Ez a barca kezd engem az argentin valogatottra emlékeztetni...na nem stílusban,hanem abban,hogy ahogy az argentinoknak,a barcanak is van egy nagyon erős támadósora Messivel,Neymaral,Alexisel,akik bármikor eldöntenek egy meccset,az argentinoknál ugyan ez Kun,Pipita,Messi,DM,Tevez,aztán mindkét együttesnél van egy középszerű kp,mert Xavi már rég nem az aki volt,Iniesta is mintha visszaesett volna a tavalyi de főleg a tavaly előtti önmagához képest,Buszkecc nem az a kreativ playa,egyedül Fabregas az akiben van valami,de őt meg Tata mindig máshol játszatja szinte...
Na meg ott van egy bűn rossz védelem,Pique-ről kiderült amit már rég sejtettem,tudniillik hogy Shakira jobban énekel mint ahogy Gyuri focizik
,teljesen mindegy kivel van párban,akár Puyol,akit lassan a tolókocsiból kell előszedni,akár Mascherano aki agyban szintén nem nagy,akár a rutintalan Bartra...VV-ről nem beszélve,akivel simán párhuzamot lehet vonni az argentin Romeroval...
Tegnap Tata megint megpróbált ujitani,hogy két vkp-t rakott föl.Hiba volt.Ugyan is ez nem a barca játéka.Sem Buszkecc,sem a másik vkp nem az a kreativ playa,aki a támadósort tudná játszatni,vagyis egyik sem alkot.Oda kelkett vilna egy olyan tipusu játékos mint Modric,aki kapocs a kp-n a védekező vmint a támadó sor között.A barcanak meg ilyen játékosa nincs.Xavi,még fénykorában sem volt az,nem még most,mikor annyira lassú és körülményes.Iniesta megint csak nem,aki nem igazán járna vissza labdákért úgy mint a horvát,ő inkább támadásban alkot,és főként balról.Talán Fabregasból lehetne egy olyan tipusú játékos,aki a két vkp előtt irányít,de akkor viszont át kelkene alakítani a rendszert,és hogy ehhez a régi jól bejáratott garnitúra mennyire lenne partner,vagy hogy Tata mennyire tudná ezt szakmailag megoldani,azt nem tudom.
Mindenesetre tegnap a meccs alapján nemjól felé indult el,nem volt meg a kapcsolat a támadósor valamint a kp között.A védelmet azt hagyjuk az úgy szar ahogy van.
Azt kellene talán erőltetni,hogy amit már próbált,magyarán hogy gyorsan átjátszani a kp-t,megugrasztani a gyors szélsőket,nem babusgatni a labdát,mert ez volt mikor bejött....