OFF
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Meggondolandó :Đrevolver írta:nagyon sok jó csaj szinte csak ide tölt fel képet, kb. erre jó, hogy nézzed.Mire jó ez amúgy?
-
Ha már itt tartunk. Nekem még nincs ilyen instagram oldalam. Mire jó ez amúgy? Ilyen face 2.0, vagy kicsit más?Marci írta:Aki totál madridom függő, és nem bír "nélkülünk" egy percet sem, az követhet minket Instagramon is.
http://instagram.com/madridom
-
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
még egyet a biciklis témához:amikor visszafordul a kerékpáros, meg is nézi, elfér-e a sávban/jön-e valami. szerintem konstatálta, hogy oké a sáv elég széles maradhat ott. kb ott 5-10 méterre lehetett a BKV-busz, ekkor valószínűleg a sofőr szempontjából is úgytűnt, hogy elfér a kerékpáros mellett. egyszerűen az volt a baj, hogy egy jó fél métert szűkült a sáv a kereszteződés után, amire a kerékpáros nem számított, belehajtott a sávba, addigra pedig pont melléért a busz. baromi nagy szerencsétlenség az egész
Marci írta:Aki totál madridom függő, és nem bír "nélkülünk" egy percet sem, az követhet minket Instagramon is.
Márcsak Google+ kell és teljes a paletta.
"If you don't like your destiny, don't accept it."
-
Tényleg... 1:44-nél mielőtt elesik ott is van egy tábla, hogy az a sáv busz és kerékpársáv.revolver írta:nem, az a tábla azt mutatja, hogy a kettő egybeolvad, sőt 1:37/1:38-nál tisztán látszik, hogy egy sávra jelöli a buszt és kerékpárt. hátrafordul, majd vissza, 1 mp-ig kivehető. de ott még szerintem elmegy mert ha megfigyeljük a kereszteződés előtt szélesebb a buszsáv, de a kereszteződés után újra ott a tábla, busz jel, alatta a bicikli jel. csak a probléma, hogy tisztán kivehető, hogy a buszsáv kb. 50-60 cm-t keskenyedik. és paff, el is ütiks 1:32-nél ott a tábla ami a kerékpárosnak szól, hogy vége a sávjának és ki kell hajtania a buszsávból!
- Marci
- Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos, Varane
- Kapcsolat:
Aki totál madridom függő, és nem bír "nélkülünk" egy percet sem, az követhet minket Instagramon is.
-
nem, az a tábla azt mutatja, hogy a kettő egybeolvad, sőt 1:37/1:38-nál tisztán látszik, hogy egy sávra jelöli a buszt és kerékpárt. hátrafordul, majd vissza, 1 mp-ig kivehető. de ott még szerintem elmegy mert ha megfigyeljük a kereszteződés előtt szélesebb a buszsáv, de a kereszteződés után újra ott a tábla, busz jel, alatta a bicikli jel. csak a probléma, hogy tisztán kivehető, hogy a buszsáv kb. 50-60 cm-t keskenyedik. és paff, el is ütiks 1:32-nél ott a tábla ami a kerékpárosnak szól, hogy vége a sávjának és ki kell hajtania a buszsávból!
Az a tábla azt jelenti, hogy beleolvad a kerékpársáv a buszsávba...
-
Hopp! Igazad van Tibi! Visszanéztem a vidit úgy, hogy kerestem egy bizonyos táblát, és 1:32-nél ott a tábla ami a kerékpárosnak szól, hogy vége a sávjának és ki kell hajtania a buszsávból! Bocs Tibi iagazd volt...
-
nem ezt írtam, arra próbáltam rávilágítani, hogy az egész egy ellentmondás amit csak a városvezetés oldhat fel. mert annak ellenére engedi a bicikli+busz kombót, hogy a jogszabályoknak nem felel meg, ergo elüthetnek ott még egy tucat kerékpárost, akkor sem okolható igazán se a biciklis, se a buszsofőr, mert a hülye főváros teszi lehetővé az ilyen veszélyzónákat. ( jó nyilván ezután egyet se fognak ott elütni, mert figyelni fog rá mindenki. )
De engedélyezve volt a kerékpáros forgalom a tábla szerint a sávon... Közvetlenül a kereszteződés után látszik.
Ebből mi alapján következtettél arra, hogy szerinte a kerékpáros a hibás?revolver írta:innentől kezdve a városvezetés/BKK/közútkezelő a felelős.
-
----->tubatibi írta:Alább írta revolver kolléga, hogy ott nem is közlekedhetett volna. Tehát ergó tilosban közlekedett, ha valaki tilosban közlekedik, miért lepődik meg, ha elcsapják?
revolver írta:a videón végig látszik, hogy a buszsávba torkollik a kerékpársáv, innentől kezdve a városvezetés/BKK/közútkezelő a felelős.
?????cart írta:Pont nem ezt írta szerintem...tubatibi írta:lább írta revolver kolléga, hogy ott nem is közlekedhetett volna.
Azt írta, hogy akkor közlekedhet ott, ha az autóbuszsáv szélességi eléri a 4,52 métert. Elérte? Nem.
Azt írta, hogy akkor közlekedhet ott, ha csúcsidei autóbusz forgalom kisebb, mint 30 busz/óra. Kisebb? Nem. 21-el több.
Pont nem ezt írta szerintem...tubatibi írta:lább írta revolver kolléga, hogy ott nem is közlekedhetett volna.
Géci írta:Szerintem Te sem értékelnéd, ha elsodorna valaki kocsival, vagy bármivel. A buszsofőrnek bele kellet volna nézni a tökürbe, és akkor nincs baj... Az, hogy kirúgták az más téma. Ez a BKV döntése ami valahol jogos is meg nem is. Ők kb leszarják, mert kis millió ember vár arra, hogy munkához jusson mint buszsofőr... A jogsi elvételét érzem túlzónak.tubatibi írta:Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek annyira bűnös a sofőr, hogy megvonják tőle a vezetést és egyúttal kirúgják?
Ahol elütötte ott már nem közös sáv volt.
Alább írta revolver kolléga, hogy ott nem is közlekedhetett volna. Tehát ergó tilosban közlekedett, ha valaki tilosban közlekedik, miért lepődik meg, ha elcsapják?
Ha szabályosan közlekedett volna, megengedett úttesten akkor megérteném a sofőr ellen irányult dolgokat, így még mindig nem vagyok teljesen meggyőzve.
-
Szerintem Te sem értékelnéd, ha elsodorna valaki kocsival, vagy bármivel. A buszsofőrnek bele kellet volna nézni a tökürbe, és akkor nincs baj... Az, hogy kirúgták az más téma. Ez a BKV döntése ami valahol jogos is meg nem is. Ők kb leszarják, mert kis millió ember vár arra, hogy munkához jusson mint buszsofőr... A jogsi elvételét érzem túlzónak.tubatibi írta:Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek annyira bűnös a sofőr, hogy megvonják tőle a vezetést és egyúttal kirúgják?
Ahol elütötte ott már nem közös sáv volt.
-
ez a hatályos jogszabály, de:Az autóbuszsávban kerékpáros közlekedés akkor engedhető meg, ha az autóbuszsáv szélessége eléri a 4,25 m szélességet vagy a csúcsidei autóbusz forgalom kisebb, mint 30 autóbusz/óra.
a videón végig látszik, hogy a buszsávba torkollik a kerékpársáv, innentől kezdve a városvezetés/BKK/közútkezelő a felelős.A Thököly úton a buszsáv szélessége nincs 4.25 méter, ezért a jelenlegi szabályozás értelmében eleve nem is lehetne ott biciklis forgalom, a buszok száma pedig 51.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Mondjuk ez nem kifogás, ha nincs kerékpársáv vagy kerékpárnyom és az út mellett kerékpárút, akkor az úton közlekedhet, amennyiben nem tiltja külön valami. Most elsőre a Bocskai, vagy Bartók klasszikusan ilyen, buszsáv van és nincs kerékpársáv. Szóval a sofőrnek kell adni egy pofont, ez mindenképp alap. De a bringás is egy faszkalap, látszik, hogy tipikus konfliktuskereső, meg is érdemelte.tubatibi írta:volt biciklisáv? Nem.