Jól látod a helyzetet. Kicsit kezd betelni a pohár. Nem is Higu meg Özil távozásával van bajom. Őket azután kedveltem meg, hogy Real játékosok lettek, jelenleg nem is követem a pályájukat, max összefoglalók, statisztikák szintjén. Most vannak más kedvenceim: Jesé, Modric, Marcelo (ő már rég, csak mindig elfelejtem kiírni ), Xabi. Nem updatelem a profilomat hetente.Ancelottit alapból nem komálja, nyáron elment Özil és Higuaín...BL-t több mint 10 éve nem nyertünk...szerintem szimplán őszre betelt Nála a pohár. Megesik. Régebben nem flamelt.
De csak tipp.
A pohár betelése abból fakad, hogy azon hibák elkövetését látom a jelenlegi projektünkben, amiket az elmúlt 10 évben sorra elkövettünk. A hibák pedig amik évek óta jelen vannak, nincsenek kijavítva. Mikor én a Realról véleményt mondok, akkor mindig a BM-hez, Barcához, Cityhez vagy az adott legjobbhoz viszonyítom a csapatunkat. És jelenleg a BM-től főleg nagyon le vagyunk maradva. Van 6 csapat a BL-ben, akiktől én baromira tartok (BM, PSG, Chelsea, City, Barca, Arsenal ez a sorrend is aszerint, hogy melyik csapattól mennyire tartok) és úgy gondolom, hogy a jelenlegi hibáinkkal, amik szinte minden meccsen kiütköznek, kevés esélyünk van ezen 6 csapat ellen. A kp-n mind a hat csapat erősebb, szervezettebb, mint mi. (Ha a csapatban lévő potenciál 80%-a kiütközne, akkor csak a BM lehetne pariban velünk, de jelenleg a csapat a potenciáljának csak 40-50%-át képes nyújtani, és nem látom azt a tendenciát, ami ezt a százalékot megemelné. Bale és Isco formajavulása lehet egy ilyen faktor, de ez még kevés. Ide szervezett kp kell.)
Ancelottival pedig nem az a bajom, hogy nem szeretem. Emberileg nincs vele bajom. Egyszerűen alkalmatlannak tartom a Real padjára, ennyi az egész. A korábbi csapatai játékban pocsékok voltak, kivéve a Milant (bár az se volt csúcs, talán egy-másfél évük volt, ami játékban nagyon jó volt, azon kívül csak időszakos fellángolásaik voltak játékban), de a Milan meg nem volt eredményes a keze alatt a 2 BL ellenére sem. Ez a fő bajom vele, és nem látom, hogy mitől változna.
Lényeg a lényeg, a csapat nem halad jó úton, és ha most kellene tippelnem, akkor azt mondanám, hogy idén sem lesz trófeánk. Ez pedig frusztrál. Az a kifogás pedig, hogy új edzővel első év tanulóév, csak részben elfogadható. Most sorolhatnék rengeteg példát új edző-első éves trófeák. Vannak ilyenek szép számmal. Ha az edző és csapat egymásra talál, akkor már az első év is eredményes (Lám mégis 1-2 példa: Capello-Real 2x is, Schuster-Real, Ancelotti-Chelsea, Ancelotti-PSG(első teljes évet nézve teljesül a feltétel), Mou-Chelsea, Mou-Inter, Mou-Porto, Conte-Juve... szóval van egy pár, és ez messze nem teljes, csak hirtelen a saját kútfőből pár pilllanat alatt összeszedett emlékek). Az meg, hogy egy Barca az ellenfelünk az hadd ne legyen már másik kifogás. A jelenlegi Barca abszolút nem erős, a ránk veszélyes csapatok rájuk is legalább ugyanannyira veszélyesek, szóval ez a Barca verhető kategória, hogyha le nem csúszott már a kötelezően verendőbe.
De ha valakit zavar a negatív véleményem a csapatról, az ne olvassa a hsz-eimet. Ez nem arrogancia, hanem jó tanács akar lenni azoknak, akiknek nem szimpatikusak az írásaim.