De most őszintén, te nem egy sikeres csapatból keresnéd a legjobbat? Persze előfordul, hogy a sikertelenebb csapatban van egy nagyon penge, aki húzza őket, de elbotlanak, de azért ez elég evidens dolog, hogy a sikerre vezető legjobbat ki lehet emelni. Az utóbbi években meg nem csináltak mást, mint fogták a nagy reklám arcokat és betolták a top3-ba. Neymarnak semmi keresnivalója ott, de Messi is erősen kérdéses, amikor Ramos évek óta fontos játékos. Vagy Modric, vagy Buffon, vagy tavaly Bonucci.wxyz írta:Tehát akkor is arról szólt a díj, hogy kerestek valami megfogható dolgot, kiválasztottak valakit a legsikeresebb csapatból, ahelyett, hogy leültek volna a tv elé és nézték volna mi történik. Gól, gólpassz helyett trófeák. Így lett például Cannavaro Aranylabdás.Korábban az Aranylabda-szavazás arról szólt, hogy az adott naptári év kiemelkedően fontos eseményein kiemelkedő eredményt elérő _csapat_ legfontosabb, leginkább meghatározó emberét díjazta a rendszer.
Nem szeretem ezt a magas lóról stílust. Én nézem és látom mi történik, másnak igénye sincs rá.
A díj szerintem mindig is túlértékelt volt. És, ha keresgélnénk a múltban, lehetne találni ugyanúgy alulértékelt játékosokat.
Aranylabda
Re: Aranylabda
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
eleve vicc hogy 30as listan kell valogatni. legyen eleg a top10 max 15 es abbol szavazzanak. eleve aki a 2017es evre pontot ad pl benzemanak az nem veszi komolyan az egeszet. de ugyanez igaz mane. auba. falcao sorra is. tul sok a 30 ember.
Tehát akkor is arról szólt a díj, hogy kerestek valami megfogható dolgot, kiválasztottak valakit a legsikeresebb csapatból, ahelyett, hogy leültek volna a tv elé és nézték volna mi történik. Gól, gólpassz helyett trófeák. Így lett például Cannavaro Aranylabdás.Korábban az Aranylabda-szavazás arról szólt, hogy az adott naptári év kiemelkedően fontos eseményein kiemelkedő eredményt elérő _csapat_ legfontosabb, leginkább meghatározó emberét díjazta a rendszer.
Nem szeretem ezt a magas lóról stílust. Én nézem és látom mi történik, másnak igénye sincs rá.
A díj szerintem mindig is túlértékelt volt. És, ha keresgélnénk a múltban, lehetne találni ugyanúgy alulértékelt játékosokat.
Mindamellett, hogy megérdemeltnek gondolom CR Aranylabdáját, azért ebben rengeteg az igazság:
Kele János:
Két dolog, a ma esti Aranylabda-eredményhirdetés margójára:
️ Tudom, közhely, de nem árt annyiszor hangsúlyozni, amennyiszer csak alkalom nyílik rá: ez a díj megszűnt komoly szakmai elismerésnek lenni. Gyakorlatilag egy támadók közötti népszerűségi verseny, ha a hagyományok miatt nem kellene figyelni a módszertanra, akár Facebook emotikonokkal is eldönthetnék a győztes személyét. 2011 és 2015 között például egyszer sem volt kettőnél több védő a 23 fős shortlisten, de mióta 30 névből áll a végső lista, azóta sem kúszott 10%, azaz 3 játékos fölé a védekező kontingens számaránya. Valóban ennyivel több magas színvonalat képviselő támadó lenne a világon, mint védő?
Egy fenéket, egyszerűen a védekező játékosokat negligálja ez a szavazás. Mivel nehezebb őket észrevenni, mivel a feladatuk bizonyos események megakadályozása, és mivel ezt az akadályozást baromi nehéz statisztikailag mérni, ők a közvélemény szemében észrevehetetlenek. Ahhoz, hogy megmondd, jó szezonja volt-e Ronaldónak vagy Messinek, egyetlen meccset sem kell látnod: egyszerűen megnyitsz egy random weblapot, és elolvasod, hogy X meccs, X+N gól. Ahhoz viszont, hogy felfogd, tavaly vajon Chiellini vagy Thiago Silva nyújtott-e magasabb színvonalú teljesítményt, le kell tenni a feneked a tévé elé, és végignézni a meccset. Sőt: látni. Na, ez az, amire ma se idő, se igény nincs, következésképp az Aranylabda fénysebességgel devalválódott nevetséges bóvlivá.
️ Korábban az Aranylabda-szavazás arról szólt, hogy az adott naptári év kiemelkedően fontos eseményein kiemelkedő eredményt elérő _csapat_ legfontosabb, leginkább meghatározó emberét díjazta a rendszer. Ma erről szó sincs: a középpályások gyakorlatilag pont annyira vannak radar alatt, mint a védők, attól teljesen függetlenül, hogy milyen teljesítményt tesznek a pályára a szezon legfontosabb meccsein. Az Olaszországot 2012-ben Eb-döntőbe, a Juventust veretlenül megnyert bajnoki címre vezető Andre Pirlo az év végén 3%-nyi szavazatot sem gyűjtött be az Aranylabdáért folyó versenyben, de az elmúlt 4 szezonból 3 alkalommal is BL-győztes Luka Modric sem volt képes 1-nél több pontot elérni a versenyben - egyik évben sem. Totális nonszensz, szavakat is alig éri meg vesztegetni rá.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
Mindenki tudja, miért Cé kapta. BL-negyeddöntő 5 gól, BL-elődöntő 3 gól, BL-döntő 2 gól. Igen, ezért kapta, semmi másért. Nem azért, mert a bajnokságban lőtt egy csomó gólt, illetve a válogatottban is. Aki a BL-t behúzza a csapatának, az nyeri az aktuális aranylabdát. És jól is van ez így, mert ez a világ legnívósabb klubversenye. Azért ő a legjobb, mert a legfontosabb meccseken ő lövi a gólokat, nem Messi, Neymar vagy éppen Higu.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
nagyon menölett a "jubileumi" cipö Egy kis szerencsével gondolom bárki megeveheti az 1000 darab egyikét potom 350 juróért.
https://www.nike.com/ie/soccer/bootroom ... o-triunfo/
https://www.nike.com/ie/soccer/bootroom ... o-triunfo/
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ja, megjöttél, egyből lett egy Messis szavazatziro4vr írta:Nem értem azokat, akik Cé jogosságát megkérdőjelezik. De egyébként a Modricozást sem értem annyira, szerintem nem volt kiemelkedő.
Ronaldo
Kroos
Ramos/kötelező Messi
Nálam valahogy így nézett volna ki.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Nem értem azokat, akik Cé jogosságát megkérdőjelezik. De egyébként a Modricozást sem értem annyira, szerintem nem volt kiemelkedő.
Ronaldo
Kroos
Ramos/kötelező Messi
Ronaldo
Kroos
Ramos/kötelező Messi
Nem illik.
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Lehet azért "támadunk", mert nem írsz/írtok neveket, csak azt mondjátok, hogy nem érdemelte meg. Egyébként szerintem egyik fórumozó sem fakadt volna sírva, ha egy másik Realos kapta volna meg. Viszont szerintem sem Modric, sem Ramos, sem Kroos nem nyújtott önmagukhoz képest annyira kiemelkedőt, hogy ezért járt volna az aranylabda.Solari írta:tudod, pont a magadfajta fórumozók miatt nem mondok neveket mert ez egy újabb vitaforrás. Majd ha nem egy 10 évesen értelmi szintjén lesz a fórumozók nagy része és nem támadólag reagál egy ilyen kommentre akkor TALÁN majd írok neveket.Remy írta:Neveket nem mondanak a hangos emberek, de egy a lényeg, ne CR.
4 kupa, golrekordok, fontos meccseken golok. Ki mas?
Kroos hozta hármuk közül konstans a klasszis teljesítményét, de soha nem fogja megkapni az aranylasztit ilyen kevés góllal, az tuti. Mondjuk az valóban zavaró, hogy Ini meg Xavi még ha csak dísznek is, de odakerültek a top3-ba többször is.
Inkább örüljünk az 5. lasztinak, mert ha ez és az esetleges 6. labda gondolata sem rángatja ki Cét a gödörből, akkor semmi.
-
- Kedvenc csapatod: Bayern München
+1RealAsensio írta: Nincs flame, egyoldalu eddig, csak az irigyek es a futballhoz vakok kattintanak mashova.
Idei év megkérdőjelezhetetlen. Nem is értem hogyan került szóba most Messi.
Mia san mia
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Nincs flame, egyoldalu eddig, csak az irigyek es a futballhoz vakok kattintanak mashova.Realista24 írta:Szavazás.
Flame on
-
- Kedvenc csapatod: Bayern München
Szerintem semmivel sem lenne komikusabb ha Xavinak vagy Griezmannak is lenne Aranylabdája, mint az, hogy CR és Messi kapja közel 10 éve zsinórban.dzsi91 írta: Ezt kifejthetné a feltaláló bővebben,hogy xavi hogy a jó istenbe került volna aranylabda közelbe az európa ligából ha nincs messi de ezeket a neveket hallgatva,inkább legyen messinek 5 minthogy grízman meg xávi aranylabdát kapjon, owen aranylabdája elég volt erre az évszázadra poénnak.
Vitathatatlanul két olyan játékosról beszélünk, akik nem csak a mostani korszak, hanem a futballtörténelem legmeghatározóbb spílerei közé tartoznak, de de így első blikkre a 2010-es és a 2012-es Aranylabdájuk vicc kategória.
Mia san mia
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Hát, én nem tudom páran, hogy minek pörögtök ennyire ezen a témán... Év játékosa is ő lett, az újságírók is így döntöttek, ki nem szarja le, hogy az nso fórum nevű fertőn mit gondolnak az esetről?!
A díj előtti órákban, vagy az elmúlt hetekben, nem ismerek olyan létező embert, aki ne lett volna 100%-ig biztos CR újabb sikerében. Világ méretű botrány lett volna másnak odaadni. Az már a másik, hogy a dobogóra nem fért fel több madridi, de a szavazás is ugye CR miatt van kiírva. Csakis ő kaphatta.
A díj előtti órákban, vagy az elmúlt hetekben, nem ismerek olyan létező embert, aki ne lett volna 100%-ig biztos CR újabb sikerében. Világ méretű botrány lett volna másnak odaadni. Az már a másik, hogy a dobogóra nem fért fel több madridi, de a szavazás is ugye CR miatt van kiírva. Csakis ő kaphatta.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- matador
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Totti, Benzema, Varane, Modric
Raúl azóta is röhögdzsi91 írta:Berti írta:Olvastam egy cikket, amit azóta nem találok, ami szerint kik lennének az aranylabdások, ha nem lett volna CR és Messi. Jópofa, hogy a cikk szerint Xavi kétszeres lenne, plusz lenne egy Griezmann és két Neymar.
Ezt kifejthetné a feltaláló bővebben,hogy xavi hogy a jó istenbe került volna aranylabda közelbe az európa ligából ha nincs messi de ezeket a neveket hallgatva,inkább legyen messinek 5 minthogy grízman meg xávi aranylabdát kapjon, owen aranylabdája elég volt erre az évszázadra poénnak.
Sportfilozófia: Roger Federer
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Kár, hogy nem lehet többre is szavazni. 2-3-4-es lehetőség ment volna.
Nagyon sír a világ. Bárkivel beszélek fociról (még csak nem is kell aranylabdáról), csak röhögő smileyk, vicc írások, stb jelzőkkel jellemzik CR aranylabdáját. Bezzeg, ha az adott csapat játékosa kapná meg egymás után többször, akkor semmi bajuk nem lenne a díjjal. Irigység.
Fele ennyire nem sírtak Messi bogyóinál. Egyiknél sem.
Nagyon sír a világ. Bárkivel beszélek fociról (még csak nem is kell aranylabdáról), csak röhögő smileyk, vicc írások, stb jelzőkkel jellemzik CR aranylabdáját. Bezzeg, ha az adott csapat játékosa kapná meg egymás után többször, akkor semmi bajuk nem lenne a díjjal. Irigység.
Fele ennyire nem sírtak Messi bogyóinál. Egyiknél sem.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Szavazás.
Flame on
Flame on
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
amúgy igen, de Toni túl egyszerű zseni a mai világnakH.E.H.E. írta:nálam krósz második céronaldo mögött.
kérdés nélkül
K
K
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Berti írta:Olvastam egy cikket, amit azóta nem találok, ami szerint kik lennének az aranylabdások, ha nem lett volna CR és Messi. Jópofa, hogy a cikk szerint Xavi kétszeres lenne, plusz lenne egy Griezmann és két Neymar.
Ezt kifejthetné a feltaláló bővebben,hogy xavi hogy a jó istenbe került volna aranylabda közelbe az európa ligából ha nincs messi de ezeket a neveket hallgatva,inkább legyen messinek 5 minthogy grízman meg xávi aranylabdát kapjon, owen aranylabdája elég volt erre az évszázadra poénnak.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- H.E.H.E.
- Kedvenc játékosaid: R9
- Kedvenc csapatod: mi
nálam krósz második céronaldo mögött.
kérdés nélkül
kérdés nélkül
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m
patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"
patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"
tehat senijder igy sem kapta volna meg 2010re? akkor ggwp.Berti írta:Olvastam egy cikket, amit azóta nem találok, ami szerint kik lennének az aranylabdások, ha nem lett volna CR és Messi. Jópofa, hogy a cikk szerint Xavi kétszeres lenne, plusz lenne egy Griezmann és két Neymar.