Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
géza

Re: Politika

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 3., szombat 13:06

Azzal azert nehez vitazni, hogy forrasokra tamaszkodo adatsorra az a valasz, hogy hat szerintem ez nem igaz, szoval innentol en ki is szalltam.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 3., szombat 12:54

'shutterisland írta:
Europa:

Feher: 695 millio (93.8%)
Fekete: 15 millio (2%)
Azsiai: 20 millio (2.7%)
Egyeb: 11 millio (1.5%)
elkepzelhetetlennek tartom, hogy ez csak megkozelitoleg is igaz legyen a valosagban amugy.

mint otthon a nepszamlalasi adatok tavaly, az alapjan elvileg lenyegesen kevesebb cigany van mo-n mint 2011-ben. :roll:
Ugye ez is mint a genderpolicy.
Ki minek vallja magát.
Pl Amcsiknál gyakori, h a bűnügyi számokat úgy kozmetikázzák, hogy feka fehérként van feltüntetve.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 3., szombat 12:46

Europa:

elkepzelhetetlennek tartom, hogy ez csak megkozelitoleg is igaz legyen a valosagban amugy.

mint otthon a nepszamlalasi adatok tavaly, az alapjan elvileg lenyegesen kevesebb cigany van mo-n mint 2011-ben. :roll:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. augusztus 3., szombat 12:24

Amúgy ez így önmagában elviszi a fókuszt a valós problémától. Szóval nem azért születik egyre több néger meg indián mert ők négerek és indiánok, hanem mert ők élnek putriban. Afrikában azokon a területeken ahol gazdasági növekedés volt a múltban, ott kevesebb gyerek született.

Nyilván az arisztokrata fehér nép akik a fejlett országokban élnek, meggondolják, hogy vállaljanak e gyereket, vagy újabb gyereket. Hiszen fenn kell tartani egy egzisztenciát és a szintjükre kell felhozni a gyereket. A putriban meg ha már nem kerül börtönbe a gyerek, akkor már elérte a család színvonalát. Itthon is egyre szélesedik az olló a szegények és gazdagok között.

A mai gazdasági berendezkedéshez, hogy legyenek gazdagok, kellenek a szegények. A szegényeknél meg nőni fog a populáció. Egy zárt bolygó, ahol nem termelődik újra az erőforrás ott bizony előbb utóbb konfliktusok lesznek. A földrajzi távolságok pedig nem fognak számitani, hogy az orkok támadjanak. Valós igazi változás csak az összeomlás után fog jönni.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2024. augusztus 3., szombat 12:05

Teljesen más dinamikában nő a nem európai népesség, ezt mi fel sem tudjuk fogni.

Nézzétek meg Afganisztán lakosságát:
1990-ben: 11 millió
2024-ben: 42 millió

HA a politikum is azt akarja, márpedig pár éven belül csak előtérbe fognak kerülni az olyan pártok is akik észreveszik magukat, akkor majd meg lesz állítva ez a folyamat, illetve remélhetőleg természetesen is lelassul majd.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 3., szombat 12:02

Süti írta: Ez mondjuk így önmagában semmit nem mond, csak általánosítás. Szívesebben lennék milliárdos feka rapper, vagy ázsiai cégmogul, mint keresztény fehér biorobot egy fröccsöntő üzemben.
Az elmúlt 5000 évből meg 4900ban gyalog vagy lóháton bohóckodtunk, most meg ha úgy tartja kedved átrepülöd a fél földet. Csak azért mert eddig így volt, nem garantál semmit.
Ez se mond sokkal tobbet, nem egyenlo feltetelek mellett hasonlitasz ossze. Milliardos cegvezeto vagy, inkabb leszel feher, ha valaszthatsz, bar ott annyira nem szamit.

Az elmult otezer evet meg legfokepp arra irtam, hogy olyan max. 25-30%-os kisebbsegkent (ossz feher populacio) mindig sikerult megoldast talalni arra, hogy minden helyzetbol ok jojjenek ki a legjobban, szoval felteni annyira nem kell, foleg hogy a mostani toke alapu vilag 99%-a szinten feher ferfi emberek kezeben koncentralodik.
'shutterisland írta: szerintem semmit nem jelent 1000 eves tavlatokba visszanezni.

lasd populacio :

1900 : 1.6 m
1950 : 2.5 m
2000 : 6.1 m
2024 : 8.1 m

illetve meg lehet nezni a statokat kulon afrikara es azsiara levetitve, abbol azert sokmiden kiolvashato.

lehet, hogy en vagyok borulato, de szerintem meg tul sokan legyintenek erre pedig mar most se latom, hogyan lehet ez visszafordithato.

szerintetek nincs baj, nem lesz problema ?

Europa:

Tenyleg oriasi a baj. Hozzateszem, 1950-tol 80-ig jobban novekedett a feketék és ázsiaiak aránya, mint 2000-tol vizsgalva, persze az elmult husz evben meg a kisebbsegek ossz aranya novekedett, de azert talan, de csak talan akad hely meg.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 3., szombat 11:37

'shutterisland írta: szerintem semmit nem jelent 1000 eves tavlatokba visszanezni.

lasd populacio :

illetve meg lehet nezni a statokat kulon afrikara es azsiara levetitve, abbol azert sokmiden kiolvashato.

lehet, hogy en vagyok borulato, de szerintem meg tul sokan legyintenek erre pedig mar most se latom, hogyan lehet ez visszafordithato.

Van probélma. És baj van. Csak a sok pénzéhes barom ezt nem látja. Amíg a temuról 40 Ftért rendel mindenki mindenféle lófaszt, a kis ázsiai/indiai aki a nyomornyedben megcsinálja, megélhetése lesz belőle. Tarthatatlan ekkora embertömeg.
Nálunk is, a "kereső" réteg elöregedik, a társadalom butul, majd eljutunk oda, hogy összeszerelő üzem leszünk, 2 bites "droidokkal".
2gyerekes apaként eléggé szar ezt leírni...
A város legjobb bölcsijében nem találnak 1 éve nevelőt. Az általános sulikban kevesebb a tanár...

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 3., szombat 11:28

szerintem semmit nem jelent 1000 eves tavlatokba visszanezni.

lasd populacio :

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. augusztus 3., szombat 11:22

géza írta:

Az elmult 5000 evben (recorded history), nem volt olyan ev, amikor nem feher ferfinak volt a legjobb lenni, Kr. u. 1000 korultol meg hozza lehet csapni a keresztenyt Europaban is, ez amig vilag a vilag nem fog valtozni, meg akkor se, ha egy hangyafasznyival tobb kebab arus lesz az utcakon 30 ev mulva. :lol:

Ez mondjuk így önmagában semmit nem mond, csak általánosítás. Szívesebben lennék milliárdos feka rapper, vagy ázsiai cégmogul, mint keresztény fehér biorobot egy fröccsöntő üzemben.
Az elmúlt 5000 évből meg 4900ban gyalog vagy lóháton bohóckodtunk, most meg ha úgy tartja kedved átrepülöd a fél földet. Csak azért mert eddig így volt, nem garantál semmit.

Nem értek egyet shutter gondolataival se, de ezek amiket írtál semmit nem támasztanak alá.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 3., szombat 11:12

'shutterisland írta: most erre mit mondjak, ha nem latod a tendenciakat akkor nem tudok mit mondani.

nyilvan magyarorszagon pesten kivul tul sokat ebbol nem lehet erzekelni, de itt sokan elnek/dolgoznak/jarnak ausztriaban, nemetorszagban, angliaban de lehetne a franciakat stb emliteni.

nem azt mondom, hogy fel-egy evszazad mulva a ket metetes kongoi deszantosok lancra verve setaltatjak majd a csoro feher rabszolgakat, de hogy ennel sokkal rosszabb lesz europaban elni, az fix.
az meg, hogy kesobb mi lesz, meginkabb csak vaktoltennyel lovoldozgetes, de szerintem a tavoli jovo meginkabb sotet.

aztan lehet en vagyok tul negativ. :)

valaki, aki jobban otthon van demografiaban vagy jobban atlatja a folyamatokat, vilagositson fel, miert is lesz ez jobb, mint most.
7 eve kulfoldon elek mar, eltem mar Nemetorszagban a torok negyed mellett, Becsben is a "necces" kornyeken, maradjunk annyiban, hogy inkabb setalnek ott haza este, mint mondjuk at a nepligeti parkon. Masreszrol azt irtad, hogy:
'shutterisland írta: de itt nehany generacioval kesobb vege lesz sajnos a feher embernek.
Ne haragudj, ez annyira nevetseges. :lol:

Az elmult 5000 evben (recorded history), nem volt olyan ev, amikor nem feher ferfinak volt a legjobb lenni, Kr. u. 1000 korultol meg hozza lehet csapni a keresztenyt Europaban is, ez amig vilag a vilag nem fog valtozni, meg akkor se, ha egy hangyafasznyival tobb kebab arus lesz az utcakon 30 ev mulva. :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 3., szombat 10:58

jxbell írta:
Realista24 írta:

Nem tudom hol az igazsag, több helyen azt írják hogy közel a polgárháború.

De a Twitterem most nagyon egy oldalt mutat csak, legyen az Anglia vagy az USA.

Szóval kint élők tapasztalatát szívesen olvasnám.
Az egész cirkusz a hétfői southporti (itt élek) késelésből indult ki. Itt másnap zavargások voltak, -egy mecsetet meg is rongáltak- ugyanis elterjedt az a téves hír, miszerint az elkövető egy muszlim, hajón érkező menekült volt. Azóta úgy tűnik, hogy a szélsőjobbos csoportok országszerte balhéznak, hiába fedték fel, hogy az elkövető az Egyesült Királyságban született és nőtt fel, és még csak nem is muszlim családból származik.
Köszi. És tényleg ennyire gaz állapotok vannak?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

jxbell
Kedvenc játékosaid: Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: jxbell » 2024. augusztus 3., szombat 10:52

Realista24 írta:
RealMadridFanatic írta:

Ezt tippeltem latatlanban, az okokat feszegetni akaro kerdeseim meg gyorsan konteokba fordulnanak, ugyhogy maradjunk annyiban, hogy szomoru ez.

Az egész cirkusz a hétfői southporti (itt élek) késelésből indult ki. Itt másnap zavargások voltak, -egy mecsetet meg is rongáltak- ugyanis elterjedt az a téves hír, miszerint az elkövető egy muszlim, hajón érkező menekült volt. Azóta úgy tűnik, hogy a szélsőjobbos csoportok országszerte balhéznak, hiába fedték fel, hogy az elkövető az Egyesült Királyságban született és nőtt fel, és még csak nem is muszlim családból származik.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 3., szombat 10:44

most erre mit mondjak, ha nem latod a tendenciakat akkor nem tudok mit mondani.

nyilvan magyarorszagon pesten kivul tul sokat ebbol nem lehet erzekelni, de itt sokan elnek/dolgoznak/jarnak ausztriaban, nemetorszagban, angliaban de lehetne a franciakat stb emliteni.

nem azt mondom, hogy fel-egy evszazad mulva a ket metetes kongoi deszantosok lancra verve setaltatjak majd a csoro feher rabszolgakat, de hogy ennel sokkal rosszabb lesz europaban elni, az fix.
az meg, hogy kesobb mi lesz, meginkabb csak vaktoltennyel lovoldozgetes, de szerintem a tavoli jovo meginkabb sotet.

aztan lehet en vagyok tul negativ. :)

valaki, aki jobban otthon van demografiaban vagy jobban atlatja a folyamatokat, vilagositson fel, miert is lesz ez jobb, mint most.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. augusztus 3., szombat 10:13

Nyilvan. :lol:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 3., szombat 10:12

hat egyikunk se fog 80-100 ev mulva velhetoen ide beirni, hogy igazolja ezt, de szerintem addigra totalra at fog fordulni europa terkepe.

nyilvan most is nagy a baj, de ez szo szerint naprol napra, orarol orara valtozik rosszabb iranyba.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 3., szombat 10:04

Néhány generációval később? :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. augusztus 3., szombat 9:36

en is lattam videokat, leedsben volt valami nemreg, most southend (50km-re tolunk) volt felkapva a kardokkal hadonaszo barmok miatt.

viszont szemelyesen ebbol nagyon keveset tapasztalok, ritkan hagyom el a kisvarost, ahol elek es a kornyezo falvakat.
amikor igen, megyunk london, ipswich szeru helyekre, hat nincs meg a komforterzet.

multkor lattam eletem elso migrans csonakjat, kinn voltunk a tengeren egy ceges hajos rendezvenyen, 7-8 szep szal fiatalember zotykolodott egy kis takolt szaron, mentomelleny csak kb ketton volt.
valaki szoba elegyedett veluk, szudani legenyek.
picit sokkolo volt, pedig en dolgoztam eveket menekulttaborban is de tengeren sose futottam belejuk.

szerintem a mi eletunk meg lecsorog ugy ahogy, de itt nehany generacioval kesobb vege lesz sajnos a feher embernek.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. augusztus 2., péntek 22:57

És hol van az a határ amikor a rendőr/katona vagy bármilyen rendvédelmis személy azt mondja hogy állj, ez nem helyes? És itt eljöhet-e hogy a tüntetők mellé állnak?

Annyira nem követtem a híreket az történtekkel kapcsolatba, ezért nem is értettem miért van ekkora vízhangja, Angliában rengeteg késelés van. Utána olvastam az esetnek, így már értem az indulatokat. Teljesen érthetetlen az egész, máshol az ilyenért halálbüntetés jár.

Érdekesség, pár éve 100ezer elkobzott késből csináltak 8,7m magas szobort Angliában, a megkéselt áldozatok emlékére: https://www.vezess.hu/driver/2020/01/16 ... e_vignette

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2024. augusztus 2., péntek 22:28

Persze, biztos nem fekete-feher ez. Nehez ugy, amikor ugy erzodik, hogy a parazitanak van tobb joga, illetve nem ez a megfelelo kifejezes, inkabb a cselekves hianya okoz elhatalmasodo frusztraciot az emberekben azok altal, akiknek alapvetoen a nep ad hatalmat. Ilyenkor a rendfenntartok konnyen tuzvonalba kerulhetnek, amit alapvetoen nem partolok, mert a munkajukat vegzik, jo esetben profikent pedig nincs lehetoseguk sajat velemenyt formalni, merlegelni. Elobb-utobb tenyleg polgarhaboru lesz a vege.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 2., péntek 22:16

RealMadridFanatic írta:
Realista24 írta:

Mindenféle azt latni hogy az arab világhoz tartozókat védik, angolokat nem, sőt, ütök vágjak őket. Rendőrökrol van szó.

De lehet csak elferdített valóság, es csak próbáljak felnagyítani.
Ezt tippeltem latatlanban, az okokat feszegetni akaro kerdeseim meg gyorsan konteokba fordulnanak, ugyhogy maradjunk annyiban, hogy szomoru ez.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: