Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:59

Pipita írta: Viszont! És ami még ennél is fontosabb.

Vajon pattogatott kukoricát lehet enni a filmhez, vagy...?
Szegény Remyt coming outoltad... Annyi mozi után fix bemelegedett :kalapos:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:55

Pipita írta:
Gáz van, én szinte csak úgy tudok filmet nézni :mrgreen:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:54

h3x0r írta: Itt egy verseny, amit jo par even keresztul kovettem. Talan meg van is par szam, amit egesz jonak tartok. Volt egy nezoi szavazas, amit a svajcihoz kepest magasan megnyertek a horvatok (337 vs 226), majd jott a zsuri, akik politikai nyomasra pont forditott aranyban (365 svajci, 210 horvat) szavaztak, amivel meg is nyerettek a versenyt a svajcival. Attol, hogy a jogainkat nem korlatozzak, meg hadd beszelhessunk rola, ha valahol bundat latunk meg a politika beleszol elvileg fuggetlen versenyekbe.
Annyi problema van ezzel, hogy a zsuri az elo showt megelezoen egy nappal szavaz, szoval sajnos itt sem a meghekkelesrol volt szo, hanem eltero velemenyekrol. Amugy amikor az elmult evekben a ti ertekrendetek szerint "normalis" emberek nyertek, akkor az eurovizio zsurije eppen elfelejtette nyomni az agendat? Vagy csak az van, hogy ha nyer egy jo eurovizios produkcio, es az eloado tortenetesen az LGBT+ tagja, akkor egybol nem a tehetsege miatt nyert, hanem mert betoltak, bezzeg a "normalisak", azok a tehetseg miatt. Kettos merce?

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:52

Bencze írta: Ma megnezem a Keresztapat, hatha Don Benceve valok egy film hatasara.
Egyrészt undorítónak tartom hogy folyamatosan a maffiapropagandát kell lenyomni az ember torkán. Értem, egy erőszakos állat vagy aki mindenkit meg akar ölni aki szembejön az utcán, de nekem miért kell ezt néznem? Nem hiszem el hogy nem lehet másfajta filmet nézni, csak a sátánkultúrát éltető maffiafilmeket...

Viszont! És ami még ennél is fontosabb.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:46

h3x0r írta:
géza írta: Imane Khelifrol meg mindig vannak itt emberek, akik ferfikent titulaljak, es aztan csodalkoznak, hogy mi a problema. :lol:
Miert, mi valtozott vele kapcsolatban? Elment egy fuggetlen orvosi vizsgalatra, akik megallapitottak, hogy noi nemiszerve van, nem magas a tesztoszteronszintje, nincs Y kromoszomaja? Ez mind megtortent, csak lemaradtunk rola?

Vagy lattunk twitteren 2 darab gyerekkori kepet, amin hosszu a haja, rozsaszin nadragot visel, az utleveleben pedig F betu szerepel es ez mindenkit meg kell gyozzon.
https://eu.usatoday.com/story/sports/ol ... 645341007/

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:44

Ma megnezem a Keresztapat, hatha Don Benceve valok egy film hatasara.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:44

h3x0r írta: meg hadd beszelhessunk rola, ha valahol bundat latunk meg a politika beleszol elvileg fuggetlen versenyekbe.
Akkor nem a létezése, hanem a módja zavar. Azzal tudok azonosulni, mert engem is idegesít a bunda, meg ha a politika beleszól olyanba, amibe nem kéne.
Ami engem illet, sosem néztem az Eurovíziót, nem az én stílusom, lehet azért nem érzékeny téma nálam.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:31

hogy szerintem a többségnek mi a baja ezzel
Elmondok valamit, senki sem a többségnek készíti ezeket, meg úgy semmit sem. Elég egy pár tízmilliós kisebbség a kasszasikerhez. A többi még midnig leignorálhatja.
Andrew Dawn írta:erre rákontrázol az m1-el.
Párhuzamos érvelés. Hoztam egy példát, amivel nekem vannak hasonló gondjaim, mint amit leírtál, mégsem azokat ekézem, akiknek szól, nem panaszkodom, hogy az arcomba tolják, nem vagyok rá kíváncsi, hanem nem nézem. Pont.
Andrew Dawn írta: Szóval akkor szerinted az a megoldás, hogy ne nézzek sorozatot/filmet sem?
Nézz, de amelyik nem tetszik, azt kaszáld. A pénztárcáddal szavazol, ez az egyetlen hatásos eszköz.
Andrew Dawn írta: hogy ne tolják az arcomba, mert nem vagyok rájuk kíváncsi.
Oké, ezt leírtad. Tudjuk. Ezen kívül változik valami? És akik kíváncsiak rá, azok le vannak szarva? Ha elegen gondolják úgy, mint Te, akkor elkaszálják, mint az Acolyte-ot.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:21

itt szabolcsban kétféle ember van
Aki utálja a buzikat, meg aki elfogadóbb és szerinte a jövő pinája a segg.

Köszönöm ennyit szerettem volna mondani :lol:

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2024. augusztus 22., csütörtök 15:03

nuevo_ericco írta: Az m1 aránytalansága még durább, mégsem jut eszembe, hogy a kormány szavazóinak alapjogait megkérdőjelezzem, pedofíliával hozzam párhuzamba, betegnek, abberráltnak nevezzem őket, stb. Rááadásul azt közpénzből tolják, míg a Netflix, Disney, stb. a saját pénzéből folyatja a csapot.
Én megpróbáltam értelmesen leírni, hogy szerintem a többségnek mi a baja ezzel, erre rákontrázol az m1-el. Totál értelmetlen folytatni, ha szembe állítjuk a fideszt a nyugatni propagandával. m1-et nem nézek és nem is tervezek, pont azért amilyen.

Szóval akkor szerinted az a megoldás, hogy ne nézzek sorozatot/filmet sem? Nekem csak az lenne a kérésem(meg szerintem sokaknak), hogy ne tolják az arcomba, mert nem vagyok rájuk kíváncsi.
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:56

nuevo_ericco írta:
h3x0r írta:
Jol mondja Pipita, nem kell nezni es akkor nem is letezik. :mrgreen:
Létezik, de miért téma a létezése, ha téged vagy a jogaidat ez egyáltalán nem korlátozza?
Itt egy verseny, amit jo par even keresztul kovettem. Talan meg van is par szam, amit egesz jonak tartok. Volt egy nezoi szavazas, amit a svajcihoz kepest magasan megnyertek a horvatok (337 vs 226), majd jott a zsuri, akik politikai nyomasra pont forditott aranyban (365 svajci, 210 horvat) szavaztak, amivel meg is nyerettek a versenyt a svajcival. Attol, hogy a jogainkat nem korlatozzak, meg hadd beszelhessunk rola, ha valahol bundat latunk meg a politika beleszol elvileg fuggetlen versenyekbe.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:50

A legzseniálisabb, hogy ez a téma az Acolyteból indult nem? :D Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ahol volt egy jelenet ahol egymásra mosolygott két női szereplő, meg később egy mondat arról hogy a főszereplőnek tetszett a másik lány :D Orrunkba tolták megint!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:44

h3x0r írta:
Pipita írta: Egyetlen kérdésem maradt: miért nézitek az euróvíziós dalfesztivált, ha csak felidegesítitek magatokat a nyerteseken?
Létezik, de miért téma a létezése, ha téged vagy a jogaidat ez egyáltalán nem korlátozza?

https://www.valaszonline.hu/2024/08/05/ ... imane-box/

Ez pedig egy cikk arról, hogy mennyire nem egyértelmű az, ami az olimpián történt.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:36

1madridista írta: de pubertasblokkolokat es hormonkezelest lehet kapni 18 ev alatt ezt te is tudod, az tenyleg annyival jobb te nagy emberi jogi elharcos.
Lehet, de nem csak úgy bemondásra, hóbortból.
Ha van olyan orvos, amelyet meg lehet kenni, és az idióta szülő így tudja elérni a hormonkezelést, az pedig már teljesen mást téma, büntetőjogi, szociális, és nem lgbt.
Nem vagyok emberi jogi élharcos. Csak látom az érem másik oldalát is, és azt is, hogy kik azok, akik tagadják annak létezését.
ha az ovodaban olvasnak nekik drag queenek (attol meg mert nem tudsz rola letezik, csak 3x irtam le eddig h van ismerosom aki rendszeresen talalkozott ezzel) akkor nem adatik meg neked a lehetoseg h a gyereked ettol mentesen neveld.
Nem tudom, nekem pedig vannak ismerőseim, akik soha nem találkoztak ilyennel, libsi, ködös Albionról van szó. De ok, akkor is ott a lehetőség, hogy kérdőre vonják a tanárt, ha senkivel sem konzultált előtte, esetleg átirassák a gyereket egyházi iskolába, stb.
Ha annyira káros és vállahataltan, ami ott folyik, rövid időn belül nem lesz ott gyerek. A piac beárazza ezt is.
h3x0r írta: De hat ez egy hosszu tavu feladat, rengeteg jol atgondolt munka, ok viszont most akarnak eredmenyeket es ez altal meg nagyobb befolyast, penzt, poziciokat, ezert minden egyes filmbe bele kell tenni ezeket a karaktereket. Sok producer meg studio fonok nem meri azt mondani, hogy ebbe a filmbe most nem illik bele ez a rassz vagy ez a szexualis kisebbseg, mert felnek, hogy ez a woke kor a sajtoival, a hiveivel (akik a teljes lakossaghoz kepest nincsenek olyan sokan, de brutal aktivak) betamadjak, megbelyegzik oket meg az egesz studiot, hogy rasszistak, homofobok, stb.
Talán ez az egyetlen bekezdés, ahol nem teljesen egyezik a véleményünk. Akkor végülis nem a profitot féltik? Ha nem lennének ostobák, rövidlátók, akkor tudnák, hogy a közönség politikailag inaktív, túlnyomó része ezeket leszarja. Az esetleges lejáratókampány el se jutna hozzájuk. Erre millió példa van, pl. a játékiparból is. A végső döntés náluk van, így a felelősség is az övék. De a legjobb az egészbe, hogy az állításaink nem is zárják ki egymást. Tuti vannak ilyen esetek, mint amit leírtál, de ott van az is, amikor a producer és a marketinges teljesen vakon van, és azt gondolják, hogy egy beleerőszakolt meleg szereplő liberális, városi fiatalok tömegeit fogják a moziba vonzani.
h3x0r írta: En azert remelem a studiok is kezdenek rajonni, hogy ez az egesz tulzasba vitt wokeness, meg ha az alapja pozitiv is, ma mar inkabb csak kontraproduktiv, ezzel magukra haragitjak meg elveszitik az atlag (most meg) nem utalkozo embert - ami a szamukra legfontosabb - a penztarcajukkal egyutt.

Kezdenek, és szerintem ez bizinyítja leginkább az elméletemet, hogy a valódi mozgatórugó a pénz. A Netflix hivatalosan is bejelentette az év elején, hogy visszavesz a SJW-ből.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:31

Pipita írta: Egyetlen kérdésem maradt: miért nézitek az euróvíziós dalfesztivált, ha csak felidegesítitek magatokat a nyerteseken?

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:30

Pipita írta: :/
1madridista írta: nem tudom hanyszor lett felhozva az eurovizio, nemtom lattad e h ki nyerte es mivel. hasonlitsd ossze egy 10 evvel ezelottivel...
nem nézem az eurovíziót, úgyhogy kénytelen voltam segítségül hívni guglibarátomat. kulcsszó: eurovision 2024 winner

harmadik találat: mandíner, Nemo nyomában: mit tudunk az Eurovízió „nembináris” ...

...
újabb kulcsszó: eurovision 2014 winner
Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix.

Idén nembináris, 10 éve drag queen (rágugliztam, én eddig abban a tudatban éltem, hogy Conchita transznemű. Nem az.)

Egyetlen kérdésem maradt: miért nézitek az euróvíziós dalfesztivált, ha csak felidegesítitek magatokat a nyerteseken?

Azt, hogy miért ebből vezettek le szocpolitikai és minden egyéb társadalmi következtetéseket, már meg sem merem kérdezni.

en se nezem csak a mediaban latom a hergelest de mondjuk a mostani produkcio kiakasztott... ez a 10ev tenyleg nem helytallo mar akkor is tele vt veluk az eurovizio :mrgreen: :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:29

géza írta: Imane Khelifrol meg mindig vannak itt emberek, akik ferfikent titulaljak, es aztan csodalkoznak, hogy mi a problema. :lol:
Miert, mi valtozott vele kapcsolatban? Elment egy fuggetlen orvosi vizsgalatra, akik megallapitottak, hogy noi nemiszerve van, nem magas a tesztoszteronszintje, nincs Y kromoszomaja? Ez mind megtortent, csak lemaradtunk rola?

Vagy lattunk twitteren 2 darab gyerekkori kepet, amin hosszu a haja, rozsaszin nadragot visel, az utleveleben pedig F betu szerepel es ez mindenkit meg kell gyozzon.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:25

:/
1madridista írta: nem tudom hanyszor lett felhozva az eurovizio, nemtom lattad e h ki nyerte es mivel. hasonlitsd ossze egy 10 evvel ezelottivel...
nem nézem az eurovíziót, úgyhogy kénytelen voltam segítségül hívni guglibarátomat. kulcsszó: eurovision 2024 winner

harmadik találat: mandíner, Nemo nyomában: mit tudunk az Eurovízió „nembináris” ...

...
újabb kulcsszó: eurovision 2014 winner
Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix.

Idén nembináris, 10 éve drag queen (rágugliztam, én eddig abban a tudatban éltem, hogy Conchita transznemű. Nem az.)

Egyetlen kérdésem maradt: miért nézitek az euróvíziós dalfesztivált, ha csak felidegesítitek magatokat a nyerteseken?

Azt, hogy miért ebből vezettek le szocpolitikai és minden egyéb társadalmi következtetéseket, már meg sem merem kérdezni.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:24

BlancoMark írta:
Blanco88 írta:

Vigyázz "Hófehér Márk" nehogy a neved ne legyen elég pc.
Lattam sokszor hivatkozol a vallasra, javaslom a jezusi tanok olvasasat es ertelmezeset. Talan kevesbe fog a gyulolet es a negativ energia vezerelni.
az hogy valamirol megallapitod hogy nem jo, nem termeszetes az nem gyulolet, sot... a szeretet nem arrol, szol hogy folyton simogatsz valakit es akkor is dicsered ha egy gyoker, hanem hogy a legjobbat akarod neki, es van amikor ebbe beletartozik hogy megmondod neki ha valamit nem jol csinal... ha mar ennyire belementel akkor a Biblia szerint minden ami heteroszexualis hazassagon kivuli nemi elet az bun, igy a melegseg is... nyilvan fontos kulonvalasztani az embert ettol hiszen a Biblia alapjan mindenki (pl en is) ugyanolyan bunos, de nem az a megoldas hogy akkor azt mondjuk h ez tok okes es termeszetes.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 22., csütörtök 14:22

BlancoMark írta:
Blanco88 írta:

Vigyázz "Hófehér Márk" nehogy a neved ne legyen elég pc.
Lattam sokszor hivatkozol a vallasra, javaslom a jezusi tanok olvasasat es ertelmezeset. Talan kevesbe fog a gyulolet es a negativ energia vezerelni.
"Nem vagyok hívő keresztény így kímélj meg tőle, hogy a keresztény erkölcsöt kéred számon rajtam." Tegnap írtam és azóta nem tértem meg
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Vissza: