sonic írta:
zsuninnyo írta:
Ezen peldaul meglepodtem, hogy a diablo 3-at mi az asszonnyal jatszottuk xbox-on es nagyon fasza volt az iranyitas, es meg a ps2-s baldur's gate is fasza volt couch coopban, szoval azert ezt a mufajt nem adnam oda kizarolagosan a pcnek (bar vannak irtozatosan elbaltazott iranyitasok is konzolra). RTS-t azt adom, bar a halo wars az xboxon is kenyelmes volt, bar nem tudom azt nevezhetem-e klasszikus rts-nek.
Itt azert van egy kis fogalomzavar is. A Baldurs Gate egy masik mufaj. De ha mar igy szoba kerultek a CRPG-k, amik kijottek az utobbi 2 evtizedben gyakorlatilag mind pc-re keszult, a konzol valtozatok max atiratok. Kontrollerrel navigalni egy szerepjatek inventory-jat, vagy combat-jat sokkal rosszabb elmeny mint kattingatni az egerrel. Nem kivanom senkinek. Persze lehetseges ha nincs mas valasztasod...
Diablo klonoknal pedig folyamarosan celozni kell a kepernyo kulonbozo pontjaira es mivel ezek akcio orientaltak mindezt gyorsan es precizen, kontroller nem idealis erre, eger viszont az.
Diablo3-rol pedig megvan a velemenyem de az most nem tartozik ide.
Azt akartam szemleltetni, hogy egy alapvetoen eger billentyuzetre tervezett a jatek (baldur's gate, diablo) az tud jo lenni. Mas a ketto, de az eger iranyitas kb ugyanaz. Az inventroy basztatasa, az ido, ez ketsegtelen. De alapvetoen a diablo 3 iranyitasban messze atugrotta a lecet, nem csak elviselheto, hanem teljesen jo (nehany dolog fura, peldaul ugye a teleport az fix tavolsagra van), a celzott skilljeidet tudod celozni siman. Magarol a jatekrol nekem is van velemenyem, de egy szodaval elmegy, asszonnyal seasonokben jatszani jo volt. MInden masra ott a D2R, vagy elotte a D2.
Sajnos a D4 sem diablo lesz, de ha elvonatkoztatok attol, hogy diablonak kene lennie, jo kis game lehet. Nekem nagyon a Sacred-re hasonlit, ami jo pont, mert szerettem azt nagyon.