Én a tavalyi és a tavalyelőtti kontrázgatásokat untam, de rohadtul.
Matt009 írta:Ezt nagyon buktad, de mindegy.
Nem győztél meg
Nekünk túl sokszor van az a lemez, hogy semmi nem jön össze.
Aha. A BL-ben egy döntetlen, a kupában csak győzelem, a bajnokságban két vereség, négy döntetlen. Elöl még pontatlanok vagyunk, ezt adom, de a csapat rég volt ilyen stabil, mint idén. És a győzelmeket inkább ezért adják, nem a 6:0-kért középcsapatok ellen, aztán a nagycsapatok ellen ekttészakad a pálya, nincs nálunk a labda, a letámadás meg hol van, hol nincs. Mert Mourinho alatt ez volt a helyzet. Egy dolgot tudtunk, visszaállni, és kontrázni. Ami neked annyira hiányzik. Szarrá is nyertük magunkat vele... ja nem.
Matt009 írta:Az, hogy 4 ponttal megyünk a Barca előtt, az a Barca hullámvölgyének eredménye, nem a is érdemünk. Attól mi még nem lettünk jobbak. Ha nem esnek szét, még mindig ponthátrányban lennénk.
Matt009 írta:Az alakuló csapat dolgot meg csak mondogassátok. Tipikusan egy bolond százat csinál effektus. Ez a csapat már nem a 0-ról épült. A védelem ugyanaz, mint tavaly, Xabi, Modric, CR, Benzema szerepe, feladata lényegében ugyanaz, apró módosításokkal. DM szerepe az új, meg Bale új ember. Ennyi a különbség.
Az ilyen mondatokat a helyedben le se írnék, mert ezekből ordít, hogy halványlila gőzöd sincs a dolgokról. Csak valamilyen oknál fogva elégedetlen vagy, talán Carlo szúrja a szemed valamiért, ezért folyton károgsz.
Minden a tavalyi, persze. Csak a felfogás, a szisztéma, a taktika, a felállás, a teljes edzői stáb más. De amúgy tökugyanaz.
És te fociztál rendszeresen, nagypályán. Pihenj kicsit, jót tenne.
Idén egy kezemen meg tudom számolni mikor játszottunk tetszetősen, élvezetesen, mikor nem untam szét az agyam meccs közben. Régen unatkoztam már ennyire Real meccsek alatt mint idén.
Én ugyanazt megteszem az elmúlt 3 év meccseivel. Sőt, 2004 után játszottnk tetszetősen egyáltalán? Megsúgok egy titkot: Zidanék sem játszottak több látványos meccset, mint a mostaniak. Csak akkor picit más volt a foci, meg hát az idő megszépíti a dolgokat. A labdarúgásban kb 5x gyakoribbak a nyögvenyelős győzelmek, mint a gálázások. Ugye van egy ellenfél is a pályán...
Mike írta:de az előre játékunk viszont színtelen szagtalan, és a kontrák is eltűntek.
Van kontra bőven, csak most többet kell futni, mert a középpályásaink visszajárnak védekezni, és nem várja elöl a sültgalambot egy Özil. Ez -1 ember a kontráknál. De azt adom, hogy lehetnénk pontosabbak is az utolsó passzoknál, de én konkrétan ebben is látok fejlődést.
Matt009 írta:Az a BM az Arsenalt úgy megfojtotta, hogy öröm volt nézni, a meccsek 2/3-át a Arsenal kapuja előtt legelve töltötték. Majd ha mi is ott legelünk a Barca kapuja előtt, akkor elégedett leszek.
Ezt most nem értem. Az Arsenal és a Barca ugyanaz a csapat? Vagy mi van?
Leírom, csak úgy a margóra, hogy a komoly csapatok azért komoly csapatok, mert ellenük meg kell szenvedni az eredményért, sokszor a döntetlenért is.
A megszerezhető pontok alapján a Barca már csak 96 ponttal végezhet, az Atma csak 97-tel, és még nem vagyunk a végén, 2-2 botlást be lehet kalkulálni. Az elmúlt 2 évben 100 pontot szerzett a bajnok, szóval nem kell olyan stabilnak lenni, mint az elmúlt 2 évben. Ennek köszönhető az, hogy itt tartunk. Illetve nem vagyunk semmivel sem jobbak, mint az elmúlt 2 évben csak az ellenfeleink kevésbé eredményesek.
Tavaly mi voltunk a másodikok. Volt 100 pontunk? Nem. Idén nekünk van még rá esély? Igen. Ebből a szempontból is tévedsz, mivel ezidáig tökugyanaz a bajnokság, mint tavaly. Ráadásul "elfelejtetted" beleszámolni, hogy tavaly még nem volt Atletico harmadikként. Féligazságokat sorolsz fel állandóan, unalmas.
Pepre és a BM-re ugyanez igaz. Javi Martinez bohóckodik kh-ban, de érdekes ott nincs ilyen kifogás, hogy a csapat épül... Miért, mert nem kell. Ők jók. Azt meg ne meséld be, hogy a hátvédsor védekezése annyit változott. A kp-s védekezésünk változott, de a kh attól még kh maard, mint ahogy a bhv is bhv marad.
De tavaly a Bayern triplázott, nálunk meg Mourinho 3 évig vakvágányon vezette a csapatot. Nem hasonlíthatod össze. Alma és körte, hányszor mondjuk még el?
Matt009 írta:Itt mondtad ki a lényeget. Ha nem elég az, amit eddig elértünk a komolyabb meccseken, akkor az egész semmit nem ér, mert itt jártunk tavaly is. Szerintem itt sokan túl optimisták a csapat helyzetét illetően, és túlságosan nagyra értékelik azt, hogy középszar csapatok ellen vitézkedünk. Vitézkedtünk 2011/12-es szezonban is, aztán egy ennél körökkel gyengébb BM kivert minket. Akkor is nagy volt a mellény, most is az. És pont az ilyen meccsek, mint a tegnapi utalnak arra, hogy ezek az eredmények csak felszínesek, mint ahogy abban az ominózus szezonban.
Hány ilyen szösszenetet olvastunk már tőled az idén... Megint egy teljesen más csapatot hasonlítasz össze a tavalyival, a két évvel ezelőttivel. Két éve miért is estünk ki a Bayern ellen? Ki volt az egyértelmű felelős? Ő még itt van? Kapaszkodsz minden egyes fűszálban, de az egyetlen, amelynek esélye van megtartani téged az az, hogy még mindig jóval nehezebb megnyerni a BL-t, bajnokságot, mint elbukni azt. Mert a foci így működik. Így nagyobb az esélyed, hogy a homályos jóslataid bejönnek, és majd eljátszhatod, hogy én megmondtam előre. De én, mint Real Madrid szurkoló nagyon bízom abban, hogy nem így lesz.
Meg trükkös is...ha nyerünk a clásicón, akkor ugye öröm és bódottá, ha nem, akkor 2 cigányprímás kísérete mellett rá lehet zendíteni az "Én megmondtam..."kezdetű nótára... win-win situation
Más is észrevette