Menni fog az Ziro mint Bale-nek a biciklicselziro4vr írta:Morientes receptjeitől mindig beindulok. Csak az a baj, hogy nem tudnám őket megcsinálni. Bár ez az utolsó egyszerűnek tűnik, ezt kipróbálom szerintem.
Konyhafőnök
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Re: Konyhafőnök
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Morientes receptjeitől mindig beindulok. Csak az a baj, hogy nem tudnám őket megcsinálni. Bár ez az utolsó egyszerűnek tűnik, ezt kipróbálom szerintem.
Nem illik.
- morientes
-400g garnéla vagy tintahalMég tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
-5gerezd fokhagyma
-1 teáskanál chilipehely
-6 evőkanál olivaolaj
-2 dl főzőtejszín
-1 csokor petrezselyem
-1/2 kilo tészta (olyan mint a tied)
-só,bors
-1 dl fehérbor
* A fokhagymát apró darabokra felaprítjuk.
* Az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a chilipelyhet, kb 10 másodpercet pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén nagyon rövid ideig sütünk, és azonnal hozzátesszük a lecsöpögtetett, konyhai törlővel leitatott garnélákat.
* Addig sütjük, míg összepöndörödnek, és szép rózsaszínűek lesznek. Kb 3 perc.
* Mindezalatt kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
* A garnélákhoz hozzáöntjük a tejszínt, kevés fehérbort, vagy vizet is önthetünk alá (50- 100 ml), összeforraljuk, és az apróra vágott petrezselymet hozzáadva átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
* A tésztát hozzáadjuk, lazán átkeverjük, és ízlés szerint tálaláskor még egy kis friss chilit szórhatunk rá.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Csirkemellet piríts le vajon egy kis fokhagymával, aztán öntsd fel tejszínnel és locsold meg citromlével. Főzd meg a tésztát, szedd rá, aztán készen van. Esetleg a serpenyőben grillezz meg karikára vágott citromot és azzal díszítheted is.realistahuni írta:http://www.italian-products.com/wheat-g ... lavor.html
Még tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
http://www.italian-products.com/wheat-g ... lavor.html
Még tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
- morientes
Paella alla Valencia
-Paella serpenyő -1közepes csirke -50dkg nyúlhús -50dkg tenger gyümölcse,(kagyló,rákhús, polip,tintahal stb) -35dkg rizs -1póréhagyma -1fej spanyol hagyma (jó a lila is) 4 gerezd fokhagyma -1db kaliforniai paprika (piros) -25dkg zöldborsó -20dkg zöldbab -7dl húsleves -2dl fehérbor -1 kiskanál sáfrány -2-3 babérlevél -só,bors -2 citrom
A hagymát felszeljük,a pórét karikázzuk,a fokhagymát aprítjuk.A csirkét,nyulat felaprítjuk,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk fokhagymával.Majd a paella serpenyőben aranysárgára sütjük.Majd kiszedjük,félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát,pórét,meg a fokhagymát.Hozzáadjuk a piros húsú paprikát,a borsót meg a zöldbabot.Sózzuk,borsozzuk,fölöntjük a borral,és hozzá tesszük a babérlevelet is.Picit forraljuk,majd beleszórjuk a rizst,és felöntjük a húslevessel,végül hozzáadjuk a sáfrányt.Beletesszük a csirkét és a nyulat. Hosszan,nagyon kis lángon hagyjuk főni.Kb 15-20 percel az elkészülte előtt hozzátesszük a tengeri herkentyűket. NEM SZABAD KEVERNI! Akkor van kész,ha egy lapáttal arrébb toljuk a ragut,és nem áll alatta a lé. Citrom gerezdekkel tálaljuk.
-Paella serpenyő -1közepes csirke -50dkg nyúlhús -50dkg tenger gyümölcse,(kagyló,rákhús, polip,tintahal stb) -35dkg rizs -1póréhagyma -1fej spanyol hagyma (jó a lila is) 4 gerezd fokhagyma -1db kaliforniai paprika (piros) -25dkg zöldborsó -20dkg zöldbab -7dl húsleves -2dl fehérbor -1 kiskanál sáfrány -2-3 babérlevél -só,bors -2 citrom
A hagymát felszeljük,a pórét karikázzuk,a fokhagymát aprítjuk.A csirkét,nyulat felaprítjuk,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk fokhagymával.Majd a paella serpenyőben aranysárgára sütjük.Majd kiszedjük,félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát,pórét,meg a fokhagymát.Hozzáadjuk a piros húsú paprikát,a borsót meg a zöldbabot.Sózzuk,borsozzuk,fölöntjük a borral,és hozzá tesszük a babérlevelet is.Picit forraljuk,majd beleszórjuk a rizst,és felöntjük a húslevessel,végül hozzáadjuk a sáfrányt.Beletesszük a csirkét és a nyulat. Hosszan,nagyon kis lángon hagyjuk főni.Kb 15-20 percel az elkészülte előtt hozzátesszük a tengeri herkentyűket. NEM SZABAD KEVERNI! Akkor van kész,ha egy lapáttal arrébb toljuk a ragut,és nem áll alatta a lé. Citrom gerezdekkel tálaljuk.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Neekm is az jutott róla eszembe először De azért mégsem egy átlagos rakottkrumpli.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
2024/25: Ide azt a hét kupát.
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Mint a rakott krumpli?Milyen lehet úgy?
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Ma ezt tervezem csirkemell nélkül, egy nagy adag fokhagymával felturbózva. Milyen lehet úgy?szilamer írta:Vééégre Imádok finomakat enni.
Facebookon egyik legjobb kajás ötlet ahol eléggé nem hétköznapi de elkészíthető kajákat mutatnak az a Tastemade.
De most leírom egyik kedvelt receptemet, ami elég egyszerű és nem lehet elrontani. Mennyiséget nem írok hozzá, mindenki ahogy akarja. Szóval kell bele
krumpli
csirkemell
gomba
tejföl
sajt
tojás
Először is pár darab krumplit héjában megfőzünk, ezzel egy időben a csirkemellet felkockázzuk és borsosan puhára sütjük.
Ha meg van egy tűzálló edénybe alul rakjuk a krumplit miután puhára főtt és meghántottuk, karikákra vágva belevágjuk az aljába (egy kis olajat alája töltve). So, bors, én szoktam még fűszer keveréket meg oregánót is rárakni, ezután a gombát, majd a csirkemelleket. A tetejére öntjük a sajtos tejfölöt, ami annyiból áll, hogy a tejfőlbe belekeverünk két tojássárgáját, és jó sok reszelt sajttal összekevrjük. Ezt a tetejére önteni, és ízlés meg lehetőség szerint megszórni oregánóval a tetejét. Majd így be a sütőbe kb 40 percre 180 fokon.
Nagyon egyszerű és istenien finom.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
- peti_madrid
Házi, kólás BBQ szósz
- 2 doboz kóla
- 2 db babérlevél
- bors
- 2 dl ketchup
- hagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- igény szerint csípős (erős pista, chiliszós, bármi)
A hagymát felkockázzuk, bedobjuk olajon pirulni egy lábasba. Ha nyers chilivel akarjátok csípőssé tenni, azt is itt dobjátok bele. Amikor szépen megpirult a hagyma, mehet bele a kóla. Ez kicsit bizarrul hangzik, de higgyétek el, a végeredményért cserébe megéri! Néha megkavarva kb fél óráig (esetleg kevesebb ideig) főzzétek. Amikor úgy látjátok, hogy a kóla fele már elpárolgott, mehet bele a két babérlevél. Forraljátok tovább, majd amikor az eredeti mennyiség kb harmadára összerottyant, mehet bele a ketchup, a szójaszósz, és a csípős cucc is (feltéve, hogy nem nyers chilivel dolgoztatok). Szépen összekeverjük a dolgokat, megborsozzuk, aztán kész is van. Kislyukú szűrőn átpréseljük, hogy csak a szép, sűrű BBQ szósz maradjon.
Sültekhez kiváló, pl. csirkeszárnyakhoz, steakekhez, oldalashoz, stb. Aki igazán dőzsölni akar, az csináljon mellé egy jófajta Coleslaw salit is (amerikai káposztasaláta), aztán uccu neki!
- 2 doboz kóla
- 2 db babérlevél
- bors
- 2 dl ketchup
- hagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- igény szerint csípős (erős pista, chiliszós, bármi)
A hagymát felkockázzuk, bedobjuk olajon pirulni egy lábasba. Ha nyers chilivel akarjátok csípőssé tenni, azt is itt dobjátok bele. Amikor szépen megpirult a hagyma, mehet bele a kóla. Ez kicsit bizarrul hangzik, de higgyétek el, a végeredményért cserébe megéri! Néha megkavarva kb fél óráig (esetleg kevesebb ideig) főzzétek. Amikor úgy látjátok, hogy a kóla fele már elpárolgott, mehet bele a két babérlevél. Forraljátok tovább, majd amikor az eredeti mennyiség kb harmadára összerottyant, mehet bele a ketchup, a szójaszósz, és a csípős cucc is (feltéve, hogy nem nyers chilivel dolgoztatok). Szépen összekeverjük a dolgokat, megborsozzuk, aztán kész is van. Kislyukú szűrőn átpréseljük, hogy csak a szép, sűrű BBQ szósz maradjon.
Sültekhez kiváló, pl. csirkeszárnyakhoz, steakekhez, oldalashoz, stb. Aki igazán dőzsölni akar, az csináljon mellé egy jófajta Coleslaw salit is (amerikai káposztasaláta), aztán uccu neki!
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
https://www.youtube.com/watch?v=kXCeR8YPJts
brutál jól néz ki, amint lesz időm megpróbálkozom vele, hátha tetszik nektek is
brutál jól néz ki, amint lesz időm megpróbálkozom vele, hátha tetszik nektek is
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
-
- Kedvenc játékosaid: Henry
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal
Ezt asszem kipróbálom még ma.Köszi.morientes írta:Cassoulet (plat traditionnell français)
-1szál füstölt kolbász
-1vékonycsík füstölt szalonna
-1evőkanál olaj
-2-3gerezd fokhagyma
-2db 40 dekás fehérbab konzerv
-40dkg paradicsom vagy paradicsom konzerv
-1 evőkanál mustár
-3evőkanál sűrített paradicsom
-só,bors
A kolbászt karikára,a szalonnát kockára.Az olajon megpirítani hogy kiengedje a zsírt.Hagymát felszeletelni,kiszedni a serpenyőből a kolbászt-szalonnát,majd a megmarsdt zsiradékon megdinsztelni a hagymát,zúzott fokhagymát.A fhagymát egy kicsit később rakjuk hozzá,hogy ne égjen le,mert akkor kuka.A párolt-pirult hagymához hozzáadom a paradicsomot,mustárt,sűrített paradicsomot,meg egy kevés vizet.Ezt összwforralom,majd belerakom a lecsepegtetett babot.Hozzáteszem a kolbászt meg a szalonnát,sózom borsozom majd összemelegítem és kész is van.
Ha valakinek nem jön be a füstölt szalonna,az megoldhatja baconal,vagy valami füstölt hússal,de én az original franciát írtam le
- morientes
Cassoulet (plat traditionnell français)
-1szál füstölt kolbász
-1evőkanál olaj
-2-3gerezd fokhagyma
-1 evőkanál mustár
-só,bors
A kolbászt karikára,a szalonnát kockára.Az olajon megpirítani hogy kiengedje a zsírt.Hagymát felszeletelni,kiszedni a serpenyőből a kolbászt-szalonnát,majd a megmarsdt zsiradékon megdinsztelni a hagymát,zúzott fokhagymát.A fhagymát egy kicsit később rakjuk hozzá,hogy ne égjen le,mert akkor kuka.A párolt-pirult hagymához hozzáadom a paradicsomot,mustárt,sűrített paradicsomot,meg egy kevés vizet.Ezt összwforralom,majd belerakom a lecsepegtetett babot.Hozzáteszem a kolbászt meg a szalonnát,sózom borsozom majd összemelegítem és kész is van.
Ha valakinek nem jön be a füstölt szalonna,az megoldhatja baconal,vagy valami füstölt hússal,de én az original franciát írtam le
-1szál füstölt kolbász
-1evőkanál olaj
-2-3gerezd fokhagyma
-1 evőkanál mustár
-só,bors
LEGIO PATRIA NOSTRA
- morientes
Hát nemtom,avval még nem csináltam,de sztm az szétfő...de mondjuk ha kevesebb a kóla...nem tudom na.Esetleg még marhával próbáld vagy pulykamellel...ha nem jön be a disznó.Ezt a kaját lehet bármilyen hússal is csinálni? Pl. csirkemellel?
Nincs mit.csabi* írta:ez érdekesen hangzik mór, ki is lesz próbálva ha már a kólát meginni nem tudom legalább kajához legyen felhasználva
köszi
LEGIO PATRIA NOSTRA
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
ez érdekesen hangzik mór, ki is lesz próbálva ha már a kólát meginni nem tudom legalább kajához legyen felhasználva
köszi
köszi
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ezt a kaját lehet bármilyen hússal is csinálni? Pl. csirkemellel?morientes írta:Malac a la' cola
-2kg bőrös malachús
1/2 l kóla (pepsi vagy coca)
-olaj
-fűszerek,(ízlés szerint ki milyet)
-só,bors
A malachúst sózzuk,borsozzuk,és ízlés szerinti fűszerkeverékkel bedörzsöljük.Magyarosan,bajorosan,mediterrán módra,ki hogy,mivel szereti.
Meglocsoljuk olajjal majd egy letakart tálban hűtőben állni hagyjuk.Min 3 óra,de lehet előző nap is,nem gond.
Felmelegítjük a sütőt kemény 240 fokra,majd egy kiolajozott tálba bevágjuk a malacot,felöntjük a fél liter kólával,és 70-80 percig pároljuk/sütjük.Letakarni nem kell.Időnként a pecsenye lével meglocsoljuk.
A kólából kicsapódó cukortól a teteje szép barna lesz,valamint pirult és omlós.A malac bőrét pácolás előtt be is lehet vagdosni akár.
Az íz orgia magáért beszél,egy ausztrál szakácstól lestem el egy főző műsorban,de nem hittem hogy ennyire cool
- morientes
Malac a la' cola
-2kg bőrös malachús
-olaj
-só,bors
A malachúst sózzuk,borsozzuk,és ízlés szerinti fűszerkeverékkel bedörzsöljük.Magyarosan,bajorosan,mediterrán módra,ki hogy,mivel szereti.
Meglocsoljuk olajjal majd egy letakart tálban hűtőben állni hagyjuk.Min 3 óra,de lehet előző nap is,nem gond.
Felmelegítjük a sütőt kemény 240 fokra,majd egy kiolajozott tálba bevágjuk a malacot,felöntjük a fél liter kólával,és 70-80 percig pároljuk/sütjük.Letakarni nem kell.Időnként a pecsenye lével meglocsoljuk.
A kólából kicsapódó cukortól a teteje szép barna lesz,valamint pirult és omlós.A malac bőrét pácolás előtt be is lehet vagdosni akár.
Az íz orgia magáért beszél,egy ausztrál szakácstól lestem el egy főző műsorban,de nem hittem hogy ennyire cool
-2kg bőrös malachús
-olaj
-só,bors
LEGIO PATRIA NOSTRA
- peti_madrid
Spaghetti aglio olio
Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- olívaolaj (jó a sima napraforgó is)
- só
- bors
- ízlés szerint chilipaprika
- tészta
Legkönnyebb, de egyben az egyik legfinomabb tésztaétel. Előkészíteni kb 5 perc, megfőzni max 15, de borzalmasan finom tud lenni. A fokhagymákat felszeleteljük vékony szeletekre, majd egy serpenyőbe jó sok olajat öntünk (ez lesz a szósz, ne sajnáljátok), és elkezdjük melegíteni. Mehet bele a fokhagyma és a chilipaprika (lehetőleg ne szárított legyen). Szépen pirítjuk, néha megkeverjük, és amikor a fokhagyma már szép aranybarnára pirult, mehet a serpenyőbe a megfőtt, leszűrt tészta. Alacsony lángon összeforgatjuk a fokhagymás olajjal a tésztát, majd ha kész van, tálba szedjük. Tálaláskor lehet rá reszelni valami jófajta keménysajtot (parmezán pl), őrölni rá egy kis borsot, aztán beverni az egészet egy ülésre
Csajozos kaja is lehet belőle, ekkor esetleg egy kis garnélarákot dobhatunk mellé. Ha tesztek bele, vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, mert akkor olyan lesz, mint a gumi. Nagyjából 2-3 perc elég a rákoknak, hogy tökéletesre süljenek, épp ezért nem kell az elején beledobni őket a serpenyőbe, elég akkor, amikor már szinte majdnem kész a kaja. Ha tovább akarjátok turbózni, akkor gerezdekre v. félbevágott koktélparadicsom is mehet bele, azt is elég akkor hozzáadni, amikor a rákokat.
Én elég sokszor szoktam ezt főzni (garnéla nélkül, persze, hisz egyetemista vagyok ), mert fokhagyma mindig van itthon, olaj is, tészta is, meg többnyire sajtom is, és sosem csalódtam még benne.
Jó főzőcskét!
Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- olívaolaj (jó a sima napraforgó is)
- só
- bors
- ízlés szerint chilipaprika
- tészta
Legkönnyebb, de egyben az egyik legfinomabb tésztaétel. Előkészíteni kb 5 perc, megfőzni max 15, de borzalmasan finom tud lenni. A fokhagymákat felszeleteljük vékony szeletekre, majd egy serpenyőbe jó sok olajat öntünk (ez lesz a szósz, ne sajnáljátok), és elkezdjük melegíteni. Mehet bele a fokhagyma és a chilipaprika (lehetőleg ne szárított legyen). Szépen pirítjuk, néha megkeverjük, és amikor a fokhagyma már szép aranybarnára pirult, mehet a serpenyőbe a megfőtt, leszűrt tészta. Alacsony lángon összeforgatjuk a fokhagymás olajjal a tésztát, majd ha kész van, tálba szedjük. Tálaláskor lehet rá reszelni valami jófajta keménysajtot (parmezán pl), őrölni rá egy kis borsot, aztán beverni az egészet egy ülésre
Csajozos kaja is lehet belőle, ekkor esetleg egy kis garnélarákot dobhatunk mellé. Ha tesztek bele, vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, mert akkor olyan lesz, mint a gumi. Nagyjából 2-3 perc elég a rákoknak, hogy tökéletesre süljenek, épp ezért nem kell az elején beledobni őket a serpenyőbe, elég akkor, amikor már szinte majdnem kész a kaja. Ha tovább akarjátok turbózni, akkor gerezdekre v. félbevágott koktélparadicsom is mehet bele, azt is elég akkor hozzáadni, amikor a rákokat.
Én elég sokszor szoktam ezt főzni (garnéla nélkül, persze, hisz egyetemista vagyok ), mert fokhagyma mindig van itthon, olaj is, tészta is, meg többnyire sajtom is, és sosem csalódtam még benne.
Jó főzőcskét!
Na akkor hogy én se maradjak ki.
Én ma ebédre saját készítésű májas és véres hurkát ettem na meg természetes volt hozzá kolbász is.
Én ma ebédre saját készítésű májas és véres hurkát ettem na meg természetes volt hozzá kolbász is.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Oh ilyet én már korábban csináltam, nagyon tutiterry76 írta:Nos :reszelj le 30 dkg sajtot,üssél rá 1 tojást ,adj hozzá 1 evőkanál lisztet.Gyúrd össze,formálj belőle diónyi golyókat és ne túl forró bő olajba süsd ki!:) jó étvágyat!