BL kapcsán ide írok, nem az arra lévő topicba. Mégis csak inkább itt egy Barca-s helye.
Érdekes a sorsolás. Két erőfocit játszó csapat és két pengésebb csapat került össze. Viszont olvastam a kommenteket, mert kíváncsi voltam, hogy vélekedik egy Real szurkoló. Az egy dolog, hogy szerintem is esélyesebb a Bayern, papíron. A középpálya miatt. Ami nektek a leggyengébb, az náluk a legerősebb. Úgy a világon jelenleg. Ez nektek nem fog ízleni. A védelemben mindkét oldalon vannak hiányosságok, ez egál. A támadósor mindegyiknél be tud rámolni 4-et 5-öt ha úgy van.
Az is egy dolog, hogy a Real a rangadókon idén nem épp pengés csapat. De...
Sok a kishitű komment. Nem is értem. Ez az elődöntő. Aki idáig eljutott, az azért van ott mert megérdemli. Tök mindegy, hogy Schalke meg Dortmund volt az ellenfél vagy a legjobbak. Ez a legjobb 4, úgy is kell hozzáállni.
Az Atlético-ra is írtátok, hogy megkaptuk a legkönnyebbet. Én akkor is mondtam, kellemetlen ellenfél, de ott már mindenki az. A Bayern sem gép, ők is tudnak hibázni. A Pep féle Barca, amelyik szerintem élesebb volt fénykorában, se tudott állandóan nyerni meg döntőzni.
Fociban nem kell felvenni velük a versenyt, mert abban jobbak lesznek, hisz náluk lesz a laszti 60-70%-ban. Erre Pep a garancia. Nektek a régi, Mou féle kontrázós játékot kéne elővenni. Csak az már nem megy olyan gördülékenyen. De ettől még lehet döntő.
Nem kell posztokat összehasonlítani. az hülyeség. Carvajal meg Ribéry, Bale meg Alaba. Ez nem manager játék. Csapatként kell nézni mindenkit. Ha ezek számítanának, akkor az Atlético a 8-ban se lenne, de a Chelsea se. Tény, egy adogatógép a Bayern, ráadásul ők tudnak centerrel játszani, nem úgy mint mi. De akkor is döntőbe jutás a tét, most kell nagyot futni, most kell megmutatni. Nekem persze könnyű, mindegy ki megy Liszabonba, a Bayern-t is ki nem állhatom.
A sok posztos összehasonlítás meg játékfelfogás beli különbség helyett én egy félni valót látnék a helyetekben. Sok hiányzó, amúgy is kevés rotálás és én azt látom, a ti csapatotok is elfáradt már a hajrára. Ide pedig min. 180 perc koncentráció kell, ami nálatok lehet nagyobb gond. A Bayern kerete bővebb, elöl rengeteg variációjuk van, ha egyik nem működik, jön egy másik, világsztárokat hoznak be a padról. Nálatok van egy alap tizi, ha annak csőd, akkor vége.
De majdnem ilyen volt a mi meccsünk is Simeone gladiátor bandájával, ahol még Costa és Arda se volt, erre láttátok mi lett.
Az esélyesség egy dolog, akkor a Pep csapat 3-4 BL nyert volna egymás után. A Bayern is ezt tenné, de ők is emberek. Ráadásul szerintem se Mou Chelsea-je, se Simeone Atlético-ja nem lett volna könnyebb. Kapu elé a csapatot, aztán csináljatok vmit. Ott is szenvedés és kín várna mindenkire. De ez a BL 4 legjobb csapata, ez van.
...sorsolás közben (persze poénból) írtam havernak, kit szeretne, kit kapjunk, mert már annyira megszoktam, hogy elődöntőzünk...hát ez a pillanat is eljött, hozzáteszem, teljes joggal...