Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 26., hétfő 9:01

Faust írta: Elvileg erkezik a Fight club noi rebootja. :coffee:
Kasszasiker garantált lesz ennél is :mrgreen:

Megnéztem a Romulust.
Hangulat, körítés tetszett, főszerepő csaj és az android is jó volt, de hogyan tudott ennyire szétesni a forgatókönyv a film második felére, azt nem értem.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. augusztus 26., hétfő 6:56

Elvileg erkezik a Fight club noi rebootja. :coffee:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 25., vasárnap 20:44

A SÁRKÁNY ÚTJA: Nem hiszem, hogy túlzok azzal, ha azt mondom, hogy minden idők egyik, ha nem a legikonikusabb végső párbaját/leszámolását köszönhetjük Bruce Leenek, mikor megírta és megrendezte Chuck Norrisszal kiegészülve a Sárkány útját.
Mindezt a Colosseumban, Rómában... ahol lényegében egyesült a keleti harcművészet a westernes hangulattal.

Bruce Lee filmről-filmre egyre csak jobb lett. Színész és koreográfus mellett, íróként és rendezőként se nagyon tudott hibázni. Bár ez a filmje jóval több humorral szolgált, mint a korábbiak, az over the top harci jelenetek, a zene és a tipikus Bruce Lee hanghatások voltak továbbra is a lényeg. Azok pedig megint csak működtek.

A vége pedig... a Bruce Lee vs Chuck Norris... egyszerűen elképesztő. Hibátlan, LEGENDÁS! :sziv:

ULTRA FORCE - HIVATÁSOS GYILKOSOK: Igen, a fiatal Michelle Yeoh és Hiroyuki Sanada szétrúgják az ellenség seggét!

Ultra brutális B-akciózás, egyszerre kínosan gyenge és zseniálisan szórakoztató pillanatokkal. A film eszméletlenül pörög, amikor pörögnie kell, a zenék kurvajók, a bunyók látványosak, igazi, hamisíthatatlan 80-as évekbeli móka.

A KOBRA - KÍGYÓ A KESELYŰ ÁRNYÉKÁBAN: A film, amivel Jackie Chan sztárrá vált, a film, ami lényegében egy Részeges karatemester, de még alkohol nélkül. Jópofa kung-fu akciózás, sok humorral, könnyed hangvétellel, és rettentő látványos koreográfiával. Lényegében nem lehet mellélőni vele.

Bár sztoriban nem extra, egy tök alap, egyszerű, Kung-fu iskolák és harci technikák egymással szemben állása témát nyomat.

Ha minden igaz, Hwang Jang-lee inspirálta a Dragon Ball-ban feltűnő Tao Pai Pai-t.

BOLO: Ki gondolta volna, hogy Bolo Yeung (ekkor még Yang Sze) filmet rendezett?
1977-ben, lényegében egy önreklámba oltott harcművészeti filmet rendezett, papírvékony történettel, indokolatlanul sok és céltalan, alapvetően nem a legjobban összerakott verekedéssel, és néhány kellemes pillanattal. Úgy is mondhatnám, hogy ez volt az a film, ami Arnold Schwarzeneggernek a Herkules New Yorkban. Nem jó film, de megmutatta magát, hogy (mennyire nem jó színész) mekkora izomkolosszus.

Az elképzelés, miszerint 2 elítélt rab a törvény szolgálatába áll egy korrupt faluban, még működhetett is volna, ha jobb koreográfiával és forgatókönyvvel látták volna el. Ez így csak egy achievement lett végül, amit egy Bolo Yeung fan kihúzhat a listáról.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 23., péntek 8:47

wZoLee7 írta: értem, hogy viccnek szántad, annak jó, nem is neked szól ez, de régen rossz ha valaki ezt versenynek tekinti vagy az a fókusz, hogy egálra kihozza. Semmit nem kell kompenzálni, jó történetek, jó karakterek kellenek. A legtöbb esetben, ahol beerőltetnek egy női karaktert, csak h legyen, teljesen kilóg a vászonról és vérciki az egész végeredmény.
Igen, annak szántam. Mondjuk a nulla és az egál között van még átmenet. Engem alapjában az sem zavarna, ha az író hozzárak valamit az eredeti műhöz, ha azt jól, tehetséggel, hozzáértéssel teszi, és a végeredmény nem valami sekélyes, logikátlan erőlködés lesz.
És ez sem fekete-fehér. Anno pl. az Endgame-t hölgy társaságában néztem moziban, aki szereti a Marvel filmeket, és ott láttam, hogy míg számomra az a bizonyos jelenet erőltetett és cringe volt, picit ki is szakított, ő mennyire örült a girl powernek. Meg kell tanulni más szemüvegén keresztül nézni a dolgokat.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. augusztus 23., péntek 8:27

nuevo_ericco írta:
reeed_ati írta:

Végre nem egy női főhős. Ohh wait... :x
Nem szoktak ezek zavarni, de kezdik picit túltolni már..
Vagy könyvben is így volt?, mert akkor nem szóltam. :)
Azért van mit kompenzálni :mrgreen:
https://youtu.be/wW4fLBD5MPs
értem, hogy viccnek szántad, annak jó, nem is neked szól ez, de régen rossz ha valaki ezt versenynek tekinti vagy az a fókusz, hogy egálra kihozza. Semmit nem kell kompenzálni, jó történetek, jó karakterek kellenek. A legtöbb esetben, ahol beerőltetnek egy női karaktert, csak h legyen, teljesen kilóg a vászonról és vérciki az egész végeredmény.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 23., péntek 8:00

reeed_ati írta:
Azért van mit kompenzálni :mrgreen:
https://youtu.be/wW4fLBD5MPs

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. augusztus 23., péntek 6:42

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 22., csütörtök 22:49

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim - trailer

:hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2024. augusztus 21., szerda 14:26

Remy írta:
ALIEN³ - A VÉGSŐ MEGOLDÁS - HALÁL: Folyamatosan harcolok magammal, mert egyszerre szeretem ezt a filmet és egyszerre vagyok kurva dühös rá.
Tedd le a kardot. Pihenj meg harcos. Szeresd. Kurvajo cucc az!
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 21., szerda 13:17

Ti kértétek.

ÚJABB RENDŐRSZTORI: A legendás első rész után a színvonal egyre csak csökkent és csökkent a Rendőrsztori-szériánál. A sokadik, 2004-ben bemutatott folytatásnál sem lett változás, sőt…

Majdhogynem egy fájdalmas, dögunalmas szenvedéssé vált az egész, aminél teljesen úgy tűnt, mintha már Chan is csak unta volna, hogy mindig neki kell megmentenie a várost. Ráadásul a film szarul is néz ki, nincs se tempója, a sztori pedig túlnyújtott...

Aztán jött a végjáték.

Az utolsó fél óra a leszámolással nagyon rendben volt. VÉGRE! Az addig döcögősen haladó sztori kicsúcsosodott, Chan végre újra pörgött, lett élet a filmben, az akciók működtek. Ilyennek kellett volna lennie az egész filmnek és akkor most arról lehetne beszélni, hogy a Rendőrsztori visszatért!

AZ ÖRDÖGŰZŐ - A HÍVŐ: Próbálták folytatni, másolni, meglovagolni, de William Friedkin mesterművének árnyékában azonnal kárhozatra lett ítélve az összes próbálkozás. Aztán jött David Gordon Green, aki megmutatta, hogy nagyjából mi a maximum, ami kihozható egy folytatás/remake/rebootból...

A kérdés viszont adott. Kell ez nekünk? Jó ez nekünk?

Meglepő módon az első egy óra teljesen rendben van. Jól építkezik, érdekes a sztori és annak folyása. Érződik az egészen, hogy próbáltak méltóságteljesen nyúlni az alapanyaghoz, és nem pedig csak egy random Netflix-féle szart összehozni.

Aztán ki is fújt... Ellen Burstyn behozatala konkrétan annyira trash szintet ütött meg, hogy mindenki jobban járt volna, ha szóba sem jön. Egy olcsó fan service húzás volt, egy bődületesen rosszul megírt nosztalgia kapocs az új és az eredeti között. A végjáték pedig 1-2 pillanatot leszámítva, unalomba fulladt és érdektelenné vált. Pont ott hullott szét ez a film is, ahol a legerősebbnek kellett volna lennie. Az ördögűzésnél...

Egynek elment. Önálló filmként jobb, mint a témában készült filmek nagyrésze, de mint folytatás, ez is elbukott. De kell egyáltalán folytatás az eredetihez? Nem hiszem…

ALIEN³ - A VÉGSŐ MEGOLDÁS - HALÁL: Folyamatosan harcolok magammal, mert egyszerre szeretem ezt a filmet és egyszerre vagyok kurva dühös rá.

Dühös vagyok, mert míg az első 2 rész esetében bármit képesek voltak megalkotni a praktikus effektek segítségével, addig itt olcsóvá (manapság egyenesen botrányossá) vált egy csomó jelenet a stúdió idióta hozzáállásának és a CGI-nek hála. A precíz, kreatív munkát felváltotta a kapkodás és szétszórtság. De hát az idő pénz... mondták a stúdiónál.

Szeretem, mert a hányattatott sorsa ellenére egy stílusos mozi lett belőle, jó karakterekkel, érdekes világgal és helyszínnel, na meg persze Elliot Goldenthal zenéjével. Hangulatilag hibátlan a börtönbolygó, a gyertyafényes megvilágítás, a rozsdás, barnás árnyalat is egy következő lépcsőfokot jelentett a széria életében. Három rendező, három színvilág, három alapvetően szuperjó mozi.

Bele lehetne kötni, talán totál másként kellett volna a sztorit megalkotni (Igenis hiányzik Hicks és Newt), talán, ha nincs balhé és elsőre sikerül leforgatni, akkor most úgy beszélnénk az Alien-ről, hogy A trilógia!
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 19., hétfő 8:09

dzsi91 írta: Nekem is bejött, nem vállal nagyokat de tipik Alien film. Amúgy az egész fanchisenak egy betegsége van az új részeknél, hogy nincs egy fix karakter mint az első részekben.Kellenek minden részbe a gazdatestek de egy főszereplő lenne sokkal jobb lenne minthogy minden részben mást választanak.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyedül a néger robot volt nagyon szar, közelébe nem volt az előző robotoknak vagy akár a ragnaros sorozatban (már nemtudom mi volt a neve de az is ridley volt azthiszem) a néger robothoz képest
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem maga a karakter pont, hogy a film egyik legjobb része volt. Gyerek is jól tolta a szerepben.

Én azért sem hasonlítanám össze a korábbiakkal, mert azok mind neves színészek voltak, ő meg egy noname.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. augusztus 19., hétfő 3:30

Nekem is bejött, nem vállal nagyokat de tipik Alien film. Amúgy az egész fanchisenak egy betegsége van az új részeknél, hogy nincs egy fix karakter mint az első részekben.Kellenek minden részbe a gazdatestek de egy főszereplő lenne sokkal jobb lenne minthogy minden részben mást választanak.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyedül a néger robot volt nagyon szar, közelébe nem volt az előző robotoknak vagy akár a ragnaros sorozatban (már nemtudom mi volt a neve de az is ridley volt azthiszem) a néger robothoz képest
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2024. augusztus 19., hétfő 2:25

Alien: Romulus

Alapvetően szerintem nem volt rossz. Nem mertek túl sokat vállalni de szerintem az előző két film után ez teljesen érthető.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egy rész ami nekem nem volt tiszta, hogy mikor Rain esett le a liftkamrában akkor az alien miért fogta ki anélkül hogy "átszúrja"? Gondolom valami olyasmi akar lenni a magyarázat, hogy próbálta megmenteni, hogy egy facehugger majd rá tudjon menni, de ez még nem magyarázza meg miért fogta ki ilyen szépen, vigyázva arra hogy ne sérüljön meg egyáltalán. Egy pillanatra már azt hittem, hogy az alien átállt

Az ember-alien a végén viszont nagyon gagyi lett szerintem, az abszolút nem tetszett. Ami még fura volt, hogy itt nagyon hamar kifejlődtek az alienek, kb. pár perc alatt már full felnőttek voltak. Meg ez valami is a végén, hogy lett 5 perc alatt ember méretű? Nem igazán adja ki a biológia meg fizika, honnan az a sok extra tömeg 5 perc alatt? Most így hirtelen nem rémlik pontosan ez, hogy volt az első filmekben, de én inkább ilyen néhány órás időskálára emlékszek, nem percekre.

A zéró G-s, savas jelenet viszont nagyon bejött nekem. Meg a főszereplő csaj is rendben volt. Egynek elment, bármikor inkább ez mint a Covenant/Prometheus.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2024. augusztus 18., vasárnap 12:45

Nagymamaink gyerekkori szerelme.
Legyen neki könnyű a föld
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 18., vasárnap 8:49

Elhunyt Alain Delon.

RIP. Óriási legenda volt.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. augusztus 18., vasárnap 0:11

Alien: the force awakens :lol:

Nem rossz ez, egyszer meg lehet nezni, de csak mert 93 ota csak szarabbak voltak. Meg mindig felbasz a 4 perces lifecycle, es van par kurva kinos kikacsintas, de legalabb nem nezhetetlen. 24-ben a franchise dompingben sajna mar ezt is ertekelni kell.

A foszereplo csaj extracuki.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 17., szombat 20:31

TWISTERS: Ilyen a jó katasztrófafilm. Egy időgéppel érkezett a 90-es évekből, annak minden előnyével és menőségével.

Szinte hihetetlen, hogy ennyire képes volt megtartani Jan de Bont 1996-os filmjének a szellemiségét és stílusát, a karakterinek egyszerűségét és lazaságát. Ez a film úgy jó, ahogy van, ebben nincs is több. Szórakoztat, pörög, látványos, hangulatos és a Daisy Edgar-Jones - Glen Powell kettős pedig tök jól működik együtt. Ilyen egy igazi nyári popcorn mozi és ilyen az, mikor az utód jobb, mint az előd!

:agree:

Powell az új sztár.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 16., péntek 9:20

Amugy hasznalj spoilert szerintem, mert irsz olyan dolgokrol, amiket jobb lenne, nem olvasni, amig nem latod.

Ertem a problemadat es nem mondom, hogy nincs igazad. De tegyuk hozza, hogy ez a franchise haldoklik. Jo ideje nincs igazi kasszasiker. Teljesen ertheto, hogy egy egyszerubb, biztonsagosabb megoldashoz nyultak, es ezt legalabb szivvel es lelekkel tettek. Latszik a belefektetett melo. Persze, nem lesz klasszikus, se merfoldko, de ha sikeres, akkor johetnek ujabb filmek, batrabbak is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2024. augusztus 16., péntek 9:07

Remy írta: Sok ujat nehez mar mutatni, mert HA Alien filmet akar a nezo, akkor a recept adott. Sok mindent nem lehet hozzarakni. Ha meg tulagyaljak, akkor konnyen megoszto lesz a film, mint a Prometheus vagy a Covenant.

En amit meg neznek, az egy Colonial Marines akciofilm. Ahol megy a dara vegig.

Esetleg, ami itt a film Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!elejen volt. Egy film, amiben tobbet kapunk ebbol a tabor/varos helybol. Azt birtam. Kicsit Blade Runner beutes volt neonok nelkul. Tetszett.
Úgy nehez ujat mutatni ha nem is akarnak. ez körülbelül olyan mint a melohelyen mindig azt mondjak hogy ezt igy szoktuk csinálni..... és akkor nem is lehet máshogy csinálni.
a filmben pedig számomra két új dolog volt, az egyik hogy a kolonizálást hogyan képzelték el, és hogy bemutatták azt hogy amig vannak jó helyek is, de bizony ahhoz hogy a jó helyen éljél ahhoz a szar helyen szétdolgoztatnak hogy aki a jó helyen él az jól is éljen. Bár magat a kolonizálást ugye mutatták a második és harmadik részben is.
a másik meg maga a szérum, bár arra már voltak utalások az eddig elkészített filmekbe. gyanus is hogy a szérumot sikerült továbbvinni.

szóval tegnap a premierre mentünk bnömmel, jegy plusz finomságok hogy végre egy jó filmet megnézzünk 12 ezerrért. erre egy olyan filmet kaptunk amit már láttunk csak újra feldolgozták. és nagyon szuper hogy a rendező megnézte az elozo részeket, és hogy szerette volna megjeleníteni a filmben, ezzel nincs is semmi baj mert utalásokat lehet egy filmbe rakni amely összefuzi a filmeket, főleg igy hogy ennyi év eltelt a két film készítese közt.
De azért nehogy már az egész filmet úgy készítsék el hogy az elözö filmekböl egy csomo jelenetet egy az egyben átraknak ebbe a filmbe.
a sztori meg annyira sablonos hogy kb az első 30 perc után kivülrol fogod tudni.

Nekem nagyon hiányzott a filmből az hogy valami nagyon újat bemutasson.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 16., péntek 8:15

Sok ujat nehez mar mutatni, mert HA Alien filmet akar a nezo, akkor a recept adott. Sok mindent nem lehet hozzarakni. Ha meg tulagyaljak, akkor konnyen megoszto lesz a film, mint a Prometheus vagy a Covenant.

En amit meg neznek, az egy Colonial Marines akciofilm. Ahol megy a dara vegig.

Esetleg, ami itt a film Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!elejen volt. Egy film, amiben tobbet kapunk ebbol a tabor/varos helybol. Azt birtam. Kicsit Blade Runner beutes volt neonok nelkul. Tetszett.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: