Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
wxyz

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. szeptember 9., kedd 21:13

Tajti Barcelonában már Mathías néven fut :fpalm:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 7., vasárnap 15:08

Gerard Piqué: "Felhívott, hogy nem érzi elég jó állapotban magát ahhoz, hogy a spanyol válogatottban játsszon. Később megbeszéljük a dolgot."
Tehát VdB behívta volna. :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2014. szeptember 7., vasárnap 13:02

Toti írta: de honnan tudod egyáltalán suarez v siqueira akartak-e volna ideigazolni?
mondjuk Siqueria kész tény volt, hogy ha Coentrao elmegy ő jön ide, ezen nincs mit magyarázni, nem véletlen váltott ő is éjfél előtt kicsivel csapatot, mert várták kell-e jönnie a Realba Coentrao helyett.
szerencsére a portugál itt maradt és még nagyon is jó teljesítményt nyújtott.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. szeptember 6., szombat 21:07

Kerlon írta:Most süllyedek le és leszek nagyképű: :lol: :lol: :lol: .
gratulálok hozzá.

de, ha ettől jobban érzed magad, ám legyen.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 6., szombat 20:12

Most süllyedek le és leszek nagyképű: :lol: :lol: :lol: .
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. szeptember 6., szombat 19:54

Kerlon írta:
Toti írta:[
mértne értettem volna meg?

akkor magyarázzuk meg, h mit értünk "esély" alatt? mivel így fogalmazott.
legalább ugyan azt a szót emeld ki, amit használtam, mondjuk a lehetőség az, hogy minden adott, akkor Kroos miért nem ment volna oda? Ebbe az is benne van, hogy oda is akarna menni, akkor meg lett volna rá lehetőség. Suáreznek is volt lehetősége az ideigazolásra, de aztán inkább megkóstolta Chiellinit. Vagy Siqueirranak is volt esélye ideigazolni, de Coentrao még is maradt. STB. Ez a lehetőség.
nemtudom mit nagyképűsködsz egyébként, de nem áll jól.

de úgy tűnik te sem tudsz sokkal jobban értelmezni, mint én.
olvasd már el mit írtam. azért írtam, h esély, mivel Enrique így fogalmazott. (amit szintén beleírtam a kommentbe, kicsit utalva arra, h nem jól idéztél) a lehetőséget te írtad falsul, ott van olvass vissza, nem kell sokat. segítek:
Enrique írta:Nem egy kategória a két játékos, ha a Barcának lett volna esélye elvinni, megtette volna.
de honnan tudod egyáltalán suarez v siqueira akartak-e volna ideigazolni? azért mert a klubok megállapodtak? ezek nem magyarázatok. most is ott röhög siqueira a szerződéssel... ha értitek.

de egyébként tökmindegy.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 6., szombat 10:20

Toti írta:[

legalább ugyan azt a szót emeld ki, amit használtam, mondjuk a lehetőség az, hogy minden adott, akkor Kroos miért nem ment volna oda? Ebbe az is benne van, hogy oda is akarna menni, akkor meg lett volna rá lehetőség. Suáreznek is volt lehetősége az ideigazolásra, de aztán inkább megkóstolta Chiellinit. Vagy Siqueirranak is volt esélye ideigazolni, de Coentrao még is maradt. STB. Ez a lehetőség.
K

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. szeptember 6., szombat 10:07

Arról volt szó, hogy egy pletyka szerint a Barca is vihette volna Kroos-t, meg is egyeztek, de aztán mégsem őt választották, mire több Barcás leírta, hogy nekik amúgy is inkább Rakitic kellett, mert(..).
Erre írtam én, hogy mivel a német a játék minden elemében jobb, ezért ha a Barcának valóban lett volna esélye elvinni, akkor már ott lenne, de nyilván a játékos a Madridot választotta.
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. szeptember 6., szombat 9:58

Toti írta:mértne értettem volna meg?

Ha Kroos hozzánk akart volna jönni, és nem hozzátok, akkor megvettük volna.. Szerintem így értette.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. szeptember 6., szombat 9:53

Kerlon írta:
Enrique írta:Szerintem félreértettél valamit.
Egyébként az életben is így társalognak néhányan, hogy beleröhögnek a másik arcába? Némi véleménykülönbség, és máris mintha a másik valami szellemi fogyatékos hülye lenne.. :roll:
Minek törődsz vele? Nem értette meg a "lett volna lehetősége" mondatot.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 6., szombat 2:27

vermaelen esetében a 10 milliós vételár felett :

+ 5 millió jár az arsenalnak, ha egy bizonyos meccsszámot elér, vélhetően a sérülése miatt lett beiktatva.
+ 3.5 millió ütheti a markukat, ha 2 bl-t nyerünk verminatorral a kezdőben. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. szeptember 5., péntek 17:43

Ugy látom bezárt az eb :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 5., péntek 17:26

'shutterisland írta:
kroos vs rakitic
ráadásul azért baromi nagy különbség nincs is köztük.

össze lehet hasonlítani őket, mert hasonló stílusú játékosok.
egyik sem gyors, egyik sem kiemelkedő fejjel, egyik sem egy cselgép, viszont mind a kettő kreatív, jól passzoló, magas munkabírású, jól lövő és jó pontrúgó játékos.

kroos nálam azért jobb, mert a német precizítás miatt stabilabb játékos, és fizikailag szerintem jobb, a többi paraméterben hasonló szintet képviselnek, kisebb-nagyobb különbségekkel.
Egyetértek és szerintem 20 millióért Rakitic is hatalmas vétel volt. Nem túl sok jobb játékost lehetne nála felsorolni a poszton...
K

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2014. szeptember 5., péntek 17:25

Senki nem állította, hogy Rakitic jobb mint Kroos. Nem ezt írtuk.
Nekünk hasonló kaliberre volt szükség, nem egy Kroos-ra. Játékszervezőnk van elég. Vki említette Yaya nevét. Igen, mikor nálunk játszott mondtuk, hogy a világ egyik legjobbja lehet posztján. Kb hasonló hangvételű írások jöttek mint most. Aztán azóta Yaya az lett aki és minden Real drukker megkönnyezte volna, ha vmikor hozzátok igazol. De nem értem miért baj, ha bízunk a horvát-svájciban, aki azért a Sevilla motorja volt. James a francia ligából se igen tűnt ki, volt 4 v 5 jó meccse nyáron és többen már Zidane utódját látták benne.

Perezről: Ahogy várható volt, megmagyarázta. :-)

Jester
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, Nesta, Maldini, Buffon
Kedvenc csapatod: Olyan nincs...

HozzászólásSzerző: Jester » 2014. szeptember 5., péntek 17:03

Bocsi, de ezen megakadt a szemem.
A mi focinkba Busquets sokkal jobban illik bele vkp-ként, mint Masch. Nem hinném, hogy az argentin jobb lenne a spanyolnál.
Egyébként is körülbelül kétszer játszott azon a poszton Mascherano, elég is volt. :D Persze most már lehet, hogy jobban tolná ott, de Businál nem hiszem, hogy hasznosabb lenne.
Pont arról szólt a fáma, nagyon sok fórumon, hogy egy kicsit intenzívebb és destruktívabb stílus kellene a katalánoknak.

Az elmúlt 2 évben a nagy bukták túlnyomórészt amiatt voltak, mert eltűnt az a nagyon effektív csapat szintű védekezés, ami rengeteg terhett levett a kis Busi-ról. Egyedül meg ő rohadt kevés ahhoz, hogy megállítson egy kontrát. A Guardiola által kitalált élő mandiner szerepet betölti, de (nálam legalább is) nem klasszis VKP.

Mivel az emberünk úgy látszik teljesen kirobbanthatatlan a helyéről, egy 4-2-3-1 kellene ahol Mascherano besegít neki. Ha továbbra is védőként alkalmazzák az argentint csak tovább fordítják a kést ami már évek óta a hátukban van.

Ha Enrique-nek van esze, akkor majd ezt alkalmazza majd. Rakitic-el meg majd pihentetni is lehet az egyiket.

De szerintem ez csak Suarez pályáralépésekor fog majd életbelépni, mert más ékcsatár most nem nagyon van a csapatban.

Sokan mondják, hogy idén sem látnak komoly változást a katalánoknál. Én azért megvárnám Suarez pályáralépését. Vagy csatár lesz, vagy ő is felszállhat a Guardiola által kitalált és sajnos továbbra is alkalmazott "ákcsatáraszélen" nevű szopórollerre...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. szeptember 5., péntek 16:53

kroos vs rakitic
ráadásul azért baromi nagy különbség nincs is köztük.

össze lehet hasonlítani őket, mert hasonló stílusú játékosok.
egyik sem gyors, egyik sem kiemelkedő fejjel, egyik sem egy cselgép, viszont mind a kettő kreatív, jól passzoló, magas munkabírású, jól lövő és jó pontrúgó játékos.

kroos nálam azért jobb, mert a német precizítás miatt stabilabb játékos, és fizikailag szerintem jobb, a többi paraméterben hasonló szintet képviselnek, kisebb-nagyobb különbségekkel.

Matyi
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Agüero, Messi
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: Matyi » 2014. szeptember 5., péntek 16:47

Az az edzotok dontese, hogy a vilag egyik legjobb vkp-ja kh-kent bohockodik, mikozben egy (ha nem is sokkal) gyengebb labdarugo jatszik vkp poszton, es melle kell meg egy vedekezesben nagyon eros ember.
Bocsi, de ezen megakadt a szemem.
A mi focinkba Busquets sokkal jobban illik bele vkp-ként, mint Masch. Nem hinném, hogy az argentin jobb lenne a spanyolnál.
Egyébként is körülbelül kétszer játszott azon a poszton Mascherano, elég is volt. :D Persze most már lehet, hogy jobban tolná ott, de Businál nem hiszem, hogy hasznosabb lenne.

Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2014. szeptember 5., péntek 16:27

Nem hiszem, hogy az lenne az általános vélemény, hogy Rakitic jobb játékos lenne, mint Kroos. Nem tudom ti, hogy hoztátok ezt ki, nem kell mindent elferdíteni.
Mindössze arról van szó, hogy nekünk nagy szükségünk volt egy ilyen játékosra, mint a horvát. Kezdetben én is a németet favorizáltam és nagyon csalódott voltam, hogy végül Rakitic jött, de nagyon kellemeset csalódtam. Annyi itt a lényeg, hogy a horvát nagyon jól beilleszkedett és vele lett egy olyan poszt, ami elengedhetetlen volt. Tavaly is nyilvánvaló volt, hogy a középpályás védekezésünk katasztrófa, nem hiába futottak át rajtunk a kisebb csapatok is. Főleg, hogy Alves folyamatosan fent ragadt. Rakitic rengeteg labdát szerez, csúszik, mászik ha kell, emellett nagyon jól osztogat is, kreatív játékos. Nem tudom ki látta a felkészülési meccseket, gondolom nagyon kevesen, de már ott kiderült, hogy kulcsszerepe van a csapatban és hatalmas erősítés.
Kroos nem tudom mennyire tudta ezt ellátni, azt hiszem nem ennyire hatékonyan. Emiatt lehet, hogy jobban jártunk Rakitic-el és ez itt a lényeg. Nem azt állítjuk, hogy Kroos rosszabb játékos lenne, de a mi játékrendszerünkbe jobban passzol. Nem tudom szándékosan vagy szándéktalanul ferdítettek az elhangzottakon, de én az előbbire tippelek.
Ti szoktatok erre panaszkodni, akkor nem értem ti miért csináljátok.

Toti írta:
Enrique írta:Nem egy kategória a két játékos, ha a Barcának lett volna esélye elvinni, megtette volna.
:lol: :lol: :lol:
azt visznek akit akarnak.
ennyi.

lásd: marquinhos
beszarok. :D
Ez szintén nem korrekt. Azért mert ezt lehozza egy médium, nem kell azt állítani, hogy mindenkinek ez a véleménye. Ettől függetlenül lehet valóságtartalma, de nem sok esély van rá. Ugyanígy igaz ez a ti esetetekben. Ha a Marca lehoz egy cikket, ami számotokra kedvező, és nem tudni mennyi igaz belőle, azt is fenntartásokkal kellene kezelni.
Pláne nem azt kell egyből kihozni, hogy a Barca azt szerez meg akit akar röhögő ikonokkal.
Nem téríteni akarok, de ti panaszkodtok folyamatosan hasonlókra.

Az igazolásokról.
Kroos megszerzése egyértelműen hatalmas erősítés, viszont nem tudom mennyire lenne/lett volna képes Xabi pozícióját ellátni. Azt nem tudom, miért dobbanthatott, de nem hiszem, hogy az utolsó pillanatban közölte volna. Az egy dolog, hogy későn jelentették be a hivatalos transzfert, de előtte tudhatták már. 6-7 napja lehetett a vezetőségnek, annyi idő alatt pedig lehetett esély valakit találni (még ha nem is Pogba kalibert), főleg úgy, hogy a pénz nem lett volna akadály. Legalábbis ideiglenesen. Persze nem biztos, de kötve hiszem, hogy 2-3 napjuk volt rá. Illetve azt is tudták, hogy nem 20 éves már, nem bír sok meccset, és a sérülés faktor is bőven benne van. Én két variációt tudok elképzelni. Perez nem volt hajlandó ilyen igazolást eszközölni vagy Ancelotti nagyon bízik Khedirában/Illarramendiben. A távozása pedig szerintem nem csak a pályán hagy űrt, hanem az öltözőben is. Biztosan volt szava, hallgattak rá, ez még hiányozhat.
DM szintén zenész. Én speciel a Klasszikuson sokkal jobban tartottam tőle, mint Cr-től vagy Bale-től. Rettegtem amikor megindult. Ha tényleg a fizuemelés volt az oka, talán meg lehetett volna adni. Ha Benzema megkapta azt az összeget, Dm-nek simán kijárt volna.
James érkezése elég sok kérdést vet fel. Lehet, hogy beválik, de nagy benne a rizikó. Marketing szempontból biztos megérte, bár szerintem ezek után, vették volna a DM-es cuccokat is.
Ancelottinak nagyon nehéz dolga lesz. Egy Isco-t, Kroost, Modricot, Jamest két posztra nehéz lesz, mert az látszik hogy hármuk egyszerre való játszatása nagy rizikó. Hiába lehet szélre is kipakolni, a walesinek és Cr-nek játszani kell, James-nek szintúgy. Az utóbbinak nagyon nehéz lesz, mert elég hirtelen lett a középpontban és hatalmas összegbe került, ez pedig irtó nagy nyomás lehet.
Nem irigylem Ancelottit. Viszont, ha sikerül megtalálni az egyensúlyt és a megfelelő taktikát nagyon bivaly csapatot lehet felépíteni.
Egyelőre nem hiszem, hogy komoly következtetéseket lehetne levonni akár a mi, akár a ti esetetekben. Megeshet, hogy az igazolásaitok nagyon beválnak és nagyon megerősödik a csapat, de az ellenkezője is, főleg a keret szűkösségét figyelembe véve. Egy rosszkor jött sérüléshullám a Bl-t és a bajnokságot is elviheti.
Mindkét csapat elég nagy változáson megy keresztül, talán az őszi szezon után lehet majd tisztábban látni, de én inkább a tavaszra tippelek.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. szeptember 5., péntek 15:23

Enrique írta:Szerintem félreértettél valamit.
Egyébként az életben is így társalognak néhányan, hogy beleröhögnek a másik arcába? Némi véleménykülönbség, és máris mintha a másik valami szellemi fogyatékos hülye lenne.. :roll:
Minek törődsz vele? Nem értette meg a "lett volna lehetősége" mondatot.
K

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. szeptember 5., péntek 15:18

Szerintem félreértettél valamit.
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

Vissza: