PC (játékok, Steam, konfiguráció)

Mindenféle számítógépes és konzolos játékokról lehet itt szó.
realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: PC (játékok, Steam, konfiguráció)

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2022. november 1., kedd 9:11

Gerr90 írta:
realmadrid95 írta:
En nem hasznalok, viszont azt tudd, hogy ha online jatszol vele, siman fent akadhat a rendszeren es orokos bant kapsz. Codnal tavaly meg igy volt, lehet volt valtoztatas azota. En Apexezni szoktam, ott is igy volt meg par honapja. Azt javaslom neked, hogy eroltesd picit a joyt es belejossz.(13 evig pcs voltam, mondjuk kockanak nem mondanam magam, heti 6-7 ora jatek talan.) nagyjabol 2-3 honap gyakorlas utan siman lehoztam a meccseket pro pcsek ellen..:)
Ez csak részben igaz. Valóban vannak játékok, amikben ban-t eredményezhet a mókolás, de kivételek is akadnak, mint például a COD. Ott évek óta teljes mértékben szabályos egeret és billentyűzetet használni, van hivatalos támogatás, sőt elvileg a matchmaking is olyan, hogy hasonlóan játszó emberekkel igyekszik összedobni.

Koszonom a javitast, ugy emlekeztem, hogy codnal is igy volt. Megmondom oszinten, en csak ketszer jatszottam vele.

Gerr90
Kedvenc játékosaid: Modrić, Camavinga

HozzászólásSzerző: Gerr90 » 2022. november 1., kedd 9:09

realmadrid95 írta:
En nem hasznalok, viszont azt tudd, hogy ha online jatszol vele, siman fent akadhat a rendszeren es orokos bant kapsz. Codnal tavaly meg igy volt, lehet volt valtoztatas azota. En Apexezni szoktam, ott is igy volt meg par honapja. Azt javaslom neked, hogy eroltesd picit a joyt es belejossz.(13 evig pcs voltam, mondjuk kockanak nem mondanam magam, heti 6-7 ora jatek talan.) nagyjabol 2-3 honap gyakorlas utan siman lehoztam a meccseket pro pcsek ellen..:)
Ez csak részben igaz. Valóban vannak játékok, amikben ban-t eredményezhet a mókolás, de kivételek is akadnak, mint például a COD. Ott évek óta teljes mértékben szabályos egeret és billentyűzetet használni, van hivatalos támogatás, sőt elvileg a matchmaking is olyan, hogy hasonlóan játszó emberekkel igyekszik összedobni.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2022. november 1., kedd 7:10

dortev írta:
realmadrid95 írta: En nem hasznalok, viszont azt tudd, hogy ha online jatszol vele, siman fent akadhat a rendszeren es orokos bant kapsz. Codnal tavaly meg igy volt, lehet volt valtoztatas azota. En Apexezni szoktam, ott is igy volt meg par honapja. Azt javaslom neked, hogy eroltesd picit a joyt es belejossz.(13 evig pcs voltam, mondjuk kockanak nem mondanam magam, heti 6-7 ora jatek talan.) nagyjabol 2-3 honap gyakorlas utan siman lehoztam a meccseket pro pcsek ellen..:)
Nem beszólásképp, de azok tuti nem "pro" PC-sek voltak. :) Ők még a szoftveres/hardveres egérgyorsítást és a 360 fokos fordulat egértávját is magukra optimalizálják, aztán évekig konzisztensen azon maradnak. Legalábbis az arena FPS community ilyen volt míg élt. Ilyen precízióra és konzisztenciára az analóg karok totál alkalmatlanak. De amúgy egyetértek. Inkább érdemes megszokni. Az egész iron sight célzási mechanika legfőbb hajtóereje az FPS-ek/TPS-ek analógra való butítása, hogy azzal is élvezetesek és használhatóak legyenek a fegyverharcok. Pár hét alatt jellemzően mindenkinek rááll az agya.

Top 100 predatorban vagyok, ahol nevszerint ismeri mar egymast az ember es tudja ki mivel jatszik Apexen. :) Meglepodnel, hogy mennyire ra lehet erezni a joyistickra.
En speciel az aim assistot reg kilottem, mivel sok esetben a triobol a masik enemyre huzott, akit mar knockoltam.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. október 31., hétfő 22:37

COD-ban PC-n is sokan jatszanak controllerrel az aim assist miatt :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. október 31., hétfő 22:16

ferni írta: megnézném hogy lőné meg őket bárki is kontrollerrel :mrgreen:
Max friendly fire-re lennének jók. :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. október 31., hétfő 22:13

Épp ma kezdett Rio de Janeiroban a CSGO Major, megnézném hogy lőné meg őket bárki is kontrollerrel :mrgreen:

Kijutott egy magyar, torzsi is, első meccsüket nyerték a MOUZ-zal.

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2022. október 31., hétfő 21:48

realmadrid95 írta: En nem hasznalok, viszont azt tudd, hogy ha online jatszol vele, siman fent akadhat a rendszeren es orokos bant kapsz. Codnal tavaly meg igy volt, lehet volt valtoztatas azota. En Apexezni szoktam, ott is igy volt meg par honapja. Azt javaslom neked, hogy eroltesd picit a joyt es belejossz.(13 evig pcs voltam, mondjuk kockanak nem mondanam magam, heti 6-7 ora jatek talan.) nagyjabol 2-3 honap gyakorlas utan siman lehoztam a meccseket pro pcsek ellen..:)
Nem beszólásképp, de azok tuti nem "pro" PC-sek voltak. :) Ők még a szoftveres/hardveres egérgyorsítást és a 360 fokos fordulat egértávját is magukra optimalizálják, aztán évekig konzisztensen azon maradnak. Legalábbis az arena FPS community ilyen volt míg élt. Ilyen precízióra és konzisztenciára az analóg karok totál alkalmatlanak. De amúgy egyetértek. Inkább érdemes megszokni. Az egész iron sight célzási mechanika legfőbb hajtóereje az FPS-ek/TPS-ek analógra való butítása, hogy azzal is élvezetesek és használhatóak legyenek a fegyverharcok. Pár hét alatt jellemzően mindenkinek rááll az agya.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 31., hétfő 21:21

torjack írta: Uraim!

Az a helyzet, hogy pár hónapja landolt nálam egy használt ps4, be is lett szerválva hozzá pár játék, de a kontrollerrel pc-s kockaként nem igazán tudok kibékülni (egyszer majdnem falhoz vágtam...). Na szóval, mert a google a barátom, kiderült, hogy lehet venni jelátalakítót, amivel össze lehet hozni a konzolt billentyűzet+egér kombóval. Van ezzel valakinek tapasztalata? Mármint milyen cuccot (spirit of gamer?) érdemes beszerezni? Neten láttam néhány típust, de vakon nem rendelném le egyiket sem.
Én PS4-hez ilyet használtam: https://eu.splitfish.com/fragfx-game-co ... a-ps4.html
Hivatalos license van, így teljesen legális. Én nagyon szerettem.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2022. október 31., hétfő 21:11

Köszi, majd még alszom rá egy párat. Sokat nem használom, úgyhogy azt nem mondhatom, hogy olyan sokat erőltettem volna. Online nem kockulok, úgyhogy ban miatt nem aggódom.

Év végi szabadságon majd ráfekszem, hátha hamarabb szokom meg, mint ahogy falhoz csapnám az egészet :lol:

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2022. október 31., hétfő 21:03

torjack írta: Uraim!

Az a helyzet, hogy pár hónapja landolt nálam egy használt ps4, be is lett szerválva hozzá pár játék, de a kontrollerrel pc-s kockaként nem igazán tudok kibékülni (egyszer majdnem falhoz vágtam...). Na szóval, mert a google a barátom, kiderült, hogy lehet venni jelátalakítót, amivel össze lehet hozni a konzolt billentyűzet+egér kombóval. Van ezzel valakinek tapasztalata? Mármint milyen cuccot (spirit of gamer?) érdemes beszerezni? Neten láttam néhány típust, de vakon nem rendelném le egyiket sem.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2022. október 31., hétfő 20:53

Uraim!

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 28., péntek 0:37

sonic írta:
zsuninnyo írta:

Ezen peldaul meglepodtem, hogy a diablo 3-at mi az asszonnyal jatszottuk xbox-on es nagyon fasza volt az iranyitas, es meg a ps2-s baldur's gate is fasza volt couch coopban, szoval azert ezt a mufajt nem adnam oda kizarolagosan a pcnek (bar vannak irtozatosan elbaltazott iranyitasok is konzolra). RTS-t azt adom, bar a halo wars az xboxon is kenyelmes volt, bar nem tudom azt nevezhetem-e klasszikus rts-nek.
Itt azert van egy kis fogalomzavar is. A Baldurs Gate egy masik mufaj. De ha mar igy szoba kerultek a CRPG-k, amik kijottek az utobbi 2 evtizedben gyakorlatilag mind pc-re keszult, a konzol valtozatok max atiratok. Kontrollerrel navigalni egy szerepjatek inventory-jat, vagy combat-jat sokkal rosszabb elmeny mint kattingatni az egerrel. Nem kivanom senkinek. Persze lehetseges ha nincs mas valasztasod...
Diablo klonoknal pedig folyamarosan celozni kell a kepernyo kulonbozo pontjaira es mivel ezek akcio orientaltak mindezt gyorsan es precizen, kontroller nem idealis erre, eger viszont az.

Diablo3-rol pedig megvan a velemenyem de az most nem tartozik ide. :D
Azt akartam szemleltetni, hogy egy alapvetoen eger billentyuzetre tervezett a jatek (baldur's gate, diablo) az tud jo lenni. Mas a ketto, de az eger iranyitas kb ugyanaz. Az inventroy basztatasa, az ido, ez ketsegtelen. De alapvetoen a diablo 3 iranyitasban messze atugrotta a lecet, nem csak elviselheto, hanem teljesen jo (nehany dolog fura, peldaul ugye a teleport az fix tavolsagra van), a celzott skilljeidet tudod celozni siman. Magarol a jatekrol nekem is van velemenyem, de egy szodaval elmegy, asszonnyal seasonokben jatszani jo volt. MInden masra ott a D2R, vagy elotte a D2.
Sajnos a D4 sem diablo lesz, de ha elvonatkoztatok attol, hogy diablonak kene lennie, jo kis game lehet. Nekem nagyon a Sacred-re hasonlit, ami jo pont, mert szerettem azt nagyon.

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2022. október 27., csütörtök 22:42

sonic írta: Itt azert van egy kis fogalomzavar is. A Baldurs Gate egy masik mufaj. De ha mar igy szoba kerultek a CRPG-k, amik kijottek az utobbi 2 evtizedben gyakorlatilag mind pc-re keszult, a konzol valtozatok max atiratok. Kontrollerrel navigalni egy szerepjatek inventory-jat, vagy combat-jat sokkal rosszabb elmeny mint kattingatni az egerrel. Nem kivanom senkinek. Persze lehetseges ha nincs mas valasztasod...
Diablo klonoknal pedig folyamarosan celozni kell a kepernyo kulonbozo pontjaira es mivel ezek akcio orientaltak mindezt gyorsan es precizen, kontroller nem idealis erre, eger viszont az.

Ezeket a Steam Controller amúgy nagyon jól megoldotta. Minimális hozzászokással nagyon fluid élmény a trackpad+giroszkóp kombináció, a Steam Deck pedig gyakorlatilag tökélesetítette.
Nekem mindig az volt a dilemmám, hogy nem szerettem asztalnál játszani, viszont RTS-eknél, FPS-eknél és CRPG-knél nem voltam hajlandó kontrollert venni a kezembe. Fel is csillant a szemem, mikor a Valve anno bejelentette az azóta bukott kontrollerét, meglepően hamar megtanultam vele olyan nehézségi szinten játszani még FPS-ekkel is, mint egér+billentyűzet kombóval. Nyilván egy kompetitív Quake duelt soha nem vállaltam be vele, de a kanapét nagyon jól ötvözi a bill+egér előnyeivel.
Nem mintha ezt tudná bármelyik konzol is.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. október 27., csütörtök 22:29

Én PSes vagyok, de egy Xbox+Game Pass kombó már jó ideje verhetetlen árban az adott játékmennyiséghez és minőséghez képest.

Gerr90

HozzászólásSzerző: Gerr90 » 2022. október 27., csütörtök 22:25

hehetheoriginal írta:
de azért a TV rengeteg más dologra is hasznos tud lenni, szóval számomra ez a jobb befektetés.
:D ne viccelj már, a szgép meg konkretan mindenre jo, a tv csak képmegjelenito :roll:

en nem vennek konzolt, mert az csak jatekra van, de megertem, hogy ha valaki veszi, haverokkal osszejonni egy jo maddenre vagy fifara, bekurni szepen kozben, jo dolog
Régebben én sem tartottam sokra a TV-ket, nem is volt otthon, aztán valahogy ez idővel megváltozott. Most már látni akarom a House of the Dragon sötét jeleneteit is. :mrgreen:

Amúgy a konzol tényleg jó közösségi élmény. A legjobb azt elverni, aki veled ül egy kanapén! (Nem, a feleségekre ez nem vonatkozik! :mrgreen: )

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2022. október 27., csütörtök 22:17

zsuninnyo írta:
sonic írta: Osszes RTS jatek ebbe a kategoriaba esik, gyakorlatilag az osszes shooter, izometrikus action RPG-k (diablo klon). Es itt nem az a lenyeg hogy single player vagy multiplayerrol beszelunk.
Ezen peldaul meglepodtem, hogy a diablo 3-at mi az asszonnyal jatszottuk xbox-on es nagyon fasza volt az iranyitas, es meg a ps2-s baldur's gate is fasza volt couch coopban, szoval azert ezt a mufajt nem adnam oda kizarolagosan a pcnek (bar vannak irtozatosan elbaltazott iranyitasok is konzolra). RTS-t azt adom, bar a halo wars az xboxon is kenyelmes volt, bar nem tudom azt nevezhetem-e klasszikus rts-nek.
Itt azert van egy kis fogalomzavar is. A Baldurs Gate egy masik mufaj. De ha mar igy szoba kerultek a CRPG-k, amik kijottek az utobbi 2 evtizedben gyakorlatilag mind pc-re keszult, a konzol valtozatok max atiratok. Kontrollerrel navigalni egy szerepjatek inventory-jat, vagy combat-jat sokkal rosszabb elmeny mint kattingatni az egerrel. Nem kivanom senkinek. Persze lehetseges ha nincs mas valasztasod...

"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. október 27., csütörtök 22:13

de azért a TV rengeteg más dologra is hasznos tud lenni, szóval számomra ez a jobb befektetés.
:D ne viccelj már, a szgép meg konkretan mindenre jo, a tv csak képmegjelenito :roll:

en nem vennek konzolt, mert az csak jatekra van, de megertem, hogy ha valaki veszi, haverokkal osszejonni egy jo maddenre vagy fifara, bekurni szepen kozben, jo dolog
thereisonly1ronaldo

Gerr90

HozzászólásSzerző: Gerr90 » 2022. október 27., csütörtök 22:11

hehetheoriginal írta: na jo de akkor megint ott van, hogy fpshez olyan tévé kell, hogy a 120 Hzet ne fél másodperccel később lásd, ahol szar a késleltetés, az meg már egyutt pc árban van, nem?
De igen, sajnos a TV kétszer annyi, mint a konzol. Összesen meg már olyan árban vannak, mint egy jobbacska PC, de azért a TV rengeteg más dologra is hasznos tud lenni, szóval számomra ez a jobb befektetés. Meg aztán nem feltétlenül kell HDMI 2.1, hogy igazán szép képet kapj. Nekünk is csak azért lett, mert eleve szerettünk volna egy újat és akkor már engedtem a kísértésnek. Alapból nem upgradeltem volna.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. október 27., csütörtök 22:04

Remy írta:
Kérdezd meg R24 fiának az osztálytársait, talán ott. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:

Amúgy nagyon jó játék, de ti tudjátok :/

Én CS helyett játszom és jobban szeretek vele sokkal játszani, viszont mint eSport meg a CSt sokkal szívesebben nézem, mint a Valorantot.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. október 27., csütörtök 21:56

ferni írta: Csak a Valorant :mrgreen:
Valaki játszik vele komolyabban?
Kérdezd meg R24 fiának az osztálytársait, talán ott. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: