Na, kicsit hidegebb fejjel írnék én is a meccsről, ha nem probléma.
Kurva jól kezdtetek szvsz, pár bizonytalankodástól eltekintve, és Iniesta gólja után valamelyest ugyan megnyugodtam, de utána, ahogy közeledtünk a 20. perc felé, úgy lettem egyre idegesebb (főleg, hogy a streamem sem működött teljesen tökéletesen
). Volt lendület a játékotokban, birtokoltátok a labdát, Di María egy állat, Benzema is baromi aktív volt, a védőink meg láthatóan nem mindig tudták, milyen rendezvényen is vannak éppen. Aztán jött a két gól, szép volt mind a kettő, de simán megelőzhetőek lettek volna, ha Alvest nem fűzik be mindkétszer nagyon simán, és nem a 160 centis Mascherano a középhátvédünk. (Gondolok itt az első gólra, és itt szeretném megjegyezni, hogy Karimnak valami egészen hihetetlen rugói vannak, volt egy szituáció, amikor egy fejesnél olyan magasra emelkedett, hogy először azt hittem, hogy Ronaldo az, neki van ilyen brutális emelkedése.)
És itt lehetett volna véglegesen is eldönteni a meccset, mert nagyon szét voltunk esve a gyors fordítástól, ezt lehetett látni az arcokon... Itt én speciel azt gondoltam, hogy bekapunk még egyet hamar, aztán a második félidőben futhatunk a szépítésért. De nem így történt, Messi klasszisának köszönhetően sikerült az egyenlítés, talán a legjobbkor, hihetetlen fontos pillanatban.
Egyébként ott az a Pepe-Fabregas-Busquets féle eset mi volt? Mert a visszajátszások alapján nem igazán sikerült megfejtenem, hogy ki kezdte a kakaskodást és miért.
Akit kiemelnék az első félidőből tőletek, az Di María, komolyan mondom, nem értem én ezt az embert. Tavaly főleg, de idén is párszor egy végtelenül buta és rengeteg hiányossággal rendelkező futballista benyomását keltette, amolyan Valencia-Nani-Tello-Quaresma klón jellege volt, viszont mostanában olyan meccseket hoz le, hogy csak nézek. Ez az első 45 perc is valami fantasztikus volt, eszméletlen mennyiségűt futott (statot sajnos nem találtam erről), a két gólpassz is magért beszél, nem tudtuk tartani az argentint, Alvest is akkor és úgy verte meg, amikor és ahogyan kedve tartotta. Elképesztő.
Nagyjából a 35-40. perctől kezdtem el azt érezni, hogy sikerült felocsúdnunk a sokkból, és lassan kezdjük a kezünkbe venni a meccset, kezdjük végre megtalálni a saját játékunkat. Aztán ez folytatódott a második félidőben is, jobban domináltunk, nem hagytunk annyi teret a Madridnak.
Jött a madridi tizi, ahol a szabálytalanság egyértelmű volt szerintem, viszont a tizenhatos vonalán kívül történt az eset, szóval csak szabadrúgással kellett volna jönnie Ronaldónak. Na mindegy, a büntetőt bevágta, ahogy az várható volt.
Szerencsére nem estünk szét, mentünk előre, ahogy azt kell... És jött is a Neymar-eset a tizivel és a pirossal. Na, ez megint érdekes dolog volt, elsőre annyit láttam, hogy nem volt semmi, csak Neymar feldobta magát szépen. Aztán egy szögből úgy tűnt, hogy volt azért kontakt Ramos és a brazil között, ráadásul kettő is, páran tettek már be képeket, azokon ezek jól látszanak. Az, hogy ez büntető-e vagy sem... Nehéz kérdés, őszintén szólva én inkább szabadrúgást ítéltem volna kifelé, főleg Neymar tanári triplaszaltója után, de ha a kontaktot nézzük, adható volt azért a tizi. (Viszont örülnék neki, ha Neymar elhagyná a jövőben ezeket a műeséseket, mert, hogy is mondjam, nem lesz ezektől szimpatikusabb számomra...)
Innentől kezdve számomra nem volt kérdés, hogy valahogy behúzzuk, emberelőnyben nem meglepő módon még inkább domináltunk, bár nem játszottunk olyan hatékonyan, mint kellett volna. (Mondjuk Alves lövését már benn láttam...
)
Iniesta-eset, számomra sima büntető, Alonsóék "ösztönből", gondolkodás nélkül összezártak előtte.
Amúgy lehetett volna a 3 helyett 4-5 perc hosszabbítás kb, már csak a gólok miatt is.
Összességében olyan szoros volt ez a meccs, amilyennek vártuk a legtöbben, és hát kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha Ramost nem állítja ki Mallenco. Bár szerintem bedaráltunk volna titeket, és legalább egy pontot elhoztunk volna a Bernabéuból... Na mindegy, ezen már kár agyalni.
Nálam Messi három gólja ellenére Iniesta a MOM, zseniális volt tegnap az öreg Andrés. Nálatok pedig Di Maríát emelném ki, főleg az első félidei játéka miatt, illetve Benzemát, a kihagyott helyzetei ellenére is.
Modric gyengébb volt, úgy láttam, hogy Busquets különösen figyelt rá, nem mondanám, hogy konkrétan ráállította Tata, de kiemelt figyelmet szentelt a kis horvátnak Sergio, és ennek meg is volt az eredménye, nem tudott villogni Luka. Mondjuk párszor így is a szívroham kerülgetett, amikor hozzá került a labda, és terület volt előtte, vagy volt valaki, aki beindult a szélen.
Ronaldo kifejezetten gyenge volt, ahogy Carvajal és Marcelo is, utóbbi esetében abszolút igazat adok azoknak, akik jelentős formahanyatlásról beszélnek. A tavalyi szezonhoz képest szerintem is igencsak visszaesett a brazil. Ennél sokkal több van benne.
A védelmünk továbbra is kabaré, most Alves és Mascherano parádézott, Piqué kivételesen egész jó meccset hozott le, a gólvonalról történő mentése hatalmas volt. Albával nem volt sok gondom, szerencsére Bale nem ficánkolt annyira.
Nálatok viszont az érezhető javulás ellenére továbbra is azt érzem, hogy hiányzik, hiányzott valami. Talán hehe fogalmazta ezt meg a legjobban:
hehe írta: nekem személy szerint a faszom tele van, hogy már bőven 1 milliárd euro fölött vagyunk játékosokba ölt pénzek tekintetében, de még mindig nem úgy megyünk fel a pályára, hogy megbaszunk mindenkit. 2:1-nél és 3:2-nél is látszott a katalán fejeken, hogy megtörhetők, megalázhatók. akkor kellett volna megnyomni, akkor kellett volna betörni őket, hogy elpusztitsuk végre ezt a biszembaszom csapatot fejben.
Valahogy így, fejben nem voltak elegek Ronaldóék most. Tényleg ott volt az esély, összezuhantunk a két bekapott gól után, meggyőződésem, hogy ha itt kapunk még egy gólt, akkor otthon tartjátok a három pontot.
Nem tudom, mi lehet a háttérben, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy kicsit túlzottan tartottak a srácok tőlünk, túl élénken élt bennük a Guardiola-korszak elbukott klasszikusainak emléke. Az a csapat más volt, erősebb volt, ez már nem az a Barça. Ha nekünk rontottatok volna ezer százalékos hőfokon égve Benzema duplája, illetve Ronaldo gólja után, akkor meglett volna a győzelem. A Pep-féle együttes büntetett volna, esélyt nem hagyott volna nektek, ez a Barça nem ilyen.
Nálunk pont ennek az ellentéte. Motiválatlan, teszetosza, hulladék játékot mutattunk be az utóbbi hetekben a kis- és középcsapatok ellen, de a fontos meccsekre összekaptuk magunkat és mentálisan az ellenfél fölé nőttünk szerintem. Így volt ez a két City-találkozón is és tegnap is. Ettől függetlenül simán nyerhettetek volna, ha jobb a helyzetkihasználásotok, ha fejben erősebbek vagytok, és talán akkor is meglett volna a győzelem, ha 11 v 11 van 90 percig.
Így alakult, ebből lehet tanulni rengeteget, nekünk is, nektek is. A bajnokság pedig még így is simán meglehet nektek, jobb a sorsolásotok, mint nekünk és az Atléticónak, és ez a 3-4 is nagy plusz motivációt jelenthet, ha helyesen dolgozzák fel magukban Ronaldóék a történteket.
Szóval nem aggódnék annyira a helyetekben. Ugyan most becsúszott még egy vereség egy rangadón, de a Real alakul, van elképzelés a játékban, Ancelotti kiváló edző. Ronaldo pedig szerintem hamarosan ismét formába lendül, már túl régóta van hullámvölgyben.
És egyébként respekt Carlónak, hogy végre láthattunk futballt a Clásicón, mindkét részről. Sokkal szimpatikusabb, élvezhetőbb focit játszik ez a Real, mint a Mourinho-féle, és szvsz az eredmények is jönni fognak előbb-utóbb, ha idén nem is, jövőre elég valószínű, hogy igen.
Mi pedig ne dőljünk most hátra, és ne higgyük azt, hogy hatalmas királyok vagyunk, mert szerencsére vannak azért biztató jelek így a szezonhajrá előtt, de van is még bőven min javítani.
szerk.: Ja, és még egy elég durva stat, amit most találtam:
Last night was the first time that Cristiano Ronaldo has lost a league game that he’s scored in at Real Madrid (W94 D7).