pheco írta:Azt kívánom nektek, katalán szimpatizánsoknak, hogy éljétek át azt, hogy évekig a Real uralkodik Európában, sorra nyeri a kupákat, sorra elgyepál titeket, aztán megnézzük mennyire fogtok örülni és "kárörvendeni", ha elkezd hanyatlani a csapat.
Köszi, már átéltem.
Semmi sem tarthat örökké, ez teljesen nyilvánvaló. Már az is hatalmas dolog, hogy ennyi ideig fent tudták tartani, példátlan volt. Azonban akkora lejtmenet sem kezdődött, mint azt sokan gondolják itt és "odaát" is. Ha sikerül befoltozni néhány lyukat, még sokáig ott lehetünk az élmezőnyben. Nem. Nem egyeduralkodóként mert az még nagyon soká lesz, ha lesz. Egyértelműen látható, hogy mik azok a dolgok, amin változtatni/cserélni kell. Puyol sajnos már nem tényező, szinte 100%-ra veszem, hogy a szezon végén visszavonul. Így is már jó ideje csak a szíve viszi előre, ráadásul folyamatosan jönnek a sérülések. Ezzel egyenes arányban romlott a védelmünk is. Piqué iszonyatosan hullámzó teljesítményt nyújt. Egyik meccsen szinte hiba nélkül játszik, utána 2 mérkőzésen pedig fáj amit produkál. A képességeivel nem lenne baj, de iszonyatosan gyenge fejben. Mellé egy Puyol típusú játékos kellene, ezért sem örülnék DL-nek, mert ő is ilyen. Nagyon jó védő, de könnyelmű, szertelen, nem megbízható. A piacon a top-védők közül én Vertonghen-t vélem megoldásnak.
Xavi helyét egy az egyben átveheti Cesc. Nem kell egy Xavi klón, egy teljesen más stílusú játékos is betöltheti azt az űrt. Ilyen lehet Rafinha. Aki néz Celta meccseket az láthatja miket csinál hétről-hétre a srác, és úgy néz ki nyáron jönni fog. Nem tartom kizártnak, hogy elérje a bátyó szintjét.
Jobbhátvéd kérdés pedig iszonyú nehéz. Egyszerűen a legkritikusabb poszt. Egyszerűen hiánycikk lett a piacon.
Iniestaval nincs gond. Ő nagyon nagy játékos még mindig. Nem tudom ki mondta, hogy Neymar elszívja előle a levegőt, de ennek inkább az ellenkezője igaz. Nagyon jól megértik egymást ennyi idő után.
Akkora hatalmas átalakítás nem kell. Persze kell a vérfrissítés, de ez egy több éves folyamat. A büdzsé amúgy sem engedi meg a hatalmas költekezést. Ez a tiki-taka nem igazán fújt ki, bármely ellenfelet a halálba tud kergetni, de már nem megy olyan szinten, így nem lehet erre építeni. Ezt Tata is felismerte és jó irányba vitte a csapatot. Nagyon sok gólt szereztünk kontrából, sokkal direktebb a játék, de ezeket a dolgokat nem lehet fél év alatt megvalósítani, időt kell neki hagyni. Ehhez viszont az kell, hogy a játékosok is partnerek legyenek, mert ha úgy mennek fel a pályára, ahogy tegnap az szégyen és az nem vezet sehová csak lefelé. Nem a felállással volt itt a gond, az meg csak terelés, hogy gyenge kezdő, mert nem volt az. Ha úgy megyünk ki, mint a Rayo ellen, hiába játssza a Soci élete meccsét átmegyünk rajtuk. De ha ilyen lassan, passzívan mozgás nélkül akarunk nyerni azt elfelejthetjük. A védelem meg alulmúlta önmagát. Piqué királyul összehozott két gólt az ellenfélnek. Az ilyen hibák nem férnek bele még egy kis -vagy középcsapat ellen sem, nemhogy a BL-ben.
tegnap összehoztuk a szezon leggyengébb meccsét, pedig azt hittem a Valencia ellenitől nincsen lejjebb.
Viszont még nincs semmi veszve, még a saját kezünkben van a liga, még ha rosszabb helyzetben is vagyunk.
Ellenben az sem megoldás, hogy eladjuk a fél csapatot, vagy ki akarjuk takarítani még a szertárost az edzővel együtt. Még akkor sem megoldás, ha kivitelezhető lenne. El kell indulnia egy folyamatnak, ha idő és eredménytelenség az ára akkor is. De nem kell túlzásba sem vinni, főleg nem a január-februárból kiindulni, mert pep alatt is ugyanez volt, csak hát az idő megszépíti az emlékeket.
Ti most úgy néz ki elindultatok egy jó irányba, de ennek is messze a vége, ami lehet pozitív és negatív egyaránt. A Clasícó nem csak a bajnokság szempontjából lesz értékmérő a két csapat számára, addig mindkét fél változni fog. Én látatlanban ugyanúgy tartom az 50-50 százalékot a két csapatnak a ligára.