Huhh ez baromi nehéz lehet összeállítani, jó kis vitákat, anyázásokat fog szülni előre látom.
Én elfogultan (mivel nem vagyok szaki, újságíró, akármi, megtehetem), leírom kik közül válogatnék.
Kapus: Buffon, Casillas (mióta nézem a focit, ők hosszútávon képesek voltak kiemelkedni). De gondolom majd Yashin, Zoff, Maiar, Banks, Shilton, Neuer is ott lehet sokaknál, de nálam a fenti kettő közül kerülne ki.
Összességében Casillast raknám be, a bl-ek miatt.
Jobbhátvéd: Cafú, Dani Alves, Carlos Alberto. Most itt is az van, hogy első kettőt tenném be nyugodt szívvel, mert láttam őket játszani, huzamosabb ideig. Más eszembe sem jut itt, aki beleszólhatna a brazilok ügyébe.
VB miatt Cafú.
Középhátvédek: Ramos, Nesta, Baresi, Maldini, Beckenbauer, Puyol (elfogultságból), Cannavaro, Koeman, Ferdinand. Itt még lehetne sorolni, de nálam ők azok, akik érdemesek egy ilyenbe bekerülni.
Beckenbauer fix, mellette Baresi/Ramos/Maldini között nem tudok dönteni.
Balhátvéd: na itt nem kell gondolkozni, szerintem ez egyértelműen Roberto Carlos. Max olyat tudok elképzelni, hogy Maldinit ide jelölik a brazil helyett, hogy a khv-khoz mást tudjanak tenni, de nálam a brazil a non plus ultra a poszton.
Középpályások (3db): elég nehéz, mert a racionalitásnál kellene maradni, és berakni egy vkp-t, meg két kkpt, nem pedig három támadóközéppályást.
Nálam itt Zidane és Iniesta helye fix, rajtuk kívül a maradék helyre: Cruyff, Maradona, Platini, Sócrates, Rivaldo, Ronaldinho, Zico.
Racionalitást írtam, akkor vkp is kellene, oda Rijkaard, Makelele, Desailly, Viera pakkból tudnék valakit betenni. De olyan komoly a névsor, hogy az hihetetlen.
Itt vannak olyanok is akik támadók inkább, de egy tkp-ba be lehet tenni őket.
Csatárok: Szentségtörés de Messit nem tudnám kihagyni, lehet elfogultság, mert támadható a válogatott miatt, de az eredményei magáért beszélnek.
Cé is be kell hogy férjen, illetve nálam a brazil Ronaldo a harmadik.
Aztán itt is hosszú a névsor akiknek helye lehetne itt: Pelé, Puskás, DiStefano, Eusebio, Van Basten, Charlton, etc.
Összességében elfogultan, barcásként, olyanokat választanék akiket huzamosabb ideig láttam játszani. Ezért nem játszanak nálam a 90-es évek előtt játszók.
Casillas- Cafú, Baresi, Beckenbauer, Roberto Carlos- Zidane, Iniesta, Cruyff- Messi, Ronaldo, Cé.
Sok helyen támadható, de tudok érvelni mindegyik mellett.
Pelét meg akkor tudnám berakni, ha kiveszek védőt, és akkor 3-4-3ban Messit visszatenném kp-ra.
Iniestat talán kivenném, és akkor másik támadót még oda is rakni, de elég faramuci ez az alltime 11.