Toky írta:dzsi91 írta:Tehát akkor vannak a hagyományos nagycsapatok,Real-Bayern-Milan stb a többi meg baszódjon meg? Semmi más lehetősége nincs a többi csapatbak azon kívűl,hogy jön egy jóakaró.
Azt ugye tudod, hogy amíg a Real Madrid tulajdonjoga egy halom ember - Socio - kezében van, addig a fent említett Milan 1 ember (Berlusconi) tulajdona, aki szintén nem szegény, csak az ő pénztárcája nem volt olyan feneketlen, mint az olajsejkeké most. Így ez a példa sántít.
Tudom de nem feltétlen a klubok működésére gondoltam, hanem az elért eredményeik alapján lettek mára "hagyományosan" elit klubok
Toky írta:dzsi91 írta:A Chelsea 10 év alatt szerintem már felkerült az állandó topklubok közé, én őket már nem említeném 1lapon a City psg kettőssel,...
Top klub? A Chelsea? Talán a PL-ben. De hogy a BL-ben?
2003tól a bl-ben: edlődöntő,elődöntő,nyolcaddöntő,elődöntő,döntő,elődöntő,nyolcaddöntő,,negyeddöntő,győztes,csoportkör,elődöntő,nyolcaddöntő
ez 5 elődöntő és 2 döntő(hasonlítsuk össze a mi elmúlt 10 évünkel), és egyszer zúgtak ki a csoportkörben akkor behúzták az europa ligát.Mit kellett volna még tegyenek ebben a 10 évben? minden bl szezonban 3ik vagy 4ik számú esélyesként vannak számontartva.Igen a Chelsea top csapat lett európai viszonlatban is.
Toky írta:dzsi91 írta:50 év múlva a Chelsea valeszeg ugyanolyan nagy történelemmel rendelkező klub lesz mint az elit többi tagja,...
Szóval szerinted valószínű, hogy a Chelsea a következő 50 évben majd számos BL trófeát, PL elsőséget és FA vagy milyen kupagyőzelmet tudhat majd a háta mögött? És lesz olyan időszak, amikor dominálni fogja Európát?
igen.A dominálni európát meg egy nagyon ritka esemény, de hogy befognak húzni 50 év alatt legalább 2-3 bl-t ebben biztos vagyok.
Toky írta:dzsi91 írta:Meghát biztos vagyok benne ,hogy a hagyományos csapatokba mint ahogy a mi csapatunk a nem kevés pénzt öltek vele,hogy ma ott tartsunk ahol.Kis pénz,kis foci..stb.
A pénz beleölésének formája sem mindegy. Ha ezt kvázi "részvénytársaságként" teszed, mint a Real Madrid, Barcelona, stb. az azért más, mintha egy ember monopolizna úgy, hogy nála van majdnem minden papírpénz.
Ha ez így nem érthető, kifejthetem, mire gondoltam.
Én értem,hogy más, értem,hogy van akinek ellenszenves, de ma a 21ik században esélye sincs egy átlagos csapatnak felzárkózni az elitbe dagobert bácsi nélkül.Hiába érnek el kiugró eredményeket a top csapatok(dortmund,Atletico vagy annó a porto), hosszútávon képtelenek ott ragadni mert nem bírják a tempót a gigászok költségvetésével.Szóval el lehet ezt a módszert itélni,de más esélye nincs jelenleg a többi csapatnak, önerőből ma már nem megy, túl nagy a kráter az európai nagyok és a középcsapatok között.Utóljára talán a ManU robbant be az elitbe hosszú évek munkája árán, de az se ma volt.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams