Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 27., kedd 17:38

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta: Mindkét oldal (illetve minden oldal m, mert rengeteg van) politikai tőkét akar kovácsolni belőle, mint minden másból is. Ez a politika természetéből fakad.
Valamiért mégis a Magyar Nemzet hozta le a hírt, máshol már teljesen leült a téma.
Azzal mondjuk magában nem lenne baj, hogy a politika felkap bizonyos témákat, de én úgy vagyok vele, hogy aki bonyolult és összetett kérdésekre egyszerű választ ad, az át akar verni. Szerintem nem mindegy, hogy valaki azt mondja, Imane Helif és Lin Ju-ting férfiak, és pont, vagy valaki megpróbál rávilágítani a biológia bonyolultságára, sokszínűségére. És ha még ehhez hozzávesszük a sport és az olimpia történelmét, az még inkább árnyalja a dolgokat.
Persze, mert a ""másik oldal"" szerint minden renben van. Minek hoznának le olyan hírt, ami az ő álláspontjukkal szembe megy. Ez egy megoldandó feladat. Mindekinek oldaltól függetlenül az lenne az érdeke, hogy a jövőben ne fordulhasson ilyen elő és egyértelműek legyenek a szabályok. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ez nem magyar specifikus dolog. A világban még mindig foglalkoznak az üggyel és nem a Fidesz meg a magyar jobboldal gerjeszti, hanem azért, mert nincs megoldva.
realfan írta:
Blanco88 írta: Miért csodálkozol, hogy "ballibsinek" neveznek, (ami egy gúnynév mint a mélymagyar, nemzety vagy horogkeresztény stb. nagyon "kreatív" liberális szójátékok) ha azt írod a jobb oldal teljes egészében kirekesztő, gyülöletkeltő?
Amúgy logikus az, hogy egy vizsgálatnak kellene kiderítenie a sportoló(nő?) születéskori nemét, mert nagy a gyanú arra, hogy tévesen anyakönyvezték nőnek. Sikerül logikailag összeraknod a dolgot?
látom a szövegértelmezés itt sem megy :lol: :lol:
sehol nem írtam egész jobboldalt, csak a kirekesztő, gyűlöletkeltő részét (fidesz, ő hazájuk, akik jelenleg pártszinten működnek, még csak ott sem mindenkire és nem is csak rájuk)
másrészt, a ballibsi egy kreált politikai fogalom, nem csak gúnynév, sokan bevett fogalomként használják, de gondolom ilyen irodalmat nem olvasol, ha "csupán" egy gúnynévnek tartod :D
illetve, aki nem fideszes, az már libsi?vagy aki nem jobber, az rögtön,libsi?komoly problémák vannak, ha ezt ilyen leegyszerűsítően látja valaki :lol: :lol: :lol: :lol:
Maradjunk annyiban. hogy a sok smiley helyett inkább Te értelmezhettél volna egy kis szöveget. Senki nem mondta, hogy Te ballibsi lennél. Senki. :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 27., kedd 16:15

Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta:

Ez itt a probléma forrása. A diagnózisának köszönhetően kb. női nemiszervvel született, így lánynak anyakönyvezték, annak nevelték, és valószinűleg kamasz vagy fiatal felnőtt koráig senki sem sejtett semmit. A cikkben említett genderteszt pedig nem garancia semmire, volt spanyol világbajnok női gátfutó, aki szintén megbukott a kromoszómateszten, majd perelt és nyert.
Senki sem akarja fekete-fehérnek beállítani a storyt, kivéve az ún. jobboldalt (nem az), akik még hetekkel később is ezen a témán rúgóznak, csak hogy lehessen tovább ballibsizni, politikai tőkét kovácsolni, hergelni.

Remélem, megy is érte a warn.
Mindkét oldal (illetve minden oldal m, mert rengeteg van) politikai tőkét akar kovácsolni belőle, mint minden másból is. Ez a politika természetéből fakad.
Továbbra is a megoldás egy független vizsgálat, ami eldöntheti a kérdést és véget vet a hitvitának.
azt megértem, ha magadra veszed, mert te is ilyen vagy, de attól még a normális jobberekre nem vonatkozik, hiszen nem tartoznak a kirekesztő gyűlöletkeltő oldalhoz :lol: :lol: :lol: :lol:
a sima sértegetésedre meg nem válaszolok, arra sem érdemes :roll:
nem igazán látom, hogy a libsi meg a jobber hol lenne sértő bárkire is, valahogy a nem túlérzékeny jobber és libsi ismerőseim nem sértődnek meg rajta soha :D
h3x0r írta:
nuevo_ericco írta:

Valamiért mégis a Magyar Nemzet hozta le a hírt, máshol már teljesen leült a téma.
Múltkor amikor a sorozaroknál volt ez a téma és bemásoltam mik az új kritériumok az Oscar díjnál, elsőre én is egy origós cikket leltem; már elkezdtem bemásolni, csak eszembe jutott, hogy tuti valaki bele fog kötni, hogy origo, úgyhogy gyorsan kerestem egy 444-es cikket. Úgy néz ki tényleg fontosabb ki hoz le egy hirt, mint maga a tartalma..
nekem szintén ez a bajom, elsősorban az lett volna a hozzászólásom lényege, hogy eddig a fidesz és egyéb radikális jobber nyilvánosság arra hivatkozott, hogy a születéskori nemi szervek döntik el, hogy ki nő, ki férfi. de most, hogy nekik az a hasznos, hogy mégsem az, hanem különböző vizsgálatok, akkor hirtelen már ez dönt, nem a születéskori nem, szerintem ez elég problematikus és sokat elárul róluk, de valahogy csak erre nem reagált senki, ellenben kb minden mást beleláttak a kommentbe....

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 27., kedd 15:50

h3x0r írta: Úgy néz ki tényleg fontosabb ki hoz le egy hirt, mint maga a tartalma.
Valid meglátás lenne, ha a hsz-om lényege nem az lett volna, hogy már csak ők tartják felszínen a témát. Nem a cikk tartalmának hitelességét kérdőjeleztem meg. Pedig az sem lenne ördögtől való a Kesma nevezetű fideszes képződmény és az elvesztett sajtóperek százai fényében.
Én sem véletlenül a valasz.online-rol es hasonlókról szoktam linkelni, és nem a Nyugati fényről.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 27., kedd 15:34

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta: Mindkét oldal (illetve minden oldal m, mert rengeteg van) politikai tőkét akar kovácsolni belőle, mint minden másból is. Ez a politika természetéből fakad.
Múltkor amikor a sorozaroknál volt ez a téma és bemásoltam mik az új kritériumok az Oscar díjnál, elsőre én is egy origós cikket leltem; már elkezdtem bemásolni, csak eszembe jutott, hogy tuti valaki bele fog kötni, hogy origo, úgyhogy gyorsan kerestem egy 444-es cikket. Úgy néz ki tényleg fontosabb ki hoz le egy hirt, mint maga a tartalma..

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 27., kedd 15:26

Blanco88 írta: Továbbra is a megoldás egy független vizsgálat, ami eldöntheti a kérdést és véget vet a hitvitának.
Egy független vizsgálat csak a találgatásoknak vet véget, de attól még a vita ugyanúgy meglesz, ki a nő? Akinek női nemiszerve van vagy akinek XX kromoszómái?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 27., kedd 15:22

Azzal mondjuk magában nem lenne baj, hogy a politika felkap bizonyos témákat, de én úgy vagyok vele, hogy aki bonyolult és összetett kérdésekre egyszerű választ ad, az át akar verni. Szerintem nem mindegy, hogy valaki azt mondja, Imane Helif és Lin Ju-ting férfiak, és pont, vagy valaki megpróbál rávilágítani a biológia bonyolultságára, sokszínűségére. És ha még ehhez hozzávesszük a sport és az olimpia történelmét, az még inkább árnyalja a dolgokat.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 27., kedd 15:01

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta:hogy tévesen anyakönyvezték nőnek.
Ez itt a probléma forrása. A diagnózisának köszönhetően kb. női nemiszervvel született, így lánynak anyakönyvezték, annak nevelték, és valószinűleg kamasz vagy fiatal felnőtt koráig senki sem sejtett semmit. A cikkben említett genderteszt pedig nem garancia semmire, volt spanyol világbajnok női gátfutó, aki szintén megbukott a kromoszómateszten, majd perelt és nyert.
Senki sem akarja fekete-fehérnek beállítani a storyt, kivéve az ún. jobboldalt (nem az), akik még hetekkel később is ezen a témán rúgóznak, csak hogy lehessen tovább ballibsizni, politikai tőkét kovácsolni, hergelni.
Blanco88 írta:ami egy gúnynév
Mindkét oldal (illetve minden oldal m, mert rengeteg van) politikai tőkét akar kovácsolni belőle, mint minden másból is. Ez a politika természetéből fakad.
Továbbra is a megoldás egy független vizsgálat, ami eldöntheti a kérdést és véget vet a hitvitának.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 27., kedd 14:56

realfan írta:
Blanco88 írta:

Miért csodálkozol, hogy "ballibsinek" neveznek, (ami egy gúnynév mint a mélymagyar, nemzety vagy horogkeresztény stb. nagyon "kreatív" liberális szójátékok) ha azt írod a jobb oldal teljes egészében kirekesztő, gyülöletkeltő?
Amúgy logikus az, hogy egy vizsgálatnak kellene kiderítenie a sportoló(nő?) születéskori nemét, mert nagy a gyanú arra, hogy tévesen anyakönyvezték nőnek. Sikerül logikailag összeraknod a dolgot?
sehol nem írtam egész jobboldalt, csak a kirekesztő, gyűlöletkeltő részét (fidesz, ő hazájuk, akik jelenleg pártszinten működnek, még csak ott sem mindenkire és nem is csak rájuk)
másrészt, a ballibsi egy kreált politikai fogalom, nem csak gúnynév, sokan bevett fogalomként használják, de gondolom ilyen irodalmat nem olvasol, ha "csupán" egy gúnynévnek tartod :D
illetve, aki nem fideszes, az már libsi?vagy aki nem jobber, az rögtön,libsi?komoly problémák vannak, ha ezt ilyen leegyszerűsítően látja valaki :lol: :lol: :lol: :lol:
"nekem a jobboldal érvelése fura....... bár, lolgikát általában gyűlöletkeltő, kireklesztő oldalon nem is kell keresni...."
Ezt elég nehéz máshogy értelmezni.

Nem mondtam, hogy aki nem fideszes az libsi, főleg, hogy a fidesz nem jobboldali...... Viszont gúnynevek használatában egyik oldal sem fogja vissza magát. pl. "jobber" (az is egyértelmű, hogy ezt csak a legegyszerűbb emberek használják)

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 27., kedd 13:26

Blanco88 írta:
realfan írta:

először is kikérem magamnak, hogy ballibsi lennék vagy lettem volna valaha is és még az arra való utalást is, tekintve, hogy olyan nem is létezik és soha nem is létezett :)
másrészt, nem írtam sehol, hogy versenyezhet vagy nem kellenének új szabályok, sőt hetekkel ezelőtt pont azt írtam, hogy kellenek és nem szabadna hagyni versenyezni a nők között
nekem a jobboldal érvelése fura (mert teljesen ellentmond saját maga eddigi érvelésének csak, eddig holmi vizsgálatok meg kinézet meg ilyesmi nem számított nekik, csak a születéskori nem, most meg valahogy mégis :) bár, lolgikát általában gyűlöletkeltő, kireklesztő oldalon nem is kell keresni....
harmadrészt, az IBA-nak azt sem szabad elhinni, amit kérdez :lol: :lol: :lol:
Miért csodálkozol, hogy "ballibsinek" neveznek, (ami egy gúnynév mint a mélymagyar, nemzety vagy horogkeresztény stb. nagyon "kreatív" liberális szójátékok) ha azt írod a jobb oldal teljes egészében kirekesztő, gyülöletkeltő?

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 27., kedd 13:14

Be kell szantani ezt a noi box nevu sportot es akkor nincsenek ilyen problemak. :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 27., kedd 12:53

Blanco88 írta:hogy tévesen anyakönyvezték nőnek.
Blanco88 írta:ami egy gúnynév

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 27., kedd 12:33

realfan írta:
kiserik írta:
Most én is jöjjek ilyen agyfaszokkal, hogy furcsa a balliberális förmedvénytől, hogy a női jogok pont addig számítanak, amíg nem találnak egy kisebb csoportot.

Ez sportszakmai probléma amibe sajnos a politika is beleszól. A szabályrendszer az olimpián elavult volt. Ezen változtatni kell. A 2 boxoló genotipusa férfi, fenotipusa nő. Jogilag nő, de szerencsétlenségére sport szempontból nem tekinthető nőnek.
először is kikérem magamnak, hogy ballibsi lennék vagy lettem volna valaha is és még az arra való utalást is, tekintve, hogy olyan nem is létezik és soha nem is létezett :)
másrészt, nem írtam sehol, hogy versenyezhet vagy nem kellenének új szabályok, sőt hetekkel ezelőtt pont azt írtam, hogy kellenek és nem szabadna hagyni versenyezni a nők között
nekem a jobboldal érvelése fura (mert teljesen ellentmond saját maga eddigi érvelésének csak, eddig holmi vizsgálatok meg kinézet meg ilyesmi nem számított nekik, csak a születéskori nem, most meg valahogy mégis :) bár, lolgikát általában gyűlöletkeltő, kireklesztő oldalon nem is kell keresni....

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 27., kedd 12:29

ferni írta: Lehet ezen vitatkozni amúgy, de főleg küzdősportnál és olyannál ahol fejbe baszkodják egymást ilyet nem szabadott volna engedni.
ugyanezt írtam kb, de sebaj, legalább átjött a lényeg a hozzászólásból :D

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 27., kedd 12:09

Lehet ezen vitatkozni amúgy, de főleg küzdősportnál és olyannál ahol fejbe baszkodják egymást ilyet nem szabadott volna engedni.

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 27., kedd 11:30

kiserik írta:
realfan írta:

fura ez attól a Magyar Nemzettől (és teljes jobboldaltól), aki szerint a születéskori nem számít, semmi más :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most én is jöjjek ilyen agyfaszokkal, hogy furcsa a balliberális förmedvénytől, hogy a női jogok pont addig számítanak, amíg nem találnak egy kisebb csoportot.

Ez sportszakmai probléma amibe sajnos a politika is beleszól. A szabályrendszer az olimpián elavult volt. Ezen változtatni kell. A 2 boxoló genotipusa férfi, fenotipusa nő. Jogilag nő, de szerencsétlenségére sport szempontból nem tekinthető nőnek.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 27., kedd 11:22

realfan írta:
kiserik írta: Kezd körvonalazódni a ""női box ügy"". A teszteket személyiségi okokra hivatkozva nem lehet nyilvánosságra hozni az érintettek beleegyezése nélkül. Ami kimondható, hogy a NOB nagyon részrehajló döntést hozott, amit 4 év alatt (és a többi sportban is) meg kellene oldani. Lefektetni új szabályokat a fairplay és a testi épség védelmében. https://magyarnemzet.hu/sport/2024/08/o ... esztek-nob
fura ez attól a Magyar Nemzettől (és teljes jobboldaltól), aki szerint a születéskori nem számít, semmi más :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 27., kedd 10:38

kiserik írta: Kezd körvonalazódni a ""női box ügy"". A teszteket személyiségi okokra hivatkozva nem lehet nyilvánosságra hozni az érintettek beleegyezése nélkül. Ami kimondható, hogy a NOB nagyon részrehajló döntést hozott, amit 4 év alatt (és a többi sportban is) meg kellene oldani. Lefektetni új szabályokat a fairplay és a testi épség védelmében. https://magyarnemzet.hu/sport/2024/08/o ... esztek-nob

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 27., kedd 10:28

Kezd körvonalazódni a ""női box ügy"". A teszteket személyiségi okokra hivatkozva nem lehet nyilvánosságra hozni az érintettek beleegyezése nélkül. Ami kimondható, hogy a NOB nagyon részrehajló döntést hozott, amit 4 év alatt (és a többi sportban is) meg kellene oldani. Lefektetni új szabályokat a fairplay és a testi épség védelmében. https://magyarnemzet.hu/sport/2024/08/o ... esztek-nob

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. augusztus 27., kedd 0:00

RealVazquez írta:
1madridista írta:

ugye ha most ojektiv akarnal lenni... akkor a sinre hajto autosokrol nem lezer tehet... dehat ugye ez sose volt opcio...
A sinre hajto autosokrol pont nem tehet, de ez nem valtoztat a tenyen: valsagban a tomegkozlekedes, Lazarnak azonnal le kellene mondania.
ezt maga MP sem írhatta volna szebben! :mrgreen:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. augusztus 26., hétfő 23:37

1madridista írta:
gutihaz14 írta:

lezer remelem meg nem tud az egeszrol, minden ok
ugye ha most ojektiv akarnal lenni... akkor a sinre hajto autosokrol nem lezer tehet... dehat ugye ez sose volt opcio...
sehol sem irtam hogy o tehet az autosrol is...
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Vissza: