Marky írta:
rikko írta:
Sőt miután megnyomoritotta a krími népet , azért csak duplájára emelte az ottaniak juttatásait, infrastruktúra is csak fejlődött és nem csak elszippantotta az ottani javakat. Ahogy az Kijev tette .
Mondjuk egy megszallt, nem demokratikusan kieszkozolt elszakadas utan valamivel le kellett kenyerezni a helyieket, hogy megtarthassak a szerzett teruleteket a polgarhaborus helyzetben...
Nekem ebben a diskurzusban egyedul az nem tetszik, hogy egy Oroszorszagrol szolo diskurzusban (Oroszorszag != orosz emberek) miert kell mindig az USA-val es Izraellel peldalozni? Kognitiv disszonancia nem szembenezni a valosaggal, hanem mindig masra mutogatni.
Talán azért, mert az igazság nem egyértelmű, nincs fehér és fekete és nincs olyan, hogy CSAK az egyik fél a hibás ebben az esetben (sem). Én azon az állásponton vagyok (ahogy rikko is szerintem), hogy az oroszok mellett itt bizony mások is felelősek a kialakult helyzetért.
Konkrétan arról van szó, hogy szerintünk az oroszok mellett felelős Amerika, Ukrajna és Európa is. A másik oldal meg azt mondja, hogy csak és kizárólak Oroszország a felelős. Na itt van a nézeteltérés. És még mi megpróbálunk beszélgetni, addig a másik oldal egyszerűen lepropagandistáz minket.
MIndenkinek ajánlom, hogy tájékozódjon sok oldalról, hogy nagyjából le tudja szűrni a vélhető igazságot. Ma hallgattam a Jólvanezígy műsort. Azon kacarásztak, hogy elment OV Putinhoz, ahogy az orosz elnök azt mondta, hogy nem akar tűzszünetet, mert ezt az ukránok arra használhatnák, hogy mozgósítsanak, fegyverkezzenek, majd OV valami interjúban azt mondta, hogy a fegyverszünet nem megoldás mert mindkét fél arra használná, hogy fegyverkezzen és hogy ez Putin narratívája. Mennyire átlátszó. Csak azt felejtették el, hogy Putin előtt Zelenszkij mondta, hogy nem akar fegyverszünetet, mert azt az oroszok arra használhatnák, hogy fegyverkezzenek
Féligazság, amivel azt sugallják, hogy OV oroszcsicska, közben meg csak elmondta, amiről beszéltek a 2 találkozón. (nem, ez nem egy fideszes, mi hazánkos, akármilyen Orbán Viktor védőbeszéd, csak egy példa, hogy nincs független sajtó és ezért kell minden oldalról informálódni)