Sierra írta:
Guardiola egy jó edző, felsőpolcos. De sztem messze nem a legjobb edző, főleg nem 13 éve.
Nála sokkal kisebb nevek értek el nagyobb sikereket, sokkal gyengébb csapatokkal. Szóval ha tényleg akkora spíler lenne, akkor komolyabb eredményeket kellett volna elérnie, főleg azokkal a csapatokkal akikkel dolgozott. Egy szerencséje van, hogy arabék bele vannak buzulva és ott van már 7 éve.
Jaj most jut eszembe amúgy, hogy az a 1.9 milliárd az font.
Szóval 2 milliárd euró felett költöttek.
De ne keverjük a dolgokat, mióta Pep ott van is sokat költenek, de az utóbbi 5 évben már azért jóval mérsékeltebben (magukhoz képest!) mint előtte.
Ráadásul legalább látszatja is van a dolgoknak.
Illetve a mérlegük se rossz, eladásokat is megoldogatják ügyesen.
Néztem statot negatív mérlegről, 13. helyen vannak az utóbbi 5 évben.
Olyan csapatok mint a chelsea, mu, psg, tham, juventus, stb előzik őket, és mégis milyen látszatja van?
Szóval nem minden a pénz, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy negyedannyit költöttetek ti, vagy még kevesebbet, és leesett 5 BL. Más a világ pénzét elkölti, de egy sem.
Én a cityt azért tartom kicsit többre, mert pl ott a PSG. Nagyságrendileg hasonló összeget elköltöttek, de nulla csapatkohézió, győztes kultúra nincs meg bennük, semmi csapatra emlékeztető dolog.
A citynél meg iszonyat lóvéból, de fel lett építve egy normális, csapatra hasonlító közeg.
Azért itt az edzőkön is hangsúly van, illetve a tulajdonosok is türelmesebbek a Citynél, mint a PSG-nél pl. Ez is a siker része, szerintem.
Azt nem mondanám, hogy Pep a világ legjobb edzője, de ott van abban a szűk csoportban, aki azért érti a dolgát. Nem gondolom, hogy ez a city ennyit is elért volna, ha folyamatos edzőkeringő van.
Barcát is meg lehet nézni, 2016 óta mennyit költöttünk, erre a BL közelébe sem tudtunk szagolni. A pénzt lehet értelmesen, meg hülyén költeni, szerintem ez történt.