Kérlek ne személyeskedj. Többször is írtam, hogy -fogalmazzunk így- hasonlóan óvatos szemszögből látom a dolgokat, ahogy te is, de most nem értettem veled egyet. Mert szerintem jobbak voltunk a BM-nél, és tartom, hogy az a jobb edző, és csapat, aki ésszel, a másik játékához alkalmazkodva tud nyerni. Ebből még nem következik az, hogy mindig mindenki ellen kontrajátékot kell alkalmazni, vagy beállítani a buszt a kapu elé, de ha egy korszakos Bayernt így lehet eredményesen és látványosan lelépni, akkor ezt kell játszani. Más csapatok ellen pedig más vezethet eredményre. Komolyan nem is értem, hogy nem lehet ezt belátni, és te beszélsz józan paraszti észről, meg felfogóképességről. Pont azt kritizáltuk Mourinhoban, hogy csak egyfajta stílust tud, ahogy Guadriola is, inkább örüljünk, hogy Ancelotti képes volt időben felismerni a helyes taktikát, megtalálta a keretből erre alkalmas embereket, és az eredmény mellett veszélyesebben is játszottunk az ellenfélnél. A történelmet meg azért hoztam fel, mert mindenkit úgy kell legyőzni ahogy lehet, csak a helyes taktikát kell ehhez megtalálni. Meg kell találni az ellenfél gyengéit, ott támadni, és felhasználni a saját erősségeinket. Nem fejel a falnak rohanni. A történelmet pedig a győztesek írják.kimber írta:Tudod Matt009, egy igazi hadvezér nem feltétlenül erőből nyeri meg a csatákat, hanem az adott viszonyokhoz, ellenfélhez igazítja a taktikát. De ehhez kell némi történelmi ismeret is. ;)
Matt009:
Tudod meg kéne érteni annyit, hogy a bizonyos kontrázós taktikákat a gyengébb csapatok találták ki és alkalmazták a minőségben/futballtudásban jobb csapatok ellen. Csak hát ehhez kell némi történelmi ismeret, meg egy csipetnyi józan paraszti ész, hogy felfogd!
(Értem egyébként, hogy alapvetően a gyengébb ellenfelek találták fel a nagyobb játékerőt képviselők ellen a kontrafocit, de a Madrid ebben az esetben tökéletesen uralta a játékot, a meddő mezőnyfölény semmire sem volt jó. Végre nem egyszerűen kibekkelni akartuk a meccset, tartani a megszerzett előnyt, hanem okosan játszottunk, egységesen, egymásért, csapatként. Nekem végre tetszett a játék is az eredmény mellett, pedig én is maximalista vagyok.)