Szerintem neki sem lesz gondja azzal, ha mondjuk tavalyi 55 gólja helyett "csak" 40-45-öt rúg, ha nehéz pillanatokban mások is be tudnak találni és nem az ő vállán van a teher, hogy gólt kell lőni. Gondolok itt a Manu, Barca elleni meccsekre, de akár a Galatat is ide lehet sorolni(csak a tavalyi szezonból kiindulva)CS0ki írta:persze így is szórja majd a gólokat, csak 1-2 fokozattal kevesebbet. De nem lesz ezzel gond, ha a többiek átveszik a felelősséget.Csak kérdés, hogy ez mennyire fog feküdni a portugálnak.
Értékeld a legutóbbi meccset
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Re: Értékeld a legutóbbi meccset
Ez most valóban gyenge kezdő volt, Özil,CR mellett nem lehet egy szem Modricra bízni a védekezést, hiába pörög DM.Tegnap konkrétan nem volt kp-s védekezésünk, meg sem tudom számolni hányszor rohantak át rajtunk. Visszarémlenek a Queiroz-i idők.
Na mondjuk aki valaha beszopta ezt a szar szöveget...leveszi a játékosok válláról a terhet-Mou
CR nem lesz nyertese ennek a szerkezetnek...Lehet sejteni, hogy mondjuk Benzema az lesz, Modric szintén, Isco pláne, de CR szerintem nem fogja hozni azokat a számokat, mint korábban. Ha meg Bale is jön, akkor pláne nem. És nekem ezzel mondjuk különösebb bajom nincs, én azon az állásponton voltam, hogy túlságosan CR-re helyeztük a hangsúlyt, túl sok támadást építettünk rá. A gyors kontra játék, a beívelések jobban feküdtek neki, a földön játék egy fokkal kevésbé, persze így is szórja majd a gólokat, csak 1-2 fokozattal kevesebbet. De nem lesz ezzel gond, ha a többiek átveszik a felelősséget.Csak kérdés, hogy ez mennyire fog feküdni a portugálnak.CR távolabb van a kaputól, jobban ki van húzva szélre, az erősségei nincsenek optimálisan kihasználva.
A fejlődés kétség kívül nem túl látványos jelenleg, szerencsére ez nem került pontokba eddig, de jó lenne elkezdeni látványosan fejlődni.
- madridronie
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Abból a szempontból mindenképp egyetértek, hogy előzetesen az átigazolások is ebbe az irányba mutattak és ahogy azt már korábban mondtam, nagyobb pénzben mernék rá fogadni, hogy ez (vagy la.is nagyon hasonló) lett a szezon előtt megálmodva:K va nagy szükségünk van vagy Xabira vagy Illarrara. Hogy miért és ki helyett?
1. Ha van egy mélységi irányítónk, aki nem jön feljebb, akkor nem fognak így átrohanni rajtunk, mert mindig lesz egy ember, aki a védelem előtt szűr még akkor is, ha a többiek fent vannak az ellenfél 16-osánál.
2. Modric és Isco kicsit feljebb léphet, és így Ronaldonak is könnyebb dolga lesz. A mostani meccsen is nagyon látszott, hogy nem tud kivel játszani, mert nincs mellette senki. Ráadásul folyamatosan legalább 3-an vették körül a Granadából, mert nem volt senki más a csapatból, aki legalább lekötötte volna a védők figyelmét, hiszen Isco most sokkal hátrébb volt küldve, mint ahol jól tud játszani. A másik oldalon ugyanez. Balenek meg lesz a játszótársa Modric (és Carvajal!) személyében. Ráadásul Isco és Modric sokkal veszélyesebb lesz a kapura ezáltal.
+ Nem volt mozgás, mert Isco és Modric is főleg a védekezéssel foglalkozott, ezért nem mindig mertek előrébb menni. Ez is megoldódna egy baszkkal.
3. Rengeteg volt a pontatlanság. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha a játékosok se tudnák, hogy mit is kéne csinálniuk a pályán vagy mi lenne a feladatuk. Viszont ha van egy biztos pont a védelem előtt, akinek mindig hátra lehet adni a labdát, és ő mindig megtalálja a legjobb megoldást, akkor sokkal nyugodtabban, összeszedettebben és pontosabban játszhatunk majd.
Leginkább az utolsó pont miatt nem Khedira vagy Casemiro akarom 3. embernek látni a középpályán Iscoék mellett. Szóval én a baszkot felépülésétől fogom várni a csodát, nem Bale érkezésétől.
--------------Xabi/Illarra--------------
-------Modric-----Isco/Özil----------
Bale----------------------------Cristiano
---------------Benzema-----------------
Csak aztán jöttek a tömeges, egyben balszerencsés sérülések és a Bale transzfer elhúzódása ...... így jelenleg egy köztes (fél)megoldást látunk (eltorzult posztokkal; korábban ugye Özil, tegnap pedig Isco illetve Modric is meccsről-meccsre egyre hátrébb került megnehezítve ezzel Cristiano helyzetét is), köztük a vártnál gyorsabban berobbanó emberekkel (Casemiro, Isco) és néhány szenvedő palival (Cristiano, Özil). Ezért is tartom továbbra is, hogy szept. 2. után (végleges keret) újra indul a buli, ami a visszatérőkkel (Varane, Xabi, Illarra) lesz csak igazán teljes és tisztán látható.
Ez rendben is van és jól is hangzik, de én bármennyire is türelmes vagyok a csapattal és az edzői stábbal, azért titkon a szezon végén eredményt és trófeát (lehetőleg a Kupánál picit fajsúlyosabbat) is szeretnék, illetve szívesen látnék (la.is nagyon örülnék neki) a fiúktól (ezért is szorítunk nekik) és vélhetően ezzel nem vagyok egyedül, főleg a tavalyi szezon és a közel 10 éves horribilis befektetések és nagyon türelmes várakozás után. Az már egy más kérdés/tészta, hogy ezért valóban nem kell még augusztus végén a vészharangokat kongatni, ugyanakkor és ettől függetlenül azért vannak bizonyos dolgok, amik (Matt kollégához hasonlóan) egyelőre bennem is erőteljes kérdéseket vett fel; sőt érezhetően még Carlo papa fejében is rengeteg kérdés/kérdőjel kavarog... Mondom szept. 2. után és az ősz végére már okosabbak leszünk, addig meg a legfontosabb, hogy ha szenvedve is, de hozzuk a meccseket és a 3 pontokat, addig nagy baj nem lehet!alakul a csapat, aki tavaszig károg meg elégedetlenkedik az edzői stáb és a csapat összteljesítményével, az menjen horgászni.
Most mindentől függetlenül, miért ne írhatná le a nemtetszését és aggodalmait, ha ezt ő saját magában jelen pillanatban igen is megalapozottnak véli?De idegesítőek tudnak lenni néhányan akik 1-2 meccs után hosszútávú következtetéseket vonnak le, és már ilyenkor panaszkodnak a csapatra...
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé
Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★
Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills
Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo
RealMadrid
"Cristiano es un extraordinario Comandante"
támadó: Mbappé
Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★
Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills
Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo
RealMadrid
"Cristiano es un extraordinario Comandante"
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
olyan statisztikát is láttam ahol CR 8 feletti pontozást kapott...nagyobbat mint DM, és az ellenfél kapusa is magasabbat mint Lopez...hát érdekes
az meg h a kp nem lett stabilabb...én valahogy kétlem hogy a tavalyi Khedira meg Essien játék után ez a mostani nem stabilabb
az meg h a kp nem lett stabilabb...én valahogy kétlem hogy a tavalyi Khedira meg Essien játék után ez a mostani nem stabilabb
- ateeemadrid
Igen, és ezt honnan tudod? Mert nekem úgy rémlik, hogy jelenleg is van 3 sérült középpályásunk, ahhoz meg csak gratulálni tudok, ha 2 meccsből képes voltál ezt leszűrni.A kp-nk nem lett stabilabb a tavalyihoz képest, pedig az is hagyott kívánnivalót maga után.
De idegesítőek tudnak lenni néhányan akik 1-2 meccs után hosszútávú következtetéseket vonnak le, és már ilyenkor panaszkodnak a csapatra...
- ___Samy___
cr teljesen szabadon játszhat, ha jól emlékszem még ancelotti is azt nyilatkozta, hogy saját magának kell megtalálnia a helyét a csapatbanCR távolabb van a kaputól, jobban ki van húzva szélre, az erősségei nincsenek optimálisan kihasználva.
az erősségét meg mourinho használta ki, de az a rendszer sem tetszett sok mindenkinek
én nem aggódom miatta vérprofi, bele fog jönni, csak a köztes idővel lesznek bajok
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Lesz két válogatott meccs, ott megnézi Carlo, hogy milyen formában van Iker. Addig nem nyúl Lópezhez szerintem.
Ha ott biztatót mutat, akkor megkapja a lehetőséget szerintem.
Ha ott biztatót mutat, akkor megkapja a lehetőséget szerintem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
miért?Egyetlen dolog, hogy a Bilbao ellen én nem bánnám, ha Iker kezdene. Kiváncsi lennék a szurkolói reakciókra, a két kapus reakciójára, a sajtó reakciójára. Ne meg nem utolsó sorban Casillas teljesítményére.
diego lopezzel semmi baj, értelmetlen mást rakni a helyére.
a szurkolók a madridnak vagy casillasnak drukkolnak?
semmi baj nincs, két meccs, 6 pont, borzasztó jó lehetőségek, upside és potenciál van a csapatban.Van itt baj rendesen,
megoldás mire? semmi baj nincs, alakul a csapat, közben nyerjük a meccseket.megoldás ötletet még nem látok.
nagyságrendekkel jobban tetszik ez a felfogás, mert ez a real madrid, nem a bekkelős kontralófasz. alakul a csapat, aki tavaszig károg meg elégedetlenkedik az edzői stáb és a csapat összteljesítményével, az menjen horgászni.
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Ez a legnagyobb bajom. Itt nem veszi komolyan a kp-t. Hozzáteszem: még. A kp-nk nem lett stabilabb a tavalyihoz képest, pedig az is hagyott kívánnivalót maga után. A játékunk meg kis kreatív összjátékokkal ugyan bővült, de még mindig féloldalasak vagyunk. CR távolabb van a kaputól, jobban ki van húzva szélre, az erősségei nincsenek optimálisan kihasználva. Van itt baj rendesen, és megoldás ötletet még nem látok.KP-t komoylan veszi, és nekünk ez kellett.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Sztem a szezon ezen szakaszában a legfontosabb, hogy megnyerjük a meccseinket, mind1 milyen játékkal. Későbbre biztosan összeér majd a csapat és ki fog alakulni játék. Legalábbis remélem. Nem kell temetni az egészet 2 gyenge meccs után (amit ráadásul azért csak megnyertünk).
A legfontosabb most a 3 pont minden meccsen. Tavaszra kell a nagy forma. Inkább most akadozzunk, mint tavasszal.
CR-t meg az extraklasszisa miatt nem egyszerű csak úgy lecserélni. A legszarabb meccsén is benne van, hogy csak egyet villan és eldönti a találkozót.
Egyetlen dolog, hogy a Bilbao ellen én nem bánnám, ha Iker kezdene. Kiváncsi lennék a szurkolói reakciókra, a két kapus reakciójára, a sajtó reakciójára. Ne meg nem utolsó sorban Casillas teljesítményére.
A hisztis Özil meg tőlem elmehet 45-ért. Nincs bajom a játékával, jónak tartom, de ez a hétvégi viselkedése elfogadhatatlan.
A legfontosabb most a 3 pont minden meccsen. Tavaszra kell a nagy forma. Inkább most akadozzunk, mint tavasszal.
CR-t meg az extraklasszisa miatt nem egyszerű csak úgy lecserélni. A legszarabb meccsén is benne van, hogy csak egyet villan és eldönti a találkozót.
Egyetlen dolog, hogy a Bilbao ellen én nem bánnám, ha Iker kezdene. Kiváncsi lennék a szurkolói reakciókra, a két kapus reakciójára, a sajtó reakciójára. Ne meg nem utolsó sorban Casillas teljesítményére.
A hisztis Özil meg tőlem elmehet 45-ért. Nincs bajom a játékával, jónak tartom, de ez a hétvégi viselkedése elfogadhatatlan.
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
így van, ez olyan sokváltozós egyenlet, amihez idő kell, hogy harmonikusan működjön.A kulcsszó az ösztönösség, ez pedig csak sok gyakorlással, és elsősorban éles helyzettel oldható meg, az 5-6 meccs szerintem bőven kevés rá.
tavaszra szeretném látni a nagyjából végleges formát, természetesen a németeket jó mélyen elfelejtve, elásva.
azért picit belegondolva elég durca ez a cé-benz-bale trió elöl, lesznek ellenfelek, akik nem tudják majd, hogy miafaszvan
- portillo
- Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
- Kapcsolat:
Ez nem egy meccsen fog eldőlni..kiserik írta:Ezzel a tegnapi felállással nekem az alábbi elmélet jutott az eszembe: mi van, ha Carlo papa arra kíváncsi, hogy ki legyen a Bale transzfer áldozata? Mindenki tudja, hogy ha érkezik Bale, akkor Özil vagy DM fölöslegessé válik (szerintem mindkettő, de az az én véleményem ). Na mármost, azzal, hogy mindkettő a pályán volt, szinte ugyan azon a poszton (vagyis keverték a posztot egymás közt) arról is meg lehetett győződni, hogy melyikük lesz hasznosabb tagja az idei csapatnak, kis túlzással melyikük a jobb (így ugyanazon körülmények között mutathatták meg mit tudnak). Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Özil olyan idegesen hagyta el a pályát. Természetesen ez csak egy feltevés, de ugye az ilyeneket szokták a lapok tényként közölni
Ráadásul ha igaz, hogy Özil menne abban az esetbe, Di Maria pedig nem, akkor megint egyszerűbb a történet ugye.
Di Maria szerintem sokkal hasznosabb lehet, mert tud lendületet adni a csapatnak, Özil ezt erre nem képes, azzal együtt, hogy játéktudásban még jobb is talán. Viszont ha a németért valóban 40-45 millát adna a MU, és jönne Bale, akkor szerintem meg is vagyunk.
Szégyen a kukás, de hasznos.
Igazuk van azoknak,akik azt mondják,hogy ez kevés volt.
Viszont szerintem ott lett megint elszúrva a dolog,hogy mindjárt szeptember van és a keret még nemhogy nincs kész,de még valószínűleg távozó is lesz.
Ami a tegnapi meccset illeti.
Az első 15-20 perc nekem tetszett nagyon,utána viszont mintha leblokkoltak volna a játékosok. Ezt nem értettem.A játékosság megvan bennük,mentek a meccs elején a mélységi passzok,a kényszerítők stb.Ez azért jó volt.
Isco túl vállalja magát szerintem.
C.Ronaldo is gyenge volt,de a meccs vége felé azért már feljavult.Én őt csak is a szélen játszatnám,középen nem érezte a dolgokat ez nagyon látszott.
Az a baj,hogy még a játékosok nem jöttek teljesen ki az alapozásból sem szerintem.Legalábbis nekem úgy tűnt,mert fizikálisan sincsenek a toppon.
A taktikát nem mondom mert elmondta az olasz,hogy több fajta lesz az ellenfélhez fog igazodni a fel állással.
Özillel viszont beszélni kell és elmondani neki,hogy figyelj jön Bale ezentúl Iscoval rotálni fogjátok egymást,és lefoglak cserélni a 60-65-ik perc környékén,mert egyszerűen mindenkit tűzben kell tartani.Ha tetszik akkor maradsz,ha nem akkor pedig igazolj el,mert most ez a helyzet jelenleg.
Amit viszont nagyon utálok benne az a beleszarok stílusa.Meg mi az,hogy nem megy oda a kispadhoz hanem egyből bemegy az öltözőbe.Az ilyenre harap a média és ezt tudja ő is,erre megcsinálja.Én a stílusa és a hozzá állása miatt eladnám.Főleg annyi pénzért mint amiről szóltak a hírek.
Viszont ami nekem nagyon tetszik Ancelottiban hogy Marcelo tegnap rossz volt,kapott egy sárgát.A második félidőben védekezni nem nagyon védekezett le is kapta.Pedig akkor már Kázmért akarták becserélni...
Özil elfogyott le is kapta.
Lopez jól véd,akkor marad is a kapuban.
Szóval szerintem következetes,bár tegnap sok embert lecserélhetett volna.
Viszont szerintem ott lett megint elszúrva a dolog,hogy mindjárt szeptember van és a keret még nemhogy nincs kész,de még valószínűleg távozó is lesz.
Ami a tegnapi meccset illeti.
Az első 15-20 perc nekem tetszett nagyon,utána viszont mintha leblokkoltak volna a játékosok. Ezt nem értettem.A játékosság megvan bennük,mentek a meccs elején a mélységi passzok,a kényszerítők stb.Ez azért jó volt.
Isco túl vállalja magát szerintem.
C.Ronaldo is gyenge volt,de a meccs vége felé azért már feljavult.Én őt csak is a szélen játszatnám,középen nem érezte a dolgokat ez nagyon látszott.
Az a baj,hogy még a játékosok nem jöttek teljesen ki az alapozásból sem szerintem.Legalábbis nekem úgy tűnt,mert fizikálisan sincsenek a toppon.
A taktikát nem mondom mert elmondta az olasz,hogy több fajta lesz az ellenfélhez fog igazodni a fel állással.
Özillel viszont beszélni kell és elmondani neki,hogy figyelj jön Bale ezentúl Iscoval rotálni fogjátok egymást,és lefoglak cserélni a 60-65-ik perc környékén,mert egyszerűen mindenkit tűzben kell tartani.Ha tetszik akkor maradsz,ha nem akkor pedig igazolj el,mert most ez a helyzet jelenleg.
Amit viszont nagyon utálok benne az a beleszarok stílusa.Meg mi az,hogy nem megy oda a kispadhoz hanem egyből bemegy az öltözőbe.Az ilyenre harap a média és ezt tudja ő is,erre megcsinálja.Én a stílusa és a hozzá állása miatt eladnám.Főleg annyi pénzért mint amiről szóltak a hírek.
Viszont ami nekem nagyon tetszik Ancelottiban hogy Marcelo tegnap rossz volt,kapott egy sárgát.A második félidőben védekezni nem nagyon védekezett le is kapta.Pedig akkor már Kázmért akarták becserélni...
Özil elfogyott le is kapta.
Lopez jól véd,akkor marad is a kapuban.
Szóval szerintem következetes,bár tegnap sok embert lecserélhetett volna.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.
- Rasta
- Kedvenc játékosaid: Casillas, R. Carlos, Guti, Raúl, Figo, Zidane, Makelele, Varane, Xabi Alonso, Marcelo, di María, Isco, CR, Ramos, Modric, Kroos, Asensio, Kovacic
Szerintem az adott rendszert elméletben már kívülről-belülről fújják a játékosok, még Di María is Ami hosszú idő szerintem, az - csúnyán mondva "egymás megtanulása". Tehát amíg megtanulják egymás testmozgásából, jelzéseiből, hogy pontosan mikor indul be az ember, milyen sebességgel, mik a szokásai, hogy küzd le egy védőt, stb., ezek mind elengedhetetlenek az igazán látványos ütempasszokhoz. Ez már magában rengeteg mentális meló, emellé még jön, hogy levedkőzzék José rendszerének a beidegződéseit, és ne kelljen akár egy tizedmásodpercet sem gondolkodni, hogy akkor most merre induljon, röviden/hosszan/előre/hátra/alacsonyan/magasan passzoljon, hanem már ösztönösen menjen. A kulcsszó az ösztönösség, ez pedig csak sok gyakorlással, és elsősorban éles helyzettel oldható meg, az 5-6 meccs szerintem bőven kevés rá. Az pedig, amit régen láttunk, hogy pl. Guti már szinte anélkül is emberhez passzolt az ellenfél 16osánál, hogy felnézett volna, az bizony hónapok, évek munkája.Boky írta:lehet én várok sokat, de azért azoktól a profi labdarúgóktól, akiknek összesített éves fizetésük megoldaná millió éhező ember problémáit, azoknak ne kelljen már 1 év, hogy megtanuljanak egy letámadós rendszert. 2 meccs valóban kevés, de azért van előszezon, hogy legyen 5-10 meccs felvenni a ritmust, a taktikát.
úgyhogy ez így kurva kevés, hogy egy granada ellen nyomoronckodás és tötymörgés van, nekik is ugyanúgy szezon eleje van, tehát erre nem nagyon lehet a dolgokat fogni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rasta 2013. augusztus 27., kedd 11:02-kor.
- ___Samy___
marcelo cseréjében szerintem nagyban közrejátszott az is, hogy már volt egy sárgájaDe a Nacho-Marcelo cserét én baromságnak tartottam
a granada amúgy is azon az oldalon vezetett mindent, és amilyen kaki napja volt a brazilnak, benne volt, hogy összehoz egy pirosat, szóval szerintem valamilyen szinten érthető a csere
bár az tény, hogy engem is meglepett rendesen
egyébként meg nem tudom, hogyan lehet a mourinho féle védekezést a mostanival, vagy a leendővel összeegyeztetni
ott természetes, hogy "jobban" működött a védelem, hisz elsősorban a védekezésre voltunk berendezkedve, ugye xabi khedira duó, de itt is volt sok hiba
most meg próbáljuk már végre használni azt a kp-t, mi akarjuk irányítani a játékot, így természetes, hogy néha átszaladnak rajtunk, meg egyébként hol akarsz letámadást látni, mikor egy ilyen szintelen szagtalan özil a pályán van? még az elmegy, hogy cr nem támad le mindig, de özillel ketten már sok
biztos vagyok benne, hogy nem sokszor fog előfordulni ez a kp-s szerkezet, bár szerintem most sem lett volna, ha nem lett volna ennyi sérültünk
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Nem olvastam vissza a topikot, mert most nincs sok időm.
K va nagy szükségünk van vagy Xabira vagy Illarrara. Hogy miért és ki helyett?
1. Ha van egy mélységi irányítónk, aki nem jön feljebb, akkor nem fognak így átrohanni rajtunk, mert mindig lesz egy ember, aki a védelem előtt szűr még akkor is, ha a többiek fent vannak az ellenfél 16-osánál.
2. Modric és Isco kicsit feljebb léphet, és így Ronaldonak is könnyebb dolga lesz. A mostani meccsen is nagyon látszott, hogy nem tud kivel játszani, mert nincs mellette senki. Ráadásul folyamatosan legalább 3-an vették körül a Granadából, mert nem volt senki más a csapatból, aki legalább lekötötte volna a védők figyelmét, hiszen Isco most sokkal hátrébb volt küldve, mint ahol jól tud játszani. A másik oldalon ugyanez. Balenek meg lesz a játszótársa Modric (és Carvajal!) személyében. Ráadásul Isco és Modric sokkal veszélyesebb lesz a kapura ezáltal.
+ Nem volt mozgás, mert Isco és Modric is főleg a védekezéssel foglalkozott, ezért nem mindig mertek előrébb menni. Ez is megoldódna egy baszkkal.
3. Rengeteg volt a pontatlanság. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha a játékosok se tudnák, hogy mit is kéne csinálniuk a pályán vagy mi lenne a feladatuk. Viszont ha van egy biztos pont a védelem előtt, akinek mindig hátra lehet adni a labdát, és ő mindig megtalálja a legjobb megoldást, akkor sokkal nyugodtabban, összeszedettebben és pontosabban játszhatunk majd.
Leginkább az utolsó pont miatt nem Khedira vagy Casemiro akarom 3. embernek látni a középpályán Iscoék mellett. Szóval én a baszkot felépülésétől fogom várni a csodát, nem Bale érkezésétől. Az mondjuk más kérdés, hogy Illarra mikor és hogy fogja beverekedni magát a kezdőbe hosszú sérülésből felépülve, és mennyi idő, amíg beleszokik a csapatba. Nincs könnyű dolga a srácnak, de biztos vagyok benne, ha beválik, akkor mocsok nagy haszna lesz belőle a csapatnak. (Azért nem Xabit mondtam, mert ő talán december-január körül lesz játékra alkalmas.)
Szerk.: +1. A letámadás is jobban fog működni az egyik baszkkal a pályán, mert Isco és Modric is jobban fog rámenni a labdásra, ha nem kell amiatt aggódniuk, ha esetleg nem jön össze és mögéjük kerül az ellenfél.
K va nagy szükségünk van vagy Xabira vagy Illarrara. Hogy miért és ki helyett?
Leginkább az utolsó pont miatt nem Khedira vagy Casemiro akarom 3. embernek látni a középpályán Iscoék mellett. Szóval én a baszkot felépülésétől fogom várni a csodát, nem Bale érkezésétől. Az mondjuk más kérdés, hogy Illarra mikor és hogy fogja beverekedni magát a kezdőbe hosszú sérülésből felépülve, és mennyi idő, amíg beleszokik a csapatba. Nincs könnyű dolga a srácnak, de biztos vagyok benne, ha beválik, akkor mocsok nagy haszna lesz belőle a csapatnak. (Azért nem Xabit mondtam, mert ő talán december-január körül lesz játékra alkalmas.)
Szerk.: +1. A letámadás is jobban fog működni az egyik baszkkal a pályán, mert Isco és Modric is jobban fog rámenni a labdásra, ha nem kell amiatt aggódniuk, ha esetleg nem jön össze és mögéjük kerül az ellenfél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2013. augusztus 27., kedd 10:52-kor.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- kiserik_2
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB
Ezzel a tegnapi felállással nekem az alábbi elmélet jutott az eszembe: mi van, ha Carlo papa arra kíváncsi, hogy ki legyen a Bale transzfer áldozata? Mindenki tudja, hogy ha érkezik Bale, akkor Özil vagy DM fölöslegessé válik (szerintem mindkettő, de az az én véleményem ). Na mármost, azzal, hogy mindkettő a pályán volt, szinte ugyan azon a poszton (vagyis keverték a posztot egymás közt) arról is meg lehetett győződni, hogy melyikük lesz hasznosabb tagja az idei csapatnak, kis túlzással melyikük a jobb (így ugyanazon körülmények között mutathatták meg mit tudnak). Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Özil olyan idegesen hagyta el a pályát. Természetesen ez csak egy feltevés, de ugye az ilyeneket szokták a lapok tényként közölni
- Boky
- Kedvenc játékosaid: Modric
lehet én várok sokat, de azért azoktól a profi labdarúgóktól, akiknek összesített éves fizetésük megoldaná millió éhező ember problémáit, azoknak ne kelljen már 1 év, hogy megtanuljanak egy letámadós rendszert. 2 meccs valóban kevés, de azért van előszezon, hogy legyen 5-10 meccs felvenni a ritmust, a taktikát.ericco írta: Ennek pedig idő kell. majd ha tavasszal sem lesz semmi ilyesmi, elkezdhetünk aggódni. De én ezt inkább kitolnám jövő idényig. A csapat számára teljesen idegen a rendszer, egy rakás Mourinhos beidegződés még megmaradt a játékosokban, de te már két bajnoki mérkőzés után egész csapatos letámadást, védekezést és támadást vársz... érdekes.
úgyhogy ez így kurva kevés, hogy egy granada ellen nyomoronckodás és tötymörgés van, nekik is ugyanúgy szezon eleje van, tehát erre nem nagyon lehet a dolgokat fogni.
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Nem ünnepelve volt, inkább az első két évben el voltak nézve a baromságai, mert az eredmények fontosabbak voltak és reménykedtünk, hogy ezeket levetkőzi idővel. Viszont a harmadik évére kiderült, hogy egy centit sem hajlandó fejlődni, sőt. Nem úgy emlékszem, mintha az agyba-főbe kontrázás és ívelés, amelyek túlnyomó többségben voltak a "sikeres" második évében is, itt annyira ünnepelve lettek volna. Inkább elfogadtuk.Matt009 írta:Mou ugyanúgy ünnepelve volt az elején
Hát pont ez az. tegnap tette meg. Kipróbálta a teljesen kreatív KP-t. szerintem egész csapatos védekezést várt ő el, az egy másik kérdés, hogy a csapat ezt Casemiro beállásáig nem igazán tudta teljesíteni.Matt009 írta:Ezt megtehette tegnap, de nem teheti meg túl sokszor.
Ancelotti idáig mindenhol a keretéhez alakította a taktikát. Nem jelenthető ki róla egyértelműen, hgoy védekezőbb felfogású. KP-t komoylan veszi, és nekünk ez kellett. Vannak azonos pontok, de általában eltérően irányította a csapatait. Mourinhorol ez nem mondható el, és szerintem ezért is fog bukni a Chelseavel. Az már egy másfajta keret.Matt009 írta:Vagy te arra célzol, hogy én anno arra panaszkodtam, hogy Ancelotti sem a támadófociról híres?
Az, hogy az ellenfél térfelén tartjuk a labdát, magában hordozza a veszélyét, hogy párszor lekontráznak minket, átrohannak rajtunk. Főleg, ha Isco vagy Modric feljebb merészkedett, mert Özil kb újra két értékelhető mozdulatot mutatott, az egyiket érvénytelenítették.Matt009 írta:meg sem tudom számolni hányszor rohantak át rajtunk.
Ennek pedig idő kell. majd ha tavasszal sem lesz semmi ilyesmi, elkezdhetünk aggódni. De én ezt inkább kitolnám jövő idényig. A csapat számára teljesen idegen a rendszer, egy rakás Mourinhos beidegződés még megmaradt a játékosokban, de te már két bajnoki mérkőzés után egész csapatos letámadást, védekezést és támadást vársz... érdekes.Egy normális védelem meg nem két klasszis kh oktatómunkájából áll, hanem 6-7 emberből álló szervezett védekezési rendszerből, na most ebből sok minden nincs meg. Isco is totálisan alkalmatlan a védekezésre, ő csak akkor lesz hasznos, ha egy rendszernek a része lesz, egyénileg még annyit sem fog tudni hozzátenni, mint DM. Modric hasonló, bár ő valamelyest tud védekezni.
Merci Zizou!
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
1. Engem nem Mou távozása bánt, én az elsők között voltam, akik azt mondták, hogy neki mennie kell. Ami engem zavar az az, hogy Mou ugyanúgy ünnepelve volt az elején, ahogy most Ancelotti és azokért a dolgokért volt ünnepelve, amiért most sokan savazzák. (pl.: leveszi a játékosok válláról a terhet-Mou, végre nyugalom van a csapat körül-Ancelotti) Vajon melyik kell jobban a csapatnak? Sokan agyonlövik a saját korábbi mondataikat.Matt009, annyira erőlködsz, annyira ordít a hsz-aidból, hogy bánt Mourinho távozása. Egyik gondolatoddal teljesen agyoncsapod a másodikat, pl. először azt írod, hogy Ancelotti túlságosan óvatos, majd leírod, hogy 4 TKP-sal kezdtünk. Olvasd csak vissza a sok sületlenséget amit írtál, és aztán gondold hozzá, hogy kettő, azaz kettőd db. bajnokin vagyunk túl egy új edző alatt, egy teljesen új szisztémában, és még nincs is szeptember.
2. Ancelotti felelőtlenül offenzív csapatot küldött a pályára. Ezt megtehette tegnap, de nem teheti meg túl sokszor. Utána meg igenis defenzíven cserélt. Ez a 2 hol üti egymást?
Vagy te arra célzol, hogy én anno arra panaszkodtam, hogy Ancelotti sem a támadófociról híres? Hát ezt még mindig tartom. Számomra is komoly meglepetés, hogy milyen offenzív csapatot szeretne itt kialakítani, csak én félek, hogy ez a későbbiekben nagyon vissza fog ütni. Mert az offenzív csapat feltételeinek a nyomát sem látom. És azért a kitalált védekezés/letámadás alapjainak már látszania kellene.
Tegnap konkrétan nem volt kp-s védekezésünk, meg sem tudom számolni hányszor rohantak át rajtunk. Visszarémlenek a Queiroz-i idők. DM védőmunkája meg annyiban volt értékelhető, hogy amikor égett a haza, akkor a gyorsaságát kihasználva lefutotta az ellenfél támadóit. Csak kérdés, hogy ez mondjuk egy MU ellen mennyire lesz majd hatásos védekezés. Lásd is a meccset, ne csak nézd, mert ha láttad volna, akkor bizony nem DM védőmunkájával hozol példát. Az csak egyéni képesség volt.A Mourinho által összerakott védelem is bakizott rendesen, ennek ellenére tegnap a Ramos-Pepe páros nagyon jó volt, és Di Maria védekezőmunkája is említésre méltó... mégis szét van barmolva szerinted a védelmünk.
Egy normális védelem meg nem két klasszis kh oktatómunkájából áll, hanem 6-7 emberből álló szervezett védekezési rendszerből, na most ebből sok minden nincs meg. Isco is totálisan alkalmatlan a védekezésre, ő csak akkor lesz hasznos, ha egy rendszernek a része lesz, egyénileg még annyit sem fog tudni hozzátenni, mint DM. Modric hasonló, bár ő valamelyest tud védekezni.
Na ha valamiben néha ellent szoktam mondani magamnak, akkor az ez a téma. Mert ezzel az állítással maximálisan egyetértek. Viszont azt is tartom, hogy Bale nem illik bele a csapatunkba. Jobb oldalunk nincs, azt meg kell valahogy oldani, és jelenleg erre Bale az egyetlen jónak tűnő megoldás. Ha hivatalossá válik, én örülni fogok neki, de az agyam egy piciny szegletében ott bujkál a kisördög, amely azt mondatja, hogy lesz még problémánk a CR-Bale szélső duóból.bale lehet hogy kontracsapatban lenen a legjobb, de gondoljatok bele hogy özil mit nyújt a jobboson? konkrétan semmit. és még azt is durcásan, hozzá képest akkor előrelépés lesz bale mintha 10 éve torghelle helyett a fenomén lenne a válogatottunk kezdőcsatára.