CS0ki írta:Igen. Mármint olyan értelemben, hogy alapvetően az adott év kiadásait, bevételeit nézi, de ugyebár a számvitelben lehetne jobbra-balra trükközni, ezért megvan, hogy bizonyos bevételeket és kiadásokat hogyan kell elszámolni. Például ahogy írtam a játékos szerződtetésekor aa szerződésének időtartamára osztják le az átigazolásának összegét, függetlenül attól, hogy hogyan fizeti ki egyik klub a másiknak.
Ok, ezt ertem. De en felteteleztem hogy egy klub a szamvitel szabalyozasainak eleget teve kesziti el a konyveleset/beszamolojat.
(Es nyilvan az illetekes szervek ezt ellenorzik is.) Vilagos hogy az igazolasok befolyasoljak egy klub eredmenyet, adossagallomanyat. De ha jol tudom a UEFA az FFP-n belul nem tamaszt kriteriumokat arra hogy hogyan bonyolitod az igazolasokat. Csak az erdekli, hogy felelossegteljesen mukodtesd a klubodat, es a sajat magad altal kitermelt loveval gazdalkodj, ne az legyen hogy elonyt szerzel mas klubokkal szemben ugy, hogy olyan forrasokat koltesz el amik nem is allhatnanak rendelkezesedre (hacsak a tudjukkik nem folyatjak a milliokat).
Na most a kovetkezovel nem vagyok kepben, ugyhogy hatha te ki tudsz segiteni. Jozan paraszti logikaval arra kovetkeztetek, hogy mivel a UEFA egy szovetseg, nem a helyi nav, a klubok pedig uzleti tevekenyseget folytato cegek vegulis. Szoval gondolom a UEFA nem mehet oda mondjuk a Realhoz, hogy "jonapot kivanok a konyvelest jottunk ellenorizni". Nyilvan a beszamolokban ottvan a szukseges informacio amugy is (eredmeny nagyobbegyenlo 0, adossag kisebb mint x). Kerdesem az, hogy amit irtal, hogy hogyan konyvelik el egy jatekos utan jelentkezo koltseget, azt ellenorizheti az UEFA? Vgay ez hogy van? Gondolom peldaul a Realra a hatalyos spanyol torvenyek vonatkoznak, es a helyi adohatosag ellenorzi hogy betartja-e.
Az egyebkent az elejen is vilagos volt nekem hogy attol hogy valaki 100 eves reszletre veszi meg Messi-t meg nem fog jobban megfelelni az FFP-nek. Csak hulyen tettem fel a kerdest...