pekedli írta:hehe írta:de az a vicc, hogy ilyen képességű emberből 15 éve dunát lehetett rekeszteni az európai bajnokságokban.
nem túl technikás, átlag, viszont erőszakos és sokat dolgozik.
ma már ezzel ki lehet tűnni, sőt, aranylabda top5 közelébe lehet kerülni.
félelmetesen szánalmas.
Annyiszor leírod ezt a "maiak nullák a régiek a királyok" szöveget hogy már bocsi de nem bírom ki hogy ne kérdezzek rá szerinted mitől van ez mi ennek az oka? Mert ha más sortok (sportolók) fejlődését nézzük akár melyik sportágban pl.atlétika, vízilabda, úszás, kézilabda, kosárlabda, torna rögbi,röplabd,amerikai foci stb. stb. mindenhol csak fejlődést látni fizikálisan technikailag vagyis minden téren. Vagyis én nem gondolnám hogy csak az európai foci az egyetlen ami visszafelé fejlődik. Én 44 évesen láttam sok generációt a 80-as évek közepétől és valahogy nekem az jött le hogy 10 évenként látványosan változik a foci gyorsabbak erősebbek többet futnak. Persze vannak korosztályos zsenik Puskás,Kocsis Albert,Varga Nyilasi,Törőcsik Détári akikre én is istenként tekintek de nem gondolnám hogy akár melyikük feltudná venni tempót 2015-ben az NB 1
Látványra biztosan jobb volt húsz éve a foci (mert lassabb volt nem futottak annyit több volt a passz) de hogy a mai játékosok nem ügyetlenebbek a régieknél abban biztos vagyok.
vannak nálam sokkal jobban hozzáértő emberek, akik tudják erre a választ, de az biztos, hogy összetett a dolog.
én csak nézni és játszani szeretem a focit, nem fogok és nem is akarok többet belegondolni, mint ami valójában, azaz egy játék az egész.
ha játszom, akkor győzni akarok, de szépen játszva.
ha nézem, akkor nálam a győzelem egy kötelező dolog, nekem ennél több kell, mégpedig az, hogy szórakozzak, látványos legyen, élvezzem.
mindig kiröhögöm, hogy pl egy olasz bajnokin mennyi vérkomoly arccal ülő szépen felöltözött öltönyös fickó ül és néz keményen, hogy kibaszott fontosnak tűnjenek, mintha a világ minden problémáját magukon hordanák, akkora gondjaik lehetnek.
de ez még mindig csak egy játék.
hogy rátérjek a lényegre, és érdemben tudjak is válaszolni vmennyire:
a 90-es évek fociján nőttem fel, annak is inkább a második felén.
biztosan állíthatom, hogy nem értek veled egyet, amikor azt mondod, hogy a maiak nem ügyetlenebbek, mint a régiek. pont ez a bajom, pont ezért fogom a fejem, pont ezért emelkedhet ki egy messi és egy céronaldo ennyire, akik top10-top20-ban lettek volna korábban is bőven, de kizárt, hogy ennyire kiemelkedjenek.
nem mondanám, hogy a foci fejlődik, csak átalakul. sajnos rossz irányba, a meccsek 95%-a élvezhetetlen, tavasszal van pár meccs, amiért érdemes leülni és sört bontani.
soha nem mondanám azt, hogy fejlődik a foci, amikor egy sima testcsellel vagy kényszerítővel azonnal ziccerbe lehet kerülni manapság.
azzal sem értek egyet, hogy az iram és a tempó nőtt, főleg a 90-es évek 2. felében egy béellmeccsen vagy olasz bajnokin (azért írok olasz bajnokit, mert azokat követtem elsősorban ronaldo miatt) kisebb lett volna a tempó.
másik dolog, amit észreveszek, de ez nem csak a focira, hanem az élet többi részére is érvényes, akár más sportágakra is: sokkal butábbak, együgyűbbek az emberek, nagyrészt sztem a faszbuk és hasonló társai miatt, amik kitöltik ma már az időt, illetve, hogy mindent készként kézbe kap az ember, nem kell kigondolni és megoldani a problémákat olyan szinten, mint korábban.
a világon a játékosok 98%-a betanított, sablonfocit játszó, buta favágó. és nem is akar több lenni, mert ezt is elképesztő szinten megfizetik, hogy egy középszer játékos kéthavonta vehetne egy ferrarit az kibaszott vérlázító.
egy dologban viszont van lényegi változás: kezdenek elmosódni a posztok, vannak védők és támadók, de a szélsővédőknek már szélsőt is tudniuk kellene játszani, a támadóknak meg mindenütt helyt kell állni. ez korábban ennyire nem volt szembeötlő.
kicsit összevissza lett ez a mondóka, de bevallom fogalmam sincs miért élvezhetetlen számomra a mai foci, de tény, hogy nem bírom nézni a szerencsétlenkedést.
a barca üde színfolt már évek óta, nem véletlenül nyerik szarrá magukat, de ott is egy suarez tud az ember lenni, akit komolyan mondom ki kell röhögjek, annyira ügyetlen.
meg ilyen cavanik, falcaok, diegocosták a sztárcsatárok manapság, hát folyik a könnyem bazmeg
meg egy lewandowskiért állnak sorba, hát mi az? semmi extra.