Football Manager

FIFA vs. PES, és természetesen az egyetlen manager.
Rabiosa

Re: Football Manager

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2014. július 11., péntek 18:19

Már kerek egy éve vagyok brazil szöv. kap. és a legelső meccsen X-eltünk a franciákkal, azóta kb. 10 win és lefelé megyünk a világranglistán. 6.-ok voltunk mikor átvettem, felléptünk egy időre 3. helyre majd mostanáig már a 11.(!) helyre csúsztunk úgy hogy minden meccset nyertem, na erre mi a megoldás? :)

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 9., szerda 16:14

Nálam nem jött pénzes ürge, helyette egy 17 éves srác menti meg a csőd szélén álló klubot.

Sajnálom is kicsit, mert kifejezetten tehetséges a srác (nem véletlenül vitte a 'pool, de vitte volna a PSG és a Tottenham is), de egy játékos sem lehet fontosabb mint a klub, főleg ilyen anyagi helyzetben. Nagyon kellett az pénz, 6,25M euro + ugye a szokásos 50% a következő eladási árból. És még bele tudtam foglalni az üzletbe azt is, hogy még 1 évet itt maradhasson.

Mi sem mutatja jobban mennyire szarul álltunk, hogy csak a vételár 10%-át forgathattam vissza, a maradék ment a klub kasszájába és rögtön 0 euro helyett máris 3,5M euro lett az értékünk. :)

Huni
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Huni » 2014. július 8., kedd 13:18

Ők érkeztek egyébként. Delfouneso tavaly kölcsönben volt, idény végén lejárt a szerződése az Aston Villanál, de nem tudtam olyan fizut adni neki, amit az ügynöke kért. Elhoztam próbajátékra, nyaltam a seggét, aztán minden létező bónuszt meg fizetésemelést meg babámfülét beletettem az ajánlatba és így írt alá.
accel: "vidal, kondogbia, pogba, casemiro? mind a négyen 180 fölött vannak jóval."
R24: "Vidal 35-40, Kondogbia 10-15, Pogba 25, Casemiro 6 misi.
Vagy félreértek valamit?"
:mrgreen:

Huni
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Huni » 2014. július 8., kedd 13:00

Ez a szopás, nem a szájszex :mrgreen:

Kicsit megvigasztallak. A klubot nálam átvette Peter Kenyon, aki bár nem arab milliárdos, de elkezdett pénzt pumpálni a kasszába. Másfél millióval nyitott, aztán néha bedob 600 ezer eurót, máskor 4 milliót. :mrgreen:
accel: "vidal, kondogbia, pogba, casemiro? mind a négyen 180 fölött vannak jóval."

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 8., kedd 12:57

Santi írta:hogy Huni-t idézzem az előző hozzászólásból:
Huni írta:Pénz nélkül nehéz lesz erősíteni
Azt hiszem még repetázunk kicsit a harmadosztályból. :vivo:

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 8., kedd 12:12

Hansa Rostock 2013/2014 (FM 2014)

Végeztem az első FM2014-es szezonommal. Amint már az egy korábban linkelt képemből látható volt választásom a Hansa Rostock-ra esett, ami nem egy könnyű karriert ígért, mivel a jelenleg a német harmadosztályban tengődő csapat a jelenlegitől bőven jobb napokat is megélt már mind a teljesítményt mind a financiális helyzetét nézve.

Jelenleg ennyit ér a klub, azért az valljuk be nem valami sok. :mrgreen:
Ennek megfelelően igazolni nem volt pénz, fizetési keretünk (mint a képen is látható) havi 200k (ez heti fizetéssel számolva 50k), ami még arra is kevés, hogy ingyen igazolható játékosokat hozzak, mert nemtudjuk megfizetni őket mégha jönnének is.
Szerencsére miután lett pár távozó már eltudtam hozni néhány játékost (Szélesi, Linic, Nuno Diogo, valamint a télen érkezett Béda) ingyen és 1-2 kölcsönjátékos is jött még, de keret nagyjából maradt az eredeti.
Távozóimból sokszor nemtudtam pénz csinálni, sokakra egyáltalán érdeklődés sem volt, úgyhogy muszáj voltam fájdalompénz fejében elengedni több játékost is, hogy a helyükre jöhessenek jobbak, ezek a fájdalompénzek viszont nem tettek jót az amúgyis üres klubkasszának.

Ami a szereplést illeti, a német kupában valamiért nem indultunk, fogalmam sincs miért. Nem hiányzott mondjuk, mert a Bundesliga fontosabb, de azért jól jött volna menni ott 1-2 kört, az is plusz bevételi forrás.
A bajnokságban a vezetőség top-half helyezést várt el tőlem, de én természetesen a feljutást céloztam meg, azonban sokkal jobban döcögött a szekér, mint azt vártam. Talán a vezetőségnek volt igaza és valóban max a táblázat első fele lehet a reális.
Végülis a 3. helyen zártunk, ami osztályozót ért, de majdnem lecsúsztunk, miután az utolsó 3 meccsen 1 pontot bírtunk csak gyűjteni. Az utolsó forduló előtt egyenlő pontszámmal álltunk a Chemnitz-el, de ők kikaptak, én ikszeltem, így szerencsével, de maradtam 3.
Sajnos azonban az osztályozót 1-0-ás összesítéssel elbuktuk az Aalen ellen, ahol mind a két meccsen kb 7-7.50-es szorzóval adták volna a győzelmemet, míg az Aalenre 1.40 körül adtak, így azt kell mondjam ez még egy tisztes helytállásnak is számít. Rá kellett döbbennem azonban, hogy a csapat még nagyon kevés a 2. osztályhoz, ezért erősödni kell, jövőre újra megpróbálni és lehetőleg dominálni a harmadosztályt. Viszont, hogy Huni-t idézzem az előző hozzászólásból:
Huni írta:Pénz nélkül nehéz lesz erősíteni

Huni
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Huni » 2014. július 3., csütörtök 21:36

heló lányok. :-*

Coventry City

Harmadosztályban van a csapat, elég tré körülmények uralkodnak a klubnál. Pénzügyileg sehol sem vagyunk, ráadásul nem termeltünk profitot az elmúlt évben. A keret alapból nem túl rossz, de nem is világverő. John Fleck és a kölcsönben levő Delfouneso a két "nagy név", őket leszámítva nem nagy durranás a csapat. Mivel igazolni nem volt amiből, ezért a szerződés nélküli játékosokra vadásztam felemás sikerrel. Jött két ember kölcsönbe is, kettejük közül Donnelly vált be jobban. Azaz csak volna, mert nem figyeltem, és csak 3 hónapos kölcsönszerződést kötöttem, aminek a lejárta után a 10 meccsen 6 gólt szerző játékost nem engedte vissza a Swansea.
Gondban is voltam egy kicsit, mert a szezon elején többé-kevésbé ő hozta a pontokat, a többiek nem nagyon akartak formába lendülni. Aztán Delfouneso és Fleck vállára vette a csapatot, Baker és Moussa pedig igyekeztek felnőni melléjük.

A kupákból igyekeztem mihamarabb kiesni, hogy a bajnokságra tudjunk koncentrálni. 10 pontos mínusszal indultunk, de mindenképp a feljutás volt a cél. A 4. helyen végeztünk, a playoff során pedig 6-2-re vertük a Bradfordot, aztán 4-1-re a Peterborought.
Delfouneso gólkirály lett, Fleck az év játékosa, én az év menedzsere.

Ha jönne nyáron valami arab befektető, akkor megcéloznám jövőre is a feljutást, így viszont nem nagyon reménykedek, de nem akarok két évet tölteni itt. :mrgreen: Pénz nélkül nehéz lesz erősíteni, ez a gárda meg kevés lesz a másodosztályban.

LeagueofLesbians
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. július 3., csütörtök 10:25

senki többet? :/ akkor nem lesz online fm14 szórakozás? : :hmmm:

holnap estig még várok jelentkezőkre :)
[FIFA WORLD]

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. június 30., hétfő 16:41

Khhm, én pont ezért kérdeztem múltkorában, hogy ti használtok e Genie Scout-ot...

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 30., hétfő 16:23

Director of Football nálam csak annyit csinál, hogy azoknak a játékosoknak, akiket elakarok adni vagy kölcsön szeretnék adni keres csapatot...

Nem sikerül eladni azt a játékost, azon meg ne csodálkozz. 36 éves :(
[FIFA WORLD]

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 30., hétfő 16:13

LeagueofLesbians írta:Director of Football
Akkor ezek szerint ennek semmi értelme, hogyha ha mindent személyesen csinálok, gyakorlatilag teljhatalmat gyakorolok átigazolások és szerződések terén.
LeagueofLesbians írta:Head of Youth Development
Ennek annál inkább, kösz a leírást.
LeagueofLesbians írta:Nem tudsz eladni játékost meg nem igazán értem. Ha olyan játékost próbálsz eladni, aki fél szezon alatt játszott 2 meccset, akkor ne csodálkozz, hogy bőven ár alatt nem jön rá ajánlat 1-2 nap alatt. Nem kell megijedni, azért az átigazolási idő alatt majd csak jön érte ajánlat.
Nem az, hogy ár alatt, hanem ingyen se viszik őket. Például ő legjobb játékosom, a meccseim 2/3-án játszott, sztem képességei alapján a 3. osztály bármely csapatába, de sztem még 2. osztályban is bőven elférne és ingyért felajánlottam a kluboknak, de ígyse érdeklődött senki. (Azért akarom eladni, mert állandóan kiállítatja magát)

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. június 30., hétfő 16:06

Ezt az oldalt érdemes olvasgatni, aki nem ismerné.

A srác tizen x éve játszik a sorozattal, leírja a tapasztalatait, taktikákat, játékosokat. Számomra nagyon hasznos volt.

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 30., hétfő 15:59

Director of Football - Ha az assistant manager a jobb kezed akkor ő a bal. Rábízhatsz pl olyan dolgokat, hogy a staff szerződéshosszabbításokkal ő rendelkezzen, kérhetsz tőle ajánlásokat, hogy melyik játékost érné meg megvenni vagy ha jól használod akkor meghatározhatja a club jövőjét pl az átigazolások terén.

Head of Youth Development - Az akadémiád lelke. Több feladatot is rábízhatsz és nem csak a megfelelő tehetségeket találja meg/edzi, hanem segíthet a megfelelő ifi edzők megválasztásában is... Ez olyan, hogy a felnőtt csapatnál is az lenne az ideális cél ha csak 4,5 csillagos vagy feletti edzők foglalkoznának a játékosokkal, ez úgy éppoly fontos az ifi csapatnál is. Összességében az ifi edzők elitje közül kellene találnod ide egy megfelelő embert. 1tény, amiért fontos a szerepe: Az ő taktikai tudása és ismeretei alapján áll ki az ifi csapatod, hacsak nem állítod őket a Te saját irányításod alá. Tehát ki játszik, mennyit és ez mennyire fontos fejlődéshez, ezt ő "dönti" el. Szóval a csodagyerekeidet rá bízod az u18-as csapatodban. Persze még vannak ilyen finomságok, ha ő jól bánik a médiával, akkor nagy valószínűséggel az utánpótlásodból kikerüli játékosok sem lesznek egy SuperMario kaliber :mrgreen:

+ Érdekes ráguglizni, hogy melyik edzők érik meg igazán. itt arra gondolok, hogy a tulajdonságaik alapján, hogy kapják a csillagjaikat. Ezeket magadnak kiszámolod és a legmegfelelőbb edzőket alkalmazod. Sokat dobhat a csapaton a megfelelő edzésrendszer. Ha már tudta ezt, akkor bocsi csak nekem ez volt igazán új. A többi fm-ben annyira nem aggódtam az edzők miatt. mindig vettem a "legdrágábbat" aztán majd lesz valahogy eset volt :mrgreen:

hirtelen nem találtam a linket, ahol azoknak a személyeknek a rátermettségét tudod kiszámolni, akiket kérdeztél, de az előző link oldalán valahol fent vannak.

Nem tudsz eladni játékost meg nem igazán értem. Ha olyan játékost próbálsz eladni, aki fél szezon alatt játszott 2 meccset, akkor ne csodálkozz, hogy bőven ár alatt nem jön rá ajánlat 1-2 nap alatt. Nem kell megijedni, azért az átigazolási idő alatt majd csak jön érte ajánlat.

Legutóbb én úgy jártam, hogy a szezont végigjátszó Baines (1 hónapot kihagyott sérülés miatt), aki 29 éves és ~18.5M-ra mondják nem tudtam eladni. Kitettem 20-ért és a Spurs adott volna érte 16M-t, már minden stimmelt, de lemondták az utolsó pillanatban, mert nem volt elég pénzük így megszakadt az átigazolás. Most 10M-ért van kint, de senki se jelentkezik érte :vivo: Igaz nekem nagyon gyenge a tárgyaló képességem, mert ami árakat a scoutjaim mondanak, hogy hozhatnám a játékost csak bőven afelett ilyen +3 vagy 4 millióért tudom elcsábítani a játékosokat :-@
[FIFA WORLD]

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 30., hétfő 13:56

Elnézést a dupláért, de még1 kérdésem lenne. Hogy kell ebben a 14-ben eladni játékost?
Hiába ajánlgatom még ingyen sincs érdeklődés egyik játékosomra se. A legjobb játékosomat is felajánlottam ingyen és még őt se kéri senki, sztem ez azért már vicc.

Szerződésbontásokkal megcsak minuszba verem magam, ígyis elég durván veszteséges vagyok.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 30., hétfő 10:52

Valaki le tudja írni, hogy egészen pontosan mit csinálnak ezek a staffok:
Director of Football
Head of Youth Development

Nemvolt még 12-ben ilyen, úgyhogy nekem ez még új. Mivel foglalkoznak ezek és miért jó ha van nekem ilyen.

Van még olyan, hogy Head Physio meg Chief Scout, de azok gondolom olyanok mint a sima Physio és Scout, ugyanazt csinálják.

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 30., hétfő 0:05

aki szeretne fm14-t online játszani fórumozókkal az írjon nekem pm-t és addolom steamen. Ha péntekig leszünk négyen-öten úgy, hogy minden stimmel akkor kezdhetnénk is. Péntekig meg van idő még dönteni, hogy kinek lenne kedve hozzá,stb. :mrgreen:
[FIFA WORLD]

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 29., vasárnap 22:12

a 13. perc után 4-0-s vezetéssel kicsit hátradőltünk, majdnem ráfáztunk

Érdekes egyelőre ez az FM14, vannak fura dologok benne meg még kicsit szokatlan, de nem rossz amúgy.

LeagueofLesbians

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. június 29., vasárnap 20:07

Ferencváros írta:
LeagueofLesbians írta:beállítod a settingsben, hogy amit kezdessz játékot az "online" legyen, majd a Multiplayer menü alatt kezded el a medenzsert. Ott van egy "ip", amit megadsz a haverodnak, aki ahhoz kapcsolódva "belép" a "menedzser" világodba :mrgreen:

majd szépen játszotok. szerintem jó kis dolog még beállítani a szerda/szombat meccsnapot így egy napon vannak a meccseitek és nem kell várni, hogy egyesével toljátok a meccseket. pörgősebb lesz.
Köszönöm szépen, jövőhéten rápróbálok :)

ha 14-t tolod és van itt jelentkező akár nyomhatnánk valami online gamet közösen :mrgreen:
[FIFA WORLD]

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. június 29., vasárnap 17:36

LeagueofLesbians írta:beállítod a settingsben, hogy amit kezdessz játékot az "online" legyen, majd a Multiplayer menü alatt kezded el a medenzsert. Ott van egy "ip", amit megadsz a haverodnak, aki ahhoz kapcsolódva "belép" a "menedzser" világodba :mrgreen:

majd szépen játszotok. szerintem jó kis dolog még beállítani a szerda/szombat meccsnapot így egy napon vannak a meccseitek és nem kell várni, hogy egyesével toljátok a meccseket. pörgősebb lesz.
Köszönöm szépen, jövőhéten rápróbálok :)

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. június 29., vasárnap 16:58

ezért kellett nagyon a jó teljesítmény tőlem: http://imagerz.com/QBYUWEtvAwMDXlhNQAVQ
nyilván nem fognak egyből bejutni a többiek, de a debrecen, és a videoton elég megbízható, és jól erősítettek, talán...
nem úgy az mtk: tavaly, idén (és még július sincs). nagyon sokat számít, h felkarolták őket a kuwaitiak. a tavaly téli igazolásaik nagyon kellettek, tavasszal szinte végverték a mezőnyt - velem egyetemben. csóri vasast sajnálom, tavaly 4. hely, és viszonylag stabil pénzügyi helyzet. mert pl. a fradinál a jó teljesítmény mellé jókora mínusz tartozik, az albert stadionban le is vannak zárva szektorok, mert életveszélyes körülmények vannak. íme a munkásságom eredménye, jövünk föl nagyon. :) természetesen az idei évnek is meg van a maga felfedezettje: Karlsson.

ezek voltak a jó hírek, van árnyoldal is. a lejáró szerződéses fiúkkal nem tudtam megegyezni, úgyhogy nem nagyon, hanem kurvára gyengül a csapat. azon se lennék meglepődve, ha nem lennék jövőre bajnok. mindenesetre a bl csoportkör szigorú elvárás, ott meg ki tudja, nem bánnék egy újabb 3. helyes kiesést. :) de jönnek az újak is, folyamatosan, katt.

ja détárit kibaszták, úgyhogy én vagyok a kapitány. 110. hely a világranglistán... :smile: de nagyon sok a honosított játékos, talán páran bevállalják a válogatottat, csak kicsit előrébb kell galoppolni.

Vissza: