel kivertek. Ennyit a nemzetközi kupákról. A hazaiakat beszoptam hamar, azt nem is taglalnám. Bajnokságot szarul kezdtük, de aztán összeszokott a csapat és a végére már játékban is fel tudtuk venni a versenyt a többi naggyal, így a
jó tavasznak köszönhetően meglett az
ezüstérem.
A
év menedzsere én lettem, a vezetőség meg úgy bepörgött, hogy elkezdték bővíteni a stadiont majdnem 8000 férőhellyel, így közel 40.000-es lesz, ami még mindig elég csekély szám, de mivel nem én kértem, hogy bővítsenek, ezért csak örülni tudok neki.
A
keret így néz ki idény végén. El fog menni pár játékos, mert nagyon komoly ajánlatok érkeztek már. A védelemből nem engedek el senkit, főleg nem Shaw-t, aki 19 még csak, és megint közel járt az év játékosa címhez. Musacchiot, a cserevédőmet viszi a United 11 millióért, ami elég jó pénz érte, ahhoz képest, hogy szinte végig padozott. A védelem átlagéletkora Ter Stegennel kiegészülve kb. 21,5, ahol Clyne a legidősebb a maga 24 évével. Be is zsebeltek 6 hónap fiatal játékosa címet a srácok. Wanyamaért és Shawért is 40 millió feletti ajánlatok érkeztek, pedig még júliusban se járok. A csatársorral nem vagyok kibékülve, oda biztosan hozok valakit, és Gaston Ramirezzel az év fiatal játékosa lett, de egy komolyabb ajánlat esetén lehet, hogy megválok tőle.
A Napolival meg tudtam egyezni Hamsikért 29 millióban, és vele is megegyeztem egy 5,5 milliós bruttó fizetésben, de egészen "meglepő" módon nem engem választott, hanem a City-t, ahol 16 milliót fog keresni bruttóban.
Jövőre BL-ben legjobb 8-ig szeretnék menni, a bajnokságban a 1. hely a cél és a hazai kupákban is szeretnék minél tovább megmaradni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.