Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. február 24., hétfő 14:42

lesliejr írta:Na Puyol év végén elhagy minket. Elmegy levezetni egy lazább bajnokságba, ahol még bírja a térde. Várható volt, persze mindenki inkább azt várta, hogy visszavonul, de nagyon sajnálom.
A nagy Pep féle Barca ikonikus alakja távozik. Követi Valdés példáját, persze más okokból hagynak el minket. De ez egy folyamat, szép lassan mindenkire sor kerül.
Csak xavin van vedettseg 2020ig, addig meg gyorsithatja a barca jatekat :lol:

Puyol: nemes ellenfel volt, sok sikert neki
Nem illik.

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2014. február 24., hétfő 14:32

Na Puyol év végén elhagy minket. Elmegy levezetni egy lazább bajnokságba, ahol még bírja a térde. Várható volt, persze mindenki inkább azt várta, hogy visszavonul, de nagyon sajnálom.
A nagy Pep féle Barca ikonikus alakja távozik. Követi Valdés példáját, persze más okokból hagynak el minket. De ez egy folyamat, szép lassan mindenkire sor kerül.

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. február 24., hétfő 13:51

Bocsi a dupláért, de így teljes és érthető a dolog! :mrgreen:

Ahhoz, hogy a FIFA vizsgálatot és eljárást indítson, ahhoz egy panaszra, feljelentésre van szükség egy érdekelt féltől (jelen esetben a Santostól). Amíg ez nem történik meg, addig a FIFA a jelek szerint (és valószínűleg a szervezetre vonatkozó eljárási szabályok alapján) hivatalból nem fog eljárni az ügyben, így addig szankcionálni sem.

Nos arról én még sajna nem olvastam, hogy a Santos részéről történt-e , illetve intéztek-e már valamiféle hivatalos, jogi lépést a FIFA-nál! Korábban tervben volt ugye, de ez ügyben eddig nagy a csend; bár simán eltudom képzelni, hogy egy bírósági ítélettel a zsebben kívánnák nyomatékosítani az érdeküket majd a nemzetközi szervezet előtt is! :hmmm: De eddig nekem inkább úgy tűnik, hogy Neymar apja és nem a Barca az első számú közellenség és hogy az eddigi procedúra inkább csak a pénzről, mintsem az igazságszolgáltatásról szólna a Santos és a DIS részéről is --> ők semmi mást nem akarnak csupán kártalanítást és a kapott vételárnak az utóbb nyilvánosságra hozott valós ár szerinti arányos kiegészítését (20-40 millák, aminek megtérítése vélhetően Neymarékat és a Barcát közösen terhelné marasztaló ítélet esetén)!
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. február 24., hétfő 13:30

És akkor mit fog erre lépni az UEFA???
Múltkor már leírtam; ezt az ügyet ugye szét kell bontani darabjaira, mert több eljárás fut párhuzamosan a Barca vezetés (Rosell és bandája), maga a Barca (mint jogi személy) és Neymarék ellen is. -->
A Barcát, mint klubot egyben jogi személyt egy nemzeti, hazai bíróság mással nem is sújthatja mint pénzbüntetéssel (ennél többre fizikailag is képtelenség --> böribe stb. nyilván nem mehet). :Đ Azokra a szankciókra, amire itt sokan várnak (kizárás az átigazolási szezonból stb.) csak a FIFA jogosult, viszont oda egyelőre még feljelentés, panasz sem érkezett az érdekeltektől, így természetesen eljárás sem indulhatott az ügyben (az meg már csak jelzésértékű, hogy a FIFA elvileg a Neymar transzfer dokumentumait is visszatartja). A tisztánlátás végett jelen pillanatban per van Spo.-ban a Barca vezetősége (Rosell és társai --> természetes személyek) ellen színlelt szerződések tárgyában, aztán most egy újabb indult a napokban konkrétan a Barca ellen, mint klub (jogi személy) adócsalás tárgyban és egy 3. van készülőben Brazíliában a Santos és a DIS részéről Neymar apja ellen adócsalás és a biznisz során tanúsított mindenféle tevékenységével kapcsolatban /kártérítés stb./.

Továbbra is az a véleményem, hogy ha lesz valami, az csak is a bírósági eljárások után valószínűsíthető (ítélettel, teljes körű, lefolytatott bizonyítási eljárással)! Rosellt és bandáját, Neymar apjával együtt külön is megfingathatják, illetve elmeszelhetik, de a Barcát max. euró milliókkal sújthatják --> ami azért persze elég komoly is lehet (jelen állás szerint elvileg 9,1 millával lógnak az adóhatóságnak a Neymar féle kenőpénz után --> ha bebizonyosodik a bűnösségük ez az összeg a duplájára, 4X-szeresére is emelkedhet + ehhez jöhetnek még a fentebb említett perekben való marasztalás esetén a kártérítési összegek stb.).

Úgy tűnik, hogy az adót valóban nem fizették be, így most próbálják menteni a menthetőt, megelőzve egy nagyobb büntetést és elmeszelést az adóhatóság, illetve a büntető bíróság részéről; de ennek közvetlenül semmi köze a FIFA szabályok esetleges megsértéséhez (pláne nem az UEFA illetékességéhez). Ez utóbbi kérdéskörben leginkább a Santos tehet az ügy érdekében (Rosellék színlelt szerződéses + vesztegetés kísérlete bugijával megtámogatva), amennyiben Neymar papát sikerül elintézniük a brazil bíróságok előtt és bebizonyosodik a transzfer támadhatósága (engedély hiánya, a tulajdonosok tévedésbe ejtése, abban tartása + a megkárosításuk stb.) és küldik a feljelentést a bizonyítékokkal együtt a FIFA-hoz.

RealMadrid

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. február 24., hétfő 13:20

Semmit. Csak adócsalók.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2014. február 24., hétfő 13:12

Rendben, mondjuk fizetnek 13 milla büntit Spanyolországban. Ez ugye azt jelentené, hogy bűnösök, lebuktak.

(mondjuk az átigazolási piacról hiába zárják ki őket, ott úgyis csak saját nevelések játszanak nem? :mrgreen: )

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. február 24., hétfő 12:53

Neymargate: €107 million and counting... :coffee: :mrgreen:
Azt írják, hogy a minimum büntetés 5,5 millió, a maximum 54,6 milla.
Lehet, hogy végül megússzák az ügyet "pár" euró millióval (szépen alakulgat ez már most is), attól még ez a Marca-s cikk idézet + a cím baromi találó és nagyon adja! B-)
All's bad that ends in tears

The club's management hurriedly paid the €9 million which according to the public prosecutor they had obtained fraudulently. Why are they so sure then of having behaved within the confines of the law? Simple prevention, that's what they are offering as proof. But now just as before, no one will believe them, barring the fanatics of course.

If it isn't broken don't fix it. But here it started out bad and it's going to end up in tears.
Rosell és Bartomeu játszhatja a hülyét, meg vághatják a mindig mosolygós pofikat nyomatva a nagyközönségnek, hogy ők mindent f@szán és legálisan csinál(t)nak, azért a cselekedeteik (vesztegetés megkísérlése a DIS kapcsán, az exelnök lemondása, adócsalás vádja után azonnali katonás tejelés az adóhatóság részére a 9 helyett úgy tűnik mindjárt 13 milla értékben biztos, ami biztos alapon már a büntetést is bekalkulálva :lol: :lol: :lol: ) egészen mást sugallnak, illetve másról tanúskodnak, egyben abszolút magukért beszélnek! :-* :coffee: Piti, amatőr csaló banda (ezt már nem mossák le magukról még akkor sem, ha a nemzetközi, katalán média elég visszafogottan kezeli ezt a történetet is) és remélhetőleg a buli még csak most kezdődik igazán... :shifty:

RealMadrid

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. február 24., hétfő 12:37

Realista24 írta:Neymargate: €107 million and counting... :coffee: :mrgreen:
Oda egy védő ára :D ...

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. február 24., hétfő 12:15

kiki. írta: Puyolnak visszakell vonulnia, de a csapat közelébe maradni. Legnagyobb példakép lehet bármelyik játékos számára. Helyére kell egy új középső védő, én Sakhot hoznám, de bárki is jön, szintén nehéz dolga lesz beilleszkedni. Mascheranonak se kis időbe telt.
de mascherano vkp. egy vezéralkat kéne nektek hátra, mint thiago silva, vagy a régi puyol/terry, aki utat mutat a sok birkának (piqué) már bocsánat. TS, Hummels, Vertonghen, ha jót akar a barca.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. február 24., hétfő 11:34

Neymargate: €107 million and counting... :coffee: :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. február 24., hétfő 9:57

piké megsérült, 2 hétre off.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. február 24., hétfő 8:49

Realista24 írta:
A fb amit meg olvasok az egyszerűen vicc....
Nem kell ehhez fb. Itt is van egy-két olyan komment, amitől égnek áll a hajam. :)
Egyébként 88/89-ben 34 találkozón maradt veretlen a csapat, szóval nem lehetetlen dolog, hogy akár vereség nélkül hozzuk le a hátralévő meccseket. Persze sok döntetlennel ugyanúgy visszaeshetünk.
Továbbra is a Levantétől félek a legjobban. :shifty:
A kedvencem az, hogy sokak szerint az se gáz, ha pontot bukunk az atma ellen... Amùgy valamiért én is a Levantétől tartok...

nagyi
Kedvenc játékosaid: Zinédine Zidane

HozzászólásSzerző: nagyi » 2014. február 24., hétfő 8:37

Nem károgni akarok,virnyogtam a tegnapi meccs után,de nem árt a földön maradni bármi lehet még.

Persze én leszek a legboldogabb ha jól sikerül a szezonunk csak én még várnék a pezsgő megvételével.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. február 24., hétfő 8:33

A fb amit meg olvasok az egyszerűen vicc....
Nem kell ehhez fb. Itt is van egy-két olyan komment, amitől égnek áll a hajam. :)
Egyébként 88/89-ben 34 találkozón maradt veretlen a csapat, szóval nem lehetetlen dolog, hogy akár vereség nélkül hozzuk le a hátralévő meccseket. Persze sok döntetlennel ugyanúgy visszaeshetünk.
Továbbra is a Levantétől félek a legjobban. :shifty:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nagyi
Kedvenc játékosaid: Zinédine Zidane

HozzászólásSzerző: nagyi » 2014. február 24., hétfő 8:30

"
Spanyol kupa:Veretlenül bekerültünk a döntőbe.
Bajnokok Ligája: Nagy eséllyel ott vagyunk a 8 között, okos játékkal vertük meg az esélyesnek tartott Cityt.
Bajnokság: Van 3 pont hátrányunk, de jövőhéten ti mentek a Calderonba, és lesz még egy Real-Barca, és az Anoetaba még ti se nyomtátok."

Itt a lényeg én se írnám le a Barcelonát az tény,hogy most nem megy nekik akadozik a gépezet de akármi lehet még.

A fb amit meg olvasok az egyszerűen vicc..... (megvan a liga stb,stb)

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. február 24., hétfő 1:53

Érdekesség egyébként, hohy többek közt Pep azért is távozott, mert az utolsó évbe elakarta adni 4 játékosát. Villát, Alvest, Piquet és Fabregast, csak Rosell ezt nem engedte neki.

kiki.
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: kiki. » 2014. február 24., hétfő 1:39

Nálam is maradna Tata. Főleg, ha a tényeket nézzük nem igazán értem mire fel ez az egész cirkusz.

Spanyol kupa:Veretlenül bekerültünk a döntőbe.
Bajnokok Ligája: Nagy eséllyel ottvagyunk a 8 között, okos játékkal vertük meg az esélyesnek tartott Cityt.
Bajnokság: Van 3 pont hátrányunk, de jövőhéten ti mentek a Calderonba, és lesz még egy Real-Barca, és az Anoetaba még ti se nyomtátok.

Szóval ha ezeket nézem, plusz azt, hogy megnyertük a klasszikust, és már 6 éve ott tudunk maradni az elit közt, amit nem sok csapat mondhat el, elégedett vagyok.

ter Stegen jönni fog, de köztudott hogy a Barcának nem bravúrkapus kell, hanem olyan, aki gyakorlatilag 3. középhátvédként pontosan tud passzolgatni és nem előre vágni az 170 magas emberekre. Erős kételyeim vannak, hogy ez menni fog a németnek, pláne az első időkbe. (Én pl. simán megpróbálnám Oiert vagy Masipot, akik vágják már ezt)

Puyolnak visszakell vonulnia, de a csapat közelébe maradni. Legnagyobb példakép lehet bármelyik játékos számára. Helyére kell egy új középső védő, én Sakhot hoznám, de bárki is jön, szintén nehéz dolga lesz beilleszkedni. Mascheranonak se kis időbe telt.

Középpályára én Thiagot hoznám vissza, bár ez gyakorlatilag lehetetlen. Valaki pedig kéne. Talán Gündogan mondjuk Xaviba van még egy év. Nemtudom, Rafinha? Necces téma...

Támadók közül Tellot én elengedném, Cuencaval és Affelayyal kézenfogva. Egy klasszikus 9-est (Mandzukic) igazolnék, hogy nagy legyen a taktikai repertoár, de meg kell értenie, hogy sok játéklehetőséghez nem fog jutni. Deulofeu? Nekem ő túl önző, ebbe a csapatjátékra épülő Barcába, ráadásul az Evertonba se igazán tudta beverekedni magát. Egy próbát megér, de itt passzolni kell és nem arcoskodni.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. február 24., hétfő 0:49

Elsősorban a Barcásoktól kérdezném ...

Szerintetek ki lenne a megfelelő edző számotokra ?
Ha nyáron össze is tudnátok hozni egy jó kis vérfrissítést akkor az hogyan hatna az öltözőre ? Mert szerintem nem nagyon örülne Xavi vagy épp Dani Alves ha sokat kellene a padon lennie....
Kik azok akiket leigazolnátok ?
Kik azok akikkel a kezdőben számoltok ?
És kik azok akik mehetnének ?
edző : nálam maradna tata, attól függetlenül is, ha idén esetleg nem nyerünk semmit végül.
egy évet még megérdemel, nekem tetszik, amit csinál, jók az elképzelései.
nem egy rutintalan ötéves, mert volt ő már vébén is, de azért az európai futballba és légkörbe mégis csak most csöppent bele, szerintem idő kell neki.

ha ne adj isten távozna mégis, és meg kell nevezni valakit, akkor mindenképp olyan edzőt hoznék, aki talán össze tudja rakni a csapat védekezését és/vagy igazi nagykutya.
simeone, hiddink, capello, nem tudom.
máskülönben pep előtt mindig is nyitva állna az ajtóm.

érkezők : ter stegen, vertonghen, rafinha, deulofeu

ter stegen : szinte már biztos, hogy jön, örülök neki, a németeknél mindig akad egy nagy kapus, hátha ő követi neuert a sorban.
nagyon tehetséges, és kellően karakánnak tűnik.

vertonghen : ritkán látom gyengén játszani, és szerintem kellően technikás védő létére a focinkhoz, nem hinném, hogy megszerezhetetlen.
pique-vel jó páros lehetnének.

rafinha : őt mindenképpen ki kell próbálni, szükségünk van egy fiatal középpályásra, főleg, ha már a bátyó lelécelt.
roberto sem vészes, de rafinha tehetségesebb, virtuózabb, az én szívemhez közelebb áll.
robbal ellentétben lehet benne annyi, hogy ne csak peremember legyen a jövőben.

deulo : nem titok, hogy nagy kedvencem a srác, kis túlzással általános iskolás kora óta követem.
a személyisége és átlagosnál önzőbb játéka miatt azért nyilván vannak kisebb kételyeim, de az ösztönös tehetsége és a benne lévő "ugyan ki, ha nem én?" faktor miatt mégis bízom benne.

nagyszerű fizikuma van, gyors, technikás, ha fejben érik (ehhez mondjuk nem ártana egy jó pedagógus edző, tata nem tudom, mennyire felel meg ennek) akkor a jövő nagy játékosa lesz.

az evertonnál szépen lassan (ahogy martinez edző úr mondotta volt) eljött az ő ideje, egyre többet, és jobban is játszott, viszont sajnos a lehető legrosszabbkor jött a sérülése.
bár már olvastam olyat is, hogy lehet, marad jövőre is kölcsönben, majd látjuk.
sajnos ha tello helyett vissza is jönne, biztosan keveset játszana, de mégis örülnék neki bizonyos szempontból.

távozók : puyol (szerintem szögre akasztja), jds, cuenca, tello és afellay.

puyi : egyértelmű, a szíve nagyobb, mint teréz anyának volt, de a kor megeszi az embert, főleg, ha sokat sérült.
minden respect mellett az lenne a legjobb, ha megtöltenénk egy szép búcsúmeccsre a camp nou-t, bőgnénk egy jót, aztán az edzői stábban vagy az utánpótlás csapatok egyikénél folytatná a mi mátyás királyunk.
mindenképp a klub kötelékeiben van a helyen később is. :)

jds,cuenca,tello,afellay : a tipikus perememberek, akik néha jók tehermentesíteni, de bőven meglennénk nélkülük, kicsit feleslegesnek érzem őket, iszonyatosan keveset játszanak.
főleg, hogy cuenca és afellay is igen sérülékenyek.
belőlük lehetne egy kis pénzt csinálni, bár nem szokásunk...

kezdő : ts - alba,pique,vertonghen,alves - busq,cesc,iniesta - neymar,messi,sanchez

keret tehát 14/15-re :
ter stegen, pinto
alba,adriano,pique,mascherano,bartra,vertonghen,alves,montoya
busquets,song,xavi,iniesta,cesc,roberto,rafinha
messi,neymar,pedro,sanchez,deulo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. február 23., vasárnap 23:39

Ezt most ugy írod, mintha meg soha nem igazoltatok volna játékost...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BH710
Kedvenc játékosaid: Alexis, Thiago, Tello, Ronaldinho, Zidane
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Ferencváros

HozzászólásSzerző: BH710 » 2014. február 23., vasárnap 23:26

torjack írta:
alapvetően az egész tiki takát ki kell dobni a kukába. egész európa kiismerte a focinkat,és a hamis 9-es is már szinte már csak a kiscsapatok ellen megy

Nem itt van a kutya elásva szerintem. A tikitakát európa nem most, nem is tavaly ismerte ki, kiismerte már legalább 4 éve. Csak az akkori Barca élén a Messi-Xavi-Iniesta háromszöggel olyan pazarul nyomta, hogy az ellenfelek nem nagyon tudtak vele mit kezdeni. Amióta ez a hármas gyengébben muzsikál, azóta vannak a bajok. Maga a védelem sose volt nagy eresztés, de patent volt a letámadás, na az nem megy. Nem annyira a rendszerrel van a baj, hanem azokkal akik megtöltik.Megkoptak, jóllaktak. Ez mindig, mindenhol így szokott lenni. A tikitakát lehet kukázni, de akkor a La Masía is mehet a levesbe.

Ti is tudtok nyerni La Masia nelkul,a Bayern is La Masia nelkul verte vegig a vilagot es Sir Alex is La Masia nelkul nyomott le 27 evet az MU-nal.megertem h a fiatalokba is ezt nyomatjak de a mai fociban sajatnevelesekkel nem fogunk kupakat nyerni mert meg egy ilyen generacio mint a Xavi-Messi-Iniesta egyszerre es legjobb idoszakukban nem lesz..vagy nem hamar.szinte minden csapat kiad milliokat olyan jatekosokra akik csak 1 jo szezon utan berobbantak muszaj tartani a lepest.

Vissza: