Premier League

Foci a Real Madridon túl...

Ki lesz a bajnok?

A szavazás 2024. szeptember 1., vasárnap 13:05-kor befejeződött.

Arsenal
29
30%
Chelsea
3
3%
Liverpool
8
8%
Manchester City
51
53%
Manchester United
3
3%
Tottenham
3
3%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 97

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Premier League

HozzászólásSzerző: miro » 2015. április 14., kedd 16:00

de tény, hogy 2 iszonyú makk kellett nekik ahhoz, hogy megnyerjék 2x is a BL-t.
Szerencse nélkül semmi nem megy.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 14., kedd 15:58

Remy írta:
Kerlon írta:Mondjuk a Dinho féle Barcát semmiképp nem mondanám uralkodónak, mert ott ugye Lehmann hülyeség döntött. Azonkívül meg szerintem, akik 2-3 éven belül többször is döntőztek, azok uralkodtak/domináltak annak ellenére is, hogy senki sem tudta megvédeni a címét. A Guardiola Barcától meg kár elvitatni ezt a dominanciát...
Dinho félét nem is írtam. Illetve azt sem vitatta, hogy a barca volt a legjobb abban az időszakban, de tény, hogy 2 iszonyú makk kellett nekik ahhoz, hogy megnyerjék 2x is a BL-t. Bármennyire is erősek voltak, nagyjából annyin múlott nekik is a cím, mint tavaly nekünk.
Ennyiből világi makkal jutott tovább ellenük az Inter vagy a Chelsea, mert Messi kihagyta a 11-est... tudod az érem két oldala. Felesleges ilyenekbe belekötni, bőven domináltak 3-4 évig.
Realista24 írta:
Egy dolog van nekem, ami számít, és az a győzelem. Klisé, de a történelem csak a győzteseket jegyzi. Bejuthatunk akár 5-ször is a döntőbe, ha egyszer sem nyerjük meg.
Itt van az én emberem. Pacsi!
Persze, lebutíthatjuk ennyire a dolgot, de a Guardiola féle Barcát mindenki emlegetni fogja. De talán Ancelotti Milanja is ilyen volt. Azért bennem jóval több megmaradt az elmúl 15 évből, mint csak a végső győztesek.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. április 14., kedd 15:38

Persze, kupákban mindig a győztesekre emlékeznek.De ha egy csapat folyamat ott van a bl-ben évről évre a legjobb 4 között vagy akár több döntőbe is bejut az elárulja az erősségét szerintem.Meg azért valljuk be nem kis hiányérzet egy Real Madrid szurkolónak,ha áprilisban csak hétvégente kell meccseket nézni. :D
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 14., kedd 15:21

(Realista van annyira tapasztalt admin hogy sűrűn kijátssza majd ezt a kártyát :mrgreen: ).
Nem tudom miről beszélsz

:Đ :Đ

A BL-ben nem érdekel, hogy hogyan nyerünk, lesgól, alázás, mák, tökmindegy. Csak a haterek jegyzik meg ha volt valami vitatható tényező, ha meg nem, akkor is találnak, nekik teljesen mindegy. Persze a legjobb a tiszta, de hát nem mindig rajtunk múlik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. április 14., kedd 15:17

Ki nem ért egyet azzal hogy az eredmény számít? Persze, hogy az számít, de amíg nem tudjátok elfogadni hogy valami nem csak fekete és fehér lehet, addig hetente le fog zajlódni ez a vita - igaz nem velem (Realista van annyira tapasztalt admin hogy sűrűn kijátssza majd ezt a kártyát :mrgreen: ).

Szerintetek nincs különbség, hogy szégyenszemre, megalázóan, szinte esély nélkül esünk ki/nem nyerünk meg valamit évről-évre, tömérdetlen sztárral, pénzzel, miközben az egész világ rajtunk röhög, vagy könnyedén odaérünk, érett, győzelemre termetten játszunk, és megérdemelten nyerhettünk volna nüanszok árán. Csak sajnos nem mindig a jobb csapat győzedelmeskedik.

Ha választani kell hogy nyerjünk véletlenül, mákkal BL-eket, vagy legyünk megérdemelten elődöntősök, döntősök, akkor nyilván az elsőt fogom választani, de sajnos az első még csak véletlen se következett be a jó pár elmúlt évben...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 14., kedd 15:01

Egy dolog van nekem, ami számít, és az a győzelem. Klisé, de a történelem csak a győzteseket jegyzi. Bejuthatunk akár 5-ször is a döntőbe, ha egyszer sem nyerjük meg.
Itt van az én emberem. Pacsi!
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Toky » 2015. április 14., kedd 15:00

dzsi91 írta:Azért néztem az elmúlt 10 évet mert azóta jött abra papa. Teljesen mind1 kik voltak az ellenfelek, így a mi érdemeinket is lehet kicsinyíteni, mert azért mi is ritkábban találkoztunk mostanában nagyágyúval max az elődöntőben.
Ok, így már értem a 10 évet. Nem tudtam, mikor ment az orosz Londonba. :)
Hogy őszinte legyek, nekem édes mindegy, hogy ki hányadik körben zúgott ki. Az a sorsoláson és így a szerencsén is múlik. Egy dolog van nekem, ami számít, és az a győzelem. Klisé, de a történelem csak a győzteseket jegyzi. Bejuthatunk akár 5-ször is a döntőbe, ha egyszer sem nyerjük meg.
dzsi91 írta:A kerék forog ha abramovic kiszáll már nem igazán rázza majd meg őket mert a brand már megvan, lehet hogy nem költekezhetnek majd orrba szájba,de anyagilag a nagyok között fognak maradni(ha nem fogalmatlanok intézik majd a pénzügyeket).
Kétlem, hogy a Chelsea-nek akkora marketingértéke lenne, mint egy ManU-nak, de mondhatnám az Arsenalt is. Addig rendben, hogy a PL csapatok keleten nagyon mennek, de ez általánosan igaz. És ha az egyik legnagyobb szponzor, Abramovic cége kilép, akkor az igen is megfog látszódni a költségvetésen. És Te mondtad, hogy pénz nélkül (vagy kevesebből) nincs ilyen foci/Chelsea.
dzsi91 írta:Biztos vagyok benne,hogy önerőből már nem lehet.Túl nagy a szakadék az elit és többiek között.Ezt csak egy jó nagy zsák pénzzel lehet megoldani,ha hosszútávon akar valaki ott lenni nem pedig 1-2 évre.
Én sem az Eibarból akarom a legújabb Real Madridot megalkotni. De - most maradjunk spanyolban - pl az AtMa elég tudatosan építkezik. Az utóbbi évben volt egy kiugró teljesítményük, amivel több szurkoló figyelmét is felkeltették. Az ilyen kiugró évek erre vannak. Hogy felfigyeljenek az emberek. És innen kell marketing ügyileg (is) továbbvinni. Ha jól tudom, akkor a közel-kelet például nagyon spanyol fan. És talán elmondható, hogy kezd keletebbre is terjedni a dolog. Illetve Amerikában is. Ha jól tudom, akkor többek között a Valencia is szokott közel-keleti turnékat beiktatni. Szóval azért vannak patinásabb klubok is, akiket el tudom képzelni, hogy idővel fel lehetne futtatni.
Persze mind a Valenciának, mind az AtMának az az egyik hátulütője, hogy tudtommal nagy adósságuk van.
dzsi91 írta:Mint mondtam, az újgazdag klubok(ha ügyesek) kiépítenek egy marketing gépezetet amire lelép a pénzeszsák,Szerintem a Chelsea már ezen túl van így ők már abrapapa nélkül is boldogulni fognak.A PSG meg a City-nél meglátjuk, szerintem a manchesteriek menni fognak a levesbe, mert rossz szakmai munkát végeznek.
Én nem igen látom a Chelsea mögött azt a marketing gépezetet, bár nem is igen követem ezt figyelemmel. Igazából az újgazdag kluboknak egyik jelentős mankója a sejk/orosz cége. Ha azt kiveszik, nem is az, hogy összedől, de egy fokozatos leromlás/visszaesés szerintem várható, még ha nyilvánvalóan nem is a korábbi szintre.
dzsi91 írta:De túlzottan a Chelsea-re ment el a téma, arra akartam kilyukadni,hogy jelenleg más esélye nincs egy bármilyen klubnak,hogy felkerüljön az elitbe hosszú távra azon kívül,hogy jön valami gazdag tulaj.Szval értem az ellenszenved de mégse, nincs más lehetőségük, az meg hogy borítják a piacot... Szerintem a piacra mi is ugyanolyan egészségtelenek vagyunk mint ezek a klubok.
Chelsea kvázi a prototípus, szóval érthető, hogy több szó esik róla. :)
De abban annyira nem értek egyet, hogy mi is ugyanolyan egészségtelenek lennénk a piacra, mint az újgazdagok. (Innentől minden mondatba képzeljétek oda a "szerintem"-et.) Ennek oka pedig a presztízs, és a trófeaesélyesség. Az igaz, hogy a vételárakat mi kezdtük felverni a kivásárlásokkal. De a piac attól borult így fel, és a nagyok és kisebbek közti szakadék attól mélyült el igazán, hogy a fizetések elszabadultak. És ebben nem mi járunk szerintem az élen. Hozzánk a játékosok alacsonyabb fizetésért is aláírnak pont a korábban említett két ok miatt. De egy újgazdag klub a fizetésen kívül eleinte nem igen tud mit ajánlani. És az sem mindegy, hogy a piacon csak pár "cápa" van, akiket a piac szabályoz, vagy mondjuk kétszer annyi, akik "felére" nincs ilyen megszorító tényező.
Egyébként ha van valamiféle szabályozóerő (legyen az piaci bevétel vagy FFP), akkor engem speciel nem érdekel, ha egy klubot egy ember/család futtat fel, vagy jól sáfárkodtak a hírnevükkel. Engem a "feneketlen pénztárca", és annak a hatásai zavarnak.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 14., kedd 14:52

Kerlon írta:Mondjuk a Dinho féle Barcát semmiképp nem mondanám uralkodónak, mert ott ugye Lehmann hülyeség döntött. Azonkívül meg szerintem, akik 2-3 éven belül többször is döntőztek, azok uralkodtak/domináltak annak ellenére is, hogy senki sem tudta megvédeni a címét. A Guardiola Barcától meg kár elvitatni ezt a dominanciát...
Dinho félét nem is írtam. Illetve azt sem vitatta, hogy a barca volt a legjobb abban az időszakban, de tény, hogy 2 iszonyú makk kellett nekik ahhoz, hogy megnyerjék 2x is a BL-t. Bármennyire is erősek voltak, nagyjából annyin múlott nekik is a cím, mint tavaly nekünk.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 14., kedd 14:47

Mondjuk a Dinho féle Barcát semmiképp nem mondanám uralkodónak, mert ott ugye Lehmann hülyeség döntött. Azonkívül meg szerintem, akik 2-3 éven belül többször is döntőztek, azok uralkodtak/domináltak annak ellenére is, hogy senki sem tudta megvédeni a címét. A Guardiola Barcától meg kár elvitatni ezt a dominanciát...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. április 14., kedd 14:44

Realista24 írta:
Persze,csak a szerencsén múlott,de amúgy ők voltak a legjobbak ebben az időszakban :D Érzek én itt egy csppnyi képzavart... :)
Nem mindig a legjobb nyer.
Ezért nem vagyunk 60szoros bl győztesek.

:mrgreen:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 14., kedd 14:42

Persze,csak a szerencsén múlott,de amúgy ők voltak a legjobbak ebben az időszakban :D Érzek én itt egy csppnyi képzavart... :)
Nem mindig a legjobb nyer.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. április 14., kedd 14:41

Semmi elfogultság, de nagyon kicsin múlott az is, hogy a csúcsbarca ne nyerjen 1 BL-t se. Övrebö esetet ismerjük, no meg a Van Persie kamu sárgát is, ami miatt megkapta a pirosat. Addig meg a barca nem állt továbbjutásra. Persze, ők voltak a legjobbak ebben az időszakban, de nem kellet volna sok ahhoz, hogy másképp alakuljon, bármennyire is jók voltak.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 14., kedd 14:33

CS0ki írta:
Hát ja, ebből 98-02 közötti Madrid meg a 09-12 közötti Barca mondható annak. Milan még határeset, azért 5 szezonon belül a 3 BL döntő nem volt véletlen.
Én meg ebből az időszakból csak a barcát mondanám. Ők emelkedtek lényegesen a mezőny fölé, minden évben hozták a kupákat, egyértelműen a mezőny fölött voltak, amikor nem nyertek valahol, az nagyon kicsin múlott. De it persze nem csak a BL-ről van szó, hanem mindenről.
Semmi elfogultság, de nagyon kicsin múlott az is, hogy a csúcsbarca ne nyerjen 1 BL-t se. Övrebö esetet ismerjük, no meg a Van Persie kamu sárgát is, ami miatt megkapta a pirosat. Addig meg a barca nem állt továbbjutásra. Persze, ők voltak a legjobbak ebben az időszakban, de nem kellet volna sok ahhoz, hogy másképp alakuljon, bármennyire is jók voltak.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. április 14., kedd 14:26

Akkoriban több erősebb csapat volt, nehezebb kiemelkedni 3 BL címmel. Mindenképpen azonos szintre sorolnám mind a hármat.

De ahogyan írta valaki korábban, nem feltétlenül a kupák határozzák meg. Láttam mindhárom csapatot, abszolút a legnagyobb tekintéllyel bírtak akkoriban Európa szerte.

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. április 14., kedd 14:09

nmate írta:Hát ja, ebből 98-02 közötti Madrid meg a 09-12 közötti Barca mondható annak. Milan még határeset, azért 5 szezonon belül a 3 BL döntő nem volt véletlen.
Mondjuk az is kérdéses a Real mennyire uralkodott. 5 év alatt 3 BL igencsak rendben van, de ez idő alatt sikerült 1 bajnoki címet nyerni. Odahaza már nem ment annyira a dominálás. Ha 2003-at is hozzávesszük, akkor 6 év 2 bajnoki cím.
Milan pedig nagyon hasonló, 5 év 2 BL és 1 bajnokság.
CS0ki írta:Én meg ebből az időszakból csak a barcát mondanám. Ők emelkedtek lényegesen a mezőny fölé, minden évben hozták a kupákat, egyértelműen a mezőny fölött voltak, amikor nem nyertek valahol, az nagyon kicsin múlott. De it persze nem csak a BL-ről van szó, hanem mindenről.
Egyetértek.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. április 14., kedd 14:07

Hát ja, ebből 98-02 közötti Madrid meg a 09-12 közötti Barca mondható annak. Milan még határeset, azért 5 szezonon belül a 3 BL döntő nem volt véletlen.
Én meg ebből az időszakból csak a barcát mondanám. Ők emelkedtek lényegesen a mezőny fölé, minden évben hozták a kupákat, egyértelműen a mezőny fölött voltak, amikor nem nyertek valahol, az nagyon kicsin múlott. De it persze nem csak a BL-ről van szó, hanem mindenről.

De túlzottan a Chelsea-re ment el a téma, arra akartam kilyukadni,hogy jelenleg más esélye nincs egy bármilyen klubnak,hogy felkerüljön az elitbe hosszú távra azon kívül,hogy jön valami gazdag tulaj.Szval értem az ellenszenved de mégse, nincs más lehetőségük, az meg hogy borítják a piacot... Szerintem a piacra mi is ugyanolyan egészségtelenek vagyunk mint ezek a klubok.
Én sem látom. A "semmiből" nem lehet felépíteni már egy top csapatot, mert sokkal lényegesebbek lettek az igazolások, még a saját neleésekre sem lehet támaszkodni, mert ha nem egy nagycsapatnál van a saját nevelés, úgyis elviszik.

Az FFP miatt már külső forrásból se nagyon lehet felépíteni egy klubot. A tradicionális nagycsapatokból, amik most nincsenek jó állapotban, még lehet újra komoly klub (Milán, Inter, Liverpool, stb.), de szerintem 20 év múlva sem lesz más nagy csapat, mint amik most vannak, vagy az előbbi kategóriába tartoznak.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 14., kedd 13:52

nmate írta:
dzsi91 írta:+1 ebből a listából ténylegesen csak a Real meg a Barca mondható "uralkodó"-nak.
Na én erre pluszegyezek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. április 14., kedd 13:49

dzsi91 írta:+1 ebből a listából ténylegesen csak a Real meg a Barca mondható "uralkodó"-nak.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 14., kedd 13:48

dzsi91 írta:
Kerlon írta: Attól, hogy valaki 1-1 évben nyert, attól még nem uralkodik.
+1 ebből a listából ténylegesen csak a Real meg a Barca mondható "uralkodó"-nak.
Nem tudom igazából. Uralkodónak nem hívnék senkit se, de pl. dominálók rendre voltak. Real, Milan, United, Barca, Bayern... Reméljük, hogy megint Real jön.
K

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. április 14., kedd 13:44

Kerlon írta:
Becksy23 írta:Két csapatot kifelejtettél. Nálam ha "uralkodásról" lehet beszélni, akkor:
2000-2002 Real Madrid
2002-2006 AC Milan
2006-2007 Barcelona
2007-2009 Manchester United
2009-2012 Barcelona
2012-2013 Bayern München
2013-? Real Madrid

Ez nem jelenti azt hogy ebben az időszakban ők nyertek mindent, de ők voltak a legjobbak.
Attól, hogy valaki 1-1 évben nyert, attól még nem uralkodik.
+1 ebből a listából ténylegesen csak a Real meg a Barca mondható "uralkodó"-nak.

Vissza: