Elektronika
Re: Elektronika
Hat, en anno 3 evig androidoztam, sokszor szenvedtem is vele kurvara (bar hozzatartozik, nem volt egy draga telefon), most lassan negyedik eve van iPhoneom es eszemben sincs valtani. Oke, hogy van hardverileg jobb telefon, de oszinten szolva leszarom, ezen (SE) is elfut egyszserre kismillio alkalmazas, nem fagy le, nem lassul be (ket-harom ev utan ellenben eselyes, de melyik gyartonal nem, egyik sem hosszabb idore gyart...), nem baszakszanak az applikaciok, a kezelofelulet pedig szamomra tokeletes. A zart rendszernek semmilyen hatulutojet nem tapasztaltam annak ellenere sem, hogy nincs mas apple bizbaszom (bar a dronozas miatt lassan kinez egy iPad mini). Objektiven max az akksiba, es az araba tudnek belekotni, mert valoban tularazott, ehhez ketseg sem fer. De oszinten szolva, annyira nem erdekel. Jo kerdes, hogy ha mondjuk most tonkremenne, mire valtanek, de egeszen biztosan alma lenne.
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nekem 1 eve van iPhone 6S Plus es nem igazan tudok ra rosszat mondani. Lehet mondani, hogy "elavult" a full hd kijelzo, de igazabol nem latom sokkal szebbnek az andoridos nagyobb felbontasu kijelzoket, Samsung is csaloka a tulszaturalt kepeivel, amivel egyebkent nincs bajom, szerettem a Samsung telefonjaim.
Talan annyit lehet megemliteni negativumkent, amit irtak mar, hogy a mai telokon a vekony vagy szinte nulla kavak szepek es hasznosak, mig az en telom eseteben vagy a 7, 8 es 7 Plus, 8 Plus eseteben eleg otromba kava van. Bar szerintem igy is nagyon szep telefonokrol beszelunk.
100k-ert meg tenyleg jo vetel a 8 vagy a 8 Plus. Utobbit valasztanam egyebkent, 4,7 col mar nagyon kicsi manapsag szerintem.
Talan annyit lehet megemliteni negativumkent, amit irtak mar, hogy a mai telokon a vekony vagy szinte nulla kavak szepek es hasznosak, mig az en telom eseteben vagy a 7, 8 es 7 Plus, 8 Plus eseteben eleg otromba kava van. Bar szerintem igy is nagyon szep telefonokrol beszelunk.
100k-ert meg tenyleg jo vetel a 8 vagy a 8 Plus. Utobbit valasztanam egyebkent, 4,7 col mar nagyon kicsi manapsag szerintem.
Hosszú lesz!
Én is váltás küszöbén állok és bizony marhára nem egyszerű kérdéskör a telefon.
Szerintem manapság sok ember számára elsődleges kapocs a telefonja a "digitális világgal" + számtalanszor érintkezik vele szó szerint minden nap. Szóval Mazlow piramis alja felé kúszik.
Annak ellenére, hogy a szerencsésebbek közé tartozom és 4 éve folyamatosan a legfrissebb android verziót használom illetve fejlesztek rá alkalmazást bizony én is Alma felé kacsingatok fő készülék kapcsán.
Bármennyire szeretem a zöld robotot, objektíven nézve szerintem senki sem gondolhatja komolyan azt, hogy egy ázsiai brand fele annyiból (egyébként a csúcs készülékek már több mint 50%-ba kerülnek) ugyanazt lehozza mint amit az Apple nyújt.
Magam részéről ezen okokból erősödik az almás gondolat:
csak a felső kategória játszik, mert az alatt a kamera minőség drasztikusan romlik és ismerve magamat nem fogok DSLR-rel a kezemben/hátizsákban mászkálni. Az meg azért nem lenne hátrány, ha 5 év múlva nem szörnyülködve kellene nézni a nyaralós / állatos / családi fényképeket.
Jelen mezőnyben így kb ezek a készülékek maradnak életben: Iphone8/x , Google pixel 2, Galaxy s9 , Huawei P20-as széria, esetleg majd oneplus 6
Ezekből
-Iphone X: horror ár, sok helyen még céges kedvezménnyel is + Face ID megosztó
-Galaxy S9: Európában saját Exynos SOC-al érkezik, amit csúnyán sikerült elfuserálni Samsungéknak, sajnos sokat fogyaszt, de legalább rosszul is konfigurálták* ezért az akksi idő kuka + féléves de inkább éves csúszások android verziók frissítése között, security frissítések is bőven csúszkálnak akár 3 hónapokat is, tehát szoftver támogatás kuka + eröltetett gagyi Bixby asszisztens ami külön hardver gombot is kapott.
* https://www.anandtech.com/show/12478/ex ... st-results
-Galaxy S8: ezt is írta valaki, ennek a kamera technikája kb egy kicsit polírozott Galaxy S7, az meg már nem mai csirke, plusz ez még Android 7.0-al érkezett ezért nem támogatja a project treble-t ( https://source.android.com/devices/architecture/treble ) , tehát itt a hosszútávú szoftveres támogatás méginkább kuka.
-Oneplus: Az elmúlt 1 évben nem 1 ilyen botrányuk volt, egyszerre elég egy titkosszolgálat backdoor-ja a telefonomra https://www.theverge.com/circuitbreaker ... itive-data
-P20 / P20Pro: Kamera és akku egész meggyőző , a saját skinjük az alap android felett szerintem elég borzalmas, a középső alsó gomb megoldásuk nekem nem jön be, túl sok funkciót préselnek egy helyre, de a legnagyobb hátrány még továbbra is az, hogy valszeg ez is kb 2 év szoftver támogatást kap, utána meg lehet menni XDA-ra vadászni a főzött ROM-okat / Lineage-t.
-Google Pixel 2: ez elég király, egyik legjobb kamera, jó akku, jó helyen van az ujjlenyomat olvasó és gyors is, 3 év közvetlen szoftveres támogatás azaz legfrissebb android közvetlenül Google-től, sok Google feature erre jön exkluzívan először. (Teszt nyuszik :P)
Viszont gyenge kijelző és Iphone 8 árával versenyzik + nincs nagyon hivatalos hazai támogatás hozzá.
Ezekkel szemben pro az Iphone 8 vagy 8+ mellett a következők nekem:
-Szinte az összes Google szolgáltatás elérhető IOS-en is
-Androidos gyártókhoz képest nagyon hosszú szoftveres támogatás (még Pixelekhez képest is)
-Hardver top kategória
-A felső kettőből adódóan jó értéktartás
-Kiforrott (van aki szerint unalmas) külső
-A világ fejlettebb részén bárhol kapok valószínűleg segítséget egy apple boltban ha rámrohad / elejtem valamiért éppen, egy ALI-ról rendelt ázsiai készüléknél meg sok sikert a gariztatáshoz.
-Jó kamera. Nem fagy be amikor gyorsan kell elkapni a pillanatot + legtöbb esetben nem kell szarakodni a kézi beállításokkal.
-Király akku üzemidő
-Hiába nem amoled kijelző, az egyik legjobban kalibrált LCD (P20 is pl csak LCD-t kapott ellenben a PRO-val)
-Fáj kimondani, de az alkalmazások még mindig jobbak IOS-en, pl. : Twitter, Snapchat és lehetne sorolni.
Fejlesztőként látva ennek az okait ez rövid időn belül (értsd 1-2 év) változhat, de most ez a helyzet.
-Touch ID gyors, kiforrott, megbízható
-IOS 11 hiába bugossabb mint az elődök, már foltozzák ezerrel, sőt rövidesen érkezik a 12
-Még mindig olyan baromi sokat adnak el ezekből hogy ha valami ilyen sok embernek egyszerre nagyon fájna akkor az Apple arra valószínűleg gyorsan reagálna (pl. akksi botrány)
-100K-ért az enyém céges kedvezménnyel (ez joker, tudom)
Aki iphone tulaj és tud írni objektív kontra listát azt szívesen veszem.
Hosszú lett.
Én is váltás küszöbén állok és bizony marhára nem egyszerű kérdéskör a telefon.
Szerintem manapság sok ember számára elsődleges kapocs a telefonja a "digitális világgal" + számtalanszor érintkezik vele szó szerint minden nap. Szóval Mazlow piramis alja felé kúszik.
Annak ellenére, hogy a szerencsésebbek közé tartozom és 4 éve folyamatosan a legfrissebb android verziót használom illetve fejlesztek rá alkalmazást bizony én is Alma felé kacsingatok fő készülék kapcsán.
Bármennyire szeretem a zöld robotot, objektíven nézve szerintem senki sem gondolhatja komolyan azt, hogy egy ázsiai brand fele annyiból (egyébként a csúcs készülékek már több mint 50%-ba kerülnek) ugyanazt lehozza mint amit az Apple nyújt.
Magam részéről ezen okokból erősödik az almás gondolat:
csak a felső kategória játszik, mert az alatt a kamera minőség drasztikusan romlik és ismerve magamat nem fogok DSLR-rel a kezemben/hátizsákban mászkálni. Az meg azért nem lenne hátrány, ha 5 év múlva nem szörnyülködve kellene nézni a nyaralós / állatos / családi fényképeket.
Jelen mezőnyben így kb ezek a készülékek maradnak életben: Iphone8/x , Google pixel 2, Galaxy s9 , Huawei P20-as széria, esetleg majd oneplus 6
Ezekből
-Iphone X: horror ár, sok helyen még céges kedvezménnyel is + Face ID megosztó
-Galaxy S9: Európában saját Exynos SOC-al érkezik, amit csúnyán sikerült elfuserálni Samsungéknak, sajnos sokat fogyaszt, de legalább rosszul is konfigurálták* ezért az akksi idő kuka + féléves de inkább éves csúszások android verziók frissítése között, security frissítések is bőven csúszkálnak akár 3 hónapokat is, tehát szoftver támogatás kuka + eröltetett gagyi Bixby asszisztens ami külön hardver gombot is kapott.
* https://www.anandtech.com/show/12478/ex ... st-results
-Galaxy S8: ezt is írta valaki, ennek a kamera technikája kb egy kicsit polírozott Galaxy S7, az meg már nem mai csirke, plusz ez még Android 7.0-al érkezett ezért nem támogatja a project treble-t ( https://source.android.com/devices/architecture/treble ) , tehát itt a hosszútávú szoftveres támogatás méginkább kuka.
-Oneplus: Az elmúlt 1 évben nem 1 ilyen botrányuk volt, egyszerre elég egy titkosszolgálat backdoor-ja a telefonomra https://www.theverge.com/circuitbreaker ... itive-data
-P20 / P20Pro: Kamera és akku egész meggyőző , a saját skinjük az alap android felett szerintem elég borzalmas, a középső alsó gomb megoldásuk nekem nem jön be, túl sok funkciót préselnek egy helyre, de a legnagyobb hátrány még továbbra is az, hogy valszeg ez is kb 2 év szoftver támogatást kap, utána meg lehet menni XDA-ra vadászni a főzött ROM-okat / Lineage-t.
-Google Pixel 2: ez elég király, egyik legjobb kamera, jó akku, jó helyen van az ujjlenyomat olvasó és gyors is, 3 év közvetlen szoftveres támogatás azaz legfrissebb android közvetlenül Google-től, sok Google feature erre jön exkluzívan először. (Teszt nyuszik :P)
Viszont gyenge kijelző és Iphone 8 árával versenyzik + nincs nagyon hivatalos hazai támogatás hozzá.
Ezekkel szemben pro az Iphone 8 vagy 8+ mellett a következők nekem:
-Szinte az összes Google szolgáltatás elérhető IOS-en is
-Androidos gyártókhoz képest nagyon hosszú szoftveres támogatás (még Pixelekhez képest is)
-Hardver top kategória
-A felső kettőből adódóan jó értéktartás
-Kiforrott (van aki szerint unalmas) külső
-A világ fejlettebb részén bárhol kapok valószínűleg segítséget egy apple boltban ha rámrohad / elejtem valamiért éppen, egy ALI-ról rendelt ázsiai készüléknél meg sok sikert a gariztatáshoz.
-Jó kamera. Nem fagy be amikor gyorsan kell elkapni a pillanatot + legtöbb esetben nem kell szarakodni a kézi beállításokkal.
-Király akku üzemidő
-Hiába nem amoled kijelző, az egyik legjobban kalibrált LCD (P20 is pl csak LCD-t kapott ellenben a PRO-val)
-Fáj kimondani, de az alkalmazások még mindig jobbak IOS-en, pl. : Twitter, Snapchat és lehetne sorolni.
Fejlesztőként látva ennek az okait ez rövid időn belül (értsd 1-2 év) változhat, de most ez a helyzet.
-Touch ID gyors, kiforrott, megbízható
-IOS 11 hiába bugossabb mint az elődök, már foltozzák ezerrel, sőt rövidesen érkezik a 12
-Még mindig olyan baromi sokat adnak el ezekből hogy ha valami ilyen sok embernek egyszerre nagyon fájna akkor az Apple arra valószínűleg gyorsan reagálna (pl. akksi botrány)
-100K-ért az enyém céges kedvezménnyel (ez joker, tudom)
Aki iphone tulaj és tud írni objektív kontra listát azt szívesen veszem.
Hosszú lett.
- pheco
Hat ezaz, hogy mindenki a sajat ertekrendje szerint iteli meg ezeket. En peldaul nem vennek karorat nagyon dragan vagy a te peldadnal maradva bringat. Pl telefonra nem sajnalom annyira, persze messze nem a legdragabb telom van. De nem tartom hulyenek azt, aki megveszi az iPhone X-et vagy a Samsung, Huawei csucskeszulekeket vagy akar vesz 300k-ert egy karorat vagy aki eldohanyzik havonta 30-40ezret es lehetne sorolni.wZoLee7 írta:De ez megint olyan h mi az alap szuksegleted, itt en most elengedem,a telefont mert azt pont nem sorolom ide, de ha valaki hobbi szinten sportol valamit vagy akar gamel vagy barmi hasonlo es draga cuccokat vesz hozza akkor az megint teljesen. Nem letszukseglet, de napheco írta:R24 megelozott.
Minden alapszuksegleten feluli fogyasztasi cikkre ra lehet fogni, hogy nem er annyi penzt.
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
De ez megint olyan h mi az alap szuksegleted, itt en most elengedem,a telefont mert azt pont nem sorolom ide, de ha valaki hobbi szinten sportol valamit vagy akar gamel vagy barmi hasonlo es draga cuccokat vesz hozza akkor az megint teljesen. Nem letszukseglet, de napheco írta:R24 megelozott.
Minden alapszuksegleten feluli fogyasztasi cikkre ra lehet fogni, hogy nem er annyi penzt.
- pheco
R24 megelozott.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Jogos. Egy Telon max buksz 100ezret. Egy kocsin évente milliókat.vagy osszetorod. Vagy ellopjak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
De azért egy kocsinak, vagy egy drága órának nem annyi az élettartama, mint egy telónak. 2-3 év és dobhatod ki, ez itt a nagy probléma. Vagy kiesik a zebedből, azt csá.pheco írta:Ez kb olyan, hogy aki 5 millanal tobbet kolt kocsira, az is ostoba... Vagy aki karorakra ad ki szazezreket stb.H.E.H.E. írta:szerintem nincs miről beszélni, aki 1000 dollárokat ad ki samsung, apple vagy más telefonokra, az ostoba:
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... i+mi+mix+2
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Samsung Galaxy S8, újonnan már 450 € körül hozzá lehet jutni, talán olcsóbban is. Fasza kamera, IP68-as védelem, még mindig csúcs hw.
Merci Zizou!
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
jah, na mindegy, akkor nem ez alapján döntök majd a 7-8 közöttKerlon írta:A 7esből kivették már a jacket. Hát jó igazából én nem meggyőzni akarlak, mert nekem tök mindegy kinek mi a jó vagy mire költi a pénzét. Én csak az Apple politikáját nem szeretem, viszont elismerem a termékei nagy részét. Az iX hatalmas túlkapás, a 7-8as széria meg alig hozott valami normál felhasználó által is érzékelhető újítást, de a marketing és a hype már viszi őket.
politikájukkal én sem értek egyet, és mint írtam, sok a parasztvakítás, kicsit megrekedtek, és nem nagyon tudnak újat mutatni már. nem az van mint jópár éve, hogy azért sok mindenben úttörők voltak. most is ezt próbálják beállítani magukról, holott rég nem azok.
én amúgy ezért sem cseréltem le egyből 7re a telefont, mert bár a matt feketeség tetszett, de nem éreztem késztetést rá, hogy leváltsam a 6ost.
most azért gondolkozom, mert már csak 4 éves, és ütött kopott, döcög már (ez is ugye mint kiderült szándékos).
nincs kedvem kísérletezgetni androidokkal, kínai telók meg nem annyival olcsóbbak hogy beleálljak a kísérletezgetésbe. haverom váltott i6ról, asszem ilyen xiaomira, amit hehe linkelt, meg van vele elégedve. de én kézbe fogtam, nyomkodtam kicsit, és nem áll rá a szemem erre már.
550en a 7, harmadáron 180 dolcsiért mit adnak ami olyan vagy jobb?
de még a 700 dolcsis 8 is necces, hogy harmadáron kapni jobbat.
X az oké,1000 dollár, soha nem adnék annyit érte.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- wZoLee7
Szerintem kar ezt elkezdeni ezredszerre is, vannak bajok az alma kokemeny fanjai kozott par embernel, de kit erdekel, nem az en penzem koltik, en meg elbaszom masra. Egyik ember draga telefont vesz, vagy draga laptopot, en draga bringat
- H.E.H.E.
- Kedvenc játékosaid: R9
- Kedvenc csapatod: mi
aki megvesz vmit, aminél harmadáron ugyanazt vagy még jobb teljesítményt is kap, az szted nem ostoba?
csak azért mert nem néz körbe, és csak a reklámból látja a világot?
de nem csak xiaomi, ott van a oneplus pl.
értem én féligmeddig, hogy 1-2 generációval korábbi iphone-t vesznek sokan, de az még mindig drágább, mint egy csúcsteljesítményű android és tudásban is elavult már. nekem az apple korlátai miatt sosem lesz többé iphone-om, de azt is megértem, aki pont a stabilitás és a használhatóság, egyszerűség miatt veszi azt, hozzátéve, hogy az android legalább ugyanazt tudja, csak nyilván megszokás, biztonság kérdése.
csak azért mert nem néz körbe, és csak a reklámból látja a világot?
de nem csak xiaomi, ott van a oneplus pl.
értem én féligmeddig, hogy 1-2 generációval korábbi iphone-t vesznek sokan, de az még mindig drágább, mint egy csúcsteljesítményű android és tudásban is elavult már. nekem az apple korlátai miatt sosem lesz többé iphone-om, de azt is megértem, aki pont a stabilitás és a használhatóság, egyszerűség miatt veszi azt, hozzátéve, hogy az android legalább ugyanazt tudja, csak nyilván megszokás, biztonság kérdése.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m
patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"
patotomadrid2019jan
A 7esből kivették már a jacket. Hát jó igazából én nem meggyőzni akarlak, mert nekem tök mindegy kinek mi a jó vagy mire költi a pénzét. Én csak az Apple politikáját nem szeretem, viszont elismerem a termékei nagy részét. Az iX hatalmas túlkapás, a 7-8as széria meg alig hozott valami normál felhasználó által is érzékelhető újítást, de a marketing és a hype már viszi őket.
Remélem nem kezdesz megint hisztibe, de ismét te kezted el ostobázni a népet...H.E.H.E. írta:szerintem nincs miről beszélni, aki 1000 dollárokat ad ki samsung, apple vagy más telefonokra, az ostoba:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- csababarca
Nekem a formával nincs bajom, a 7es a matt fekete színben meg régi álmom.
Ezért gondolkozom azon inkább.
Meg azon még van jack ha jól tudom, bár nekem nem annyira számít, mert a fejhallgatóm vezeték nélküli, szóval amúgy sem használom a 6oson se a jacket szinte sose.
(az elv ettől függetlenül természetesen nekem sem tetszik)
nekem androiddal sok a rossz tapasztalat, pedig volt abból is csúcskategóriám anno (ami akkor annak számított), de nem az én világom.
NFC okés, jó dolog, de nem használnám ki igazából.
persze sokat fejlődött az android, biztos nem olyan már mint régen, de nekem most kényelmesebbek az apple cuccok, így hogy a laptopom is az már.
jó dolgok ezek a kínai cuccok, de nem annyival olcsóbbak, hogy megérjék nekem. majd egyszer lehet, most még elnyüstölök egy iphonet 2-3 évig, majd utána ha nem dobnak semmi érdemlegeset, csak továbbra is a parasztvakítás megy, akkor elgondolkozom a váltáson. Xet nem vennék, mert 1000 dollár az baromi sok, annyit sose adnék egy telóért, másrészt az én használati stílusommal hamar tönkremenne szerintem:D
nekem amire kell, az apple nyújtja, egy power gomb cserén kívül a 4 éves 6osomnak semmi baja. (egyszer összetörtem a kijelzőt, azt cseréltettem, de az nem a telefon hibája hogy pofára ejtettem mindenféle védelem nélkül:D)
Ezért gondolkozom azon inkább.
Meg azon még van jack ha jól tudom, bár nekem nem annyira számít, mert a fejhallgatóm vezeték nélküli, szóval amúgy sem használom a 6oson se a jacket szinte sose.
(az elv ettől függetlenül természetesen nekem sem tetszik)
nekem androiddal sok a rossz tapasztalat, pedig volt abból is csúcskategóriám anno (ami akkor annak számított), de nem az én világom.
NFC okés, jó dolog, de nem használnám ki igazából.
persze sokat fejlődött az android, biztos nem olyan már mint régen, de nekem most kényelmesebbek az apple cuccok, így hogy a laptopom is az már.
jó dolgok ezek a kínai cuccok, de nem annyival olcsóbbak, hogy megérjék nekem. majd egyszer lehet, most még elnyüstölök egy iphonet 2-3 évig, majd utána ha nem dobnak semmi érdemlegeset, csak továbbra is a parasztvakítás megy, akkor elgondolkozom a váltáson. Xet nem vennék, mert 1000 dollár az baromi sok, annyit sose adnék egy telóért, másrészt az én használati stílusommal hamar tönkremenne szerintem:D
nekem amire kell, az apple nyújtja, egy power gomb cserén kívül a 4 éves 6osomnak semmi baja. (egyszer összetörtem a kijelzőt, azt cseréltettem, de az nem a telefon hibája hogy pofára ejtettem mindenféle védelem nélkül:D)
- pheco
Ez kb olyan, hogy aki 5 millanal tobbet kolt kocsira, az is ostoba... Vagy aki karorakra ad ki szazezreket stb.H.E.H.E. írta:szerintem nincs miről beszélni, aki 1000 dollárokat ad ki samsung, apple vagy más telefonokra, az ostoba:
- H.E.H.E.
- Kedvenc játékosaid: R9
- Kedvenc csapatod: mi
szerintem nincs miről beszélni, aki 1000 dollárokat ad ki samsung, apple vagy más telefonokra, az ostoba:
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m
patotomadrid2019jan
patotomadrid2019jan
- wZoLee7
En az utolso bekezdesedbe tartozok, nekem,egy 200-300 euros telefon boven jo, arra amire nekem kell
mondjuk én jelenleg csak a Apple, Samsung, Huaweiit emelném ki, mert a többi piaci résztvevő valamilyen szinten gyengébb itthon. Most igazából az i8-nak a konkurenciája az S9 és a P20pro, listaáron ugyanannyiba kerülnek a telekomnál, de az i8 pl. több, mint fél éves és 4 éves designja (amúgy nekem tetszik). Persze telefonnál nem a külsőnek kéne lennie a szempontnak, de azért elég cinkes hogy 4. generáció óta ugyanazt kapod. Androidon az NFC bármihez használható, a lent említett Simple pl remekül működik, simán párosítod a bankártyáddal és simán paypassol onnét a telóddal. A rendszer zártsága rendre feljövő téma, miközben az ellenérv mindig a stabilitás és a megbízhatóság volt, ennek ellenére egyre többet olvasni arról, hogy az új iOSek tele vannak hibával. Plusz a apróságok, mint a jack elhagyása, gyakorlatilag folyamatosan arra kényszerítenek, hogy valamit náluk vegyél 2-3szor annyiért. Samsungnál a nagy hívó erő az a Dex. Meglepő, hogy a többi gyártó nem igazán foglalkozik ezzel a témával pedig sok benne a lehetőség.csababarca írta:nem tudom az árakat, most nyáron kint fogok venni 550 v 700 dollárért 7-est vagy 8-ast.Kerlon írta:Mennyivel fizettek többet, azért hogy lekorlátozott telefont használjatok? Mondjuk én is gondolkozom, hogy veszek életemben először egyet, de egyre jobban tartok tőle.
Majd még ledöntöm melyik legyen, másfél heti kinti fizumból megvan. (meg nyár végén van mindig sulis akció kint, hozzámvágtak egy bolti áron 300 dolláros beats fejhallgatót tavaly ingyen a mac mellé.)
de nem tudom egy samsung csúcsmodell vagy huawei, vagy lg mit ad ezért az árért.
én 4 éve vagyok apple-s, macbookot is kint vettem, nekem kényelmesek így az eszközök.
Amúgy én nagyon spur vagyok ennyit rá költeni egy telefonra, de lassan elcsábulok, pedig tisztában vagyok vele, hogy mennyire nem fogom kihasználni, mert ezek kb. a csúcsjátékokra vannak kitalálva. A kis netezésre, youtubozásra, chat, telefonra, ma már bőven jó és használható telefont lehet venni a középkategóriában, de talán még az alsó kategóriában is ki lehet fogni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- csababarca
nem tudom az árakat, most nyáron kint fogok venni 550 v 700 dollárért 7-est vagy 8-ast.Kerlon írta:Mennyivel fizettek többet, azért hogy lekorlátozott telefont használjatok? Mondjuk én is gondolkozom, hogy veszek életemben először egyet, de egyre jobban tartok tőle.
Majd még ledöntöm melyik legyen, másfél heti kinti fizumból megvan. (meg nyár végén van mindig sulis akció kint, hozzámvágtak egy bolti áron 300 dolláros beats fejhallgatót tavaly ingyen a mac mellé.)
de nem tudom egy samsung csúcsmodell vagy huawei, vagy lg mit ad ezért az árért.
én 4 éve vagyok apple-s, macbookot is kint vettem, nekem kényelmesek így az eszközök.
5-10 év és nem lesz szükség fizikai munkásokra kb.
Bár az MI is jól állhat, szóval senkire.
Bár az MI is jól állhat, szóval senkire.
K
K