Sorozatok, TV műsorok
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: Sorozatok, TV műsorok
amugy ez forditva is mukodik, feketebol is csinalnak feheret ?
ha van egy mindenki szamara feketekent ismert/megszokott karakter (norbit, dr dolittle, morpheus, luther, django, apollo, blade, john coffey, mace windu stb) azt kifeheritenek a reboot/remakeben ?
biztos van ra pelda, sok itt a sorozat/film guru.
feher kisebbsegkent kerdezem.
ha van egy mindenki szamara feketekent ismert/megszokott karakter (norbit, dr dolittle, morpheus, luther, django, apollo, blade, john coffey, mace windu stb) azt kifeheritenek a reboot/remakeben ?
biztos van ra pelda, sok itt a sorozat/film guru.
feher kisebbsegkent kerdezem.
-
Pont ezt akartam írni, hogy amennyi a coming out az utobi időben, lehet nincsenek is annyira eltolódva az arányok, mint az elsőre tűnikNika91127 írta:Csak reprezentálja a társadalmat.
Nemnagyon tudok mást hozzáfűzni, olvasd el és értemezdAnthony írta:Nem ez alapján választasz, de lassan nincs olyan sorozat vsgy film amiben ne lenne egy meleg karakter. Az nem túlzás egy kicsit?Halfkey írta: Egy egészséges lelkű embernek ne legyen már feltétel az hogy 'na olyan sorozatot válasszak amiben nincs meleg vagy fekete'. Legyen már képes elviselni ezt a borzasztó helyzetet hogy most úristen látnom kell egy b*zit.
az előző hozzászólásom elejét is, ahol írtam hogy vannak nekem is ezzel kapcsolatban problémáim. Majd olvasd el azt amit idéztem tőled, ami 10 lépéssel továbbmegy annál ami szerintem egészséges.
De ezért ne egy olyan cím legyen a hibás, aki mindig is érzékkel nyúlt a témához és volt értelme, hogy benne van.Anthony írta:Nem ez alapján választasz, de lassan nincs olyan sorozat vsgy film amiben ne lenne egy meleg karakter. Az nem túlzás egy kicsit?Halfkey írta: Egy egészséges lelkű embernek ne legyen már feltétel az hogy 'na olyan sorozatot válasszak amiben nincs meleg vagy fekete'. Legyen már képes elviselni ezt a borzasztó helyzetet hogy most úristen látnom kell egy b*zit.
Csak reprezentálja a társadalmat.Anthony írta:Nem ez alapján választasz, de lassan nincs olyan sorozat vsgy film amiben ne lenne egy meleg karakter. Az nem túlzás egy kicsit?Halfkey írta: Egy egészséges lelkű embernek ne legyen már feltétel az hogy 'na olyan sorozatot válasszak amiben nincs meleg vagy fekete'. Legyen már képes elviselni ezt a borzasztó helyzetet hogy most úristen látnom kell egy b*zit.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Nem ez alapján választasz, de lassan nincs olyan sorozat vsgy film amiben ne lenne egy meleg karakter. Az nem túlzás egy kicsit?Halfkey írta: Egy egészséges lelkű embernek ne legyen már feltétel az hogy 'na olyan sorozatot válasszak amiben nincs meleg vagy fekete'. Legyen már képes elviselni ezt a borzasztó helyzetet hogy most úristen látnom kell egy b*zit.
-
Akkor a Shakespeare alapú művekben ne legyenek nők, mert akkor az volt a divat, hogy csak fériak játszhattak a darabokban, még női szerepeket is? Szerintem az alkotó szabadságba simán belefér, hogy egy kitalált szereplőn ennyit módístanak. Ők fizetik a produkciót, a kockázat is az övék. Engem jobban zavar a jelenség, amiről az új Szirmai videó is szól, hogy sok esetben a filmeket nem a művészek, hanem marketingesek készítik, mert akkor tudnak a legszélesebb közönségre lőni, a forgatókönyvírók meg sztrájkolni kényszerülnek, mert nem fizetik meg őket.Caraway írta: Hat mert amit 100 eve kitalalt valaki feher boru kishableanykent, azt valami random rendezo ne valtoztassa meg feketere 2024-ben. Mindennel ezt csinaljak, meg olyan tortenelmi szereplokkel is mint Kleopatra
Kleopátrával kapcsolatban igazad van, történelmi szereplőkre külön kitértem, hogy az már nálam is sok, mert ott már képbe kerül a történelemhamisítás.
Nem a Netflixet akartam mosdatni, visszaolvasva valóban lehet úgy értelmezniCaraway írta: A Vikingek meg nem netflix produkcio, attol hogy fent van a streaming platformjukon, ezert nem latsz benne feketeket/azsiaiakat.
A túlreprezentácio szerintem is probléma, szeretek hű maradni a forrásokhoz, meg eleve kínos mikor pont minden kisebbségre van egy karakter, hogy teljesen diverz legyen.
De nekem ez a nézőpont legalább akkora probléma:
De nekem ez a nézőpont legalább akkora probléma:
Egy egészséges lelkű embernek ne legyen már feltétel az hogy 'na olyan sorozatot válasszak amiben nincs meleg vagy fekete'. Legyen már képes elviselni ezt a borzasztó helyzetet hogy most úristen látnom kell egy b*zit.A gond az, hogy egy egészséges lelkű ember már nem tud megnézni egyetlen sorozatot vagy filmet sem, mert mindegyikben vannak melegek, feketék, ázsiaiak, hiába nézel vikingeket vagy középkori európai témájú sorozatot, abban is benne vannak.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Hat mert amit 100 eve kitalalt valaki feher boru kishableanykent, azt valami random rendezo ne valtoztassa meg feketere 2024-ben. Mindennel ezt csinaljak, meg olyan tortenelmi szereplokkel is mint Kleopatra, johogy kivan a fasza ettol az osszes embernek.nuevo_ericco írta:Nemrég néztem meg a Vikingset Netflixen, én ott ezzel nem találkoztam. De ha van más sorozat, ahol ez előfordul, akkor az valóban gáz. Történelmi jellegű műveknél húznám meg a határt.Anthony írta: hiába nézel vikingeket vagy középkori európai témájú sorozatot
De mikor valaki azon akad ki, hogy a képzeletbeli kis hableányt fekete színésznő játsza (nem a tehetségén, énekhangján akad fenn, csak a bőrszénén, de ő nem rasszista), az már necces. Az írók, a rendező miért ne helyezhetné a kitalált történetet mondjuk a karibi térségbe? Nagyobb baj, hogy maga a film szarabb volt, mint egy több évtizedes rajzfilm
A jelenséget amúgy, amit írtok, azt látom, engem nem zavar annyira. Max az, hogy kontraproduktív, mert már ott is olvasom a felháborodásokat, ahol ez nem annyira indokolt. Ott is woke-t kiáltanak, ahol nem kéne, és emiatt már alig lehet normális párbeszédet folytatni a témában.
A Vikingek meg nem netflix produkcio, attol hogy fent van a streaming platformjukon, ezert nem latsz benne feketeket/azsiaiakat.
-
Nemrég néztem meg a Vikingset Netflixen, én ott ezzel nem találkoztam. De ha van más sorozat, ahol ez előfordul, akkor az valóban gáz. Történelmi jellegű műveknél húznám meg a határt.Anthony írta: hiába nézel vikingeket vagy középkori európai témájú sorozatot
De mikor valaki azon akad ki, hogy a képzeletbeli kis hableányt fekete színésznő játsza (nem a tehetségén, énekhangján akad fenn, csak a bőrszénén, de ő nem rasszista), az már necces. Az írók, a rendező miért ne helyezhetné a kitalált történetet mondjuk a karibi térségbe? Nagyobb baj, hogy maga a film szarabb volt, mint egy több évtizedes rajzfilm
A jelenséget amúgy, amit írtok, azt látom, engem nem zavar annyira. Max az, hogy kontraproduktív, mert már ott is olvasom a felháborodásokat, ahol ez nem annyira indokolt. Ott is woke-t kiáltanak, ahol nem kéne, és emiatt már alig lehet normális párbeszédet folytatni a témában.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
A gond az, hogy egy egészséges lelkű ember már nem tud megnézni egyetlen sorozatot vagy filmet sem, mert mindegyikben vannak melegek, feketék, ázsiaiak, hiába nézel vikingeket vagy középkori európai témájú sorozatot, abban is benne vannak.swfan írta:Most hiába írod, hogy "legyen az bármilyen nemű", valahol azért érzem, hogy ha egy hetero pár smárolt volna, azon nem lennél fennakadva egyáltalán...hehetheoriginal írta: sokkal szebben, normalisabban is lehetett volna ket ember szerelmet abrazolni (legyen az bármilyen nemű a végtelenek közül ).
Szerintem meg egy egészséges lelkű ember magasról tojik erre az egészrehehetheoriginal írta: egeszseges lelku es erzuletu embert ez taszit es undoritonak talalja.
És ha nem vagy ilyesmire kíváncsi egyszerűen akkor sem tudod elkerülni, mert lehetetlen.
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Szerintem meg egy egeszseges lelku ember erzi,hogy valamit probalnak vele elfogadtatni,amit valojaban leszarna,de kezd unalmas es idegesito lenni,hogy mindenhol ezzel talalkozik.swfan írta:Most hiába írod, hogy "legyen az bármilyen nemű", valahol azért érzem, hogy ha egy hetero pár smárolt volna, azon nem lennél fennakadva egyáltalán...hehetheoriginal írta: sokkal szebben, normalisabban is lehetett volna ket ember szerelmet abrazolni (legyen az bármilyen nemű a végtelenek közül ).
Szerintem meg egy egészséges lelkű ember magasról tojik erre az egészrehehetheoriginal írta: egeszseges lelku es erzuletu embert ez taszit es undoritonak talalja.
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Most hiába írod, hogy "legyen az bármilyen nemű", valahol azért érzem, hogy ha egy hetero pár smárolt volna, azon nem lennél fennakadva egyáltalán...hehetheoriginal írta: sokkal szebben, normalisabban is lehetett volna ket ember szerelmet abrazolni (legyen az bármilyen nemű a végtelenek közül ).
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Az a csavo a jatekban is meleg volt. 10 eve meg arnyaltan toltak le a jatekban.ferni írta:Az egy nagyon erős és nagyon szép rész volt, sajnálatos, hogy ennyire nem tudsz elvonatkoztatni egy dologtól és emiatt nem látni a mögötte lévő tartalmát.hehetheoriginal írta: ellentetben a last of usban letolt aberralt szarral.
remelhetoleg ezt sokan felfogjak, akik azt hiszik, hogy csak azert fröcsög valaki, mert homofob...
Nekem se tetszett, mikor neki álltak smárolni, meg miegyebek, de attól még egy kibaszott jó és bátor rész volt, aminek volt értelme és komoly tartalom mögötte, nem csak be lett dobva, hogy haha ott egy buzi és nézzed.
Fontos a határok feszegetése, ha van igazi célja.
Itt volt és nem csak a meleglobbi.
Itt most volt batorsaguk megmutatni a hatter storyt.
Engem sem zavart. Mivel hogy tudtam hkgy a jatekban is meleg es szerintem az egyik legerdekesebb es legtragikusabb karakter volt a Bill.
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
Az egy nagyon erős és nagyon szép rész volt, sajnálatos, hogy ennyire nem tudsz elvonatkoztatni egy dologtól és emiatt nem látni a mögötte lévő tartalmát.hehetheoriginal írta: ellentetben a last of usban letolt aberralt szarral.
remelhetoleg ezt sokan felfogjak, akik azt hiszik, hogy csak azert fröcsög valaki, mert homofob...
Nekem se tetszett, mikor neki álltak smárolni, meg miegyebek, de attól még egy kibaszott jó és bátor rész volt, aminek volt értelme és komoly tartalom mögötte, nem csak be lett dobva, hogy haha ott egy buzi és nézzed.
Fontos a határok feszegetése, ha van igazi célja.
Itt volt és nem csak a meleglobbi.
-
De ez meddő vita, mert szubjektív. Oké, nálad már ez nem fér bele, világos. Elfogadom. De hova vezetne, ha most mindenki abberáltnak nevezné mindazt, ami neki nem tetszik?hehetheoriginal írta: de pont hogy igenis ez a vita alapja, ez a fő probléma.
Nekem sem tetszett, húztam a számat, de eszembe sem jutna ilyen kemény jelzőket használni.
Szlovákiai magyarként bele tudom magam élni a helyzetbe, mikor olyanért kapom az ívet, amiről nem tehetek. Lehet, ha te is átéltél volna ilyesmit, akkor mérsékeltebb lenne a véleményed.
Nem tudom, mi lesz a következő lépés, de felnőtteknek szóló sorozatba szerintem belefér a rövid szexjelenet. És ha azzal csak az a baj, hogy meleg pár között zajlik, az már súrolja a homofóbiát.hehetheoriginal írta: vagy mi lesz a kovetkezo lepes? hogy a harry potterben premierbe mutatod, ahogy basszák egymást? egeszseges lelku es erzuletu embert ez taszit es undoritonak talalja.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
tudom nem ez a fő téma, de
mert direkt kigondoltak es beleraktak, tudtak jol mi lesz a hatasa.
sokkal szebben, normalisabban is lehetett volna ket ember szerelmet abrazolni (legyen az bármilyen nemű a végtelenek közül ).
vagy mi lesz a kovetkezo lepes? hogy a harry potterben premierbe mutatod, ahogy basszák egymást? egeszseges lelku es erzuletu embert ez taszit es undoritonak talalja.
de az a problema, hogy direkt toljak, nagyon jol tudjak, hogy mit csinálnak...
de pont hogy igenis ez a vita alapja, ez a fő probléma. emiatt jelentheto ki teljesen siman, hogy aberralt, beteges hajlamu szar.Az, hogy az a konkrét jelenet mennyire volt túlzó, felesleges, esztétikai kérdés, arról kár vitát nyitni
mert direkt kigondoltak es beleraktak, tudtak jol mi lesz a hatasa.
sokkal szebben, normalisabban is lehetett volna ket ember szerelmet abrazolni (legyen az bármilyen nemű a végtelenek közül ).
vagy mi lesz a kovetkezo lepes? hogy a harry potterben premierbe mutatod, ahogy basszák egymást? egeszseges lelku es erzuletu embert ez taszit es undoritonak talalja.
de az a problema, hogy direkt toljak, nagyon jol tudjak, hogy mit csinálnak...
thereisonly1ronaldo
-
Szerintem ott is volt jelentősége, mert elég jó társadalomkritika, hogy egy homoszexuális férfi, aki a civilizációnkban magányos, goromba, különc survivalist, csak akkor találja meg a szerelmet, boldogságot, ha bekövetkezik az apokalipszis. Majd hogyan tér vissza évek alatt az emberi természethet közelebb álló társas léthez. Hetero párral ez nem működött volna annyira.hehetheoriginal írta: ellentetben a last of usban letolt aberralt szarral.
Az, hogy az a konkrét jelenet mennyire volt túlzó, felesleges, esztétikai kérdés, arról kár vitát nyitni. Valakinek nem fér bele, valakinek még igen.
Viszont az egészet beteges hajlamú szarnak nevezni, az szerintem kimeríti a fröcsögést.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler
En nem vagyok nagy Harry Potter rajongo, de ugy tudom, hogy van egy folytatasa, de az lehet csak szindarab, meg persze az is lehet, hogy hulyeseget irok. Valami olyasmi remlik, hogy mar vannak gyerekei es egy uj fogonosz kerul a kepbe.Halfkey írta:A Dumbledore-Grindenwald vonalat teljesen kinyírná ha az író akaratával is szembe menve mégis visszaheterósítanád, szóval azt inkább ne köszi.realmadrid95 írta: Akkor maradjon minden ugyanugy.
Ne rebootoljak, hanem folytassak a feherboru Hermioneval, a voroshaju Wesleyvel. Szegeny elhalalozott Dumbledorerol meg vegkepp ne deruljon ki utolag, hogy meleg volt. Szerintem sokkal nagyobb kereslet lenne egy uj reszre.
Új történet ezekkel a szereplőkkel amúgy szerintem akkor jöjjön csak, ha könyv is lesz előtte. Ezzel a kiegészítéssel viszont én is adom hogy legyen valami új, én tuti nézném/olvasnám.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
nem tudom mirol van szo igazan - megiscsak egy gagyi gyerekmese az egesz - de azert ha jol erzem itt van jelentosege, hogy a szereplok melegek - ellentetben a last of usban letolt aberralt szarral.Halfkey írta: Én általában egyetértek azzal hogy ne erőltessük a forrástól való eltérést, nem kell csak úgy behozni melegeket, négereket, stb.
De ez itt most egy nagy pofon a valóságból. Úgy tűnik sokan szavakkal hiába mondják ugyanazt amit én, valójabán az is csípi a szemüket ha egyáltalán van benne meleg. A Grindenwald-Dumbledora szálnak sokkal mélyebb fájdalmat és értelmet ad hogy nem csak barátok. Nem értem ezen miért kell fennakadni, ez történetmesélés szempontjából hasznos, és maga az alkotó - aki sokminden de nem egy woke arc - szándéka is ez volt.
thereisonly1ronaldo