OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 6., péntek 19:43

Nika!
https://youtu.be/oxOJZzd9OcQ?si=7dtInM_BNmX_pLRb

Ezen a csatornan talalsz 5 vagy 6 teljes testet atmozgato kettlebell edzest. 20-25-30 percesek es szerintem igen jok

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 6., péntek 19:34

Nika91127 írta:
BlancoMark írta:
Marmint arra gondoltam, hogy nem te vagy a prioritas magadnak, de ennek ellenere magadra is szansz nemi idot, meg ha keveske is.

Ha ennyire ido szukeben vagy akkor talan mukodokepes otlet lehet valamifele otthoni gepet beszerezni. Nem kell idot pazarolni utazgatassal vagy esetleg kint esoben/fagyban mozogni, csak egy kis napi 15-20 perces pulzusemelkedes meg izzadas nem jon rosszul. :)

Izomerositesre meg ha erdekel akkor tudok kuldeni egy egesz kis fasza otthoni edzesprogramot, semmifele gep nem kell hozza. En anno Covid idejen toltam, a vilagot nem fogja megvaltani de arra jo, hogy jobban erezd magad es kicsit karbantartson viszonylag rovid edzesekkel.
Dobhatod, megnézném :)
Van amúgy kettleballom, lábsúlyok, ilyen apróságok, de tényleg a fő baj az, h mire lenne "énidő", kifingok.
Csináld azt, amit az orvosok nagy része...

IGYÁL! :cheers: :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 6., péntek 19:26

BlancoMark írta:
Nika91127 írta:

Mármint? :)
Elég sok a meló, hétvégék se szabadok, a hétközbeni beosztás is változó. Ha végre hazaesek és nem bent dekkolok, a gyerekekkel vagyok. A munka fizikálisan is kimerítő, 15-20 kgos ólomkötenyben, bedunsztolva erőtkifejteni órákon át. Csak arra van erőm a nap végén, hogy üljek/feküdjek. Futni sajnos a térdeim miatt nem tudok. Este mire végzek az altatással (fél9-9), maradna a konditerem, de az sose volt az én asztalom.
Marmint arra gondoltam, hogy nem te vagy a prioritas magadnak, de ennek ellenere magadra is szansz nemi idot, meg ha keveske is.

Ha ennyire ido szukeben vagy akkor talan mukodokepes otlet lehet valamifele otthoni gepet beszerezni. Nem kell idot pazarolni utazgatassal vagy esetleg kint esoben/fagyban mozogni, csak egy kis napi 15-20 perces pulzusemelkedes meg izzadas nem jon rosszul. :)

Izomerositesre meg ha erdekel akkor tudok kuldeni egy egesz kis fasza otthoni edzesprogramot, semmifele gep nem kell hozza. En anno Covid idejen toltam, a vilagot nem fogja megvaltani de arra jo, hogy jobban erezd magad es kicsit karbantartson viszonylag rovid edzesekkel.
Dobhatod, megnézném :)
Van amúgy kettleballom, lábsúlyok, ilyen apróságok, de tényleg a fő baj az, h mire lenne "énidő", kifingok.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 6., péntek 19:23

Nika91127 írta:
BlancoMark írta:
A ketto feltetlen kizarja egymast? :)
Elég sok a meló, hétvégék se szabadok, a hétközbeni beosztás is változó. Ha végre hazaesek és nem bent dekkolok, a gyerekekkel vagyok. A munka fizikálisan is kimerítő, 15-20 kgos ólomkötenyben, bedunsztolva erőtkifejteni órákon át. Csak arra van erőm a nap végén, hogy üljek/feküdjek. Futni sajnos a térdeim miatt nem tudok. Este mire végzek az altatással (fél9-9), maradna a konditerem, de az sose volt az én asztalom.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 6., péntek 19:09

maradna a konditerem, de az sose volt az én asztalom.
az a buziknak valo, meg akiknek nincs labdaerzekuk :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 6., péntek 19:05

BlancoMark írta:
Nika91127 írta: Irigykedem srácok, hogy ennyire tudtok erre figyelni/van időtök magatokra. Én sajnos(?) magam rakom az utolsó helyre, minden más előbbre való.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 6., péntek 19:00

Nika91127 írta: Irigykedem srácok, hogy ennyire tudtok erre figyelni/van időtök magatokra. Én sajnos(?) magam rakom az utolsó helyre, minden más előbbre való.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 6., péntek 19:00

Halfkey írta: Nekem volt okosórám, és amúgy szerintem pont ez vele a baj.

Minden funkció ‘Ha már van okosórám lehet így is’ funkció volt, semmihez nem kellett igazán, tölteni meg macera az ezredik készüléket is. Szóval a fiókban pihen.
En legtobbszor az idot nezem rajta meg 1-1 ertesitesnel rapillantok, hogy erdemes elovenni a telefont vagy sem. Azt is szeretem, hogy orankent baszogat, hogy mostmar alljak fel mozogni (inni). A lepesszamot egesz jol meri, parszor parhuzamosan szamoltam :kalapos: , 1-2%-nyi az elteres. Van meg par funkcioja, de azokat telefonrol neha gyorsabb elerni.

Szoval azt megertem, ha valaki szerint ennyi funkcio keves vagy nem hasznalja ki oket. De a toltessel mi az olyan nagy macera? Huawei watch gt 2 pro-m van (csaladban van gt 3 pro is) legalabb 1 hetig siman birja mindketto, zuhanyzas elott leveszem, rateszem a toltoro, mire befejezem, szinte fel is van toltve.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 6., péntek 18:41

Irigykedem srácok, hogy ennyire tudtok erre figyelni/van időtök magatokra. Én sajnos(?) magam rakom az utolsó helyre, minden más előbbre való.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 17:32

filatáska írta: Elhiszem, hogy pontatlanul mér, nem is erre alapoznék, csak támpontnak gondoltam + motiváló látni az eredményeket. :mrgreen:

Heti 3 súlyzós egész testes edzés fokozatos terheléssel 2-3 hónapig, hogy az izületeim ne basszam szét.
Heti 3 has + vádli edzés, utána 20-40 perc kardió.

Voltam dietetikusnál, teljes részletes testkompozíció mérés + iránymutatás.

Realista, a vérképből milyen hasznos dolgot tudhatok meg? Nagyon ajánlott megcsinálnom? :)

Étrendem az patika lesz grammra számolva fehérjét, szénhidrátot, zsírokat. Zöldség alap.

Napi 6 étkezés. Egyenletesen elosztva a napi adagom.

Edzés után 100 % Whey Potein shake + Vitargo.

Napi 7 g BCAA + 11 g Glutamin.

Multivitamin, kiegészítve C-vitamin, D-vitamin, magnézium, B-vitamin, Omega 3-6-9 komplex, izületvédő + lenmagolaj.

Vacsorára túró vagy cottage cheese.
Lefekvés előtt Kazein fehérjepor.

Nagyjából ennyi. Mondom, nem erre alapoznék, végül úgyis a mérleg és a tükör lesz az, ami nem hazudik. :D
Igazából évente/kétévente amúgy is ajánlott prevenció végett.
A verkepbol amúgy szinte minden kiolvasható, de persze eghez teljes ajánlott.

Cukor, zsír, vitaminok, pajzsmirigy, máj, stb.
Veszíteni nem tudsz vele, csak nyerni. Pl lehet nem is ehetsz mindent amit elterveztel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 6., péntek 17:19

Elhiszem, hogy pontatlanul mér, nem is erre alapoznék, csak támpontnak gondoltam + motiváló látni az eredményeket. :mrgreen:

Heti 3 súlyzós egész testes edzés fokozatos terheléssel 2-3 hónapig, hogy az izületeim ne basszam szét.
Heti 3 has + vádli edzés, utána 20-40 perc kardió.

Voltam dietetikusnál, teljes részletes testkompozíció mérés + iránymutatás.

Realista, a vérképből milyen hasznos dolgot tudhatok meg? Nagyon ajánlott megcsinálnom? :)

Étrendem az patika lesz grammra számolva fehérjét, szénhidrátot, zsírokat. Zöldség alap.

Napi 6 étkezés. Egyenletesen elosztva a napi adagom.

Edzés után 100 % Whey Potein shake + Vitargo.

Napi 7 g BCAA + 11 g Glutamin.

Multivitamin, kiegészítve C-vitamin, D-vitamin, magnézium, B-vitamin, Omega 3-6-9 komplex, izületvédő + lenmagolaj.

Vacsorára túró vagy cottage cheese.
Lefekvés előtt Kazein fehérjepor.

Nagyjából ennyi. Mondom, nem erre alapoznék, végül úgyis a mérleg és a tükör lesz az, ami nem hazudik. :D

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 6., péntek 14:12

Santi írta:
Én pl most azt csinálom, hogy az 5km futásomon fejlődjek pár mp-t pace-ben minden km-en, hogy nagyjából kiegyensúlyozott legyenek a idők/km az egész futás alatt. Pl hogy ne legyen az első km fél perccel jobb, mint az utolsó, a végeredménye meg ugyanaz, hanem legyen a tempó végig konzisztens. Ebben meg nagy segítség az okosóra, hogy ezt mérem és követem.
Ha elfogadsz egy tanácsot (csak mert ki***ott sok km van mögöttem és szeretnék okoskodni :mrgreen: ) :

Iktass be intervallumos edzéseket - ha még nem tetted meg - és hamar észreveszed majd mennyivel stabilabb km-eket tudsz futni akár 5, akár hosszabb távokon is(idővel). A nagy ingadozás az állóképesség hiányából fakad általában,+ az intervallumos edzésekkel a légzésedet is jobban befogod tudni lőni hosszabb távon ami szintén fontos lesz a stabilabb kilométerekhez. A végén az órádat se fogod nézni és azt látod majd hogy mindegyik kilométered 3-4 mpn belül van :)

Én most heti 2x futok, abból az egyik egy rövid, intervallumos edzés ( ~4km ), a másik pedig 10km , jellemzően 15mp-el lassabb tempóban.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 13:33

Realista24 írta:
Santi írta:
De mérnek, TheQuantifiedScientist egész csatornája kb erről szól, érdemes nézegetni.
Mai okosórák az alap egészségügyi dolgokban már nagyon pontosak. Nyilván egy vércukorszint az kamu.
Felesleges errol "vitaznunk", mert nem tudlak meggyozni, te pedig engem nem.

A mondandom lenyege viszont inkabb az, hogy az embere tudja sajat maga, hogy mi jo es mi rossz a testenek, legyen az kaja, sport, barmi...es ehhez nincs szukseg okosorara.

Mondjuk ha valaki eletmodvaltast akar inditani, rogton azzal kezdenek, hogy vervetel es tarsai, hogy megtudja belole mi van belul, amit sem ora, sem erzesek nem tudnak megmondani.

Emesztes legyen mellette rendben, aztan bele lehet csapni a lecsoba egy, az ertekekhez igazitott etrenddel es aktivitasokkal, mint munka, pihenes, alvas, sport.
Persze nem fogjuk egymást meggyőzni, már azért is linkeltem a srácot, aki "kicsit" jobban ért hozzá, mint én, hogy hátha akkor elfogadod.

A mondandód lényegében ebben a posztban viszont egyet értünk és meg is +1ezem. :agree:

Az okosóra az igazából csak egy tracker. Kielemezheted a napjaidat, mérheted mit csinálsz, az alapján folyamatosan fejlődhetsz stb.
Én pl most azt csinálom, hogy az 5km futásomon fejlődjek pár mp-t pace-ben minden km-en, hogy nagyjából kiegyensúlyozott legyenek a idők/km az egész futás alatt. Pl hogy ne legyen az első km fél perccel jobb, mint az utolsó, a végeredménye meg ugyanaz, hanem legyen a tempó végig konzisztens. Ebben meg nagy segítség az okosóra, hogy ezt mérem és követem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 13:24

Santi írta:
Realista24 írta:

Dehogy mernek 98-99%os pontossaggal, maximum marketingben.

Van apple watchom, heti ket napot van rajtam, amikor megyek officeban. Egyetlen ertelmes funkcioja azon tul, hogy mutatja az idot, hogy nem kell a telot elovennem egy targyalason, hogy lassam mi az ertesites.

Ugyanakkor ha olyan a targyalas, akkor arra sem nezek ra a targyalas jellege vagy a tisztelet miatt.
De mérnek, TheQuantifiedScientist egész csatornája kb erről szól, érdemes nézegetni.
Mai okosórák az alap egészségügyi dolgokban már nagyon pontosak. Nyilván egy vércukorszint az kamu.
Felesleges errol "vitaznunk", mert nem tudlak meggyozni, te pedig engem nem.

A mondandom lenyege viszont inkabb az, hogy az embere tudja sajat maga, hogy mi jo es mi rossz a testenek, legyen az kaja, sport, barmi...es ehhez nincs szukseg okosorara.

Mondjuk ha valaki eletmodvaltast akar inditani, rogton azzal kezdenek, hogy vervetel es tarsai, hogy megtudja belole mi van belul, amit sem ora, sem erzesek nem tudnak megmondani.

Emesztes legyen mellette rendben, aztan bele lehet csapni a lecsoba egy, az ertekekhez igazitott etrenddel es aktivitasokkal, mint munka, pihenes, alvas, sport.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 13:12

Realista24 írta:
Santi írta: Nekem is mind1, de egy kalóriaszigorú étrend mellé gondolom társulna egy rendszeres mozgás is, ahhoz meg nem jön rosszul ha tudod számszerűsíteni a sport teljesítményedet is és ott is fejlődni lépésről lépésre ill. mérni az egészségügyi funkcióidat is. Ezekben meg 98-99%-os pontosággal is mérnek az okosórák.
És akkor még szó nem volt telefonálásról, appokról, nfc-ről.

Nyilván mindez megoldható máshogy is, de ha már van egy okosórád...

Van apple watchom, heti ket napot van rajtam, amikor megyek officeban. Egyetlen ertelmes funkcioja azon tul, hogy mutatja az idot, hogy nem kell a telot elovennem egy targyalason, hogy lassam mi az ertesites.

Ugyanakkor ha olyan a targyalas, akkor arra sem nezek ra a targyalas jellege vagy a tisztelet miatt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 12:59

Santi írta: Nekem is mind1, de egy kalóriaszigorú étrend mellé gondolom társulna egy rendszeres mozgás is, ahhoz meg nem jön rosszul ha tudod számszerűsíteni a sport teljesítményedet is és ott is fejlődni lépésről lépésre ill. mérni az egészségügyi funkcióidat is. Ezekben meg 98-99%-os pontosággal is mérnek az okosórák.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. szeptember 6., péntek 12:57

Nekem Huawei watch fit3 van, szürke szíjas, piros gombos.
Apple koppintás, szerintem marha jól néz ki, viszont csak 50ezer ft.
Egy hetet bír az akksi, elvileg elég pontosan is mér, ahogy néztem a youtube teszteket, még vásárlás előtt.
Nfc nem használható, de én elvagyok simán nélküle.
Szóval, ha olcsóbb verziót szeretnél, mint az apple, akkor ezt bátran ajánlom.
Eddig a Balaton, meg a strand sem tett benne kárt, szóval bírja a vizet is.. :smile:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 6., péntek 12:46

Nekem volt okosórám, és amúgy szerintem pont ez vele a baj.

Minden funkció ‘Ha már van okosórám lehet így is’ funkció volt, semmihez nem kellett igazán, tölteni meg macera az ezredik készüléket is. Szóval a fiókban pihen.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 6., péntek 12:46

Nekem volt okosórám, és amúgy szerintem pont ez vele a baj.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 12:43

Nekem is mind1, de egy kalóriaszigorú étrend mellé gondolom társulna egy rendszeres mozgás is, ahhoz meg nem jön rosszul ha tudod számszerűsíteni a sport teljesítményedet is és ott is fejlődni lépésről lépésre ill. mérni az egészségügyi funkcióidat is. Ezekben meg 98-99%-os pontosággal is mérnek az okosórák.

Vissza: