kelemen.istvan írta:kiserik írta:Én gonosz vagyok
Milyen szempontból? Azt a határsértőt, aki Mexicóból szökik az Usa felé, lelövik. Nekik "szabad"?
Ausztrália hadi flottával védi a partjait, amelyik hajó nem tudja azonosítani magát, kilövik. Nekik "szabad"?
Calaisnál a határsértőket a britek lelölvik. Nekik is "szabad"?
Csak itt, az öreg kontinensen van megkötve a keze a vezetőknek..
Az is érdekes, hogy az Usa mi alapján válogat, hogy hol lehet diktatúra, hol nem?
(Költői kérdés.)
Líbia vs. Szaud-Arábia?
Az is érdekes, hogy hol bujkálnak a jobbik szavazói ilyenkor? Vagy csak egy bizonyos etnikum ellen, többszörös túlerőben olyan kemény legények?
Mindaddig, míg valaki szentül hisz abban, hogy a robbantás után várja a szebb élet, a 73 szűz leányzójával együtt, az elkövető édesanyját pedig vállon veregetik, hogy milyen nemes embert faragott a fiából, addig ne várjunk változást a Közel-Keleten. Hisz ezt látják sokan, mint követendő példa. Jelentős szemléletbeli változásnak kellene ott végbe mennie, amit a nyugat, "ha a bika bikát ba
ik akkor se tud fentről irányítani.
Ezek jó kérdések.
Valaki lentebb írta hogy erdélyiként mennyit kellett vesződnie.
Eu alapvetően a nyitottságot saját országain belül értette, és sajnos teljesen impotensen kezeli ezt a helyzetet.
Itt több érdekes ötlet felmerült a folyamat szabályozására, és köztük vannak nagyon jók (szerintem) amit igazán megfogadhatna az EU (nem csak a magyar vezetők). Valóban meg van kötve a kezünk, senki nem mer lépni...
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ebből a vándorlásból (mivel az EU nem reagálja le jól ezt az egészet, mi meg tehetetlenek vagyunk ebben, mert félünk a következményektől - elég erősen függ a magyar gazdaság az EUtól ezt be kell látni) nagyon nagy baj lesz még, ha nem most akkor 5-10-20 év múlva, de meg lesz a következménye.
A legnagyobb bajt ott látom, hogy nem működik kölcsönösen jól a viszony. Ingyen, mindent megkapnak a bevándorlók, de kevesen tisztelik ezt. Pedig tőlünk függnek...egyedül ez zavar engem. Illetve tartok attól, hogy túlságosan felhígul egy-egy nemzet, akkor az nagyon visszaüthet...
Abszolút nyitott a gondolkodásom (legalábbis így gondolom) próbálok több alternatíva közül a legjobbat választani mindig, de ez iszonyat nehéz kérdés, hogy most valóban mi lenne a legjobb. Sajnos ez Európának a következő 1-5 évben nagyon nagy problémát fog okozni, hogy helyén kezelje a "népvándorlást" (Gondolok itt arra, hogy európai országokon belül is nagy a mozgás).
Egy nagy bajom van a keleti országokban szocializálódott emberekkel. Iszonyatosan eltér a kultúránk, de brutálisan. És soha nem fogok megérteni, hogy szinte mióta világ a világ, ezek ott ölik egymást mint az állatok, csak azért mert más a vallása vagy más nemzetiségű. Szóval akik igazán rasszisták, azok ők... (Tisztelet a kivételeknek, mert vannak! Csak sajnos ők vannak kevesebben)