HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. április 18., péntek 20:57
A real madridban alapvetően nehéz játszani,ebben a csapatban a legnagyobb a teljesitmény kényszer,és itt a legnehezebb nyugodt,kiegyensúlyozott teljesitményt nyújtani.
Ez a fejben gyenge felkapott divatszleng alapvetően butaság,főleg mert mostani pár emberünket savazzák,holott azok a fokmérők,amiket tudnak mondani,jellemző másokra is,és régebbi realosokra is. Ezek a dolgok,a hibák,a feszült meccseken feszült,indulatos jelenetek,vagy a túlzott és nem higgadt odapakolások mindig is jelen voltak a fociban,a top fociban is. Csak mi a mi játékosainkat figyeljük,rajtuk bosszankodunk......és úgy hihetjük,mások nem ilyenek,vagy ezek nem jellemzőek. De igen.
Hogy miért durung pepe? KI tudja,talán maga is meglepődik néha.....fene sem érti,ilyen és kész.Számtalan hasonló odapakolós,durva alakkal találkoztam amikor fociztam. Akkor ezt el tudtam fogadni,mint a foci része,és ma is eltudom. Ez a játék része....alapvetően nem szabálytalan,alapból nem durva.....akkor indul be,amikor olyanokkal találja magát szemben,akik szinészkednek(érdemes visszanézni a kászkérós meccset,mennyit dobálta előtte magát kászkéró),érdemes......érdemes megfigyelni hogy 2-3-4 rájátszás után kezd el bizseregni a tenyere......ő ilyen. Ember,mint Ti vagy én,vagy bárki. Az egyik legjobb barátom is hasonló volt,a magán életben egy simulékony,aranyos srác....a pályán fékeveszett dúvad,aki megy és a maga módszereivel győzni akar,hatástalanitani akar. Majd vége a meccsnek,és visszakapod azt a rendes,kedves embert,aki a pályán nem ismert kegyelmet.
ramos mitől csinál ostobaságot? Könnyű azt állitani,mert nincsen agya....ja....stoichkovnak ennyi sem volt,még megközelitőleg sem. Nem ezen múlik. ramos érdekes jellemű ember,kicsit megfejthetetlen. Csupa sziv,akarat és energia....érző,szenvedélyes és hangulatember. Amikor eleinte láttam játszani eldőlt,ő lesz zizu után a kedvencem,mert olyan tehetség volt benne,amit franco baresi óta senkiben sem láttam...még M desaillyban sem.
Baresi,a kora egyik legjobb labdarúgója volt,olyan kemény volt,mint a gránit,nem ismert irgalmat,a módszerei pedig a játékszabályok határain túlmutattak.....de akkor is az egyik legjobb volt. Nem volt egy szimpatikus alak,mert olyat odapakolt ha kellett,hogy az elsősorban is féltek tőle,még a nézők is,de a dolgát maximálisan megcsinálta....és előre is tudott hozzátenni,és ez tette naggyá.
De neki is voltak hibái,és ő is találta magát szembe a korszak kitűnő csillagaival,akik közül volt aki megette......attól még nem irta le senki.Elismerték. Egy középső védő soha nem hibázhat,mert ha igen,akkor ott a vége,talán ettől olyan érdekes a megitélése ennek a posztnak.
Ha nálunk tiago silva,vagy kuttor játszana,ők is meglennének néha etetve,mert bizony az ellenfelek között is rendre akad,rafkós támadó,aki nem átall azért a pöcs minimálbérért amit keres,jól focizni.
Amikor roby cé a BM ellen középkezdésnél elengedte a talpa alatt a visszapasszt,és mondjuk ki,az volt a döntő hogy a taktikánk,vagy a továbbjutásunk sansztalanná vált,akkor nem a fejben gyenge szlogen volt a fő,hanem hogy ő is hibázhat. Igen. Ő is. Meg is tette,nem is kevésszer. Pedig minden idők legjobb ballosa volt.
Értem én,hogy menő pepét és ramost ekézni,tegyétek is,mit bánom én.....nem az én dolgom. Csak leirom a véleményemet,amit általában úgy is kinevetnek. Ez van. Ezzel semmi baj sincsen.
Az persze sokaknak mellékes,hogy egy védelem hatékonysága,nem kizárólag magán a védőkön múlik,hanem a kp,és maga a csapat megfelelő védekező mozgásain,ami bizony nálunk az elmúlt 10 év legnagyobb problémája volt.
Ha egy szélső bekk a csapat szélen rossz lezárása miatt,sok terhelést,sok ellentámadást kap,és hibázik,akkor vegyük már elő,a széleken nem visszamozgó szélsőt,vagy nem kifelé záró vkp-t,vagy a rosszul zavaró támadót.
Hibáznak....igen,és ott a gól...mert ők vannak a kapuhoz a legközelebb.....benzema is hibázik...mennyit? sokat,mit? azt hogy nagy ziccereket ront...ez legalább akkora hiba,csak más a jellege,abból gólt nem kapunk,csak elbasszuk a ziccert.....ronaldo nem hibázik eleget? De még mennyit.....hányszor dönt rosszul? Sokszor....többször mint bárki gondolná. Bale nem hibázik? jaj de még mennyit....és igy tovább és igy tovább.
Nem akarok senkit sem meggyőzni hogy pepe és ramos top játékos,aki nem látja,annak az a maga baja. Lehet elmegy egyiken a bl döntő....lehet,mint ahogy minden bl döntő elmegy valakinek a hibája miatt...a foci ilyen,ha nem ilyen lenne,unalmas lenne mint a hangyaszedés boxkesztyűben.
Elnézést ha sok volt. De azért igyekeztem összefoglalni minél rövidebben.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.