Okádék volt ez a meccs.
Magunk dolgát nehezítettük meg, és ez most nem valami jól jött a Juve elleni összecsapás előtt. A védelem pocsék. Biztosan lesz még jobb, de eddig pocsék. Lehet itt
Carvajalozni, aki egyébként tényleg jobb, mint Arbeloa, csak sokan azt felejtik el, hogy Alvaro jelenlegi szintjét megugorni nem egy nagy kunszt. Egyelőre sem védekezésben, sem pedig támadásban nem hozza azt a pluszt, amit vártam volna tőle. Elég szeleburdi játékosnak tűnik, akit bizony könnyedén átjátszanak és otthagynak az ellenfelek. Remélem ez még változni fog, mert akkor idén is szépen megleszünk lőve azon a poszton.
Ramos is mostanában csak a pénzt veszi fel ennél a klubnál. Lehet, hogy ma sem ő volt a fő ludas, de igazából olyan mintha ott sem lenne, alig védekezik le valamit, csak folyton po*ázik, meg reklamál. Unalmas már.
Marcelo védekezése idén a no comment kategória. Most komolyan... mit gondolt a Rayo második 11-ese előtt? Szóval van egy szint, ami alá jó lenne ha nem mennénk védekezésbe, de ott a brazil nem tudom mit gondolt, hát köze nem volt a labdához, mert az ellenfelünk hátát akarta meglovagolni.
Kicsit több komolyságot várna el az ember attól a játékostól, aki évek óta itt játszik. Ez amatőr hiba volt. És idén már nem az első hibája ez hátul. Lehet mondani, hogy de még így is behúztuk a meccset, de máskor ez nem biztos, hogy így lesz. Ilyen butaságokon mehet el az egész bajnoki cím. Nem újonc már, hogy ilyen hülyeségeket csináljon.
Pepe... dettó, mint Ramos... ott van, de nem védekezik semmit, ha meg élesebb szitu van (mint ma is), akkor máris megy a fizikai kontaktus. Csak merem remélni, hogy Varane formába lendül, mert idén ő sem volt meggyőző eddig.
CR volt az egyetlen akire igazán lehetett számítani. Ismét gólokat lőtt, de a mezőnyben is próbálta odatenni magát, de igazából nem voltak megfelelő partnerei. Az ő arcáról is ez volt leolvasható, nem véletlen az a sok mutogatás, meg elégedetlenkedés.
Benzema ma gyenge volt a mezőnyben, ez tény. Ami bejött a Barca v. a Sevilla ellen, itt pont az ellentetje volt, mert alig volt jó passza. Nem tudom mi volt vele, de mintha le lett volna lassul, szinte minden labdára késve indult el, a passzokat rossz ütemben adta. Mentségére legyen szólva, hogy a gólja az megvolt, tehát olyan nagy gáz nincsen, mert neki elsődlegesen ez a feladata. Engem nem zavar, hogy ha a mezőnyben játszik szuperül, de a gól nem jön, és az sem fog zavarni, ha a mezőnyben gyengébb, de a gólja az megvan. Nyilván az lenne a legjobb, ha mind a két feltétel teljesülne, de a Barcelona meccs előtt meg egyik sem volt meg, szóval a francia elindult a jó útvonalon. Reméljük máskor a mezőnyben is hatékonyabb lesz.
DM...
Modric ma sokat küzdött, de túl sokat cipeli a labdát. Egy csomószor lepasszolhatta volna hamarabb, de csak vitte és vitte és vitte és már vagy kisodródva passzolt, vagy pedig már nem is tudott passzolni.
Balekét gólpassza nagyon szép volt, hatékony a srác és Benzemával is jól megérti magát. Jó látni, hogy ha a szélen elfut, akkor nem csak úgy berúgja a lasztit futtában, hanem többnyire pontosan célt talál neki, szóval biztosan több esze van a játékhoz, mint DM-nek. A két gólpassza ellenére, a mezőnyben ma ő is tompa volt, nem tudta annyiszor megjátszani a labdát, mint amennyiszer kellett volna neki és volt jó pár elvesztett labdája, ez különösen akkor fordult elő, amikor tapadtak rá. Betömörülő védekezés ellen tényleg gondban lehet a srác. A Rayo ma nem volt egy Sevilla, hiába a bekapott 3 gól, csak úgy tapadtak a játékosainkra és Balet sem hagyták annyiszor meglógni. Persze kétszer még így is sikerült a walesinek, de komolyabb csapatok ellen valóban gondban lehetünk, ha nem tudjuk úgy rájátszani a labdát, hogy ne tudja lendületből átvenni. Szóval elégedett vagyok vele, de látom a gyengeségeit, amit minél hamarabb orvosolni kellene.
Xabi alakulgat, imádtam a keresztlabdáit, de a védekezésben még nem vette fel a ritmust, mert párszor elkésett.
Diego Lopez... oké... két tizi gól, nem védhette őket. Én a Casillas elleni vitában mellett voltam és vagyok, de igazából tényleg mindig megvan neki a heti adagja. Lehet, hogy ezek közül mindegyik védhetetlen, de Casillas tényleg sz*r formában lehet, ha mindezek ellenére nem rakják be és ha azt hiszik, hogy ő még többet kapna. Szidom a védekezést, de a kapusnak is irányítania kell a hátsó alakzatot és szerintem ilyen téren nagyon is lehetnek hiányosságai. Biztos Ancelotti sem jó felfogásban küldi ki a pályára a fiúkat, de nem hiszem el, hogy Mou óta ennyivel visszaesett volna Ramos, Pepe vagy épp Marcelo teljesítménye. Lopez kicsit jobban a sarkára állhatna, és lekiabálhatná 1-1 hiba után a srácok fejét, mert ezt hiányolom tőle és tudom, hogy ezt anno Casillas igen gyakran csinálta. Lehet kicsit jobban motiválná őket...
But he is a good boy...