Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
swfan

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 21., szombat 9:09

reeed_ati írta: De skacok, az hogy totál félrecastolták, hogy néger és ronda tündéket kell néznünk, rövid hajjal, ezek nem a pénzen múlnak.
Hogy kapsz egy Galadrielt, aki olyan, mint egy hisztis picsa, holott már 3000-évesen, az egyik legbölcsebb karakternek kéne lennie..
Nem véletlen nem kapták meg a jogokat, nem tisztelik ezek az alapművet.
Nem tudnak történetet írni, sem karaktereket építeni.
Rengeteg apró dolog van, amik nálam összeadódnak és egyben húzzák le ezt az egészet.
Csak egy példa, nézzétek meg milyen királyok vannak ebben és milyenek az alapműben..
Itt random arcok lepofozzák a királynét, következmények nélkül, bárki lazán szembe megy a király akaratával, bármilyen következmény nélkül, vagy akkor az orkok nekiállnak moralizálni, hogy ők nem is akarnak háborúzni, az miazmár?? :lol: engem ezek baromira kivesznek közben és ez nem a pénz kérdése..

Lassan ott tartok, hogy Sauronnak szurkolok, mert ő az egyetlen értékelhető az egész sorozatban.
8 részből 6 filler, kb. 2 ami értékelhető.
Nem a pénz hiánya miatt kevesebb ez a sorozat, sajnos nem a megfelelő emberek kezébe került.
Lehet jobb lenne egy kasza és ami nem megy, azt nem kéne erőltetni. :|
Mint mondtam, nem néztem a sorozatot, nem tudom milyem ronda tündék vannak. Galadrielről láttam képet a sorozatból, sok mindent lehet rá mondani, de azt szvsz nem, hogy ronda lenne. Nyilván ízlések... lefogadom azért, hogy Cate Blanchett se jön be minden egyes embernek, mint nő.

"Nem véletlen nem kapták meg a jogokat, nem tisztelik ezek az alapművet."

Ebben a mondatban egy kis ellentmondást érzek. Nem kapták meg a jogokat, hogy adaptálják a Szilmarilokat, tehát a sorozat EZÉRT nem olyan, mint az alapmű. És nem fordítva. Ezért lehetnek mások a karakterek, ezért nem olyan Galadriel ekkoriban, mint azt várták az olvasók.

Az orkos példa, amit említettél, ha jól tudom, egyenesen Tolkien műveiből ered - persze ahhoz hogy ezt tudd, más műveit is ismerned kell a GyU-n kívül (ott valóban csak egyszerű gyilkológépeknek voltak ábrázolva)

Ami pedig az eredeti kérdést illeti: egy TV sorozaton mindig érződni fogy hogy ez "csak" egy TV sorozat, nem pedig egy grandiózus blockbuster

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 21., szombat 1:19

Dupla D írta: Pingvin jó motyónak tűnik eddig.
Igy. Igenyes melo, kar, hogy heteket kell varni a kovetkezo reszekre
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 21., szombat 0:37

reeed_ati írta: De skacok, az hogy totál félrecastolták, hogy néger és ronda tündéket kell néznünk, rövid hajjal, ezek nem a pénzen múlnak.
Hogy kapsz egy Galadrielt, aki olyan, mint egy hisztis picsa, holott már 3000-évesen, az egyik legbölcsebb karakternek kéne lennie..
Rengeteg apró dolog van, amik nálam összeadódnak és egyben húzzák le ezt az egészet.
Csak egy példa, nézzétek meg milyen királyok vannak ebben és milyenek az alapműben..
Itt random arcok lepofozzák a királynét, következmények nélkül, bárki lazán szembe megy a király akaratával, bármilyen következmény nélkül, vagy akkor az orkok nekiállnak moralizálni, hogy ők nem is akarnak háborúzni, az miazmár?? :lol: engem ezek baromira kivesznek közben és ez nem a pénz kérdése..

Lassan ott tartok, hogy Sauronnak szurkolok, mert ő az egyetlen értékelhető az egész sorozatban.
Nem a pénz hiánya miatt kevesebb ez a sorozat, sajnos nem a megfelelő emberek kezébe került.
Senki nem mondta hogy minden a pénzen múlik, és azt sem hogy a sorozat jó, de attól még almát az almával.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. szeptember 20., péntek 22:29

Pingvin jó motyónak tűnik eddig.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. szeptember 20., péntek 20:49

De skacok, az hogy totál félrecastolták, hogy néger és ronda tündéket kell néznünk, rövid hajjal, ezek nem a pénzen múlnak.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 20., péntek 18:05

swfan írta:
ram8nes írta:
Tobb penz, tobb ido, tobb tapasztlat, fejlettebb technologia, tobb jatekido stb. Mi nem volt adott, hogy egy tisztesseges, es a hasonlitasnal nem kb mindenben elverzo alkotas szulessen?
Teljesen jogos a hasonlitas egy sztori/univerzum alapmujehez es az utana keszulo alkotasok kozott.
Nem tudom pontosan a sorozat költségeit, de egy ilyen volumenű sorozat teljes évadának gyártási költsége olyan 200 millió körül szokott lenni (a sorozat kapcsán sok szám kering a neten, ilyen 4-500 milliók is, sokan beleszámolják a jogok megvételét és a marketinget is)

Szóval 200 millióból gyártanak le kb 8*50 percnyi anyagot, azaz 400 percet. A király visszatér 94 millióból készült, és 201 perces. Az a 94 millió 21 éve volt, 2022-ben ez 149 millió lenne az inflációt beleszámolva.

Szóval melyik az olcsóbb? 200 millióból 400 perc, vagy 149-ből 201 perc?

A sorozat valójában jóval szűkösebb költségekkel tud operálni, mint a film.

Nem a sorozatot akarom mentegetni (nem is láttam), de ez egy óriási tévhit, hogy több pénzből készülnének ezek (ide vehetjük a Star Wars, Marvel sorozatokat), mint az univerzumbeli mozifilmek
Köszönöm, pont ezt akartam írni.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 20., péntek 17:15

reeed_ati írta:
Zack írta:

Vannak benne jó csajok? Anélkül nem az igazi a kaland sorozatos délután.
Íme a világ legszebb tünde hölgye, akinek a szépségéhez semmi sem fogható :D
Na ilyen a többi cast is. :mrgreen:
Azért ez egy elég rosszúl elkapott kép. Persze nem érezném azt, mint gyerekként a Sheena a dzsungel királynője alatt :D

reeed_ati

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. szeptember 20., péntek 16:20

Zack írta:
hehetheoriginal írta: télleg találó, mint egy hazaérsz suliból délutáni matiné xéna vagy herkules :lol:
Íme a világ legszebb tünde hölgye, akinek a szépségéhez semmi sem fogható :D
Na ilyen a többi cast is. :mrgreen:

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 20., péntek 15:06

hehetheoriginal írta:
A sorozat meg tényleg olyan számomra kb, mintha egy 90'es évekbeli fantasyt néznénk
télleg találó, mint egy hazaérsz suliból délutáni matiné xéna vagy herkules :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 20., péntek 14:49

A sorozat meg tényleg olyan számomra kb, mintha egy 90'es évekbeli fantasyt néznénk
télleg találó, mint egy hazaérsz suliból délutáni matiné xéna vagy herkules :lol:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 20., péntek 14:45

ram8nes írta: A sorozat meg tényleg olyan számomra kb, mintha egy 90'es évekbeli fantasyt néznénk a castingtól kezdve a sztorin át a zenéig. Amilyen komplex és leírt Tolkien univerzuma, szerintem igazán írhattak volna jobb forgatókönyvet, érdekesebb karaktereket, minőségibb párbeszédeket stb.
Nekem az az érzésem, mintha fan fiction csoporthoz hozzávágtak volna egy rakat pénzt, meg viszonylag jó technikai stábot. Pár Tolkien rajongó megírta a maga kis történetét, forgatőkönyvecskéjét anyuka pincéjében, felszínesen, igazi írói véne nélkül, majd sorozatot csinált belőle az Amazon.

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. szeptember 20., péntek 14:36

csababarca írta:
ram8nes írta:
Tobb penz, tobb ido, tobb tapasztlat, fejlettebb technologia, tobb jatekido stb. Mi nem volt adott, hogy egy tisztesseges, es a hasonlitasnal nem kb mindenben elverzo alkotas szulessen?
Teljesen jogos a hasonlitas egy sztori/univerzum alapmujehez es az utana keszulo alkotasok kozott.
Forgatókönyv, főleg.
És bátorság.

Egyébként a trilógiának is a könyvhöz képest megvannak a betegségei, de az egy perfekt alkotás, tény és való.
Hát ez az. A forgatókönyv nem "külső adottság", mint amiket felsoroltam. Peter Jackson filmjei pont azért lettek olyanok, amilyenek, mert nem csak a külső adottságok, hanem a mű szeretete, tudás, elhivatottság stb. mind megvoltak. Youtubeon vannak tök jó videók erről, hogy milyen hihetetlen munka van az egészben, és ez mind a belső driveok miatt történt (és látszik is rajta).

A sorozat meg tényleg olyan számomra kb, mintha egy 90'es évekbeli fantasyt néznénk a castingtól kezdve a sztorin át a zenéig. Amilyen komplex és leírt Tolkien univerzuma, szerintem igazán írhattak volna jobb forgatókönyvet, érdekesebb karaktereket, minőségibb párbeszédeket stb.

Nekem egy unalmas, generic fantasy az egész, ami nem szörnyű önmagában, de a lehetőségeikhez képest viszont alulteljesít szerintem mindenben. (Az már csak plusz pech, hogy a zseniális elődökkel van összevetve, ami miatt még nagyobbnak tűnik a kontraszt)

swfan írta: Nem tudom pontosan a sorozat költségeit, de egy ilyen volumenű sorozat teljes évadának gyártási költsége olyan 200 millió körül szokott lenni (a sorozat kapcsán sok szám kering a neten, ilyen 4-500 milliók is, sokan beleszámolják a jogok megvételét és a marketinget is)

Szóval 200 millióból gyártanak le kb 8*50 percnyi anyagot, azaz 400 percet. A király visszatér 94 millióból készült, és 201 perces. Az a 94 millió 21 éve volt, 2022-ben ez 149 millió lenne az inflációt beleszámolva.

Nem a sorozatot akarom mentegetni (nem is láttam), de ez egy óriási tévhit, hogy több pénzből készülnének ezek (ide vehetjük a Star Wars, Marvel sorozatokat), mint az univerzumbeli mozifilmek
A trilógia finanszírozása érdekes tészta, ha jól tudom, mert mind a három filmet egyszerre forgatták, valamint akkor nem cgi volt minden, hanem konkrétan amit csak tudtak, legyártottak élőben az utolsó szaros páncélingig, aminek a szemeit egyesével fűzték össze.
Ez rengeteg pénzt emészt fel, amiért nagyon sokáig kopogtattak stúdióknál és közben is kellett még bevonni plusz tőkét. Ezzel szemben a sorozat (a hírek szerint) megkapott egyből 1 milliárd dollárt az 5 évadra, amiből csak az elsőre elköltöttek 450 körül és amit csak lehet cgi-jal oldanak meg.
Szerintem sokkal jobb lehetőségeik és körülményeik vannak a mostani sorozat alkotóinak, "csak" a szív és odaadás hiányzik, de az kurvára.

Egyszerűen olyan kibaszott semmilyen, karakter nélküli és lelketlen az egész sorozat, mint ahogy amúgy a legtöbb amazon, netflix, vagy más streamen futó produkció. Csak hát a hype meg a cgi úgyis mindent elad a hülyéknek.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 20., péntek 14:07

ram8nes írta:
Halfkey írta:

Az egyik egy mozifilm, a másik egy sorozat, ez eleve nem egy fair összehasonlítás.

Ettől még persze a sorozat jó nem lesz, de ilyen mércén hogy van-e olyan jó mint egy 156szoros Oscar díjas alkotás, minden elvérezne.
Nem tudom pontosan a sorozat költségeit, de egy ilyen volumenű sorozat teljes évadának gyártási költsége olyan 200 millió körül szokott lenni (a sorozat kapcsán sok szám kering a neten, ilyen 4-500 milliók is, sokan beleszámolják a jogok megvételét és a marketinget is)

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 20., péntek 11:30

ram8nes írta:
Forgatókönyv, főleg.
És bátorság.

Egyébként a trilógiának is a könyvhöz képest megvannak a betegségei, de az egy perfekt alkotás, tény és való.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. szeptember 20., péntek 10:12

Halfkey írta:
reeed_ati írta: Én pont most újráztam a Lotr trilógiát, bővítettben, majd a Király Visszatér után néztem a sorozat 5.részét.
Hát gyerekek szavak nincsenek, mekkora a szakadék a két alkotás között.
Hiába több, mint 20éves cucc, de köröket ver a mostanira.
A zene egy csoda, eskü én ugyanúgy megkönnyeztem pár helyen, mint anno gyerekkoromban, olyan erősek az egyes jelenetek, a párbeszédek.., ezek mellé jön egy parádés magyar szinkron.
Hibátlanok a castok, tündék pl. gyönyörűek, ahogy a szilmarilok is leírja.

Na és akkor onnan átzökkenni a sorozatba, rendesen fájt nézni, szintekkel kevesebb, mint a filmek..
Ha valami értékelhető, akkor az egyedül talán Sauron alakítása.

Lesz valami Peter Jacksonos Gollam film, ami bizakodásra adhatna okot, viszont a témaválasztást nem értem.. :hmmm:
Vagy én vagyok csak az egyedüli, akit rohadtul nem érdekel gollam?
Az egyik egy mozifilm, a másik egy sorozat, ez eleve nem egy fair összehasonlítás.

Ettől még persze a sorozat jó nem lesz, de ilyen mércén hogy van-e olyan jó mint egy 156szoros Oscar díjas alkotás, minden elvérezne.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 20., péntek 10:08

reeed_ati írta: Én pont most újráztam a Lotr trilógiát, bővítettben, majd a Király Visszatér után néztem a sorozat 5.részét.
A zene egy csoda, eskü én ugyanúgy megkönnyeztem pár helyen, mint anno gyerekkoromban, olyan erősek az egyes jelenetek, a párbeszédek.., ezek mellé jön egy parádés magyar szinkron.

Na és akkor onnan átzökkenni a sorozatba, rendesen fájt nézni, szintekkel kevesebb, mint a filmek..

Lesz valami Peter Jacksonos Gollam film, ami bizakodásra adhatna okot, viszont a témaválasztást nem értem.. :hmmm:

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. szeptember 20., péntek 8:38

nzooli93 írta: Lyle es Erik Menendez sztorit valaki elkezdte?
Milyen?
Nem ismerem annyira sztorit,de kicsit megijeszt a 9 resz. Van ebben ennyi?
Sztorit ismerem, korabban több youtube anyagot is néztem már belőle. A 9 rész szerintem is hosszú, de beprobaljuk a mai napon.
A 3. évad sztorija viszont nincs meg, de a színész miatt város.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

reeed_ati

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. szeptember 19., csütörtök 21:28

Én pont most újráztam a Lotr trilógiát, bővítettben, majd a Király Visszatér után néztem a sorozat 5.részét.

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. szeptember 19., csütörtök 21:02

Caraway írta: Ja most akkor lett egy olyan sorozat, hogy SZORNYETEG, es akkor minden evad mas-masrol szol?

Elso evad Dahmer, ez az evad meg a tesok?
Igen :D
Olyasmi mint az amerikai horror sztori, minden évad mintha más sorozat lenne. Csak ez valóságos sztorikat visz át sorozatba. A 3.at várom én is, mind a sztori,mind a színész miatt :D

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 19., csütörtök 21:00

Ja most akkor lett egy olyan sorozat, hogy SZORNYETEG, es akkor minden evad mas-masrol szol?

Elso evad Dahmer, ez az evad meg a tesok?

Vissza: