OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 6., szerda 10:53

En pl mar most belehalok hogy arra kell szocializalnom a gyerekemet, hogy amint lehet huzzon innen a picsaba, csak mert en par eve gyava voltam hogy megtegyem.
arra kell nevelni, hogy kreativ legyen es szeresse amit csinal, es amit csinal azt magas szinvonvalon es minosegben. megtanitani neki a vallalkozas es a penz mukodesenek szabalyait, nyelveket tanulni. el lehet kezdeni pl mar tizenevesen befektetessel, tozsdezessel foglalkozni, nem gyors meggazdagodas, hanem tobb evtizedes, hosszutavu jovedelem erdekeben.
nem a sok felesleges szart magoltatni, amit az elavult oktatsi rendszerben eroltetnek, es tessek lassek modon letudnak, csak hogy az alulfizetett tanarok vegre a jogosan gyulolt munkahelyrol vegre hazaszabadulhassanak a nap vegen.
ha ezek a dolgok megvannak (foleg az eleje, hogy szeresse amit csinal, es amit csinal, abban jo), akkor barmelyik orszagban, barmikormeg tud elni, nem kell feltetlen kulfoldre menni.
legalabbis en igy latom.
de ha "csak" ketkezi munkas akar lenni, egy jo komuvest Mo-n is romma fizetnek pl. a kulcsszo a minoseg.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 10:52

miro. írta:
Realista24 írta:

2020 ota.
Szamomra ezek mind csak kifogasok.

Amiket irsz, semmi megoldhatatlan. A szulinap, ballagas, stb, mind legalabb egy evre elore tudott datum. Megoldhato, hogy hazamenjen ra az ember.

Tirolban dolgozik, gondolom akkor vendeglatas. Ha nem engedik el, akkor lehet keresni masik melot, tucatjaval van. Csak nezd meg, hogy hany ingazo van.

A masik meg, ha 8 eve kint van, akkor mar kello nyelvismerete, tapasztalata es tudasa van, hogy itthon is talaljon allast.

Lehet, hogy kevesebbert, de akkor megszunnek a fenti dolgok. Illetve 8 ev alatt magatol jo esellyel megvont mindent, sporolt eleg sokat. Illetve a 8 ev alatt a melo mellett fordithatja az ember a szabadidejet fejlesztesre, hogy ki tudjon lepni a ebbol.
Ja anyam 56 eves,aki egy 1000 fos faluba nott fel.
Nem egy mai 25 eves vilagot latott ember.
Ne haragudj,nekem nincs bajom veled.
De erre kurvara ugrok,amikor valaki ilyeneket ir,es a mogottes lenyeget,az embert kiveszi az egyenletbol.
Ugroljal, ha ugy tartja kedved. Tipikus reakcio, hogy 5-10-15 eve berogzott dolgok moge takarozik az ember 2023ban.
Ettol ez tovabbra is kifogas marad szamomra.
Ervet egyet sem irtal, csak "ugrasz".
Faust írta: Azert nem ennyire feketefeher ez Laci, anyam kinn dolgozott Daniaban 10 evet, es kepes volt egyetlen kurva filler es minimalis angoltudas nelkul hazatamolyogni, ugy, hogy kozben megmaradt az adossaga, es most a 90 eves anyjanal lakik. Fogalmam nincs hogy lehet ezt kivitelezni, igazi balfasz.

Szerintem a mi generacionk mar sokkal eletrevalobb ebbol a szempontbol (sok masbol meg nyomorekabb), az utanunk kovetkezok meg mar teljesen gyokertelenek lesznek nagy tobbsegeben, legalabbis akik nem Nyugat/Eszak-Europaban szuletnek. Ok siman megugorjak majd, amirol beszelsz. En pl mar most belehalok hogy arra kell szocializalnom a gyerekemet, hogy amint lehet huzzon innen a picsaba, csak mert en par eve gyava voltam hogy megtegyem.
Nyilvan nem, de ahogy irod, ezt o cseszte el. Nem ez az altalanos.

Visszaterve miro peldajahoz, az anyja 56 eves, feltetelezve a gyerekei mar kirepultek. Miro Ausztriaban eli vilagat, es az egekbe magasztalja, kopkodve kozben Magyarorszagra.

Felmerul a kerdes bennem, hogy miert csinalja meg mindig anyuka? Mi a motivacio? Bele van kenyszeritve? Megszokas? Kenyelmes? Vagy csak siman szereti, es nem cserelne el masra, a tobbi meg csak korites.

Ilyen beszelgetesnek lenne ertelme, nem annak, hogy "erre a temara ugrok".
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. szeptember 6., szerda 10:46

Azert nem ennyire feketefeher ez Laci, anyam kinn dolgozott Daniaban 10 evet, es kepes volt egyetlen kurva filler es minimalis angoltudas nelkul hazatamolyogni, ugy, hogy kozben megmaradt az adossaga, es most a 90 eves anyjanal lakik. Fogalmam nincs hogy lehet ezt kivitelezni, igazi balfasz.

Szerintem a mi generacionk mar sokkal eletrevalobb ebbol a szempontbol (sok masbol meg nyomorekabb), az utanunk kovetkezok meg mar teljesen gyokertelenek lesznek nagy tobbsegeben, legalabbis akik nem Nyugat/Eszak-Europaban szuletnek. Ok siman megugorjak majd, amirol beszelsz. En pl mar most belehalok hogy arra kell szocializalnom a gyerekemet, hogy amint lehet huzzon innen a picsaba, csak mert en par eve gyava voltam hogy megtegyem.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 6., szerda 10:46

ezert egyszerubb gyulolni mindenkit - csaladtagokat is beleertve -, akkor nincsenek ilyen problemak :mrgreen:

(viccelek ne bantsatok :| )
thereisonly1ronaldo

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. szeptember 6., szerda 10:44

Realista24 írta:

2020 ota.

Amiket irsz, semmi megoldhatatlan. A szulinap, ballagas, stb, mind legalabb egy evre elore tudott datum. Megoldhato, hogy hazamenjen ra az ember.

Tirolban dolgozik, gondolom akkor vendeglatas. Ha nem engedik el, akkor lehet keresni masik melot, tucatjaval van. Csak nezd meg, hogy hany ingazo van.

A masik meg, ha 8 eve kint van, akkor mar kello nyelvismerete, tapasztalata es tudasa van, hogy itthon is talaljon allast.

Lehet, hogy kevesebbert, de akkor megszunnek a fenti dolgok. Illetve 8 ev alatt magatol jo esellyel megvont mindent, sporolt eleg sokat. Illetve a 8 ev alatt a melo mellett fordithatja az ember a szabadidejet fejlesztesre, hogy ki tudjon lepni a ebbol.
Ja anyam 56 eves,aki egy 1000 fos faluba nott fel.
Nem egy mai 25 eves vilagot latott ember.
Ne haragudj,nekem nincs bajom veled.
De erre kurvara ugrok,amikor valaki ilyeneket ir,es a mogottes lenyeget,az embert kiveszi az egyenletbol.
Meg a tortenelemmel jon.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2023. szeptember 6., szerda 10:41

miro. írta: Dolgoztal egy masodpercet is kulfoldon?
Anyam 8 eve dolgozik del tirolba,pont az emlitettek miatt.
8 ev utan is sirva hagyja ott a tesomat,az unokait,a tesojat,a nagymamamat.
Az unokahugom ugy nott fel hogy evente 1 honapot latja.
Ulhetsz a laptop elott es nezheted kameran amikor szulinapja van,vagy amikor ballagasa.
Ne adj isten,mert sajnos eljon az ido,amikor a mamam elmegy,ugy hogy az utobbi 8 evben alig latja.

Nem ilyen egyszeru ez. Whattsuppozni meg facetimozni…aha.

Nekem az a szerencsem hogy 4 eve a parommal vagyunk kint, evente 2 maximum haromszor jarunk haza,mert kialakitottuk az eletunket itt.
De amikor a 13 eves unokahugom elbujik a wcbe mert sir,hogy megyunk vissza.. azt csak akkor erted meg ha eltel huzamosabb ideig kulfoldon.
Nálunk ez ment akkor is,amikor 1-2 órára lévő városba költöztünk. Onnantól meg,hogy autózól néhány órát vagy ugyanannyit repülsz,már teljesen mindegy. Az idő elveszi az embertől a barátokat,családtagokat,akkor kell megválaszolni majd egyedül a szobában,hogy jól döntöttünk-e. Én inkább sírtam évente néhány napot a hiánytól,mint minden nap a szar élet és körülmények miatt. Sokat számít,hogy az ember milyen körülményekből milyenbe vált. Minél nagyobb a váltás,annál több könnycseppet megér.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 10:40

miro. írta:
Realista24 írta:

A mai vilagban, amikor oda repulsz, ahova akarsz, normalis aron (nem, nem a 10 euros jegyekre gondolok) es amikor akarsz, plusz a mindenfele whatsapp es tarsaival egy "elszakadas" az otthoniaktol mar nem annyira tavoli, mint volt 20 eve.

Bezzeg azt a dontest, hogy dolgozok heti hat napot dolgozik reggeltol estig siman meghozza az ember, es "takarozik" azzal, hogy a csaladjaert teszi.
Aztan majd a penzen probal minosegi idot venni, es bizik benne, hogy asszony nem csalja meg, a gyerek nem fogja utalni, es az ember sajat magat sem, hogy kimarad a gyerekenek az a korszaka, amikor a legtobb "csodat" adja.
De legalabb dol a penz...amit majd lehet dokikra kolteni, meg pszichologusra, meg magantanarokra.
Dolgoztal egy masodpercet is kulfoldon?
Ulhetsz a laptop elott es nezheted kameran amikor szulinapja van,vagy amikor ballagasay
Ne adj isten,mert sajnos eljon az ido,amikor a mamam elmegy,ugy hogy az utobbi 8 evben alig latja.

2020 ota.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. szeptember 6., szerda 10:39

zsuninnyo írta:

En nem mondtam, hogy egyszeru. Valtoztatni, foleg gondolkodasmodot, nehez. De az emberiseg tortenelmeben a mai Europa es Eszak-Amerika a legjobb hely, ahol egy ember valaha elhet/elhetett, ez teny. Szamtalan lehetoseg, nem vagy lekorlatozva. Rajtad mulik minden.
Ezalol persze kivetel, ha vki olyan hatrannyal szuletik, ami hatalmas akadaly.
A tobbi csak kifogas.
Leirtam miert. Nem a gondolkodasmod meg a faszsagok.
A csalad miatt. Aztan okoskodhatsz hogy mi a legjobb hely a tortenelemben.
De amikor te karacsonykor egyedul vagy kint,a csaladod meg otthon van,akkor agyalhatsz rajta hogy milyen kurva szerencses vagy.

Sokan kijarnak es mennek haza munka utan.
Hetfotol pentekig munka utana azonnal autoba,levezetnek 4-8 orakat,szombat a csaladdal,vasarnap legkesobb deutan johetsz vissza. Se itt nincs eleted se otthon.
De legalabb faradtabb vagy hetfon,mint penteken mikoe haza indulsz.

De onnan egyszeru irni,ahol termeszetes hogy ha hetvege van beugrok anyamhoz,atugrok beszelgetni tesomekkal,iszok egy sort a haverommal,elmegyek meccset nezni apammal stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miro. 2023. szeptember 6., szerda 10:41-kor.
Real Madrid

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. szeptember 6., szerda 10:36

miro. írta:
zsuninnyo írta:

Mindig van valasztas, csak kifogast egyszerubb talalni, mint megoldast. Europaban elunk, nem Afrikaban a sivatag kozepen, se nem Azsiaban egy 3 millios rizstermelo faluban.
Ja,ilyen kurva egyszeru amig 20-30 kozott se parod se gyereked,hanem egyszeruen csak magadra van felelosseged. :lol:
En nem mondtam, hogy egyszeru. Valtoztatni, foleg gondolkodasmodot, nehez. De az emberiseg tortenelmeben a mai Europa es Eszak-Amerika a legjobb hely, ahol egy ember valaha elhet/elhetett, ez teny. Szamtalan lehetoseg, nem vagy lekorlatozva. Rajtad mulik minden.
Ezalol persze kivetel, ha vki olyan hatrannyal szuletik, ami hatalmas akadaly.
A tobbi csak kifogas. "Jovanezigy", "ezt dobta a gep" "x-y tehet rola", "aaa hat en azt nem tudom csinalni".
Btw egyebkent eleg alja kommunikacio allandoan az offenziv emotikon hasznalat. Azzal aztan barkinek igaza lesz, ha berak egy ilyet a vegere. Mint amikor nagybetuvel ir vki, vagy ordibal elo szoban.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. szeptember 6., szerda 10:30

Realista24 írta:

A mai vilagban, amikor oda repulsz, ahova akarsz, normalis aron (nem, nem a 10 euros jegyekre gondolok) es amikor akarsz, plusz a mindenfele whatsapp es tarsaival egy "elszakadas" az otthoniaktol mar nem annyira tavoli, mint volt 20 eve.

Bezzeg azt a dontest, hogy dolgozok heti hat napot dolgozik reggeltol estig siman meghozza az ember, es "takarozik" azzal, hogy a csaladjaert teszi.
Aztan majd a penzen probal minosegi idot venni, es bizik benne, hogy asszony nem csalja meg, a gyerek nem fogja utalni, es az ember sajat magat sem, hogy kimarad a gyerekenek az a korszaka, amikor a legtobb "csodat" adja.
De legalabb dol a penz...amit majd lehet dokikra kolteni, meg pszichologusra, meg magantanarokra.
Dolgoztal egy masodpercet is kulfoldon?
Ulhetsz a laptop elott es nezheted kameran amikor szulinapja van,vagy amikor ballagasa.

Nekem az a szerencsem hogy 4 eve a parommal vagyunk kint, evente 2 maximum haromszor jarunk haza,mert kialakitottuk az eletunket itt.
De amikor a 13 eves unokahugom elbujik a wcbe mert sir,hogy megyunk vissza.. azt csak akkor erted meg ha eltel huzamosabb ideig kulfoldon.
Real Madrid

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 10:19

miro. írta:
zsuninnyo írta:

Mindig van valasztas, csak kifogast egyszerubb talalni, mint megoldast. Europaban elunk, nem Afrikaban a sivatag kozepen, se nem Azsiaban egy 3 millios rizstermelo faluban.
Ja,ilyen kurva egyszeru amig 20-30 kozott se parod se gyereked,hanem egyszeruen csak magadra van felelosseged. :lol:
A mai vilagban, amikor oda repulsz, ahova akarsz, normalis aron (nem, nem a 10 euros jegyekre gondolok) (vagy mesz kocsival, hogy csak Ausztriat vegyem alapul vagy Szloveniat) es amikor akarsz, plusz a mindenfele whatsapp es tarsaival egy "elszakadas" az otthoniaktol mar nem annyira tavoli, mint volt 20 eve.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. szeptember 6., szerda 10:14

zsuninnyo írta:
Marky írta:
Sokszor egyszerűen nincs más választása az embernek. Vagy robotol pusztulásig, vagy a családja is elpusztul vele együtt. Személyes érintettségem is van, ezért tudom, hogy bármennyire is tudja az illetõ, hogy nem normális ennyit dolgozni, a felelősségtudat sokkal erősebb az emberben.
Real Madrid

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. szeptember 6., szerda 9:39

Marky írta:
Sokszor egyszerűen nincs más választása az embernek. Vagy robotol pusztulásig, vagy a családja is elpusztul vele együtt. Személyes érintettségem is van, ezért tudom, hogy bármennyire is tudja az illetõ, hogy nem normális ennyit dolgozni, a felelősségtudat sokkal erősebb az emberben.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 9:33

hehetheoriginal írta:
Halfkey írta:

Ez a mondat annyira megtetszett, lehetne a mottód :D
motto az mar van: 1:24:40-tol :mrgreen: akkor basszak meg :kalapos:
Szerencsere tudod, hogyan ertem. :mrgreen:
tudom tudom.
de ide a forumra is olyan idegrendszer kell, en ezt se tudnam csinalni.
egy halott forum lenne ez masfel nap alatt, ha megkapnam a kulcsokat :lol:
Ezert vagyok en a diktator es nem te :mrgreen: Gergonek is meg kell elni valamibol.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 6., szerda 9:28

Halfkey írta:
nyilvan ha nem kellene kommunikalni es orvos lennek, akkor nem hagynam verbefagyni az embert, segitenek rajta.
motto az mar van: 1:24:40-tol :mrgreen: akkor basszak meg :kalapos:
tudom tudom.
de ide a forumra is olyan idegrendszer kell, en ezt se tudnam csinalni.
egy halott forum lenne ez masfel nap alatt, ha megkapnam a kulcsokat :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 9:17

hehetheoriginal írta: imadom hogy ismersz. :lol:

ja nem :vivo: :kalapos:

van lelkiismeretem, szeretem pl az allatokat, csak az idiotakat nem birom elviselni. ezert pl orvos biztos nem tudnek lenni, vagy bolti elado vagy ilyesmi, ahol a hetkoznapi felbolondokkal es alacsony iq-ja ostoba barmokkal talalkozik allandoan az ember.
nyilvan ha nem kellene kommunikalni es orvos lennek, akkor nem hagynam verbefagyni az embert, segitenek rajta.

en Nikanal egy jo privatklinika allast gondolok el, ahol okosan 9-17-ig 1 oras ebedszunettel szepen ugyesen dolgozik. :smile:

En pl. mondtam asszonynak, hogy nekem nagyjabol 10 vendegem lenne, amiket meselni szokott, aztan csak annyit kerdezek, hogy miert nem kuldod el a *csaba oket vagy vagsz kozepen egy csikot nullas geppel a no fejere? :roll: :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 6., szerda 9:17

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halfkey 2023. szeptember 6., szerda 9:17-kor.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 6., szerda 9:06

imadom hogy ismersz. :lol:

ja nem :vivo: :kalapos:

van lelkiismeretem, szeretem pl az allatokat, csak az idiotakat nem birom elviselni. ezert pl orvos biztos nem tudnek lenni, vagy bolti elado vagy ilyesmi, ahol a hetkoznapi felbolondokkal es alacsony iq-ja ostoba barmokkal talalkozik allandoan az ember.

en Nikanal egy jo privatklinika allast gondolok el, ahol okosan 9-17-ig 1 oras ebedszunettel szepen ugyesen dolgozik. :smile:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 9:03

'shutterisland írta: ja es en azt vettem eszre egyebkent, hogy bar tobbet kerestem, mikor tobbet dolgoztam, de mivel kevesebb brainpower es ido jutott a "tudatos penzkoltesre" (okosabb bevasarlas, tobb fozes kaja rendelgetes helyett, stb) nettoban annyival nem jottem ki jobban a vegen, mint amennyivel tobb volt az effort.

orvoskent nem gondolkoztal azon, hogy akkor inkabb par ev kokemeny kulfold de aztan nyugisabb evek ?
Nala inkabb a lelkiismerettel van "baj", marmint hogy van neki, meg lelke. Nem ugy mint hehenek vagy nekem.

Szoval ez dicseretes, de remelem 10 even belul (minel hamarabb) mar nyugger meloja lesz.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 6., szerda 9:01

Szerintem orvosként itthon is visszább tud majd venni az ügyeletbõl az évek emelkedésével.

Nyilván külföld más kávéház mindig, de jelenleg arányaiban a magyar kiadásokhoz viszonyítva az azért elég jó pálya.

Vissza: