OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:21

filatáska írta:
wZoLee7 írta:
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan. :)

Más:

Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás. :)

Tud valaki ajánlani valami jófélét, ami kis hibahatárral működik?

Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam. :D
Szerintem hasonlóan járj el, mint a mérleggel. Vérnyomást, pulzust mérd vérnyomásmérővel, a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra. :)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:21

Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol. :kalapos:
azert nem semmi tempoban tolod, valamelyik nap meg dubaiozas volt, olyan erzese van az embernek, mintha az aktualis csavargas foglalasakor is mar mindig a kovetkezo utazast tervezned.

csak nem jon a kis remy hamarosan ? :mrgreen:

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 5., csütörtök 15:37

wZoLee7 írta:
filatáska írta: Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek? :)
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan. :)

Más:

Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás. :)

Tud valaki ajánlani valami jófélét, ami kis hibahatárral működik?

Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam. :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 5., csütörtök 14:33

Remy írta:
Yazid írta:

Te majd írsz :lol:
Ugy legyen!

Igazabol azert kerdeztem, mert ahogy latom neten, eleg korulmenyes az odajutas es az ott turazas. Igy erdekelt volna szemelyes tapasztalat.
https://www.youtube.com/watch?v=O1k9ZVU4S8A

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 13:38

Yazid írta:
Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol. :kalapos:
Ugy legyen!

Igazabol azert kerdeztem, mert ahogy latom neten, eleg korulmenyes az odajutas es az ott turazas. Igy erdekelt volna szemelyes tapasztalat.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 5., csütörtök 13:37

Steve írta:
Nem itt csak alulfizetett orvosok vannak, akiknek se pénzük, se szabadidejük erre. :mrgreen:

Meg 1-2ember aki még helyre is rakja őket, mit tudnának jobban csinálni az egészségügyben.

Meg egy rakat normális, átlagember.

…plusz Remy

Ps..szerencsétlen teknősök
Hé... :D

Amúgy ma van fizunap. Megyek is sírni az MPnek.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. szeptember 5., csütörtök 13:28

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. szeptember 5., csütörtök 13:26

Nem itt csak alulfizetett orvosok vannak, akiknek se pénzük, se szabadidejük erre. :mrgreen:

Meg 1-2ember aki még helyre is rakja őket, mit tudnának jobban csinálni az egészségügyben.

Meg egy rakat normális, átlagember.

…plusz Remy

Ps..szerencsétlen teknősök

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 5., csütörtök 12:39

RIP különleges állatvilág.... :(

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 11:16

Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 5., csütörtök 0:02

Sztem több értelme lett volna csak az általános iskolákba bevezetni, utána már úgyis mindegy.
Ált.Suliban még egyben vannak az órák legtöbb esetben, egyszerűbb megoldani az egész dolgot.
Hosszú távon is jó hatással lehet a gyerekekre, de középsuliban meg gimiben már bonyolultabb a helyzet azért, meg ott már most mindegy, nem fognak ettől leszokni a telóról egyáltalán és kontraproduktív lesz.

Én fix általánossal kezdtem volna ezt kipróbálni elsőnek, nem így egybe rázúdítva a népre, aztán ha működik a mostani általános iskolások már nyugodtabban fogadták volna el a helyzetet egy középsuliban vagy gimiben.

De ahol pár nappal az iskolakezdés előtt záratnak be iskolákat, ott nem kell csodát várni.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 4., szerda 23:34

Azzal van az alapvető problémám, hogy nem csinálták meg a tárgyi feltételeket, erre hajlandóság se mutatkozik egyelőre, csak hoztak egy ilyen intézkedést.

Nem bánom a tiltást, de ebben a formában ez nem jó.
Mert mind a begyűjtésre-elzárásra, mind az általam felvetett problémára vannak jobb megoldások a cipősdobozba rakjuk és elzárjuk, meg a tanár rohangáljon a diákokért az infókkal elképzeléseknél.
Csak nyilván azok pénzbe kerülnek.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 4., szerda 23:17

csababarca írta: De persze nekem mindegy, tőlem kötelezővé tehetik, hogy újra lúdtollal meg tintával lehessen csak írni, meg térdepeltessük kukuricán a gyerekeket, ha csinál valamit "rosszaságot".

Meg fogjuk oldani ezt is, mindent megoldunk, homokba dugott fejjel, szóval nem lesz gond. Várjuk a további előremutató intézkedéseket:)
Ausztraliaban 2018-ban elkezdtek gyerekpszichologusok arrol beszelni, hogy be kene tiltani iskolakban a nem oktatas cellal hasznalt telefonokat.

Tavaly lattam videokat arrol, ahogy a gyerekek beleptek az iskolaba, kaptak egy lezarhato szovet tasakot, abba kellett belerakjak a telefonjukat. Amikor mentek haza, vagy ha epp oran szukseg volt ra, egy tanar kinyitotta oket egy magneses eszkozzel.

Most rakerestem, par cikk szerint voltak tanulmanyok, amik pozitiv viselkedesbeli valtozasokrol szamoltak be, ezert az idei evtol kotelezove tettek az egesz orszagban.

Nyilvan az egy dolog, hogy vannak orszagok, ahol kis mintan tesztelik, kielemzik, majd ha mukodik, bevezetik minden iskolaban; meg vannak ahol hallanak rola, majd egyik hetrol a masikra kotelezove teszik, minden iskola oldja meg, ahogy tudja.

De attol meg az egy eloremutato intezkedes, hogy szunetekben meg oran a pad alatt ne mindenki a telefonjat nyomkodja.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 4., szerda 21:14

Meg fogjuk oldani ezt is, mindent megoldunk, homokba dugott fejjel, szóval nem lesz gond.
inkabb felbatorithatnatok nikaval egymast, hogy beintsetek ezekenek. :D

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 4., szerda 20:57

csababarca írta:
h3x0r írta:
Értem én, hogy eddig kényelmesebb volt telefonon, de az, hogy a tanár vagy osztályfőnök felírja a táblára meg szól pár diáknak, hogy adják tovább mindenkinek, azért nem egy megoldhatatlan feladat.
Persze.
Csak megint az van amit mondtam lentebb is.
Egy gimnáziumban az osztály nem együtt mozog, különböző csoportokban tanulnak, 4-5 különböző helyen vannak éppen egy-egy időben. Az osztályfőnök meg ügyel pl, nem arra van ideje, hogy emeletek között hajtsa fel a diákokat, a 10 perces szünetben.
Nem megoldhatatlan feladat, de eddig meg volt ez oldva könnyen, most nehezítenek ezen is.

De persze nekem mindegy, tőlem kötelezővé tehetik, hogy újra lúdtollal meg tintával lehessen csak írni, meg térdepeltessük kukuricán a gyerekeket, ha csinál valamit "rosszaságot".

Meg fogjuk oldani ezt is, mindent megoldunk, homokba dugott fejjel, szóval nem lesz gond. Várjuk a további előremutató intézkedéseket:)
Vigyázz, mindjárt beírják, hogy írj te is a MP-nek egy emailt, ne itt "siránkozz"... "ezérttartittatársadalom".
:kivagyhe: :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 4., szerda 20:52

h3x0r írta:
Értem én, hogy eddig kényelmesebb volt telefonon, de az, hogy a tanár vagy osztályfőnök felírja a táblára meg szól pár diáknak, hogy adják tovább mindenkinek, azért nem egy megoldhatatlan feladat.
Persze.
Csak megint az van amit mondtam lentebb is.
Egy gimnáziumban az osztály nem együtt mozog, különböző csoportokban tanulnak, 4-5 különböző helyen vannak éppen egy-egy időben. Az osztályfőnök meg ügyel pl, nem arra van ideje, hogy emeletek között hajtsa fel a diákokat, a 10 perces szünetben.
Nem megoldhatatlan feladat, de eddig meg volt ez oldva könnyen, most nehezítenek ezen is.

De persze nekem mindegy, tőlem kötelezővé tehetik, hogy újra lúdtollal meg tintával lehessen csak írni, meg térdepeltessük kukuricán a gyerekeket, ha csinál valamit "rosszaságot".

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. szeptember 4., szerda 20:21

Halfkey írta: Azért ezt ennél konkrétabban meg lehet mondani, 60-80 literhez elegendő egy patron :)
Hát, 80l-hez max akkor, ha minden üvegbe egyet nyomsz csak.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. szeptember 4., szerda 19:05

h3x0r írta:
csababarca írta: És akkor még meg kell oldani egy csomó másik kérdést is, pl a diákok időbeni tájékoztatását esetleges napközbeni órarendi változásról.
kar hogy anno az uljon at masik autoba uzenetet nem igy kezdtek el terjeszteni, kevesbe kinos lett volna
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 4., szerda 18:36

Azért ezt ennél konkrétabban meg lehet mondani, 60-80 literhez elegendő egy patron :) A gép tökmindegy, mindegyik ugyanaz, megnyomsz egy gombot es beleengedi, nincs semmi ‘gép’ igazából benne csak egy mechanikus karral benyomod a pöcköt a szifon tetején ami beleengedi a szódát a vízbe. Arra kell figyelni hogy a géphez való patront vegyél.

Nekem sokkal-sokkal kényelmesebb mint hurcolászni vizes/szódás palackokat.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 4., szerda 18:36

csababarca írta: És akkor még meg kell oldani egy csomó másik kérdést is, pl a diákok időbeni tájékoztatását esetleges napközbeni órarendi változásról.

Vissza: