román = rómaira is vannak elméletek, ugyan úgy mint a dákokra, de nincsenek fennmaradt leletek így nyilván kuka. Én csak azt mondtam hogy a dákok az olt környékén lófráltak már jóval a hunok előtt. Amúgy a hun - magyar rokonság se áll a legstabilabb lábakon. Mármint stabilabb mint a többi, de ugyan olyan jó érvek vannak mellette mint ellene.donor írta: csak ezt ne. A szőröstalpúakat azonosítani a dákokkal a történelem egyik legnagyobb félremagyarázása. Innen csak egy kis lépés a román = római.
Ennél jobbakat csak a szlovákok tudnak kitalálni, akiknek még csak 1 királyuk sem volt soha
nem veszekedésnek szántam, sry ha esetleg úgy jött volna le.sebydani írta: Nincs kedvem veszekedni meg tényleg nem is azért kérdezem, csak kíváncsi vagyok, hogy mi ez a rossz szemszög? Örüljünk, hogy csak ennyivel csonkább az ország, vagy mire gondoltál?
am magyarázat:
1., Vesztettünk (Funk Germany & Austria)
2., A birodalom neve Osztrák-Magyar Monarchia volt, egy dualista birodalom. Két (majdnem) egyenrangú féllel.
Azonban a legrosszabb, és ami fáj a magyaroknak, hogy míg az osztrákoktól más nemzetiségű területeket vettek el, addig tőlünk sok olyan területet is elcsatoltak ami nagyrészt magyarlakta volt.
Erdélynek inkább autonómiát kéne kapnia, mintsem visszacsatolni hozzánk. Gazdaságilag ők jól járnának, a románok pedig már kevésbé szóval ez se mostanság fog megtörténni.