GT37 írta:Ez már gyakorlati kérdés, engem elsőnek csak az érdekel(t), hogy elviekben lehetséges-e ez. Jó kérdés, hogy belemenne-e ilyenbe egy topcsapat, bár szerintem ha már nyáron tudják, hogy januárban elhagyja a klubot az illető játékos, akkor azért valamivel könnyebb pótolni, lehet úgy alakítgatni a keretet augusztus végéig, hogy az az adott futballista januári távozása után is működőképes legyen.
Itt nem csak a keret alakításáról van szó. Ha kifizetik már nyáron Reust(maradjunk a németnél), és megveszik abból a pénzből a helyére a játékosokat, akkor minek játszatnák Reust, ha januárban elmegy, és ezzel az új jövevény(ek) elől venné el az összeszokás és a játék lehetőségét? Ha pontosan tudod, hogy fél év múlva már nem számíthatsz egy játékosra, mert kvázi eladtad, akkor bár rövid távon lehet, hogy jobban jársz azzal, hogy játszatod, de hosszú távon csak visszaütne.
Ha meg nem fizetik ki, akkor meg minek adnád el a legjobbadat télen? (Tudom, hogy kivásárlási ára a 25 millió, és tisztában vagyok vele, hogy az mit takar.)
A másik kérdés a vevő csapat. Okkal nem szoktak top csapatok top igazolásokat télen leboltolni. Nem tudhatod, hogy milyen állapotban kapod a focistát. Míg nyáron van rá valamennyi idő az előszezonnal, hogy rendbe rakd, télen erre (főleg spanyolhonban) nincs idő. Arról nem beszélve, hogy egy már összeállt csapatba kell beépítened a legkiélezettebb időszakban. Nem tudom melyik top edző mondta anno, hogy a téli átigazolási időszak azoknak van, akik nyáron nem végezték megfelelően a munkájukat. (Én még hozzávenném sérüléseket is. De nem vagyok top edző, hogy beleszóljak.
)
Megint más kérdés, hogy a játékos mennyire tenné oda magát abban a fél évben. De én most csak az edzői részről beszélek. Khmm... Khedira...