Sziasztok
Elég régen írtam ide, de most egy kis segítségre/tanácsra lenne szükségem. A probléma a következő: most érettségiztem, 470 pontom lesz, szóval eddig szép és jó minden, viszont július 9-ig még lehet sorrendet módosítani a jelentkezési helyek között, nálam pedig még 3 szak is versenyben van.
Arra gondoltam, hogy könnyebben tudnék dönteni, ha olvasnék pár véleményt olyanoktól, akik az adott szakra járnak. A szóban forgó szakok: gazdaságinformatikus, turizmus és vendéglátás, nemzetközi gazdálkodás. Mindháromra a Corvinuson jelentkeztem, de szívesen fogadom olyanok véleményét is, akik máshol tanulják ezeket. A fő kérdés az lenne, hogy melyiket éri meg a legjobban tanulni, melyikkel fogok tudni majd elhelyezkedni, de természetesen bármilyen tapasztalat érdekel (mennyit kell tanulni, milyenek a vizsgák, tanárok stb.).
Igazából a nemzetközi gazdálkodás lenne a favoritom, de ma nézegettem a corvinus honlapján az operatív tanterveket, és belebotlottam olyanba, hogy már az első félévtől kötelező tárgy valami "Allgemeine Betriebswirtschaftslehre", természetesen német nyelven. Na én ettől most nagyon megijedtem, mert igaz hogy németből is érettségiztem, de a tudásom jó ha az alapfokot eléri... Viszont ahogy tovább nézegettem a tantervet és elkezdtem összeadogatni a krediteket, feltűnt, hogy az ezért a tárgyért járó 5 kreditet nem számolja bele a 180-ba az excel összeállítója. Meg amúgy is gyanús nekem, hogy kötelező lenne német nyelven tanulni, amikor sokan nem is azt választják második nyelvnek középiskolában?
Nagyon megköszönném, ha valaki ezzel kapcsolatban is fel tudna világosítani, mert ez is döntő tényező lehet a választásnál.
Minden segítő szándékú választ előre is nagyon szépen köszönök, ja és akár privátban is írhattok