Halfkey írta: Arra reagálok amit írsz, próbálj objektív lenni és akkor nem kell hasonlatokkal próbálni magyarázni. De ezen utolsó gondolatom után abszolút befejeztem, mert lepattan minden érv úgyis mint egy falról, így sok értelme nincsen.
Amikor azt mondom hogy te "nem a sajtóból informálódsz hanem amit a saját bőrödön tapasztalsz" az egy igen érdekes perspektíva. Egyrészt szerintem nincs is így (gondolom nem voltál pl ott mikor kiürítették Afganisztánt, vagy mikor ott harcosokat képeztek, de Ukrajnában sem mikor lerohanták, stb.) pont azért mert ez lehetetlen elvárás. Nem lehet azt komolyan gondolni hogy az "én" (akárki is az én) nézőpontom és tapasztalataim többek/jobbak mint emberek széles rétegeinek a tapasztalatai - még akkor is ha a sajtó nyilván torzít rajta. Azzal egyetértek és beszéltünk is erről már, hogy meg kell ezt szűrni. Csak az én javasolt megoldásom ugye az, hogy tájékozódj lehetőleg minden oldalról, ismerve és tudva minden oldal elfogultságát, a tiéd pedig ezek szerint az hogy saját magad éld át a dolgokat a "saját bőrödön". Ez szerintem teljesen irreális amikor világpolitikáról beszélünk.
Mindenesetre ahogy ígértem, kicsekkoltam, további szép napot. Remélem hamarosan jön pár gutihaz link, mert ennél még azt is jobban beveszi a gyomrom.
Nyugaton élek így érzem mi van az itteni oldalon és mit hoz a sajtó.
A párom orosz , így gyakran vagyok a keleti részen is és aterzem mi van ott és mit hoz a sajtó.
Erre gondoltam, semmi másra.
Ezért írtam , hogy mindkét feléről van bőven olyan dolog amit saját bőrömön érzek.
Ahogy írod a propaganda erős, itt és ott is. Teljes mértékben egyetértek veled, hogy ezt meg kell szűrni vagy egyáltalán nem foglalkozni vele.
Illetve neked is további szép napot és kellemes hétvégét!