Hattrick

Archívum
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Hattrick

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 5., szerda 3:13

Elmentettem a hozzászólásodat, nagyon szépen köszönöm! :salute: :agree:
A kapust tuti megtartom, de a többi poszton lesznek majd változtatások, ahogy jön a pénz majd. Alvás után, frissebben fogom majd belevetni magamat, jó éjszakát!
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Zidanekrisz
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 5., szerda 0:35

Hol, mit kellene változtatnom, hogy ütőképes, feljutó csapatom lehessen? Vélemény a kezdőről?
A legfontosabb ha a 3. osztályba akarsz sikeresen helytállni, hogy legyen egy erős középpályád. A felállásod alapján egyből az jutott eszembe h nem erősíted eléggé a középpályádat. A 4 középpályásod közül (beleértve a támadó szélsőt is) csak 2 2,5-el erősíted ezt a csapatrészt. Ezt azért írom mert a 3 belső kp. közül az egyiket még szélre is nyilazod amivel veszítesz a kp.-dból (HO-ban vagy a ht-s meccselőrejelzésben ez tökéletesen láthatod ha változtatod a nyílnak a szerepét). A 4. kp.-ás, aki szélső, nem igazán ad a birtokláshoz mivel támadóba is van, de nem ez a fő probléma hanem az, h nincs játékszervezése (csupán megfelelő). A legnagyobb hiány amivel tényleg jobb lenne a középpályád ha lenne egy 5. középpályásod aki szélső (és van jsz.-e). Mert most 5 helyett csak 4-el állsz ki, és itt szinteket veszítesz a középpályából és így a birtoklásból. Most függetlenül az edzett posztoktól, ha csak 2 csatárral állnál ki és a 3. csatárod helyett egy jó kis szélsőd lenne, akkor nem csak erősödne a másik szélsőtámadásod is, hanem a középpályán sokat tudnál segíteni mert az jóval erősebb lenne és azt hiszem még némi pluszt a szélsővédelmed is kap (a szélső védekezésétől is függ h mennyit). Megint írhatnám h ott a HO abban meglehet ilyeneket nézni.

De h maradjunk a gólszerzés edzésnél a 2-5-3 is lehetne egy jó felállás neked ha nem akarsz 3-5-2-őt. 5 középpályással (két jó szélsővel) többre vihetnéd (bár szeretném hangsúlyozni hogy a helyedben nem a feljutáson gondolkodnék hanem azon hogy egyszerűen több pénzem és jobb, multisabb csapatom legyen).
Ezek a játékosok nagy részén túladnék és kisebb főskillű, de multisabb játékosokban gondolkodnék, természetesen az edzésváltás mellett. Pl. az összes középpályás és szélső, talán a kapus is távozna. A védőket csak abban az esetben hagynám meg ha egyszerre nem tudnám őket lecserélni, kisebb főskillű, de multisabb játékosokra (középhátvédnek-remek vagy magasabb játékszervezés, szélsőhátvédeknek pedig magasabb szélsőjáték nagyszerű vagy a felett ajánlott már magasabb osztályokban).
Sok az olyan játékosod akinek nincs egy igazán magas másodlagos skillje, pl. a szélsődnek nem kéne legendásnak lennie, lehetne mondjuk csak titáni is, és ez mellett lehetne magasabb játékszervezése kiemelkedő-ragyogó-lenyűgöző amire futja.

Azért rossz neked sztem, mert ha el is akarnád adni őket, nem kapnál értük sztem sokat, hiszen nem elég multisak és így nem lenne pénzed megvenni a multisabb játékosokat (pláne ha még egy pár szinttel lejjebb akarnád húzni az átlagéletkort is :-) ).

Ezért mondom azt, h több pénzt kell szerezned (gondolom most nincs sok pénzed, mert akkor már költöttél volna erősítésre :D ) amiből vásárolni tudsz. Ha ezt megtennéd igaz h kisebb főskillű, de jobb multisabb játékosaid lennének. Egy középhátvéd is ad a középpályához nem csak a titáni esetleg legendás középpályásaid. Érdemes tehát olyanokat venni mind kh-nek mind szélsőknek akinek van játékszervezése. Aztán ott van a csatár poszt. Itt veszítesz a legtöbbet. Nem mondom h nem jó amit csinálsz a 3 normal csatár edzésével bajnokin, de pont ez miatt nem tudsz erősebb lenni.

Neked van 3 kiemelkedő gólszerzésű csatárod, nagyon más skilljük nincs csak gólszerzés így a gólszerzésen kívül mással nem is erősítik a csapatrészeket (támadások és középpálya). Magasabb átadás és játékszervezés kellene ha jó védekező csatikat akarsz). Mert nekem most a két csatárom nem csak olyan h a támadáshoz ad, hanem a középpályához is de a támadásokhoz is sokkal többet mivel magas az átadásuk. És ez óriási előny (lejjebb már írtam egyik hsz.-omban h milyenek is a csatijaim).
Ezért ha ezen nem tudsz vagy nem fogsz változtatni hátrányban leszel a többi 3. ligás csapattal szemben.
Nem annyira éri meg a sima gólszerzés edzés. Úgy viszont megéri mint mellékskill a védekező csatiknak. Most itt arra célzok h azért éri meg mert az értékeléseink ezáltal erősebbek lesznek.

Néztem még délután egyébként a 3. ligás ukrán csapatokat, a 10. legerősebb 3. osztályt külön és bizony oda már kell középpálya hazai pályán minimum a kiemelkedő, de inkább erősebb ha ott is győzni akarsz. Ezt a kp.-t pedig sehogy máshogy nem tudod elérni, (azon kivül most hogy MOTS-olsz) csak ha multisítasz (jaj de hülyén hangzik :lol: ) és olyan játékosok jönnek a csapathoz akik ebben segítenek. A def. csatárok a legfontosabbak, főleg ha még magasabbra akarsz jutni (I.-II. liga). Ezért lenne jó az edzésváltás és ha nincs meg a kellő pénz a multisabbak beszerzésére akkor a pénzgyűjtés fiatal 17 éves középpályások edzésével. :-)
Remélem nem megy kárba az egész szezon, nagyon megköszönném, ha foglalkoznál a dologgal.
Sztem azzal megy kárba a szezon, hogy nem változtatsz nem újítasz semmin. Mert ha fel is jutsz és szerencsével ott is ragadsz, akkor sztem onnan feljebb már nem tudnál jutni ezzel a módszerrel amit csinálsz.

Most azt csinálod h az egyetlen pénzforrásod a játékban (ahonnan a legtöbb pénz bejön) az ha a 6 fiatal csatár akit edzetsz mindig eladod. És az ő eladásukból fedezed a védőid, középpályásaid, szélsőid, kapusod fizetését, esetleg ha össze jön még annyi pénz a jegybevételekből, akkor tudsz 1-2 posztra erősíteni is. Sokkal nagyobb léptekben is lehetne haladni de az egy kis odafigyelést igényel a pénzügyek terén. Itt arra gondolok h odafigyelsz milyen játékost és mennyiért igazolsz le, 1-2 szezon elteltével mennyit bukol a játékoson (a fizujával együtt). Remélem azt tudod h akit eladsz egy összegért akkor nem azt a pénzt kapod meg amit rátettek hanem ennek csak egy %-át. Ha 1 szezont eltöltött nálad akkor 93%-át kapod meg a pénznek. Ez a legmagasabb % amit megkaphatsz 1-1 játékos eladás után. Ha mondjuk egy héten belül adsz túl a játékoson akit vettél akkor ez csak kb. 85-86%.

Multisabb csapat
Védők:
Földöntúli védőd is van (nem tudom a fizetése mennyi de biztos nem kevés). Lehetne mondjuk csak 3 természetfeletti esetleg titáni védőd is, de azoknak ha lenne játékszervezése, szélsőjátéka most csak mondok egy példát de lehet ennél magasabb is a melllékskill nagyszerű-kiemelkedő (kh --- játékszervezés, szélsőhátvéd-szélsőjáték).
Középpályások: mondjuk 3 titáni játékszervezésű mellette ragyogó mellékslillel átadással esetleg védekezés. Legendás kp.-s szintén felesleges a 3.-ba főleg az ukrán 3.-ba.
Szélső poszt: természetfeletti-titáni főskill szélsőjáték mellett mondjuk kiemelkedő v magasabb játékszervezésűek sokkal szebben néznek ki mint a szinte monoskilles legendás/megfelelő/jó szélsőd.
Kapus: Nem kell földöntúli, lehetne mondjuk titáni is vagy természtefeletti is kisebb fizuval de lenne mellékskillje kiemelkedő v magasabb védekezés mit tudom én mennyire futná. :D

De egyébként hiába írom én le így ezeket, hogy milyeneket kéne venned, előre nem lehet megmondani, neked kell látnod (HO segítségével sokkal könnyebb) h mennyivel tudnál erősebb lenni ha összevásárolnál egy olyan csapatot amit az előbb nagyjából leírtam (ha lenne pénzed).

Azt ne várd sztem senkitől h pontosan elmondja milyen játékosokat kéne venned és akkor megoldódna minden és feljebb tudnál jutni, mert ez annál bonyolultabb. A mérkőzés beállításával is ez a gond, amíg nem tudod magadtól váltogatni a különböző taktikákat és felállásokat addig nem leszel eredményes a tapasztalt sokat taktikázó felhasználókkal szemben.

Na jó éjt ez nagyon hosszú lett. :D :mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 5., szerda 0:12

GT37 írta:Na, a kis Gally elúszott, ennyire beteg összeget azért nem ért meg nekem. :(
Gratula ismét a tulajdonosnak, azért az 5 205 000 hryvnia, amit kaptál érte, az szép kis összeg. :agree:
Sajna egy reménység sincs jelenleg az ificsapatom keretében, bezzeg régebben... Most az egyetlen kapusom is túlkoros lett, így 12 ember maradt a következő meccsre. :argue:

Köszi előre is a segítséget Krisz! :salute:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 4., kedd 21:57

Remélem nem megy kárba az egész szezon, nagyon megköszönném, ha foglalkoznál a dologgal. :-)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. június 4., kedd 20:21

Na, a kis Gally elúszott, ennyire beteg összeget azért nem ért meg nekem. :(
Kapitány Kevin mikor is jön?

Amúgy Zidanekrisz, kösz a hasznos tanácsokat, még ha nem is nekem lettek szánva. :-)

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 4., kedd 17:12

Leírhatom hogyan változtatnék a csapatodon, felálláson, taktikán és főleg a játékosokon, de csak abban az esetben ha szeretnél is valamit változtatni. Mert ha ugyanígy fogsz kiállni a III.-ban a feljutás után akkor ne számíts sok jóra.
Este majd még írok..

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 4., kedd 16:43

Én a helyedben lordgabi mindenen változtatnék! :D De komolyan. Nem edzenék tovább csatárokat, nem állnék fel ebben a 3-4-3-as felállásban, nem nyomnék minden meccsen középen támadást. Szóval mindenen.

Neked kéne rájönnöd magadtól, próbálgatnod kéne a különböző felállásokat a barátságos esetleg kupa meccseken (olyankor simán lehet mikor egyértelműen erősebb vagy).

A játékosaidat meg amúgy felesleges leírnod abból csak azt tudom megállapítani hogy sok a monoskilles (vagyis hatalmas főskill mellett csak egy-egy jó-jó skill ma már nem számít multisnak).

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 4., kedd 16:25

realmadridfan írta:Mondtátok, hogy a defenzív csatárok milyen jók, most vettem egy olyan védőt, aki világklasszis (13) és megfelelő volt a jsz-e, be is jött a megérzésem, hogy meg kell venni, mert első edzés után jó lett, a célom, hogy 10-11-esre felhúzzam. Így mennyivel ad kevesebbet a kp értékeléshez, mint pl egy hasonló védekező csatár? Remélem van értelme, annak, amit csinálok. :-)
A hasonló alatt mit értesz? Egyébként meg ha ismered a Hattrick Organizert (HO) akkor ott be lehet állítgatni ilyeneket és meg is lehet nézni hogy ki mennyivel járul hozzá a középpályás értékeléshez.
A témánál maradva még: Azt sajnálom, hogy van két nagyon fasza kis támadóm, akiknek alapból középszerű jsz-e volt (most az egyik világklasszis gsz+megfelelő jsz) és őket nem edzettem játékszervezésből, mert akkor még hallottam erről az edzésfajtáról. Pedig mekkora sztárok lehettek volna. :Đ
Ha nem mész különösebben az eredményességre akkor akár el is adhatnád őket és edzhetnél (fiatalabbakat?) nem tudom hány évesek de ha jó def. csatikat szeretnél akkor neked felesleges hogy világklasszis gólszerzéssel rendelkezzen.
A legjobb ha először játékszervezést kap majd átadást (és ezekből áll a legmagasabban olyan titáni körül), aztán lehet edzeni neki egy kis gólszerzést (remektől felfelé). De nincs kőbe vésve ez. Nekem pl. ilyenek a def.csatijaim:
1. lenyűgöző jsz./titáni átadás/természetfeletti gólszerzés
2. földöntúli jsz./természetfeletti átadás/nagyszerű gólszerzés
3. titáni/titáni/lenyűgöző
4. földöntúli/világklasszis/nagyszerű
5. kiemelkedő/természetfeletti/világklasszis - őt eladtam 27 évesen mert átadásból is gólszerzésből is magasan volt már, de jsz.-e kevés volt.
6. van még egy hatodik is de ő már idős 33 éves lesz, szóval nem kéne edzenem el is szeretném adni.
Normál csatárom nincs, mert ezek is adnak annyit ami elég a gólok belövéséhez, szóval felesleges is lenne mondjuk egy földöntúli-titáni gólszerzésű-átadású csatár beszerzése. :-)

De ez egy első ligásnak a csatárjai, neked még nem kell sztem h olyan magas gólszerzéssel rendelkezzen. Először menjen 17 éves korától a pm. majd ha továbbedzenéd akkor a pass aztán a végén a scoring (de láttam olyant is akinek szélsőjátéka is volt jó-remek :-) :lol: ).

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. június 4., kedd 1:16

Szóval, szeretném továbbra is folytatni a gólszerzés edzést, de mindenképp egy ütőképes, III. osztályba való csapatot szeretnék irányítani a közeljövőben...
A csatár cseréken kívül kár pazarolni a szót a többire, a legerősebb, állandó kezdőm a fontos meccseken:
Kép!
Ezt a felállást nyomatom szezonok óta, a többit nem is próbáltam, így akárhogy is állítanám a 3-4-3-at, az a legmagasabb szinten lenne értelemszerűen.
A taktika a középen támadás szokott lenni minden meccsen, a legutóbbin lenyűgöző szintet ütött meg.

A játékosok:
Kapus:
1. L. Jeziórski - 23 éves, 110 napos, védekezés gyenge, védés földöntúli.
Hátvédek:
4. P. Wyrębski - 27 éves, 14 napos, védekezés természetfeletti, játékszervezés gyenge, szélsőjáték megfelelő, átadás középszerű, gólszerzés középszerű, pontrúgás középszerű, specialitása kiszámíthatatlan.
3. J. Ciurana - 29 éves, 99 napos, védekezés földöntúli, szélsőjáték megfelelő, gólszerzés gyenge, átadás gyenge.
2. A. Pratarolo - 29 éves, 102 napos, védekezés természetfeletti, játékszervezés gyenge, átadás , gólszerzés , pontrúgás nagyszerű. Tapasztalata nagyszerű, és megfelelő vezetői képessége van. Ő a csapatkapitány.
Szélső:
7. S. Madarász - 31 éves, 13 napos, játékszervezés megfelelő, szélsőjáték legendás, átadás , gólszerzés gyenge, pontrúgás legendás, specialitása erőteljes. Nagyon sok gólt lő minden szezonban, ő egy jó edző, aki támadó szellemű. Tapasztalata ragyogó, és megfelelő vezetői képessége van.
Középpályások:
6. R. Rosenwasser - 31 éves, 10 napos, játékszervezés titáni, átadás , gólszerzés , specialitása gyors.
5. N. Mangelinckx - 28 éves, 29 napos, játékszervezés legendás, szélsőjáték gyenge, átadás középszerű, specialitása erőteljes.
8. H. Sichart - 30 éves, 70 napos, védekezés középszerű, játékszervezés titáni, szélsőjáték gyenge, átadás , gólszerzés , specialitása technikás.
Csatárok:
14. M. Wadowski - 19 éves, 68 napos, szélsőjáték középszerű, gólszerzés ragyogó, specialitása kiszámíthatatlan. Vele nem tervezek egyáltalán hosszú távra.
9. O. Spiridon - 18 éves, 45 napos, ukrán, átadás megfelelő, gólszerzés kiemelkedő, közel a ragyogó szint.
11. A. Petzev - 18 éves, 74 napos, védekezés gyenge, átadás középszerű, gólszerzés kiemelkedő, specialitása technikás.

Cserecsatárok:
19. A. Boytsov - 17 éves, 85 napos, szinte ingyen volt, átadás középszerű, gólszerzés .
23. J. Kyle - 17 éves, 78 napos, átadás , gólszerzés megfelelő, 1 max. 2 edzés, és jó.
20. M. Bilardi - 18 éves 48 napos, játékszervezés gyenge, szélsőjáték gyenge, átadás , gólszerzés remek.

Hol, mit kellene változtatnom, hogy ütőképes, feljutó csapatom lehessen? Vélemény a kezdőről?
Real Bökény, Ukrajna, IV.23.

Előre is köszönöm a segítséget. :salute:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2013. június 3., hétfő 21:21

Mondtátok, hogy a defenzív csatárok milyen jók, most vettem egy olyan védőt, aki világklasszis (13) és megfelelő volt a jsz-e, be is jött a megérzésem, hogy meg kell venni, mert első edzés után jó lett, a célom, hogy 10-11-esre felhúzzam. Így mennyivel ad kevesebbet a kp értékeléshez, mint pl egy hasonló védekező csatár? Remélem van értelme, annak, amit csinálok. :-)
A témánál maradva még: Azt sajnálom, hogy van két nagyon fasza kis támadóm, akiknek alapból középszerű jsz-e volt (most az egyik világklasszis gsz+megfelelő jsz) és őket nem edzettem játékszervezésből, mert akkor még hallottam erről az edzésfajtáról. Pedig mekkora sztárok lehettek volna. :Đ

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 3., hétfő 20:07

Zidanekrisz írta:És mondok még egyet. :-)

Ha edzed a középpályásaid főskillből (jsz.-ből) akkor meglehet próbálni hamarább is eladni őket nem kell megvárni kereken a 3-4 szezont. Lehet pl. 18 v 19 évesen is árulni ragyogó-lenyűgöző esetleg világklasszis játékszervezés elérése után, mert lehet h ha kiteszed őket szintlépés után egy kicsit irreálisan magas áron, akkor ha mondjuk eléggé multisnak találja a vevő menedzser (ezért mondom h inkább több középszerű skillje egyen a jsz.-en kívül mint mondjuk csak egy remek átadása) és a specialitása is jó akkor (senki se gondolná de) kiad érte annyi pénzt. :-)
Nekem már sokszor volt erre példa, kitettem árbecslő felett eléggé és simán volt olyan aki megvette. Én meglepődtem, de örültem mert legalább hamarább jött be a pénz és nem kellett várnom míg feledződik arra a szintre amikor valójában érne annyit.

Ezzel a módszerrel lehet egy kicsit rövidíteni ezen a hosszú edzési időn. :-)
Na ezt jó tudni! Majd próbálkozom. :D
Kösziköszi!
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

Acho
Kedvenc játékosaid: Zidane, Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Manchester United, Bayern München, Juventus,
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Acho » 2013. június 3., hétfő 20:03

nagyon szépen köszönöm a tippeket, Zidanekrisz!:-)
Dream Team: Casillas - R. Carlos, Maldini, Nesta, Cafú - Makelele - Giggs, Zidane - Del Piero, Ronaldo, Raúl; edző: Sir Alex Ferguson

HT: Team Acho (580684)

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 3., hétfő 19:19

És mondok még egyet. :-)

Ha edzed a középpályásaid főskillből (jsz.-ből) akkor meglehet próbálni hamarább is eladni őket nem kell megvárni kereken a 3-4 szezont. Lehet pl. 18 v 19 évesen is árulni ragyogó-lenyűgöző esetleg világklasszis játékszervezés elérése után, mert lehet h ha kiteszed őket szintlépés után egy kicsit irreálisan magas áron, akkor ha mondjuk eléggé multisnak találja a vevő menedzser (ezért mondom h inkább több középszerű skillje egyen a jsz.-en kívül mint mondjuk csak egy remek átadása) és a specialitása is jó akkor (senki se gondolná de) kiad érte annyi pénzt. :-)
Nekem már sokszor volt erre példa, kitettem árbecslő felett eléggé és simán volt olyan aki megvette. Én meglepődtem, de örültem mert legalább hamarább jött be a pénz és nem kellett várnom míg feledződik arra a szintre amikor valójában érne annyit.

Ezzel a módszerrel lehet egy kicsit rövidíteni ezen a hosszú edzési időn. :-)

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 3., hétfő 19:06

Akkor így már tényleg minden világos! :mrgreen:
Vagyis legalább kialakult egy koncepció a fejemben, amit majd követek, és csinálok.
Köszi még egyszer!
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 3., hétfő 18:58

RealRaúl77 írta:Minden világos, köszönöm! :-)
Remek. B-)
RealRaúl77 írta:Szerk.: Ja igen, még egy kérdés. Amíg a pénzgyártás folyamatában vagyok, addig csak jsz-t edzek, és ne álljak át utána átadásra? Mert először úgy vettem ki, hogy a pénzgyártósra írod azt a részt (hogy jsz, majd átadás is), viszont az utóbbiból meg úgy jött le, hogy akkor már magamnak gyártom őket.
Amíg a pénzgyűjtési fázis van addig nem kell átadást edzeni, kivéve a szezon végén a holtszezonban. Akkor van ez amikor 1 héten csak egy meccs lejátszására van lehetőség, és ha váltasz edzést akkor több játékost tudsz edzeni.
Ha szezon végén nincs osztályozód akkor 2 hét/szezon, ha van akkor 1 hét/szezon (ezek a 15.-16. hetek).

Így jobbak lesznek átadásból is mint amilyenek voltak mikor megvetted őket. Feledződhetnek min. középszerű de megfelelőre is, így biztosan többért tudod eladni.
Ki van ez találva :-) ezért mondom hogy az a játékos aki El Unico-nak is van, Máté Gally, nem ér meg annyi pénzt mert tulajdonképpen csak az átadását fizetik meg neki ami remek szinten van. Pedig az gyorsan edzhető lenne másnak is.

Azon az oldalon amit linkeltem korábban htbox.ru meglehet nézni hogy milyen gyorsan edződik egy 17 éves átadása gyengéről-középszerűre vagy megfelelőre. Azt hiszem gyenge-középszerű 2-3 hétnyi edzés és középszerűről megfelelőre 3 hétnyi. Szóval olyan 6 hét alatt meg is van a megfelelő átadás.

4 szezon alatt van 4 holtszezon, vagyis 4 szezon alatt max. 8 hétnyi átadást kaphatnak ami elegendő idő arra h feledződjenek középszerű megfelelőre átadásból (csapnivaló-gyengéről indulva). :-)

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. június 3., hétfő 18:23

Minden világos, köszönöm! :-)

Szerk.: Ja igen, még egy kérdés. Amíg a pénzgyártás folyamatában vagyok, addig csak jsz-t edzek, és ne álljak át utána átadásra? Mert először úgy vettem ki, hogy a pénzgyártósra írod azt a részt (hogy jsz, majd átadás is), viszont az utóbbiból meg úgy jött le, hogy akkor már magamnak gyártom őket.

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 3., hétfő 17:28

(oda kell figyelni a %-okra is, mert minél rövidebb ideig van nálad annál kevesebb pénzt kapsz a vételi ár után. ha 1 szezonig nálad is van a játékos akkor is max. csak 93%-ot kapod meg, legkevesebbet viszont csak 85-86%-át ami akkor fordulhat elő ha 3 nap után adod el a játékost).
eladási árt akartam írni, bocsi..

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 3., hétfő 17:21

Zidanekrisz írta:Játékszervezésnél inkább úgy érdemes edzeni, hogy (amilyeneket írtam az előbb példában) megveszed 3-4 szezon alatt feledzed természetfeletti-titániig, majd eladod és újra elölről.
Ez a rész a fontos. Itt szeded össze a pénzt. Ez beletelik jó néhány szezonba. Attól függ mennyivel (pénzzel) akarod elkezdeni (igazán) a játékot. 4 szezon alatt bejön számításaim szerint olyan 4 milliárd ft az edzésből ha jól csinálod és nincs sok fizetésed. Igaz h eredményeid nem lesznek csak max. annyi h. ha könnyű hatodban vagy akkor versenyehetsz az 1.-4.-be kerüléséért. De valamit valamiért.
Tehát ha mondjuk egy 10 milliárdot akarsz összeszedni akkor az nekem úgy 10 szezon alatt meglenne ezzel a módszerrel. :-)
Zidanekrisz írta: Aztán szépen lassan összelehet szedni így a sok pénzt, majd amikor már van elég akkor el lehet kezdeni megvenni a jobb (ezeknél is jobb) 17 éves középpályásokat. Hosszú távon feledzed magadnak először játékszervezésből majd átadásból és ha úgy gondolod akkor némelyekből def. csatárt is nevelhetsz, ezért átadás után válthatsz gólszerzésre.
Utána jönne ez a része a játéknak, sok pénzzel, de a legjobb legmultisabb alapanyaggal elindulva a hosszú távú edzéstervnek.
Ha nincs sok időd akkor jó lehet az, h 10 szezonig (lehet kevesebb is ha nem kell annyi pénz) csak edzetsz és az edzésből bejövő pénzt félreteszed.
Ez a folyamat nem tart sokáig?
Erre a kérdésre pedig ezután az a válasz h igen sokáig tart, de ha a cél az NB1 akkor ez lehet az a módszer amivel a legkevesebb időt ráfordítva mégis viszonylag egyszerűen lehet feljebb kerülni (ha nem is NB1 de II.-III. simán meglehet).
Szóval, ha feledzek egy sort először jsz-ből, majd átadásból, az azért nem kevés idő, bőven szoktak lenni 20-21 évesek (attól függ hány évesen sikerül beszerezni) mire jsz-ből elérnek világklasszis-természetfeletti környékére
Tessék lehet számolgatni: http://ht-box.ru/training.php majd megnézni a piacon h ki mennyiért kel el 20-21 évesen.
És akkor még ha átállok átadásra, és az felhúzom eddig, bőven benne lesznek a korban, 24-25re saccolok. Van az ilyen idősekre is megfelelő kereslet?
Az ilyeneket már nem eladni kell, hanem a csapatod magja lesz és az eredményességed fő forrása :-) . Pénzt abban a 10 vagy kevesebb szezonos ciklusban kell megkeresni amit fentebb már leírtam. Esetleg ha van időd abban az időben lehet tradelni is a folyamatos középpályás edzés mellett úgy hogy kijátszod a piacot olcsóbban veszel és drágábban adsz el.
(oda kell figyelni a %-okra is, mert minél rövidebb ideig van nálad annál kevesebb pénzt kapsz a vételi ár után. ha 1 szezonig nálad is van a játékos akkor is max. csak 93%-ot kapod meg, legkevesebbet viszont csak 85-86%-át ami akkor fordulhat elő ha 3 nap után adod el a játékost).
Példa: 200.000eFT-ért adsz el egy játékost 1 szezon után, tehát 93%-át megkapod vagyis, 186.000eFT-ot. Ha viszont 3 nap vagy 1 hét után adod el akkor kb. 86%-át kapod meg ennek a pénznek vagyis 172.000eFT. Ez 14.000eFt különbség. De ha a játékosnak sok a fizuja és mondjuk csak 100.000eFT-ért vetted, akkor 3 nap/ 1 hét után adtad el akkor keresel az üzleten viszont ha 1 szezon után akkor bukol rajta. Hogy miért? Ezért:

A fizetés legyen mondjuk 6 millió (6.000eFT) ennek a játékosnak. a vételi ár 100.000eFt
Egy hétig van nálad és eladod, akkor csak 106.000eFt-ot adtál ki érte és eladtad 172.000eFt-ért vagyis nyertél az üzleten 66 milliót. Ami szép pénz a mai viszonylatban 1 héten belül.
Viszont 1 szezon után ez az összeg nem lesz pluszos, mert 100.000 vételi ár mellett 16x6.000eFT fizetés vagyis 196.000eFT ami majdnem 200 millió. Szóval ha el is adod és megkapod a 93%-át akkor is bukol rajta 10.000eFT-ot (196.000-186.000eFT).

Remélem ez nagyjából érthető ahogy ide most leírtam.
Amúgy olyan jutott eszembe, hogy ha nekiállok egy ilyennek, mondjuk ősztől, mert a nyaram ki tudja milyen lesz. Akkor amint átálltam átadás edzésre, akkor a 6 csatárral tudom azt a tradelést játszani, amit leírtál még jóval ezelőtt.
Ezt:
Ha átadást edzetsz akkor még jobb mert veszel olyat akinek az nincs (csapnivaló-gyenge csak) de a többi skillje rendben van (mondjuk kiemelkedő-kiemelkedő játéksz.-gólszerzés), akkor ha edzel neki egy jó remek átadást tuti többért tudod eladni.
Ezt az átadás edzésekor a legjobb megtenni, akkor amikor már a csapatod magjának edzed az átadást, tehát akkor amikor 21 -24/25 év között edzed az átadást.

És köszi a tanácsokat, észben tartom őket!
Igazán nincs mit, örülök ha segíthetek. :-)

Zidanekrisz

HozzászólásSzerző: Zidanekrisz » 2013. június 3., hétfő 16:41

El Unico írta:
GT37, nagy csibész vagy te, egyszer jól eladtál 1 milla eFt-ért valakit... :lol:
Gyanús,szerinted csibészkedett? :lol:

Ifijátékosaim:
András Csehy
Sándor Sisák
Nino Schlichtegroll
Martin Lukács
János Bulla

:salute:
Juj, de bántja ez így a szememet. Azonnal rakd be a foxtricket. :D Nálam ez így néz ki: http://kephost.hu/image-0320_51ACAAA6.jpg Sokkal jobban kiemeli a képességeket, könnyebb tájékozódni. :-)

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2013. június 3., hétfő 16:26

GT37, nagy csibész vagy te, egyszer jól eladtál 1 milla eFt-ért valakit... :lol:
Gyanús,szerinted csibészkedett? :lol:

Ifijátékosaim:
András Csehy
Sándor Sisák
Nino Schlichtegroll
Martin Lukács
János Bulla

:salute:
:goat:

Vissza: