OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi

Re: OFF

HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 14:23

pátkán írta: mert ez lényegében lopásnak minősül. szerintem a többséget zavarja, téged nem, lelked rajta..
Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?
hehe írta:kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
na itt nincs meg ez a szint :lol:
Vártam, hogy mikor jönnek a hansonló szövegek, "engem, mint adófizetőt károsítasz meg, mert az én adómból fizetik...."
Nem hiszem, hogy az én heti 5 euróm fog hiányozni a bevételből. Igen, ha mindenki így gondolkodna akkor sok kicsi sokra megy alapon már jelentős kiesés lenne a cégnek, de jó ha 1000 emberből 5 bliccel. Ezenkivül hetente úgyis ott hagyok nekik kb. 30 eu-t.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 3., hétfő 14:16

Pl a felsooktatsi berlet 3450-ert teljesen korrekt, ennyi penzt ki lehet csengetni, aztan egy honapig szoszi van. Nyilvan egy-egy blicceles benne van, otthonhagyod, 1 naprs mar nem veszel napijegyet jo dragan stb nem ezzel van a fo gond.
Nem illik.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 14:10

nincs olyan ország a világon tudtommal, ahol a tömegközlekedés nyereséges lenne.
elhiszem, hogy szarok a körülmények és nem veti fel az embereket a pénz, pláne a nokiásdobozos bkv vezérektől mehet fel vkiben a vérnyomás joggal, de ha már nem 10-ből 1-szer, hanem csak 10-ből 5-ször nem lógsz a vonaton, már tettél valami jót, max hetente 2 sörrel kevesebbet iszol, vagy faszomtudja. mindenki jól jár.
Kép
Kép
Kép

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. március 3., hétfő 14:10

Ez a bliccelés olyan, hogy ember válogatja. Kinek van arca és nincs lelkiismeret furdalása az csinálja. Én például csütörtökön éppen a felszállás előtt vettem észre hogy lejárt abérletem. Simán bliccelhettem volna, hiszen a pecsétes dátumon a 26 jobban hasonlitott a 28-ra ha csak ugy hirtelen nezzuk a sofor meg nem szokta alaposan atnezni. Gondoltam is ra hogy bliccelek, de inkabb fizetem 300 forintot a jegyert, egy becsuletbol mert aki itt nembecsuletes gondolom az elet tobbi dolgaiban sem az, ketto pedig inkabb 300 huf mint 5000 csekkben. De ez csak az en velemenyem es kozeli peldam nem olyan regrol.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 3., hétfő 14:07

Egy pelda: tavaly kb fel even keresztul az egyik buszjaraton nem lehetett jegyet venni, csak berletesek utazhattak, oket meg senki se ellenorizte. Eleinte csak paran, vegul legalabb 150 ember berlet nelkul utazott, 10-20 ember volt csak akik rendesen vettek berletet (egy falurol van szo). Iden pedig a berlet arat felemeltek a masfelszeresere, rendszeres kontrollal, pedig eredetileg nem is akartak emelni csak par szaz forinttal. Vegul ki jart jol?

Hozateszem, azert en is van hogy blattolok, pl csutortokon lejar a berletetem es csak hetfon ujitom meg. Vagy nem egyszer elofordult mar, hogy 2 vonalra volt berletem es valamiert egy harmadikon kellett utazzak. Szerintem ez meg belefer.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 3., hétfő 14:02

Mondjuk az teny, hogy tularazott szolgaltatasert nem tul magas szinvonal jar, de a blicceles nem segiti a helyzetet.
Nem illik.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2014. március 3., hétfő 13:56

hehe írta:kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
sajnos ezt nagyon kevesen gondolják itt. Mondjuk olyat,hogy valaki vonaton bliccel,még nem hallottam...max balatonon ilyen Siófok-Zamárdi 10 perces távon,este,amikor a kaller lassan ér egyik vagonból a másikba...
Villamos más (sajnos),ott ellenőrök alig vannak, buszokon legalább bevezették a legtöbb járaton az első ajtós felszállás, nem rossz ötlet.

Amcsiban (tudom,más világ,meg buták,blabla), de elég nehéz bliccelni. Beléptető kapuk vannak, akkor enged át a kapu,ha van keret a jegyen (mágneskártya)...persze leleményesek szorosan összeállnak,és bemennek egy áráért,de akkor is fizettek valamennyit legalább :) Ellenőr sehol, semelyik városban nem ellenőriztek egyszer sem, Manhattanben nem is láttam sose ellenőrt, rendőrt is elvétve. nem véletlen.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. március 3., hétfő 13:43

kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
Kép
Kép
Kép

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 13:37

nyugi, martak már be kevesebbért is. :lol:
Most erre mit lehet írni? Mondjuk nem csodálkozom rajta, hogy nem érzed az ilyen dolgoknak a súlyát, és csak röhögsz rajta. :|
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2014. március 3., hétfő 13:34

gkovi írta:
VanillaSky írta: Büszke lehetsz magadra! :coffee:
Úgy tudtam, hogy lesz ilyen jellegű komment. :roll: Nem értem, hogy ez mást mért tud zavarni.
mert ez lényegében lopásnak minősül. szerintem a többséget zavarja, téged nem, lelked rajta..
joabulicsak

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. március 3., hétfő 13:13

gkovi írta:
Úgy tudtam, hogy lesz ilyen jellegű komment. :roll: Nem értem, hogy ez mást mért tud zavarni.
nyugi, martak már be kevesebbért is. :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. március 3., hétfő 12:37

gkovi írta:
Elég összetett választ lehetne erre adni, de inkább nem. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos

HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 12:28

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. március 3., hétfő 12:20

VanillaSky írta:
kb. 10-ből 1-szer veszek jegyet.
Büszke lehetsz magadra! :coffee:
Most ez nagyon megnevettetett. Köszönöm! :D

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. március 3., hétfő 12:03

kb. 10-ből 1-szer veszek jegyet.
Büszke lehetsz magadra! :coffee:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 3., hétfő 11:57

Anis írta:Valaki csinált (vagy hallott) már olyanról, hogy a helyi buszpályaudvaron odaadja a távolsági buszsofőrnek a tárgyat és az elviszi x100 km-re és az ottani buszvégen leteszi és oda kell "csak" menni a címzettnek? Ez hogy működik? Ingyenes (szívességből) vagy azért valamit illik adni érte? :hmmm:
Persze hogy kell fizetni erte. Lakotarsamnak pl szulei sokszor igy kuldenek penzt, adnak 700 forintot a buszsofornek, az meg elhozza a csomagot. Csak erte kell menni. Mondjuk ha penzt is kuldessz a csomagban, akkor azt rendesen el kell rejteni, ok peldaul be szoktak csomagolni alufoliaba es valamelyik kaja kozze teszik, mert van ra esely, hogy kilopjak onnan.

A vonatos temat annyival kiegeszitenem, hogy amikor megall a vonat, a kaloz ki szokott nezni es nagyjabol latja hogy kik es merre szalltak fel.

gkovi

HozzászólásSzerző: gkovi » 2014. március 3., hétfő 11:28

tubatibi írta:A minap miközben mentem fel Szegedre azon gondolkodtam, hogy a kalauzok a vonaton, hogy a fenébe tudják megjegyezni kinek a jegyét nézték már meg? Mindig sikerül nekik a legnagyobb tömegbe is kiszúrni azokat, akik újak....sőt általában Orosházán kalauz csere is van és még az a kalauz is vágja, hogy kitől szedte már előzőleg a jegyet a másik kalauz...
Ez még nem is a szegedi járatokon érdekes, hanem pl egy pestin... :hmmm:
Sehonnan. A mi falunkban az állomáson nincs jegyárus, a jegyet a kalauztól kéne venni a vonaton amikor jön. Én 1 órát utazok azzal a járattal, és majdnem mindig bliccelek, kb. 10-ből 1-szer veszek jegyet. Pedig van amikor marha kevés ember van a vonaton, akkor se bírja megjegyezni kinek nézte meg, kinek nem.
Azért szúrja ki azokat akiknek még nem ellenőrizte vagy nincs jegyük, mert látni a viselkedésükön.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. március 3., hétfő 9:33

A minap miközben mentem fel Szegedre azon gondolkodtam, hogy a kalauzok a vonaton, hogy a fenébe tudják megjegyezni kinek a jegyét nézték már meg? Mindig sikerül nekik a legnagyobb tömegbe is kiszúrni azokat, akik újak....sőt általában Orosházán kalauz csere is van és még az a kalauz is vágja, hogy kitől szedte már előzőleg a jegyet a másik kalauz...
Ez még nem is a szegedi járatokon érdekes, hanem pl egy pestin... :hmmm:
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. március 3., hétfő 9:27

Anis írta:Valaki csinált (vagy hallott) már olyanról, hogy a helyi buszpályaudvaron odaadja a távolsági buszsofőrnek a tárgyat és az elviszi x100 km-re és az ottani buszvégen leteszi és oda kell "csak" menni a címzettnek? Ez hogy működik? Ingyenes (szívességből) vagy azért valamit illik adni érte? :hmmm:
Nagynenem igy szokott kajat kuldeni az unokatesomnak. Asszem egy 500ast szokott adni a sofornek. De tobben is ezt csinaljak,azt mondta.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. március 3., hétfő 9:14

Valaki csinált (vagy hallott) már olyanról, hogy a helyi buszpályaudvaron odaadja a távolsági buszsofőrnek a tárgyat és az elviszi x100 km-re és az ottani buszvégen leteszi és oda kell "csak" menni a címzettnek? Ez hogy működik? Ingyenes (szívességből) vagy azért valamit illik adni érte? :hmmm:
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

Vissza: