Real Madrid vs. Barcelona
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Real Madrid vs. Barcelona
“Next year I’m moving to England. I will play in the cradle of football. This will be my last season at Barcelona.”
Alves
Alves
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Mert ez tiszta is, csak mivel volt egy történelmi sikerkorszak,így őt is belevitték a "divatba" ....a barca előtte és utána is azt játssza,labdabirtoklás,altatás,ritmusváltások,mélységi bejátszások a támadó3adba,gyors labdavisszaszerzések,lassítás és gyorsítás a védők helyezkedésének függvényében.Ezért nem tudom elismerni Guardiola-t, mint a "futball forradalmasítóját"
A fő különbség az iniesta,xavi és messi volt.....amikor őt pár éven át a toppon voltak együtt,nem kellett volna edző sem...elég lett volna tornyi barna is ha hagyja őket játszani azt amit tanultak pep előtt már 15 éven át.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Ez sajnos igaz, hogy akkor meg lehet, hogy Pastore nincs...'shutterisland írta:a "ha" értelmére céloztam, mármint azt, hogy ezt ennyire tényként közölte.
máskülönben nem cavani, hanem pastore került volna a lócára, ha játszott volna ibra, együtt szoktak játszani.
az argentin pedig a legjobb volt a támadóhármasban tegnap, szóval már csak ezért sem érzem, hogy ez annyira tuti megállapítás lenne.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
a "ha" értelmére céloztam, mármint azt, hogy ezt ennyire tényként közölte.
máskülönben nem cavani, hanem pastore került volna a lócára, ha játszott volna ibra, együtt szoktak játszani.
az argentin pedig a legjobb volt a támadóhármasban tegnap, szóval már csak ezért sem érzem, hogy ez annyira tuti megállapítás lenne.
-
Hát én ezt értelmeztem, mivel egy olyan valakit hozott fel aki még csak barimeccseken játszott. Tegyük azt tegnap nem lett volna Neymar, és leirja, hogy ha van Neymar lehet eltesz kettőtArra. azt mondom ok, de ez nekem biccent.
Nagyon nem ezt mondta.Géci írta:Érdekes összevetés annyi szent. Tehát Ibra annyit jelent a PSG-nek, mint jelenleg Suarez a barcának... Ezt is megtudhattuk ma :Đ'shutterisland írta:jó, hát ez meg olyan, hogy ha van suarez, akkor lehet, hogy elrak kettőt.
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.
-
Érdekes összevetés annyi szent. Tehát Ibra annyit jelent a PSG-nek, mint jelenleg Suarez a barcának... Ezt is megtudhattuk ma :Đ'shutterisland írta:jó, hát ez meg olyan, hogy ha van suarez, akkor lehet, hogy elrak kettőt.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
de azért nem kell őket a BL döntőbe várni mert titeket megtudtak verni..
hát nem én esek szerintem túlzásokba ezek szerint.Nekem inkább az szúrja a szemem, hogy most hirtelen a PSG ki lett kiáltva végső esélyesnek.
jól játszottak tegnap, szervezettek voltak, motiváltak (lásd marquinhos őrjöngését a mentése után), ezeket aki látta a meccset, elismeri, ráadásul a közönségük is fantasztikus volt.
ennyi.
attól még nem ők lesznek a bl esélyesei meg nem várja senki őket bl döntőbe, de ahogy mi, úgy ti, a bayern vagy a chelsea is megizzadhatna ellenük.
jó, hát ez meg olyan, hogy ha van suarez, akkor lehet, hogy elrak kettőt.számomra biztos hogy ha van Ibra,akkor itt ti nagyon kikaptok.
ne általánosíts, nézd meg, én a meccs előtt leírtam, hogy ez párizsban simán 3 esélyes, a döntetlennel elégedett is lennék.Előtte pont hogy ti is magatokat hoztátok ki győztesnek (én is)
erre jöttek a kommentek, hogy fullra nem három esélyes, meg hogy igen, három esélyes, kettővel, hárommal vagy többel nyer a barca.
Köszi hogy leírtad. Én is így gondolom. Ezért nem tudom elismerni Guardiola-t, mint a "futball forradalmasítóját", mert ő is ugyan úgy csak a játékosokat pakolgatta mint Tata, Tito vagy Enrique. Messi és a csapat nagy része akkora ért be kor és teljesítmény alapján, a valamivel idősebb tagok (pl. Puyol, Alves) is tökéletes állapotban voltak.GT37 írta:Milyen komoly változásokra gondolsz pontosan? Szerkezet- és felfogásváltás, átállás kétcsatáros játékra és még több beadásra, 3-5-2-re, 4-2-3-1-re, kontrajátékra, vagy mire? Mindenfajta személyeskedés és provokálás nélkül kérdezem. Egyértelmű, hogy alapvető változások nem lesznek, továbbra is a rövidpasszos játék, a labdatartás lesz mindennek az alapja, erre kell mindent ráépíteni, nagyobb rugalmassággal és szélesebb taktikai variációs lehetőségekkel, mint például a tavalyi szezonban. De az alap marad, és maradni is fog még egy jó ideig. Nyilván nem fogjuk olyan szinten űzni a sokpasszos játékot, mint Pep alatt, de ez nem is feltétlenül baj, ha a játék más elemeiben erősödünk.
Ui: A véleményem ebben a formában erősen le van sarkítva és túlzó is lehet, de nincs kedvem 500 oldalon keresztül kifejteni, csak azért hogy egy ördögi kört nyissunk.
-
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Már megtanulhatta volna mindenki, hogy a BL-ben pont nem számít, hogy a hazai bajnokságban mi van. Di Matteo Chelsea-je is így nyert BL-t, Benitez Pool-ja szintén és még lehetne sorolni. Ti is úgy nyertetek májusban, hogy közben csak a 3. hely volt meg a bajnokságban. Lehet akármi odahaza, attól a BL-re fel tudod szívni magad. A PSG-nek ha úgy nézzük nincs ellenfele a közelben sem Franciaországban. Simán el tudom képzelni, hogy ettől ott túl lazára veszik a figurát. Aztán Európában meg félreteszik a nézeteltéréseket és odateszik magukat. Tegnap is ezt láttuk. Jól játszottak, nem bírtunk velük.
Ibra hiánya ellenünk talán pont nem jött ki. Statikusabb, mint a többi támadójuk, ellenünk a mozgékonyabbak jobban élnek. T.Silva már biztos hiányzott nekik. Lehet akkor nem kapnak 2-őt.
Ibra hiánya ellenünk talán pont nem jött ki. Statikusabb, mint a többi támadójuk, ellenünk a mozgékonyabbak jobban élnek. T.Silva már biztos hiányzott nekik. Lehet akkor nem kapnak 2-őt.
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Igen, ez nekem is furcsa volt. Nem egyszer volt olyan, hogy teljesen beszorítottuk őket a saját térfelükre, kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki (más kérdés, hogy ezek kimaradtak, Marquinhosnak volt például egy hatalmas blokkja), de olyan is akadt, hogy a PSG hosszú percekig labdázgatott, simán kijátszották a letámadásunkat, és stabilan, de kreatívan építgettek egy-egy támadást. Azért ez a Verratti - Matuidi - Motta - Cabaye négyes elég tetszetős. (Utóbbit anno, még a Song-éra előtt hoztam volna Barcelonába, Xavi- és Busquets-cserének egy személyben.)Realista24 írta:Nekem csak az szúrt szemet, hogy nagyon sok esetben uralták a pályát
Maga a letámadás szerintem elég jó dolog, és örülök, hogy próbáljuk ismét viszonylag intenzíven művelni, csak hát a precizitáson kell még csiszolni, mert valóban sokszor elég lazán ki tudták hozni a labdát Matuidiék a térfelükről - ezzel együtt azért nem egy labdát szereztünk a presszingnek köszönhetően, akár egy jó szerelés, akár egy kikényszerített rossz rövid passz vagy ívelés által.realistahuni írta:LE-hez annyit tennék hozzá, hogy minek erőlteti a 4-5 emberes letámadást, amikor bőven többet veszíthet a csapat vele mint amennyit nyer? Tegnap is Verrattiék amikor a felezőig ki tudták hozni a labdát - és elég gyakran ki tudták - utána már Lucasék elől gyújtották be a rakétákat mert rengeteg területük volt mivel a barcánál néha 5-6 ember is előlragadt.
Ha ezt játszák majd a klasszikuson is remélhetőleg jó pár kontrát vezethetünk majd, amit CR-ék be is tudnak fejezni.
Ehhez kapcsolódóan annak örülök még, hogy egy-egy labdavesztés után a játékosaink szinte azonnal rohantak vissza védekezni (Messi nyilván nem olyan gyakran és intenzíven, mint a többiek, illetve Alves sem ), tavaly erre nem sok példa volt sajnos.
Milyen komoly változásokra gondolsz pontosan? Szerkezet- és felfogásváltás, átállás kétcsatáros játékra és még több beadásra, 3-5-2-re, 4-2-3-1-re, kontrajátékra, vagy mire? Mindenfajta személyeskedés és provokálás nélkül kérdezem. Egyértelmű, hogy alapvető változások nem lesznek, továbbra is a rövidpasszos játék, a labdatartás lesz mindennek az alapja, erre kell mindent ráépíteni, nagyobb rugalmassággal és szélesebb taktikai variációs lehetőségekkel, mint például a tavalyi szezonban. De az alap marad, és maradni is fog még egy jó ideig. Nyilván nem fogjuk olyan szinten űzni a sokpasszos játékot, mint Pep alatt, de ez nem is feltétlenül baj, ha a játék más elemeiben erősödünk.dzsi91 írta:Most Függetlenül a meccs eredményétől, ez a Barca még mindig Pep Barcája, és Pep Barcája 2012ben meghalt.Szerencsére ezt odaát nem nagyon észlelik még mindig.
Engem nem győz meg senki,hogy Tito-Tata vagy Lucho bármi komoly változást eszközöltek volna...csak belemaszatoltak,kicsit motiváltak azt Ennyi,Barcelonába egy komoly külsős edző kell aki végre szétbombázná Pep maradványait a felfogását,a kiégett játékosait...De hálistennek nem fog ak olyan edzőt hozni,így inkább a Chelseare koncentrálok, ők kemények,ha kell a címvédés rajtuk keresztül vezet az út.
Más: Rakitic volt még az, akinek a játéka annyira nem tetszett tegnap. Védekezésben hozta a szokásosat, de elöl ezúttal kevés volt. Örülnék, ha - főleg a kisebb csapatok ellen - minél többet látnánk Rafinhát a helyén. Egyrészt azért, mert a kis Alcántara ballábasként nem érzi annyira jól magát Iniesta posztján, a horvát helyén szerintem többre lenne képes, másrészt pedig azért, mert Rakitic könnyen elfogyhat tavaszra, ha ilyen sokat játszik, lévén rengeteget dolgozik minden egyes meccsen. Sok pihenésre lenne szüksége, mert tavasszal nagyon kelleni fog.
Még egy dolog: Masip megkapta az engedélyt az orvosoktól a játékra. Szerintem idén csak a kupa lesz az övé, bár örülnék, ha egy-két bajnokin is szerepet kapna. A B-ben voltak elég komoly meccsei anno. Kapus létére kifejezetten alacsony (180 cm mindössze), de kiváló reflexei és elég jó rugói vannak.
@Palesz77
Nem értem miért kell ezt ennyire körbemagyarázni.
A meccs előtt semmilyen jele nem volt annak hogy a PSG ennyire jól játszhat majd, stagnálnak a bajnokságban, és nem épp jó hírek érkeztek. Annak ellenére hogy a Barca sem játszott eddig nagy ászokkal, szinte mindenki a ti győzelmeteket (ezt a mi nyerünk, de ki is kaphatunk jóslatot inkább hagyjuk) várta. Igen, a tegnapi ellenfeletek remekül játszott, még ha ki is lett emelve, hogy azért a Barcelona eddigi teljesítménye is csalóka.
Engem nem zavar ha azzal védekeztek hogy milyen jó volt aznap a PSG, csak valószínűleg több fórumozóknak is szemet szúrt, hogy lassan úgy lesznek beállítva, mintha egy bombaformában lévő, összes kulcsjátékosával felálló pokoli katlanban kaptatok volna ki.
Nem értem miért kell ezt ennyire körbemagyarázni.
A meccs előtt semmilyen jele nem volt annak hogy a PSG ennyire jól játszhat majd, stagnálnak a bajnokságban, és nem épp jó hírek érkeztek. Annak ellenére hogy a Barca sem játszott eddig nagy ászokkal, szinte mindenki a ti győzelmeteket (ezt a mi nyerünk, de ki is kaphatunk jóslatot inkább hagyjuk) várta. Igen, a tegnapi ellenfeletek remekül játszott, még ha ki is lett emelve, hogy azért a Barcelona eddigi teljesítménye is csalóka.
Engem nem zavar ha azzal védekeztek hogy milyen jó volt aznap a PSG, csak valószínűleg több fórumozóknak is szemet szúrt, hogy lassan úgy lesznek beállítva, mintha egy bombaformában lévő, összes kulcsjátékosával felálló pokoli katlanban kaptatok volna ki.
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tegnap PSG kontrákból rúghatott volna jó pár gólt. Na majd mi. Jó kis Clasico lesz ez pár hét múlva. Mi védelmünk sem az igazi, de szerencsére a pontrúgásokban pont nem erős a Barca, így a legnagyobb gyengeségünk nem fog annyira kijönni. Viszont az ő védelmük gyors kontrákkal könnyen megbontható, ezt láttuk tegnap is. Egyébként nagyon érik egy nagyarányú Real győzelem. Volt pár meccs, amikor lefociztuk őket és alig tudott nyerni a csapat vagy nem is nyert. Suarez is kérdéses, hogy első meccsén játszik-e majd, és ha igen, akkor hogyan. Ha úgy mint tavaly Bale, akkor jól járunk. Már most várom azt a meccset, csak sérülések ne legyenek és Cé maradjon ilyen formában.
-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Igen, erre próbáltam célozni, de mindegy. Szerintem aki nézte a meccset, az nem mondta volna meg a PSG-ről, hogy egy szarban levő csapatról van szó. Egyedül Cavani nem nőtt fel a feladathoz tegnap kb - hál istennek.danianevem írta: Viszont mentalitását tekintve már jóval közelebb volt a "régi Messihez", mint a tavasz nagy részében. Gondolom erre utalt palesz.
Amúgy Messi 3 gólt lőtt és az első gólunkat is ő készítette elő azon a meccsen amit írtam, szóval azért nem csak a két tizit lőtte be.. De ez már tényleg mindegy is.
Igen, de ezt nem is tagadja senki. Én azt nem értem, hogy miért kezelitek a TEGNAPI PSG-t úgy, mintha egy szar csapat lenne, és mintha nem lettek volna kemény dió..tucsoki írta:Előtte pont hogy ti is magatokat hoztátok ki győztesnek (én is), nem véletlenül. Utólag mi is megtudjuk mondani azt hogy ha a PSG mindig így játszik akkor BL esélyesek.
De leírom megint, a PSG a meccs előtt sokkal kevésbé tűnt esélyesnek, én is írtam, hogy győzelmet várok, de benne van a pontvesztés - be is jött.. De a tegnapi PSG köszönőviszonyban sem volt szerintem azzal, ami eddig botladozott minden sorozatban - vagy ha igen, akkor a Francia bajnokság, és az Ajax bitangerős.
Előtte pont hogy ti is magatokat hoztátok ki győztesnek (én is), nem véletlenül. Utólag mi is megtudjuk mondani azt hogy ha a PSG mindig így játszik akkor BL esélyesek.palesz77 írta:Hát de attól még, hogy 10-ből 9 meccsen adott esetben rosszak, a tegnapi nap úgy tolták, hogy nem lett volna csapat Európában, aki legálázta volna őket.. Mindegy milyen szezonjuk lesz, ha a Bl-re mostantól így felpörögnek, akkor senki nem mehet biztosra ellenük.tucsoki írta:Srácok, a PSG idén eddig nem hengerel, és csupa rossz hír jön felőlük: klikkesedés, edzőváltás, belső viszályok. Attól függetlenül hogy ellenetek mit és hogyan játszottak még minden előzmény igaz marad.
Ez olyan, mint hogy tavaly tavasszal Messi szar volt, ellenetek meg összekapta magát, és eldöntötte az El Classicot - tudom, a bíró is közbeszólt, de remélem értitek mire célzok.. Aki látta tegnap este játszani a PSG-t, az meg nem mondta volna, hogy náluk bármi probléma is van, úgy küzdöttek egymásért, mintha az életük múlt volna rajta.
- miro
- Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
'shutterisland írta:
mondjuk ebből tegnap sokat nem láthattunk, szinte olyan egységesek és motiváltak voltak, mint az atletico.
na hát ezt hagyjuk..
motiváltak voltak,melléjük állt egész párizs,de azért nem kell őket a BL döntőbe várni mert titeket megtudtak verni..
mondjuk számomra biztos hogy ha van Ibra,akkor itt ti nagyon kikaptok.
amikor cavanira jött ki a vége,akkor a 16oson belül mindent elrontott,állandóan a rosszat választotta.
védelmetek a középpálya gyengesége miatt szerintem nincs,ez a psg azért már nem egy levante volt...
Perez & CR
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Viszont mentalitását tekintve már jóval közelebb volt a "régi Messihez", mint a tavasz nagy részében. Gondolom erre utalt palesz.Géci írta:Berúgott 2 tizitpalesz77 írta:Ez olyan, mint hogy tavaly tavasszal Messi szar volt, ellenetek meg összekapta magát, és eldöntötte az El Classicot
-
Túlzásokba ne essünk azért...'shutterisland írta:mondjuk ebből tegnap sokat nem láthattunk, szinte olyan egységesek és motiváltak voltak, mint az atletico.formán kívül vannak, mert a csapaton belül problémák vannak.
Berúgott 2 tizitpalesz77 írta:Ez olyan, mint hogy tavaly tavasszal Messi szar volt, ellenetek meg összekapta magát, és eldöntötte az El Classicot
-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Hát de attól még, hogy 10-ből 9 meccsen adott esetben rosszak, a tegnapi nap úgy tolták, hogy nem lett volna csapat Európában, aki legálázta volna őket.. Mindegy milyen szezonjuk lesz, ha a Bl-re mostantól így felpörögnek, akkor senki nem mehet biztosra ellenük.tucsoki írta:Srácok, a PSG idén eddig nem hengerel, és csupa rossz hír jön felőlük: klikkesedés, edzőváltás, belső viszályok. Attól függetlenül hogy ellenetek mit és hogyan játszottak még minden előzmény igaz marad.
Ez olyan, mint hogy tavaly tavasszal Messi szar volt, ellenetek meg összekapta magát, és eldöntötte az El Classicot - tudom, a bíró is közbeszólt, de remélem értitek mire célzok.. Aki látta tegnap este játszani a PSG-t, az meg nem mondta volna, hogy náluk bármi probléma is van, úgy küzdöttek egymásért, mintha az életük múlt volna rajta.