OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sierra

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. június 23., kedd 22:46

Facebookról törölt képeket vissza lehet valahogy kukázni?
Mert amiket találtam cikkeket, abban csak a kép url-jével lehet megnézni. Esetleg tud valaki más megoldást?

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. június 23., kedd 22:45

R.M.C.F írta:
Gyerektáborba gályázni. 500 gyerek, kajáltatjuk őket, asztal fel/leterítés, ilyesmik.
Helyileg New York állam, NY-tól 3 óra busszal.
Hááát....az a 3 óra az necces lesz. De előfordulhat,mondjuk szerintem messzebb van.
Én a másik oldalon voltam,Seattle.....szép hely.
annyira van pedig, harmadszor megyek,szóval ez le van mérve:D
Nyugaton még nem voltam, első évben keleti part all, aztán tavaly meg Mexikóban voltam 10 napot tábor után.
Majd idén talán nyugati part.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 23., kedd 22:41

Gyerektáborba gályázni. 500 gyerek, kajáltatjuk őket, asztal fel/leterítés, ilyesmik.
Hááát....az a 3 óra az necces lesz. De előfordulhat,mondjuk szerintem messzebb van.
Én a másik oldalon voltam,Seattle.....szép hely.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. június 23., kedd 22:35

'shutterisland írta:usa-ba megéri kimenni erre a két hónapra amúgy ?
a repülőjegy miatt kérdezem, mert ha jól nézem, az van vagy 250-300k oda-vissza.
Ha nem a napokban találta ki, hogy megy akkor lehet talán olcsóbban halászni repülőjegyet de nem vagyok most tisztában mennyi kijutni, csak tudom mikor én voltam, hogy nagy különbségek voltak attól függően, hogy mikor veszi meg az ember meg mikorra ugye. Elég sok emberről tudok aki kimegy ilyenkor szóval biztosan megéri :hmmm: Én is gondolkodom rajta, hátha jövőre összejön a dolog, ha már csak nullára is kijön a dolog megéri szerintem :)
szerk.: Na közben meg is kaptad a pontos választ :D
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. június 23., kedd 22:32

'shutterisland írta:usa-ba megéri kimenni erre a két hónapra amúgy ?
a repülőjegy miatt kérdezem, mert ha jól nézem, az van vagy 250-300k oda-vissza.
140kért vettem, 8 hét alatt meg keresek 2850 dollárt. (800ezer huf kb) Meg még plusz egy hetért 550 dodót.
Úgyhogy nekem megéri:) Jó még vízum volt 35k.
R.M.C.F írta:
csababarca írta:Holnap kiutazom nyári melóra az USA-ba, így nem tudok "aktívan" fórumozni majd.
De mindenkinek jó nyarat, pihenést, sikeres átigazolási szezont, stb.!

üdv,Csaba
Hová mész ott pontosan? :hmmm: :hmmm:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 23., kedd 22:29

usa-ba megéri kimenni erre a két hónapra amúgy ?

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 23., kedd 22:29

realistahuni írta:
A koreaiak már verik a japánokat,sőt mindenkit lassan....persze vannak még "lyukak" a gépezetben,de pusztán idő kérdése. Egy mai koreai autó,minőségben,megbízhatóságban agyonver bármilyen más autót. A desing sem gyenge,a forma és a vonalak korszeűek,szépek,stilusosak....
A presztizs az még kevés persze...ott még kell mutatni valamit....de idővel,olyan prémiumot fognak bemitatni hogy beszarás......
Hát nem tudom. Van egy ismerősöm, náluk a cégnél Hyundai Tucsonok vannak és enyhén szólva sincs senki megelégedve velük. Mondjuk 2006-2008-as évjáratok asszem. A mostaniak lehet már jobbak.

Biztos lehetsz benne.
csababarca írta:Holnap kiutazom nyári melóra az USA-ba, így nem tudok "aktívan" fórumozni majd.

üdv,Csaba
Hová mész ott pontosan? :hmmm: :hmmm:

OutSider
Kedvenc játékosaid: Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 23., kedd 22:25

na szép

nekem nyári melóban annó a szőnyegbolt meg az papírírószerbolt jutott másoknak meg USA ... :lol:

Azért érezd jól magad!

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. június 23., kedd 22:23

most akkor őt is kiküldtük a madridista átnevelőbe? :hmmm:

jó utat :)
Kép

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. június 23., kedd 22:21

Holnap kiutazom nyári melóra az USA-ba, így nem tudok "aktívan" fórumozni majd.

üdv,Csaba

OutSider
Kedvenc játékosaid: Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 23., kedd 22:20

Hely illetve vendégkör kérdése.
Nem akarok részleteibe belemenni, de egyik legjobb barátom pl. Heves megyében tehát nem épp az ország legfrekventáltabb részén dolgozott pincérként egy 50%-ban külföldi vendégkörrel rendelkező étteremben és durván májustól-szeptemberig dolgozott ott az utóbbi években napi 5 000 ft-os bérért.. viszont a jattból októbertől következő év áprilisig megélt... értsd havi 200-300k jattot összeszedett tehát ezt a fizetésén felül...

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. június 23., kedd 22:11

Bizony, még fiatal koromban egy forgalmas, igényes bárpultban dolgoztam nyári meló gyanánt, szerettem csinálni és érzékem is volt hozzá - ha lehet így mondani -, nem egyszer fordult elő hogy forgalmasabb napon (akár egész héten, ha jó idő volt...) a napi bérem duplája, triplája jött ki jattként.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 23., kedd 22:05

Itthon a pultosokat nem fizetik jól meg.
általában egyik munkát sem fizetik meg, ahol játszik a jatt (pultos, pizzafutár, benzinkutas, stb), mert úgy vannak vele a főnökök, hogy úgyis megy zsebre, még akkor is, ha bizonyos helyeken meg van szabva, hogy be kell dobni a közösbe.
csak míg itt vidéken nagyon gyér a jatt, jobb helyeken az emberek a fizetésük dupláját is el tudják tenni belőle.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. június 23., kedd 22:04

Ja hát igen..., az teljesen más kávéház. :)

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 23., kedd 22:01

tucsoki írta:'shutterisland véleményéhez csatlakozom, egy flair bartender vonal már elég kelendő és bérezésben is korrekt, bár ez mindig relatív marad. Azt viszont nem győzöm hangsúlyozn, hogy az idő nagy úr, értsd: a nulláról pl. fél év - év alatt nem lehet eljutni nagyon magas szintre, ha csak nincs rengeteg szabadidőd, lehetőséged...
Jó mondjuk én koli szinten pultoztam, illetve gólyabálon/gólyatáborban ha volt lehetőség. :D

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. június 23., kedd 21:59

'shutterisland véleményéhez csatlakozom, egy flair bartender vonal már elég kelendő és bérezésben is korrekt, bár ez mindig relatív marad. Azt viszont nem győzöm hangsúlyozn, hogy az idő nagy úr, értsd: a nulláról pl. fél év - év alatt nem lehet eljutni nagyon magas szintre, ha csak nincs rengeteg szabadidőd, lehetőséged...

@rashidm

Ez érdekes - és már megint relatív a téma -, annak idején én is benne voltam a dologban, az tény, hogy az alapbér gyenge, de jattal, jó referenciákkal a hátad mögött, egy jobb helyen azért lehet annyit keresni hogy ne kelljen hónap végén kenyérre spórolni. Annyiszor írtam már hogy relatív, hogy unom, de tényleg az. Ha mondjuk ki kell fizetni 50k albérletet, meg kell venni a bérleket, stb., akkor nyilván nem olyan jó a helyzet, szal, relatív... :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tucsoki 2015. június 23., kedd 22:02-kor.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 23., kedd 21:56

[quote="'shutterisland"nekem a vendéglátós tanárom barista és bártender is volt, eléggé bele volt bolondulva, vele órákon sokszor szóba jött a téma, sok érdekes videót néztünk és készítettünk is koktélokat.

mindig azt mondta, hogy jó szakma, érdekes, viszont kiemelte, hogy külföldön és hajón érdemes inkább gondolkodni, itthon kevésbé becsülik meg a mixereket.
bár pest még azért szerintem bőven jó, ott azért van élet.

egyébként érdemes a flair bártender vonalat is megpróbálni, látványosabb és így jobb szokott lenni a jatt is.

ja, azt hozzátenném, hogy 4-5 volt osztálytársam végzett is mixer tanfolyamot, de egyik sem abban dolgozik.
mondjuk annyiban más, hogy ők maradtak a délkeleti régióban.
[/quote]

Itthon a pultosokat nem fizetik jól meg. Én is pultoztam egyetemi éveim alatt jópárszor, meg van egy ismerősöm, aki pultozott az egyik nagy bulihelyen. Hasonlóan azt tudtuk mondani, hogy nem igazán kaptunk normális pénzt. Nálam annyival volt jobb, hogy én szerettem csinálni meg évente 20 alkalommal pultoztam kb., míg ő minden hétköznap kb.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. június 23., kedd 21:56

A koreaiak már verik a japánokat,sőt mindenkit lassan....persze vannak még "lyukak" a gépezetben,de pusztán idő kérdése. Egy mai koreai autó,minőségben,megbízhatóságban agyonver bármilyen más autót. A desing sem gyenge,a forma és a vonalak korszeűek,szépek,stilusosak....
A presztizs az még kevés persze...ott még kell mutatni valamit....de idővel,olyan prémiumot fognak bemitatni hogy beszarás......
Hát nem tudom. Van egy ismerősöm, náluk a cégnél Hyundai Tucsonok vannak és enyhén szólva sincs senki megelégedve velük. Mondjuk 2006-2008-as évjáratok asszem. A mostaniak lehet már jobbak.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 23., kedd 21:44

tucsoki írta:
rafael23 írta:Gondolkodom egy mixertanfolyam elvégzésén, megéri? :hmmm:
Pesten lehet utána munkát találni? Ha valaki esetleg benne van a témaban, megköszöném ha írna egy pü-t lenne még pár kérdésem.
Ha van felszolgálói/pultos gyakorlatod (minimum 1 év...) és tényleg ügyes vagy akkor jó esélyeid vannak, de egyből a legtutibbat ne várd.
Egyénfüggő is, van ismerősöm aki kisvárosi diszkó pultból jutott nagyvárosi menő hely szintre.
nekem a vendéglátós tanárom barista és bártender is volt, eléggé bele volt bolondulva, vele órákon sokszor szóba jött a téma, sok érdekes videót néztünk és készítettünk is koktélokat.

mindig azt mondta, hogy jó szakma, érdekes, viszont kiemelte, hogy külföldön és hajón érdemes inkább gondolkodni, itthon kevésbé becsülik meg a mixereket.
bár pest még azért szerintem bőven jó, ott azért van élet.

egyébként érdemes a flair bártender vonalat is megpróbálni, látványosabb és így jobb szokott lenni a jatt is.

ja, azt hozzátenném, hogy 4-5 volt osztálytársam végzett is mixer tanfolyamot, de egyik sem abban dolgozik.
mondjuk annyiban más, hogy ők maradtak a délkeleti régióban.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 23., kedd 21:41

Marky írta:én inkább valami japánt ajánlanék. például egy mitsubishi lancert. az 1.6os motor nagyon finoman fogyaszt és lehet pörgetni eszetlenül. nem kell a dízelbetegségektől tartani, jóformán csak benzin, olaj meg víz kell bele.
én is autót akarok majd cserélni, de nem tudom eldönteni, hogy sedan vagy valami coupe lenne e jobb... múltkor találtam egy nagyon jó állapotú kabriót is, de olyannal sose volt még dolgom, nem tudom mennyire bírja a tető a használatot

Vissza: