Relatív. Mi számít gyorsnak?zoli0415 írta:Köszönöm a válaszod!Nika91127 írta:
Hali!
Fásli, jég, kúraszerű non-steroid (napi 2x1 tabletta vagy tasak, pl Flector, Xilox, Cataflam). Ha nem javul, fizikoterápia (NSAID géles UH, lökéshullám, lézer és mágnes kezelés). Ha erre se javul, lehet bele steroid szurit adni - ez jellemzően elsőre megoldja. Ha utána is panaszos maradna, műtét (ekkor az extensor izmok tapadását minimálisan leválasztják, ezzel megszüntetve a krónikus irritációt).
Kb. ez a terápiás sor, a leginkább konzervatívtól az operatív ellátásig
Ha kihagytam valamit, hehito kijavít
Kifejtve:
https://www.matraiakosdr.hu/teniszkonyok/
Akkor ez nem egy gyorsan megoldódó probléma lesz ha jól gondolom. A felső kisebb könyökcsontom fáj ( nem tudom a nevét), valamint az alkar és felkar izom egy szakaszon, a könyökhöz közel. A kar kinyújtására és behajlítására feszül nagyon, szorítani pedig abszolút nem bírok mert akkor brutálisan fáj. Nem igazán tudom melyik úton induljak, kisérletezgessek vagy rögtön drasztikusabb megoldás lenne a jobb. A legnagyobb baj, hogy így nem megy a munka sem mivel kell a kezem hozzá. Próbálok mindent elolvasni a témában.
A kímélet+NSAID kúra nem kísérletezés, sokaknál bevált módszer. Aztán ott a könyökpánt. A fiziko. A szuri. Végül a műtét.
Zsibbadás van-e a gyűrűs és kisujjadban?
Felesleges mindent elolvasni, el kell menni egy szakemberhez, ha az első lépésre nem múlik a panaszod. Leírtam az algoritmust, a te döntésed, hol kérsz segítséget