Konyhafőnök
- terry76
- Kedvenc játékosaid: Zidane
- Kedvenc csapatod: RM
Re: Konyhafőnök
Nos :reszelj le 30 dkg sajtot,üssél rá 1 tojást ,adj hozzá 1 evőkanál lisztet.Gyúrd össze,formálj belőle diónyi golyókat és ne túl forró bő olajba süsd ki!:) jó étvágyat!
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Ha már kaja,épp holnap készülök finom érlelt ír marhahusit grillezni
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Jelen!!reeed_ati írta:Meghoztátok a kedvem és csináltam egy tök egyszerű kis baconbe göngyölt, sajtal töltött fokhagymás csirkemellet, krumplipürével és fincsii paradicsomsalival.
Na most tettem pirított hagymát is a krumplipürébe, ahogy lentebb írtátok, de tényleg jó ízt ad neki, jár is érte a pacsi, talán Csokinak .
Legközelebb arra gondoltam, hogy brokkolival töltöm a csirke-mellet még a sajt mellett.
De azt lehet nem ártana megpárolni előtte ?
Valaki csinált már hasonlót?
Brokkolit megfőződ sós vízben nagyobb edénybe ki
ráreszelsz sajtot meg egy pici joghurt hozzá
pürésíted és megtöltöd vele a csirkét. Iszonyat jó
Amúgy, ha csajozós kaja akkor home made sushi
ZIDANE
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ebedre en is ilyesmit ettem, annyi kulonbseggel, hogy csirkemell helyett csirkemajat gongyoltunk baconbe.reeed_ati írta:Meghoztátok a kedvem és csináltam egy tök egyszerű kis baconbe göngyölt, sajtal töltött fokhagymás csirkemellet, krumplipürével és fincsii paradicsomsalival.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Párold vagy főzd előtte mindenképpen.
Rakott zöld bab volt a mai menü
Rakott zöld bab volt a mai menü
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Meghoztátok a kedvem és csináltam egy tök egyszerű kis baconbe göngyölt, sajtal töltött fokhagymás csirkemellet, krumplipürével és fincsii paradicsomsalival.
Na most tettem pirított hagymát is a krumplipürébe, ahogy lentebb írtátok, de tényleg jó ízt ad neki, jár is érte a pacsi, talán Csokinak .
Legközelebb arra gondoltam, hogy brokkolival töltöm a csirke-mellet még a sajt mellett.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Na, az első, ami igazán tetszik.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
https://www.youtube.com/watch?v=twNxZXE5KbI
Ennek az elkészitését javasolnám elsajátitani. Nem nagy cucc, picit drága, de ezzel igen jól lehet csajozni. Haladók a torilla tésztát is elkészithetik az sem nehéz, olcsó és a boltival ellentétben nagyon finom frissen!!!
Azt is aláirom hogy bélszint klopfolni szinte megbocsáthatatlan bűn, de a végeredmény zseniálisan finom, és elfelejtődik minden.
Amúgy is azt tanácsolnám hogy tessék megtanulni főzőcskézni, sokkal könnyebbé válik az ember élete, sokszor maga a sütögetés is élvezetes. Jó érzés sasolni egy üveg borral ahogy sül egy nagy szelet lazac vagy steak
Ennek az elkészitését javasolnám elsajátitani. Nem nagy cucc, picit drága, de ezzel igen jól lehet csajozni. Haladók a torilla tésztát is elkészithetik az sem nehéz, olcsó és a boltival ellentétben nagyon finom frissen!!!
Azt is aláirom hogy bélszint klopfolni szinte megbocsáthatatlan bűn, de a végeredmény zseniálisan finom, és elfelejtődik minden.
Amúgy is azt tanácsolnám hogy tessék megtanulni főzőcskézni, sokkal könnyebbé válik az ember élete, sokszor maga a sütögetés is élvezetes. Jó érzés sasolni egy üveg borral ahogy sül egy nagy szelet lazac vagy steak
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Persze, működik, szerintem bármilyennel megcsinálhatod. Én most azért csináltam pisztránggal, mert a Lidlben nagyon jó áron lehetett kapnisonic írta:Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula?peti_madrid írta:Sült pisztráng
Belvárosi Disznótoros a Király utcában. Szerintem ott van rá esély, hogy kapsz ;)CS0ki írta:Attól még a véreshúrka is rohadt jó anyag. Tényleg, azt tud valaki valahol nagyon jót? BP-n mármint. A szombathelyi piacon lévő az elég fasza.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Bakonyi gombás szelet
Hozzávalók:
-1 kg sertés hús (comb de még inkább tarja)
-40dkg gomba (erdei vagy champion,de üveges nem jó )
-2 fő nagyobb hagyma
- 1 paradicsom,1 zöld paprika,
-1/2 l tejföl
-fűszerpaprika,só,bors,ízesítő (vegeta),kevés liszt.
A húst felszeleteljük,enyhén kiklopfoljuk,sózzuk,majd forró olajon,lisztben megforgatva kisütjük.Majd félretesszük.A gombát megpucoljuk,hagymát enyhén megpirítjuk,gombát rátesszük,(kockára vagy szeletekre vágva),fűszerpaprika,bors,ízesìtő,kevés piros arany,egyszóval csinálunk egy klasszik gomba pörit.Vigyázzunk,ne sok vizet tegyünk hozzá,mert maga a gomba is sokat ereszt.De ez úgy is adja magát.
A tejfölt elkeverjük egy fél evőkanál lisztel,simára,majd hozzáadjuk a gombához.Ügyeljünk a hőkiegyenlìtésre,/adjunk a gomba szafjtából a tejfölhöz,keverjük el,majd úgy a gombához/hogy ne csomósodjon be)
Forraljuk össze,majd rakjuk bele a tejfölös gombába az elősütött húsokat,és lassú tűzön(takarékon),együtt főzzük kb 10-15 percig.
Galuskával,nokedlivel,vagy krumpli gombóccal tálaljuk,de ha nem esik jó ezekkel vacakolni,akkor jó bármilyen száraz tészta,(szarvacska,csavart,makaróni,penne stb..)
Hozzávalók:
-1 kg sertés hús (comb de még inkább tarja)
-40dkg gomba (erdei vagy champion,de üveges nem jó )
-2 fő nagyobb hagyma
- 1 paradicsom,1 zöld paprika,
-1/2 l tejföl
-fűszerpaprika,só,bors,ízesítő (vegeta),kevés liszt.
A húst felszeleteljük,enyhén kiklopfoljuk,sózzuk,majd forró olajon,lisztben megforgatva kisütjük.Majd félretesszük.A gombát megpucoljuk,hagymát enyhén megpirítjuk,gombát rátesszük,(kockára vagy szeletekre vágva),fűszerpaprika,bors,ízesìtő,kevés piros arany,egyszóval csinálunk egy klasszik gomba pörit.Vigyázzunk,ne sok vizet tegyünk hozzá,mert maga a gomba is sokat ereszt.De ez úgy is adja magát.
A tejfölt elkeverjük egy fél evőkanál lisztel,simára,majd hozzáadjuk a gombához.Ügyeljünk a hőkiegyenlìtésre,/adjunk a gomba szafjtából a tejfölhöz,keverjük el,majd úgy a gombához/hogy ne csomósodjon be)
Forraljuk össze,majd rakjuk bele a tejfölös gombába az elősütött húsokat,és lassú tűzön(takarékon),együtt főzzük kb 10-15 percig.
Galuskával,nokedlivel,vagy krumpli gombóccal tálaljuk,de ha nem esik jó ezekkel vacakolni,akkor jó bármilyen száraz tészta,(szarvacska,csavart,makaróni,penne stb..)
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Apámékkal minden évben levágunk egy disznót, ha gondolod csináltatok neked
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
2024/25: Ide azt a hét kupát.
Konrády már nincs. Mondjuk az beteg hely volt, amikor láttam 120 ezerért egy kiló húst, akkor azért megálltam egy pillanatra.Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább.
Az irreálisan sok az a fenti 120 ezres. Azt odaégetni...Egyrészt igaz, a minőségi hús az alapja mindennek, másrészt viszont vitatkoznék kicsit... a lenti Steak Shop nyilván prémium kategóriás, de 8-9000 Ft/Kg sztem irreálisan sok.
Hátszínt, Club steak-et, vagy New Yorker-t, esetleg Rib-eye-t már lehet venni fele,vagy harmadannyi áron is
Nyilván lehet venni olcsóbban is ezeket a típusú húsokat, de a marha fajtája, hogy mit és hol kajált, az azért nem mindegy. Egy szép márványos húst azért 5000 alatt nem nagyon lehet venni, de inkább több. És ha tényleg nincs pácolbva, hanem a hús íze, állaga van előtérben, akkor ott bőven kijön a különbség. De persze nem azt jelenti, hogy csak ez a jó, csak ha steaket csinálok, akkor ltalában már rámegyek az extra minőségre. Attól még a véreshúrka is rohadt jó anyag. Tényleg, azt tud valaki valahol nagyon jót? BP-n mármint. A szombathelyi piacon lévő az elég fasza.
- denej
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
Egyrészt igaz, a minőségi hús az alapja mindennek, másrészt viszont vitatkoznék kicsit... a lenti Steak Shop nyilván prémium kategóriás, de 8-9000 Ft/Kg sztem irreálisan sok.CS0ki írta:csak a medium rare!
Steakkel az a baj, hogy túl sok múlik a húson. Persze pácolással lehet más hatást elérni, de...szóval a steak a húról kell, hogy szóljon, aki viszont a jó húst akarja, ott bizony pengetni kell a jó húsért. pesten mondjuk legalább beszerezhető a cucc, mondjuk a vásárcsarnok aljában. Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
Hátszínt, Club steak-et, vagy New Yorker-t, esetleg Rib-eye-t már lehet venni fele,vagy harmadannyi áron is. Ha a Vásárcsarnokban jársz, a fősoron, a bejárattal szembeni végén, mindkét oldalon, van két hentes, nagyon jó minőségű marhájuk van (többször tesztelt, értenek is hozzá...mindenképp próbáld ki, ha arra jársz) Amúgy meg igen, csak a medium rare
-
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Ott van még, MészárSteak hentes meg amúgy a Steakshop is király meg van a Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább. Ezeknél mind jó húst lehet kapniVagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ja hát igen, a hús....hogy hány ezrest bactam ki olyan húsra, amit pörköltbe kellett volna inkább rakni
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
csak a medium rare!
Steakkel az a baj, hogy túl sok múlik a húson. Persze pácolással lehet más hatást elérni, de...szóval a steak a húról kell, hogy szóljon, aki viszont a jó húst akarja, ott bizony pengetni kell a jó húsért. pesten mondjuk legalább beszerezhető a cucc, mondjuk a vásárcsarnok aljában. Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Steak, ha megsült, rá egy darab fűszeres vaj, lefeded 10-15 percre és....jajjj....ki hogy szereti, én általában mediumra szoktam csinálni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- denej
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
Piacokon a "tejesnél" lehet kapni általában, Budapesten a Fővámtérin, a Lehelen, és a Rákóczi térin is biztos van. Steak-et pl fele vaj fele mangalica zsíron kisütni...hát az valami brutálreeed_ati írta:Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban.
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
apropó steak: talán a legkönnyebben elkészíthető húsféle, mellé egy kis sült zeller, spárga, és valamilyen aszalt gyümölcsöt (pl. aszalt koktélparadicsom hihetetlenül jól megy hozzá)
Veszel egy 20 dekás marha hátszín filét (lehet kisebbet is, de...minek? ), bors, olíva olaj, mustár, fokhagyma pácba belerakod, és hagyod 2-3 napig a hűtőben állni, néha picit megforgatod benne. Sót csak sütés után érdemes rászórni, mert megkeményíti a húst, nehezebben sül át tőle. Aztán, függően a "szelet" vastagságától, 1-2 perc között sütöd mindkét oldalát (minél tovább sütöd , annál rágósabb lesz, szal itt vigyázni kell, könnyen gumitalpat lehet készíteni) Aki pedig véresen szereti, 1-1 percig süti, aztán már lehet is nekiesni). Én barátnőmet egyszer berántottam a málnásba, sütöttem neki steak-et véresen, eleinte fúj fúj, azóta pedig csak úgy eszi.
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Én is rendszeresen veszek. spar, tesco, lidl.. Szerintem mindenhol vettem már.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Pedig vajat szerintem otthon is lehet kapni.reeed_ati írta:Anno, mikor Angliában éltem és konyhán is voltam beugró, ott mindig vajat használtunk a húsokhoz.
Aztán utána otthon is azon sütöttem a csirkét, meg a halakat... és valami isteni finom ízük volt úgy.
Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban.
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."