Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. március 17., hétfő 15:39

Lehet idén is ez lesz, lehet egy buta gól maitt zúgunk ki a BL-ből, de pont a stabil szerkezetnek és taktikának köszönhetően erre idén nincs akkora esély, mint az elmúlt években, és ez egy kis optimizmusra adhat okot.
a Milanban volt egy Kaká, és körülötte egy rakás zenitjén túl lévő játékos, de még így is nyert ott két BL-t, és egyszer még ott volt a Liverpool eleni döntő. A Chelsea kerete még sehol sem volt tapasztalatban a BL-hez, azóta egyet bemákoltak, de még José alatt sem voltak erre képesek, és szerintem ismét nem lesznek. A PSG pedig igencsak egy épülő csapat volt, szinén BL-tapasztalat nélkül.
Emlegeti ezt az átütő erőt. De ez olyan megfoghatatlan dolog. Gondolom, a tiki-takára gondolt, vagy a tavalyi Bayernre. Csak hát ott is figyelembe kéne venni a körülményeket. Az egyiknél az a bizonyos 3 játékos volt a kulcs, a másodiknál pedig a hihetetlen erőfölény és háttér Németországban, és hát nekik is 4 évig a tűz közelében kellett lenniük, s kitartóan, szisztematikusan dolgozni ahhoz, hogy ezt elérjék. Carlo pedig egy éve sincs itt. Ha a következéo idény végéig még nem nyertünk kupát, szenvedni fogunk a pályán, elkezdhetjük keresni a szart a palacsintában, de addig szerintem felesleges temetni akármit is.
Viszont ugy erzem hogy par embernel az a bizonyos lec tulsagosan is magasan van. Mint ahogy tulsagosan is magasan volt sokunknal az utobbi evekben. Azt hittuk hogy jon Perez, hozza magaval Kakat es Ronaldot, innentol pedig biztos a BL siker. Pedig ez nem igy mukodik. Ancelotti az altalam felallitott lecet tokeletesen atugrotta, 10 meccsel a bajnoksag vege elott 3 ponttal vezetjuk a tabellat, BL-ben konnyeden tovabbjutottunk, a kupadonto is osszejott. Ne legyunk mar folyton elegedetlenek. Carlo az elso szintet teljesitette, most jon a masodik.
Ezekkel maximálisan egyetértek az utolsó betűkig, pontosan ugyanígy gondolom én is! B-) :agree:
ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez még mindig egy alakuló csapat (szigorúan Ancelotti felfogásához idomulás szempontjából értendő)
---------------------------------------------------------------------------
Szerinte nem az
Direkt neki tettem zárójelbe a Carlos részt, mert ha csak a keretet nézzük akkor nyilván (igaza van és) nem a 0-ról építkező csapatról van szó! :D
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. március 17., hétfő 15:24

Az, hogy 4 ponttal megyünk a Barca előtt, az a Barca hullámvölgyének eredménye, nem a is érdemünk. Attól mi még nem lettünk jobbak. Ha nem esnek szét, még mindig ponthátrányban lennénk.
Egy bajnoki szezonra átalában ez szinte mindig jellemző, tavaly meg mi voltunk hullámvölgyben, 4 pontot hoztunk a két clásicoról, mégis a barca lett bajnok, ez így természetes, szeptembertől májusig nehéz lenne konstans jó formát tartani bármilyen csapatról legyen is szó. Személy szerint én is egy trófeát várok ettől a szezontól, és remélhetőleg ez a bajnokság lesz, innen azt nagyon csúnya lenne bukni már, mert ha kikapunk a barcától akkor is behúzhatjuk még. Atletico majd lekopik, bl lesz nekik is és rövid a pad, meg a forma sem igazi mostmár. A kupadöntő meg ki-ki meccs, én azt mondom mindkét clásicot nem nyerjük meg de nem is veszítjük el, esetleg hosszabbításban. De 2011-ben egy sokkal erősebb barca ellen sikerült egy meccsen, úgyhogy joggal bizakodhatunk szerintem. BL-re én meg már szeptemberben bayern címvédést tippeltem, aztán meglátjuk, persze meglepetések történhetnek, foghatnak ki rossz napot a döntőben, mi meg jót, és bemehet nekünk minden és nekik semmi, de azért erre kevés az esély valljuk be.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 17., hétfő 15:04

madridronie írta:Itt viszont annyiban megvédeném Matt-ot és azt mondom, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal --> mert nekem az írásaiból abszolút nem az jön le, hogy fikázná a csapatot, vagy hogy nem tartaná jónak a jelenlegi együttest (emlékeim szerint ő is a fő esélyesek között tartja számon a csapatot), ő csupán egy valamit hiányol (ami valahol érthető is több, mint 10 év böjt után) még pedig azt, hogy szeretett klubja ne csak szimplán jó legyen; ő azt szeretné, ha a Real Madrid hosszú idő után ismét megkérdőjelezhetetlenül a világ legjobbja lenne és egyértelműen dominálna a mindenkori ellenfeleivel szemben (ez utóbbit még én is elég korainak érzem :roll: )!
En is azt szeretnem hogy a vilag legjobbjai legyunk, mint ahogy a forumon a par barcas kivetelevel mindenki. Viszont ugy erzem hogy par embernel az a bizonyos lec tulsagosan is magasan van. Mint ahogy tulsagosan is magasan volt sokunknal az utobbi evekben. Azt hittuk hogy jon Perez, hozza magaval Kakat es Ronaldot, innentol pedig biztos a BL siker. Pedig ez nem igy mukodik. Ancelotti az altalam felallitott lecet tokeletesen atugrotta, 10 meccsel a bajnoksag vege elott 3 ponttal vezetjuk a tabellat, BL-ben konnyeden tovabbjutottunk, a kupadonto is osszejott. Ne legyunk mar folyton elegedetlenek. Carlo az elso szintet teljesitette, most jon a masodik.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2014. március 17., hétfő 14:54

Annyiban mindenképp egyetértek Matt kollégával, hogy helyén kell kezelni a jelenlegi helyzetünket, hisz egyelőre még nem nyertünk semmit sem
Szeintem pont, hogy Matt nem kezeli helyén a helyzetünket. A legtöbben a fórumon max óvatosan optimisták, csak bizakodóan tekintünk a jövőbe (elvégre a csapatnak szurkolunk), szó sincs hurráoptimizmusról a fórumon, erre Matt rendszeresen leírja, hogy szar szinte minden, a csapat csalóka, az idáig elért eredmények jóhogynem véletlenek, nem is rajtunk múlot, stb. Matt kolléga az, aki picit átesett a ló túloldalára. Annyira nincsenek itt elszálva páran, vagyis az általános vélekedés nem annyira rózsaszínű szemüvegen keresztül látja a dolgokat, hogy ezt helyre kéne billenteni rendszeresen.
ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez még mindig egy alakuló csapat (szigorúan Ancelotti felfogásához idomulás szempontjából értendő)
Szerinte nem az :shifty:
ennek ellenére, ami eddig elvárható volt tőlük és Carlotól azt ha még sokszor döcögősen is, de a nehézségek, akadályok, problémák ellenére is hozzák
Pontosan. Nem azok a csapatok nyerik a trófeákat, akik a farkukon pörgetik a labdát, de a fontos meccseken bekapnak egy buta gólt, és annyi. Lehet idén is ez lesz, lehet egy buta gól maitt zúgunk ki a BL-ből, de pont a stabil szerkezetnek és taktikának köszönhetően erre idén nincs akkora esély, mint az elmúlt években, és ez egy kis optimizmusra adhat okot.
Ami pedig az "öregedő" Milánt, a mindig megfelelő szinten stagnáló (de soha sem kiemelkedő) Chelseat és a semmiből épülő PSG illeti, nos ilyen-olyan okból egytől-egyig szintén alkalmatlanok voltak egy átütőerőt képviselő szint eléréséhez! Ennek hiányát nem varrnám csak és kizárólag Carlo nyakába, sőt.
Matt nem nézi a körülményeket. Nem érdekli, hogy a Milanban volt egy Kaká, és körülötte egy rakás zenitjén túl lévő játékos, de még így is nyert ott két BL-t, és egyszer még ott volt a Liverpool eleni döntő. A Chelsea kerete még sehol sem volt tapasztalatban a BL-hez, azóta egyet bemákoltak, de még José alatt sem voltak erre képesek, és szerintem ismét nem lesznek. A PSG pedig igencsak egy épülő csapat volt, szinén BL-tapasztalat nélkül.
Emlegeti ezt az átütő erőt. De ez olyan megfoghatatlan dolog. Gondolom, a tiki-takára gondolt, vagy a tavalyi Bayernre. Csak hát ott is figyelembe kéne venni a körülményeket. Az egyiknél az a bizonyos 3 játékos volt a kulcs, a másodiknál pedig a hihetetlen erőfölény és háttér Németországban, és hát nekik is 4 évig a tűz közelében kellett lenniük, s kitartóan, szisztematikusan dolgozni ahhoz, hogy ezt elérjék. Carlo pedig egy éve sincs itt. Ha a következéo idény végéig még nem nyertünk kupát, szenvedni fogunk a pályán, elkezdhetjük keresni a szart a palacsintában, de addig szerintem felesleges temetni akármit is. És főleg rendszeresen tenni ezt.
Merci Zizou!

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. március 17., hétfő 14:40

Hozzátenném, hogy volt már olyan csapat aki annak köszönhetett kupákat, hogy kevés gólt kapott. Én úgy vagyok vele, hogy helyén kezelem a dolgokat, és igen is csak ott virít, hogy 29 meccs óta veretlen a csapat. Ezek után had legyen már az ember kicsit bizakodó könyörgöm... Mindig ez van amúgy. Mindig van valaki akinek semmi sem elég, és mindig azt szeretné, ha minden meccset 5-0-ra nyernénk. Jöttök az ilyen dumával, hogy nem lehet észrevenni semmi pozitívumot! Hát aki szerint az nem pozitívum, hogy nincs a térfelünkön a labda a 90-ből 80 percig, annak nem tudom mi az. Vagy az, hogy nem kell hallgatni azt, hogy az edző vagy a játékosok kiknek üzengetnek az éterben. Kiegyensúlyozott csapat vagyunk, és ennek köszönhető, hogy ott tartunk ahol.
Ezzel abszolút egyetértek!
Ezért is mondom azt, hogy az a borzosztó nagy pesszimitás is túlzás amit 1-2 ember gerjeszt.
Itt viszont annyiban megvédeném Matt-ot és azt mondom, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal --> mert nekem az írásaiból abszolút nem az jön le, hogy fikázná a csapatot, vagy hogy nem tartaná jónak a jelenlegi együttest (emlékeim szerint ő is a fő esélyesek között tartja számon a csapatot), ő csupán egy valamit hiányol (ami valahol érthető is több, mint 10 év böjt után) még pedig azt, hogy szeretett klubja ne csak szimplán jó legyen; ő azt szeretné, ha a Real Madrid hosszú idő után ismét megkérdőjelezhetetlenül a világ legjobbja lenne és egyértelműen dominálna a mindenkori ellenfeleivel szemben (ez utóbbit még én is elég korainak érzem :roll: )!

Nyilván mindnyájan ezt szeretnénk, a nézetkülönbség abból fakad, hogy ő ennek a jeleit egyelőre nem véli felfedezni a csapatban (szíve joga --> a lehetőségét viszont ő sem zárja ki tudtommal, csupán egy más rendszerben képzeli el, mint azt vélhetően majd a vezetőség teszi a jövőben), míg mások igen, vagy la.is nem teszik a mércét már most olyan magasra, mint ő! De hogy ez miért gáz egy fórumon azt őszintén szólva én sem értem? :hmmm: Nem mondom, hogy minden hsz.-ével egyetértek, de szerintem sokszor ír érdekes és jó dolgokat is. :roll: Ezzel együtt én azt mondom, hogy a szezonzáró és a nyár majd eldönti, hogy mire hivatott ez a társaság és hogy mit lehet majd tőlük reálisan várni a jövőben (maradunk egy erős TOP3-4-es csapat /aki oda-oda érhet valamennyi fronton/ vagy idővel nagyobb dolgokat is megcélozhatunk egy korszak keretében), addig meg legyünk türelmesek a kritikákkal együtt is és inkább drukkoljunk a jelenlegi csapatnak! Hala Madrid! :smile:
Ami pedig az átütőerőt és Carlo korábbi csapatait illeti; nem szabad elfelejteni és az igazsághoz bőven hozzátartozik, hogy az elmúlt 10 év győztesei közül konstans, tartós átütőerőről max. 2 csapat esetében beszélhetünk (de tuti biztosan eddig inkább csak egyről) a Pep féle Barcelona és max. a tavalyi-idei Bayern féle mix esetében, ezt leszámítva nem igazán beszélhettünk egyértelmű favoritokról egyik évben sem! Meg lehet nézni ezt a 2 csapatot és az elmúlt 5 évben rendelkezésükre álló, illetve adott szakmai, alapanyag (játékos, csapat összkép) hátteret! Mind 2 csapat szerkezetileg (tökéletesen beleillő láncszemekkel, futballistákkal) és a játékosok minőségét tekintve is tökéletesen fel van/volt építve egy nyertes koncepció mentén.
Ehhez még annyit, hogy a Barcánál több is ez, mint 5 év, hisz gyakorlatilag 2005 óta folyamatosan a tűz közelében vannak, a lényeg, hogy ez a 2 csapat statisztikailag is a legjobb az elmúlt 5 évből (Barca 2 döntő, 2 győzelem mellett 3 elődöntő; Bayern 3 döntő 1 győzelem mellett), vagyis volt miből meríteni, építkezni nekik dominancia terén is; ezzel szemben mi mindössze csak 3 éve vagyunk ismét tényezők nemzetközi szinten is a 3 elődöntővel. Nem kell még leírni magunkat és idő előtt temetni azt az átütőerőt sem! B-) :mrgreen:

RealMadrid

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 17., hétfő 13:05

Kicsit túl van ez lihegve szerintem... Van egy fociban gyakori mondás. "Gólt az a csapat kap aki hibázik". Idén mi alig kapunk gólt, és ennek köszönhető az, hogy jelenleg elsők vagyunk a barca pedig nem. Lehet nyöszörögni, hogy még nem 100%-os a csapat, mert tényleg nem az még. Nem is láttunk még olyan meccset amikor tényleg mindenki kúszik mászik a labdáért és küzdenek. Ezért is mondom azt, hogy az a borzosztó nagy pesszimitás is túlzás amit 1-2 ember gerjeszt. Hozzátenném, hogy volt már olyan csapat aki annak köszönhetett kupákat, hogy kevés gólt kapott. Én úgy vagyok vele, hogy helyén kezelem a dolgokat, és igen is csak ott virít, hogy 29 meccs óta veretlen a csapat. Ezek után had legyen már az ember kicsit bizakodó könyörgöm... Mindig ez van amúgy. Mindig van valaki akinek semmi sem elég, és mindig azt szeretné, ha minden meccset 5-0-ra nyernénk. Jöttök az ilyen dumával, hogy nem lehet észrevenni semmi pozitívumot! Hát aki szerint az nem pozitívum, hogy nincs a térfelünkön a labda a 90-ből 80 percig, annak nem tudom mi az. Vagy az, hogy nem kell hallgatni azt, hogy az edző vagy a játékosok kiknek üzengetnek az éterben. Kiegyensúlyozott csapat vagyunk, és ennek köszönhető, hogy ott tartunk ahol.

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. március 17., hétfő 11:41

Nem akarom a vitát folytatni, egyedül az egész fórum ellen, nem szórakoztató, és nem is akarom a feszültséget szítani. Lehet rajtam élcelődni, tréfálkozni, az a ti dolgotok. Én úgy látom a dolgokat ahogy, személyeskedéssel kincstári optimizmussal nem lehet engem meggyőzni, megtéríteni.

Amiért írok az csak egy idézet egy a BL nyolcaddöntőket értékelő blogról, amelyben két mondatban elintézik a Realt és Ancelottit, és az a két mondat abszolút egybecseng a véleményemmel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ancelottiről dicséretként annyi mindenképpen elmondható, hogy úgy néz ki nem gyengült a keze alatt Mourinho Realja. Ettől függetlenül, valahogy az igazi átütőerő és abszolút favorit geller továbbra is hiányzik a kétszeres BL-győztes olasz csapatából - ahogy azt elmúlt években megszoktuk tőle.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tömören benne van, hogy a Realból hiányzik az átütőerő, mint ahogy Ancelotti korábbi csapataiból is.
Annyiban mindenképp egyetértek Matt kollégával, hogy helyén kell kezelni a jelenlegi helyzetünket, hisz egyelőre még nem nyertünk semmit sem és az AtMa elleni bajnoki meccs is tökéletesen rávilágított arra, hogy bőven van még hova fejlődni (sőt)! Adom és szintén tagadhatatlan, amit az átütőerővel és annak jelenlegi hiányával kapcsolatban írtál, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez még mindig egy alakuló csapat (szigorúan Ancelotti felfogásához idomulás szempontjából értendő), ami továbbra is hiányosságokkal küzd (hiába stabilabb a szerkezet); ennek ellenére, ami eddig elvárható volt tőlük és Carlotól azt ha még sokszor döcögősen is, de a nehézségek, akadályok, problémák ellenére is hozzák --> ami mindenképp elismerésre méltó, örömteli és amiből még bőven lehet meríteni! B-)
Az, hogy 4 ponttal megyünk a Barca előtt, az a Barca hullámvölgyének eredménye, nem a is érdemünk. Attól mi még nem lettünk jobbak. Ha nem esnek szét, még mindig ponthátrányban lennénk.
Én bírom a hozzászólásaid és szerintem szükség is van ezekre a kellő objektivitás érdekében itt a fórumon is a teljes igazság 2 oldalának egyensúlyba hozása, kiegyenlítése, közelítése végett! B-) :agree: Ami a fenti állítást illeti, nos részben vitathatatlan és egyértelmű, hogy a jelenlegi helyezéshez elkerülhetetlen volt a korábban előttünk állók bukdácsolásai is, de ez csak az érem egyik oldala és csupán féligazság, hisz önmagában a 2 rivális botlásai még nem eredményeznek automatikus előrelépést a táblázaton, ahhoz hogy ezekből a Real Madrid előnyt tudjon kovácsolni nagyon is kellettek a fiúk és az, hogy jobban, egyenletesebben teljesítsenek önmagukhoz és a szezon eleji teljesítményükhöz képest is és a riválisok mostani teljesítményéhez képest is! Az hogy jobbak lettünk-e, megint relatív --> kihez, mihez mérten, ugye tehetjük fel a kérdést? Az őszi önmagunkhoz képest egész biztosan javult a helyzet és nyugodtabb, összeszedettebb, stabilabb a csapat és a helyzet; ami a játékot illeti, nos igen, ott már árnyaltabb a kép --> ebben egyetértek, de kétségkívül e téren is előrelépés történt, la.is szerintem, hozzátéve, hogy van még mit tenni bőven!

Ami pedig az átütőerőt és Carlo korábbi csapatait illeti; nem szabad elfelejteni és az igazsághoz bőven hozzátartozik, hogy az elmúlt 10 év győztesei közül konstans, tartós átütőerőről max. 2 csapat esetében beszélhetünk (de tuti biztosan eddig inkább csak egyről) a Pep féle Barcelona és max. a tavalyi-idei Bayern féle mix esetében, ezt leszámítva nem igazán beszélhettünk egyértelmű favoritokról egyik évben sem! Meg lehet nézni ezt a 2 csapatot és az elmúlt 5 évben rendelkezésükre álló, illetve adott szakmai, alapanyag (játékos, csapat összkép) hátteret! Mind 2 csapat szerkezetileg (tökéletesen beleillő láncszemekkel, futballistákkal) és a játékosok minőségét tekintve is tökéletesen fel van/volt építve egy nyertes koncepció mentén. Ezzel szemben nálunk mi van, volt --> előbb vásárolunk dögivel jól csengő neveket, majd erre a keretre megpróbálunk ráhúzni, ráerőltetni egy koncepciót (ami Josénál eleve több sebből vérzett és önmagában hordozta, nélkülözte az átütőerő hiányát) --> és itt kell megjegyezni, hogy akár Joséval is összejöhetett volna egy MU., Pool, Chelsea, Inter féle, fajta végső győzelem 2012-ben (legközelebb akkor álltunk ehhez), de az átütőerő ott sem lett volna meg, mint ahogy a fenti nyertesek esetében sem volt meg és ahogy pl. a Bayernben sem volt meg még 2010-ben, 2012-ben sem --> csupán egy csapat voltak az elitből, akik jó úton haladtak és évekig a tűz közelében készültek a sikerre.

Az idei szezon is így indult, szépen bevásároltunk előre Carlonak és csak ezt követően kezdtünk el filózni egy sikeres koncepción --> aminek az eredménye, következménye Isco problematikus helyzete; viszont úgy tűnik, hogy hosszú évek után talán sikerült végre találni la. egy nyertes, sikerre vezethető koncepciót, kérdés, hogy sikerül-e ezt megtölteni tartalommal és az ehhez hiányzó puzzle darabkákkal is (ergo ennek fényében fejlődünk, épülünk, igazolunk-e tovább és ha igen, akkor ugyan megfelelően-e --> ez a legnagyobb kérdés /minimum 1, de akár 2 új középpályás/)? :hmmm: Mint mindig, most is a középpályán fog eldőlni ennek a projektnek a jelenlegi és jövőbeni sikeressége!

Ami pedig az "öregedő" Milánt, a mindig megfelelő szinten stagnáló (de soha sem kiemelkedő) Chelseat és a semmiből épülő PSG illeti, nos ilyen-olyan okból egytől-egyig szintén alkalmatlanok voltak egy átütőerőt képviselő szint eléréséhez! Ennek hiányát nem varrnám csak és kizárólag Carlo nyakába, sőt.

RealMadrid

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2014. március 17., hétfő 11:08

Én mondjuk erre az évre annyit vártam el a csapattól,hogy szokjanak össze és hogy nyáron elég legyen 2-3 embert igazolni a jukas posztokra.Nameg természetesen harcban legyen a bajnokságban és a kupa döntőbe jussanak be.
Ez teljesen sikerült elérni.
Ilyen triplázásról álmodni meg felesleges szerintem.
De.
Azért annyire nem szar a csapat mint ahogyan itt beállítja egy két ember. :agree: :ike:
Ez meg no comment!
Azért ennyire semmibe sem kellene nézni a társaságot.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 17., hétfő 10:43

Dan_P írta:szerintem a vitával egy hónapot lehetne várni. Voltak rossz meccseink, voltak jó meccseink. A lényeg még hátravan szerintem B-) . Eddig nekem az elég, hogy vezetjük a bajnokságot, elég hosszú ideje veretlenül. Egy malaga elleni meccsből semmit nem lehet következtetni egy barca/bm/chelsea elleni meccsre.
Ezzel teljes mertekben egyetertek. A szezon erdemi resze csak most kezdodik, nincs ertelme elore temetni vagy eltetni a csapatot. Boven vannak hibaink (Real vs Barca topikban nagyjabol fel is lettek sorolva), viszont egyaltalan nem vagyunk rosszak.

A Malaga elleni meccsbol meg nem kell kiindulni. Volt egy gyenge ellenfel, akik ellen a fel csapat nem tette oda magat. Latszott a jatekosokon, hogy masfele jarnak. Szerencsere a Malaga nem buntette meg a lazasagunkat, de legkozelebb jobban kell figyelni.

Dan_P
Kedvenc játékosaid: Ramos, CR7

HozzászólásSzerző: Dan_P » 2014. március 16., vasárnap 23:04

szerintem a vitával egy hónapot lehetne várni. Voltak rossz meccseink, voltak jó meccseink. A lényeg még hátravan szerintem B-) . Eddig nekem az elég, hogy vezetjük a bajnokságot, elég hosszú ideje veretlenül. Egy malaga elleni meccsből semmit nem lehet következtetni egy barca/bm/chelsea elleni meccsre.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. március 16., vasárnap 22:59

triplázás esetén se lenne elégedett mert nem élvezte a focinkat, amit megértek de nem vagyunk egyformák, én leszarom, nem a focinak szurkolok hanem a Real Madridnak...Ha ez párosul szép focival örülök, de ez a magas léc amit tesztek egy 12 éve bl döntőt nem látó csapat mellé egyszerűen nevetséges...
Bocs erre még reagálnom kell, de ez az utolsó.

Nem én teszem magasra a lécet. Hanem a vezetőség. Azért veszünk irdatlan áron labdarúgókat, hogy eredményesek legyünk, és nem titkolt célunk, hogy megnyerjük a 10.-et. Ez a cél, ehhez mérten kell a csapatot értékelni. Mert ha Perez 2020-ban lemond, mert már kiöregedett, és nincs meg addig a 10., akkor bizony az ő érája kudarc. Mert ő a BL-t tűzte ki célul, és ennek megfelelően ölt bele egy halom pénzt játékosokba. Én idén egy trófeával baromira elégedett leszek, és még szép játékot se várok. Itt ahányan vagytok, annyi helyen köttök belém, de a problémám lényegét nem értitek, ez a hsz-edből ki is derült. Én nem a szép játékot hiányolom. Hanem azt, hogy az eredményes játék sincs meg a top csapatok ellen, és ezt az olyan meccsekből lehet látni, mint a tegnapi. A fentebb idézett cikkemben is leírták, hiányzik az átütőerő. Na a sok általam leírt és hiányolt dolognak ez az egy szavas megfogalmazása. Ha lett volna átütőerő, akkor tegnap csúnya, kedvetlen játékkal is rúgunk 5 gólt, mert a Malaga felkínálta erre önmagát a választott taktikája és a játékosok közötti nyilván nagy tudásbeli különbség miatt.

+ A szép játék meg a sok gólos győzelem nem ugyanaz. A Barca a Pep érában sok gólos győzelmeket szedett, de nem volt szép játék.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 16., vasárnap 22:56

És abban is igazad van, hogy csak a Barca mélyrepülése miatt vagyunk elsők
Ha meg a Barca az első, akkor azért első mert jók, vagy mert mi vagyunk mélyrepülésben?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 16., vasárnap 22:53

heccsat írta:
Matt009 írta:Nem akarom a vitát folytatni, egyedül az egész fórum ellen
Szerintem mondjuk igazad van, én sem tartom (annyira) jónak a csapatot, mint ami az általános vélekedés, szerintem a kp-nk nagyon gyenge, akárki van a pályán a 3 ból mindig csak Modric lesz az akire lehet építeni/számítani. 5 nagy meccsünkből 2 vereség, 1 döntetlen, és 2 győzelem, viszont ez a 2 győzelem eléggé megtévesztő. 5 gól, abból 2 öngól, 2 11-es. Második meccsen 11-eseken kívül nem is jutottunk el kapuig, elsőn is nagyon kevésszer. És abban is igazad van, hogy csak a Barca mélyrepülése miatt vagyunk elsők, ha tartják az első féléves teljesítményünket, most nem örülhetnénk semminek, max egy második helynek. Nem annyira fenékig tejfel itt még sok dolog, mint amennyire a sok kis csapat elleni meccs tükrözi.
ha jövő héten megcsapjuk a barcát mit fogtok írni? szarok voltak, nekik köszönhetjük és mázli volt? azt tudom ha nem nyerünk mit fogtok írni...
Nem illik.

heccsat
Kedvenc játékosaid: Varane, Ronaldo, Modric, Isco, Kroos

HozzászólásSzerző: heccsat » 2014. március 16., vasárnap 22:50

Matt009 írta:Nem akarom a vitát folytatni, egyedül az egész fórum ellen
Szerintem mondjuk igazad van, én sem tartom (annyira) jónak a csapatot, mint ami az általános vélekedés, szerintem a kp-nk nagyon gyenge, akárki van a pályán a 3 ból mindig csak Modric lesz az akire lehet építeni/számítani. 5 nagy meccsünkből 2 vereség, 1 döntetlen, és 2 győzelem, viszont ez a 2 győzelem eléggé megtévesztő. 5 gól, abból 2 öngól, 2 11-es. Második meccsen 11-eseken kívül nem is jutottunk el kapuig, elsőn is nagyon kevésszer. És abban is igazad van, hogy csak a Barca mélyrepülése miatt vagyunk elsők, ha tartják az első féléves teljesítményünket, most nem örülhetnénk semminek, max egy második helynek. Nem annyira fenékig tejfel itt még sok dolog, mint amennyire a sok kis csapat elleni meccs tükrözi.
----------------De Gea-----------------
Carvajal--Varane--Ramos--Marcelo
-------Pogba-------Kroos------------
--------------Modric------------------
---Hazard---------------------Isco---
-------------Ronaldo-----------------
Next season dreamteam

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. március 16., vasárnap 22:45

Nem akarom a vitát folytatni, egyedül az egész fórum ellen, nem szórakoztató, és nem is akarom a feszültséget szítani. Lehet rajtam élcelődni, tréfálkozni, az a ti dolgotok. Én úgy látom a dolgokat ahogy, személyeskedéssel kincstári optimizmussal nem lehet engem meggyőzni, megtéríteni.

Amiért írok az csak egy idézet egy a BL nyolcaddöntőket értékelő blogról, amelyben két mondatban elintézik a Realt és Ancelottit, és az a két mondat abszolút egybecseng a véleményemmel.
Ancelottiről dicséretként annyi mindenképpen elmondható, hogy úgy néz ki nem gyengült a keze alatt Mourinho Realja. Ettől függetlenül, valahogy az igazi átütőerő és abszolút favorit geller továbbra is hiányzik a kétszeres BL-győztes olasz csapatából - ahogy azt elmúlt években megszoktuk tőle.
Tömören benne van, hogy a Realból hiányzik az átütő erő, mint ahogy Ancelotti korábbi csapataiból is. Na az utolsó mondat miatt nem akartam őt edzőnek. Ezt eddig is láttam, és úgy látszik nagyon nem vagyok egyedül ezzel. Ráadásul van még egy burkolt Ancelotti kritika:
A PSG-vel kapcsolatban az ügyben nem lettünk okosabbak, hogy az igazi európai elit ellen mennyit lépett előre a szintén parádés keretű francia társaság, részben beárazták(?) a Bundesligát, részben azért tapintható némi szálkásodás az Ancelotti alatti langyosvíz attitűdhöz képest. Idén a PSG-ben mindenképpen több van
Ezen felül a többi esélyes csapatról (BM, Barca, Chelsea) is elmondja nagyjából azt, ami többé-kevésbé az én véleményem is.

A teljes link itt van: http://manmode.blog.nepsport.hu/archive ... BL-korkep/

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. március 16., vasárnap 18:23

Az a dúrva,hogy senki nem állítja ,hogy mi űrfocit nyomunk idén, meg ,hogy mi vagyunk a legjobbak...Egyszerűen partiban vagyunk mindenkivel,stabilak vagyunk és gólerősek, a Ligában nyert helyzetben vagyunk, kupadöntőben vagyunk, a bl-ben is ott vagyunk...szarok én az űrfocira trófeákat akarok és arra most van esély, aki finnyás, annak az egész szurkolói léte gyötrelem volt és lesz..Felőlem aztán kikaphatunk vasárnap, abból is lehet tanulni majd a kupadöntőt hozzuk, a Liga meg nem ezen az 1 meccsen fog múlni, tavaly senkit nem érdekelt ,hogy a barca úgy lett bajnok ,hogy nem tudtak minket megverni...Ja és tavaly a barca csak a mi gyengélkedésünknek köszönhette a bajnoki címet... :roll:

Matt tipikusan az a szurkoló lehet aki kardjába dől minden pontvesztésnél-vereségnél(ezt tapasztalhattuk az őszi ámokfutásnál...),ezért tudat alatt próbálja magát minél kisebb "pofára esésre" idomítani...Csak fel kéne fogni ,hogy nem vagyunk egyformák ,én amíg érzem a vérszagot megyek előre habzó szájjal, aztán ha elúszik a lehetőség vállat vonok és várom a következő meccset/szezont, így a legegyszerűbb szurkolóként létezni.Amit Matt csinál az szimpla önsanyargatás, örökös rettegés félelem kötözködés...triplázás esetén se lenne elégedett mert nem élvezte a focinkat, amit megértek de nem vagyunk egyformák, én leszarom, nem a focinak szurkolok hanem a Real Madridnak...Ha ez párosul szép focival örülök, de ez a magas léc amit tesztek egy 12 éve bl döntőt nem látó csapat mellé egyszerűen nevetséges...

Mind1 vasárnap majd ha kikapunk lehet kezdeni a FiFa Managerezést, addig hagy ne szarjam már össze magam egy 4pontos előnnyel lejátszott hazai klasszikustól... :ike: :ike: :ike:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2014. március 16., vasárnap 18:16

Én a tavalyi és a tavalyelőtti kontrázgatásokat untam, de rohadtul.
Matt009 írta:Ezt nagyon buktad, de mindegy.
Nem győztél meg :mrgreen:
Nekünk túl sokszor van az a lemez, hogy semmi nem jön össze.
Aha. A BL-ben egy döntetlen, a kupában csak győzelem, a bajnokságban két vereség, négy döntetlen. Elöl még pontatlanok vagyunk, ezt adom, de a csapat rég volt ilyen stabil, mint idén. És a győzelmeket inkább ezért adják, nem a 6:0-kért középcsapatok ellen, aztán a nagycsapatok ellen ekttészakad a pálya, nincs nálunk a labda, a letámadás meg hol van, hol nincs. Mert Mourinho alatt ez volt a helyzet. Egy dolgot tudtunk, visszaállni, és kontrázni. Ami neked annyira hiányzik. Szarrá is nyertük magunkat vele... ja nem.
Matt009 írta:Az, hogy 4 ponttal megyünk a Barca előtt, az a Barca hullámvölgyének eredménye, nem a is érdemünk. Attól mi még nem lettünk jobbak. Ha nem esnek szét, még mindig ponthátrányban lennénk.
Matt009 írta:Az alakuló csapat dolgot meg csak mondogassátok. Tipikusan egy bolond százat csinál effektus. Ez a csapat már nem a 0-ról épült. A védelem ugyanaz, mint tavaly, Xabi, Modric, CR, Benzema szerepe, feladata lényegében ugyanaz, apró módosításokkal. DM szerepe az új, meg Bale új ember. Ennyi a különbség.
Az ilyen mondatokat a helyedben le se írnék, mert ezekből ordít, hogy halványlila gőzöd sincs a dolgokról. Csak valamilyen oknál fogva elégedetlen vagy, talán Carlo szúrja a szemed valamiért, ezért folyton károgsz.
Minden a tavalyi, persze. Csak a felfogás, a szisztéma, a taktika, a felállás, a teljes edzői stáb más. De amúgy tökugyanaz. :kivagyhe: És te fociztál rendszeresen, nagypályán. Pihenj kicsit, jót tenne.
Idén egy kezemen meg tudom számolni mikor játszottunk tetszetősen, élvezetesen, mikor nem untam szét az agyam meccs közben. Régen unatkoztam már ennyire Real meccsek alatt mint idén.
Én ugyanazt megteszem az elmúlt 3 év meccseivel. Sőt, 2004 után játszottnk tetszetősen egyáltalán? Megsúgok egy titkot: Zidanék sem játszottak több látványos meccset, mint a mostaniak. Csak akkor picit más volt a foci, meg hát az idő megszépíti a dolgokat. A labdarúgásban kb 5x gyakoribbak a nyögvenyelős győzelmek, mint a gálázások. Ugye van egy ellenfél is a pályán...
Mike írta:de az előre játékunk viszont színtelen szagtalan, és a kontrák is eltűntek.
Van kontra bőven, csak most többet kell futni, mert a középpályásaink visszajárnak védekezni, és nem várja elöl a sültgalambot egy Özil. Ez -1 ember a kontráknál. De azt adom, hogy lehetnénk pontosabbak is az utolsó passzoknál, de én konkrétan ebben is látok fejlődést.
Matt009 írta:Az a BM az Arsenalt úgy megfojtotta, hogy öröm volt nézni, a meccsek 2/3-át a Arsenal kapuja előtt legelve töltötték. Majd ha mi is ott legelünk a Barca kapuja előtt, akkor elégedett leszek.
Ezt most nem értem. Az Arsenal és a Barca ugyanaz a csapat? Vagy mi van?
Leírom, csak úgy a margóra, hogy a komoly csapatok azért komoly csapatok, mert ellenük meg kell szenvedni az eredményért, sokszor a döntetlenért is.
A megszerezhető pontok alapján a Barca már csak 96 ponttal végezhet, az Atma csak 97-tel, és még nem vagyunk a végén, 2-2 botlást be lehet kalkulálni. Az elmúlt 2 évben 100 pontot szerzett a bajnok, szóval nem kell olyan stabilnak lenni, mint az elmúlt 2 évben. Ennek köszönhető az, hogy itt tartunk. Illetve nem vagyunk semmivel sem jobbak, mint az elmúlt 2 évben csak az ellenfeleink kevésbé eredményesek.
Tavaly mi voltunk a másodikok. Volt 100 pontunk? Nem. Idén nekünk van még rá esély? Igen. Ebből a szempontból is tévedsz, mivel ezidáig tökugyanaz a bajnokság, mint tavaly. Ráadásul "elfelejtetted" beleszámolni, hogy tavaly még nem volt Atletico harmadikként. Féligazságokat sorolsz fel állandóan, unalmas.
Pepre és a BM-re ugyanez igaz. Javi Martinez bohóckodik kh-ban, de érdekes ott nincs ilyen kifogás, hogy a csapat épül... Miért, mert nem kell. Ők jók. Azt meg ne meséld be, hogy a hátvédsor védekezése annyit változott. A kp-s védekezésünk változott, de a kh attól még kh maard, mint ahogy a bhv is bhv marad.
De tavaly a Bayern triplázott, nálunk meg Mourinho 3 évig vakvágányon vezette a csapatot. Nem hasonlíthatod össze. Alma és körte, hányszor mondjuk még el?
Matt009 írta:Itt mondtad ki a lényeget. Ha nem elég az, amit eddig elértünk a komolyabb meccseken, akkor az egész semmit nem ér, mert itt jártunk tavaly is. Szerintem itt sokan túl optimisták a csapat helyzetét illetően, és túlságosan nagyra értékelik azt, hogy középszar csapatok ellen vitézkedünk. Vitézkedtünk 2011/12-es szezonban is, aztán egy ennél körökkel gyengébb BM kivert minket. Akkor is nagy volt a mellény, most is az. És pont az ilyen meccsek, mint a tegnapi utalnak arra, hogy ezek az eredmények csak felszínesek, mint ahogy abban az ominózus szezonban.
Hány ilyen szösszenetet olvastunk már tőled az idén... Megint egy teljesen más csapatot hasonlítasz össze a tavalyival, a két évvel ezelőttivel. Két éve miért is estünk ki a Bayern ellen? Ki volt az egyértelmű felelős? Ő még itt van? Kapaszkodsz minden egyes fűszálban, de az egyetlen, amelynek esélye van megtartani téged az az, hogy még mindig jóval nehezebb megnyerni a BL-t, bajnokságot, mint elbukni azt. Mert a foci így működik. Így nagyobb az esélyed, hogy a homályos jóslataid bejönnek, és majd eljátszhatod, hogy én megmondtam előre. De én, mint Real Madrid szurkoló nagyon bízom abban, hogy nem így lesz.
Meg trükkös is...ha nyerünk a clásicón, akkor ugye öröm és bódottá, ha nem, akkor 2 cigányprímás kísérete mellett rá lehet zendíteni az "Én megmondtam..."kezdetű nótára... win-win situation
Más is észrevette :)
Merci Zizou!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 16., vasárnap 17:56

GT37 írta:Nyilván én vagyok az utolsó, akinek itt meg kell mondania a tutit, de Matt, remélem, megengedsz egy személyes véleményt. Szóval, baromi jó meglátásaid vannak sokszor, csomó dologban igazad van, ahogy szerintem például abban is, hogy néhányan túl optimisták a Real helyzetét illetően. Viszont, úgy gondolom, te pont a ló túloldalára estél át. :D Igaz, hogy van még bőven hová fejlődnötök, de szvsz már most is igencsak jók vagytok, és nem úgy tűnik, hogy ez a fejlődés meg akarna állni a közeljövőben (most a Málaga elleni meccseteket hagyjuk, Clásico előtti bajnoki, ez mindent elmond róla).

Summa summarum, hogy is mondjam, szerintem nincs sok okotok/okod a túlzott mértékű pesszimizmusra.
én olvasnék tőled egy hasonló postot a tottenham fórumon :lol:
Nem illik.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. március 16., vasárnap 17:54

van ám igazság abban amit Matt mond
Meg trükkös is...ha nyerünk a clásicón, akkor ugye öröm és bódottá, ha nem, akkor 2 cigányprímás kísérete mellett rá lehet zendíteni az "Én megmondtam..."kezdetű nótára... win-win situation :mrgreen:

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. március 16., vasárnap 17:50

Nyilván én vagyok az utolsó, akinek itt meg kell mondania a tutit, de Matt, remélem, megengedsz egy személyes véleményt. Szóval, baromi jó meglátásaid vannak sokszor, csomó dologban igazad van, ahogy szerintem például abban is, hogy néhányan túl optimisták a Real helyzetét illetően. Viszont, úgy gondolom, te pont a ló túloldalára estél át. :D Igaz, hogy van még bőven hová fejlődnötök, de szvsz már most is igencsak jók vagytok, és nem úgy tűnik, hogy ez a fejlődés meg akarna állni a közeljövőben (most a Málaga elleni meccseteket hagyjuk, Clásico előtti bajnoki, ez mindent elmond róla).

Summa summarum, hogy is mondjam, szerintem nincs sok okotok/okod a túlzott mértékű pesszimizmusra.

Vissza: