Aranylabda

Foci a Real Madridon túl...
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Aranylabda

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 7., hétfő 14:52

Ladislao írta:
Realista24 írta:
A focit gólra játsszák valóban, de mégis tizenegyen vannak egyszerre a pályán. Pont az ilyen idióta gondolkodásmód miatt tart ott ez a díj, ahol van most. Mi az hogy csak előröl lehet nevet írni? Ki vagy te hogy megszabd hogy mások szerint ki volt a legjobb? :lol:
Azt írtam, hogy reálisan gondolkozva kikről lehet szó mint potenciális nyertes. Sajnos ez nem lehet az említett nevek mint Modric vagy Neuer vagy régen Casillas akinek én szívem szerint adtam volna.
Ez nem az én gondolkodásmódom hanem a jelenlegi trend. És ez nem is fog változni még akkor sem ha személyeskedsz velem.
Most az, hogy szerinted Kroos vagy Griezmann nem potenciális aranylabda esélyes, az a te egyéni látásmódod, de attól még másnál lehet. Ezt értsd meg, mielőtt legközelebb elküldesz egy kommentet a témában.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. november 7., hétfő 14:50

Továbbra is a legnagyobb hülyeség hogy tavasz-őszre adják.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2016. november 7., hétfő 14:47

Ladislao írta:
Kik? De olyanokat írj akik tényleg potenciális aranylabda jelöltek lehetnek mert tetszik vagy nem ezt a sportot gólra játszák és amíg így van addig mindenki tesz rá magasról, hogy Modric szépen lefordulgat vagy Neuer mekkorákat véd... Előlről meg várom akkor a neveket ki voltak bőven jobb játékosok idén.

És nem kerültem ellenmondásba magammal csak Te nem érted mit próbálok megmagyarázni.

Értsük már meg, hogy nyilván hasonló gólszám vagy gólpont esetén már természetesen számít a nyert trófeák is. Ezért nyilván nem fogja Higu kapni. Suarez meg gyanítom 3.-4. helyen végez majd. Nyert országon beüli címeket, de két nemzetközi címmel nem összehasonlítható.
Ezt a sportot gólra játsszák, az aranylabdát meg a naptári évben a legjobban teljesítő játékos kell, hogy kapja... volt ez a bevett szokás a Messi & Ronaldo egyed uralomig... így kaphatott ugye aranylasztit Cannavaro is, ugye középpályás, védő, támadó egyaránt. Ha csak gólra akarunk díjazni az aranycipőt kell adni, aranylabda meg az egyéni teljesítmény, részvétel a meccseken. Ezt vedd úgy pl. hogy a tanulók kapnak osztályzatot egyes dolgozatok és cetlik után, majd egy év végi jegyet, ami egy összesítő jegy, az összes többi jegy alapján.
Nos, ez az Aranylabda célja, hogy az focista kapja, aki a leginkább kiemelkedett a többiek közül, aki a legjobban teljesített, amikor égett ház, eloltotta tűzet és a legfontosabb meccseken nem játszott szellemet. Így kell ezt érteni. Manapság nem így történik a díjkiosztás, felesleges is rajta rágódni. CR fogja kapni. Elkorcsult ez az egész.

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 14:46

Realista24 írta:
A focit gólra játsszák valóban, de mégis tizenegyen vannak egyszerre a pályán. Pont az ilyen idióta gondolkodásmód miatt tart ott ez a díj, ahol van most. Mi az hogy csak előröl lehet nevet írni? Ki vagy te hogy megszabd hogy mások szerint ki volt a legjobb? :lol:
Azt írtam, hogy reálisan gondolkozva kikről lehet szó mint potenciális nyertes. Sajnos ez nem lehet az említett nevek mint Modric vagy Neuer vagy régen Casillas akinek én szívem szerint adtam volna.
Ez nem az én gondolkodásmódom hanem a jelenlegi trend. És ez nem is fog változni még akkor sem ha személyeskedsz velem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 7., hétfő 14:41

Kik? De olyanokat írj akik tényleg potenciális aranylabda jelöltek lehetnek mert tetszik vagy nem ezt a sportot gólra játszák és amíg így van addig mindenki tesz rá magasról, hogy Modric szépen lefordulgat vagy Neuer mekkorákat véd... Előlről meg várom akkor a neveket ki voltak bőven jobb játékosok idén.
Lassan visszavehetsz az arcból meg a stílusból, mert kezdesz az agyamra menni.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 14:38

Veidt írta:Idén CR-nél voltak bőven játékosok akik egyénileg jobban teljesítettek,

És nem kerültem ellenmondásba magammal csak Te nem érted mit próbálok megmagyarázni.
Amúgy meg aki a gólokkal jön, Higu is vágott sokat, Suarez is. Mégsem fognak egy deka aranylasztit sem kapni.
Értsük már meg, hogy nyilván hasonló gólszám vagy gólpont esetén már természetesen számít a nyert trófeák is. Ezért nyilván nem fogja Higu kapni. Suarez meg gyanítom 3.-4. helyen végez majd. Nyert országon beüli címeket, de két nemzetközi címmel nem összehasonlítható.

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 7., hétfő 14:33

Galacticos írta: Mond mar el legyszi hogy ki teljesitett annyira sokkal jobban crnel? Vagy kik?
Es ne griezmant ird kerlek mert sokkal tobb golt lott es golpasszt adott ronaldo.
R24 leírta a lényeget. Nem érdemtelenül kapná meg CR, de az biztos hogy ha rajtam múlna én nem neki adnám.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. november 7., hétfő 14:28

Amúgy meg aki a gólokkal jön, Higu is vágott sokat, Suarez is. Mégsem fognak egy deka aranylasztit sem kapni. Az meg, hogy többet rúgott Griezmannal, szép is jo csak a francia több mint 10 kieséses meccsen talált be bl+Eb-n, csak ugye pont Ronaldo csapatai ellen bukott. Igy a köztudatban is igy maradt meg az éve, hiába lőtt nagyon fontos gólokat.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 7., hétfő 14:22

CR nagyon régóta nem emelkedik ki játékban, ezért érhetőek azok a hangok, hogy miért is neki kéne nyernie az Aranylabdát, illetve nem az, hogy miért neki kéne, hanem hogy miért csak ő nyerheti, hiszen voltak nála jobban teljesítő játékosok, ha a posztjukat nézzük.
Itt jön képbe, hogy az egész nem szakmai, hanem pofadíj. Aki még ennyi év után is ezen tud pörögni, annak baromi sok ideje van :lol:

Amit ezzel ki akarok fejezni az az, hogy ha megkapja, akkor nem érdemtelenül kapja, de ha más kapná sem lenne feltétlenül meglepő.

És igen, bizonyos szempontok alapján megkaphatná Messi, Kroos és Griezmann is akár.

Ez pont olyan, hogy ha rajtam múlna, akkor Karim kapná. Nagyjából így tudom legjobban definiálni azt, ahová ennek a díjnak a renoméja került.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. november 7., hétfő 14:18

Szerintem meg Realon belul se o volt a legjobb ebben a naptari evben, Kroos peldaul magasabb szinten telesitett, es o az EB-n is remekelt. Nyilvan nem fogja megkapni a posztja miatt, nem olyan latvanyosan jarul hozza a gyozelmekhez, es keves meccsdonto villanasa van, de attol meg nem sok jatekost tudnek mondani, aki az o szintjen jatszott. CR meg magahoz kepest nem volt jo, volt hogy ennel jobb szezonokert nem kapott Aranylabdat, de most nyilvan a ket cim miatt o fogja, ezt nem vitatom. De szerintem a relative jo tavasz ellenere nem emelkedett ki egesz evet nezve nagyon a mezonybol, a goljaival max, jatekban semmikepp - osszel meg ezek is hianyoztak. De ez csak sajat velemeny persze.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2016. november 7., hétfő 13:46

Veidt írta:Nem teljesen érted, hogy miért jutsz önellentmondásra. Idén CR-nél voltak bőven játékosok akik egyénileg jobban teljesítettek, de a két nagy trófeagyőzelem miatt megérdemli sokak szerint. Viszont korábban (2013 pölö) épp azért kapta meg mert egyénileg kiemelkedett, még ha nem is nyert trófeákat. Akkor hogy is van ez, mire adják?
Mond mar el legyszi hogy ki teljesitett annyira sokkal jobban crnel? Vagy kik?
Es ne griezmant ird kerlek mert sokkal tobb golt lott es golpasszt adott ronaldo.

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 7., hétfő 13:41

Nem teljesen érted, hogy miért jutsz önellentmondásra. Idén CR-nél voltak bőven játékosok akik egyénileg jobban teljesítettek, de a két nagy trófeagyőzelem miatt megérdemli sokak szerint. Viszont korábban (2013 pölö) épp azért kapta meg mert egyénileg kiemelkedett, még ha nem is nyert trófeákat. Akkor hogy is van ez, mire adják?
JUANITO MARAVILLA

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 12:44

Igen ha egyénileg nem hoznak olyan szintet akkor nem érdemlik meg. :)
A Ballon d’Or, vagyis az Aranylabda az európai labdarúgás legfontosabb egyéni trófeája

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 7., hétfő 11:50

Szóval akkor CR-n meg Messin kívül más nem is érdemelheti meg, mert egyénileg úgysem hoznak olyan szintet, az ő esetükben meg a kupák sem számítanak?
JUANITO MARAVILLA

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 10:52

Veidt írta: Kicsit belemagyarazasnak tartom ezt az érvelést. 2013-ban CR kapta meg, pedig a díjak abszolút Ribery/Robben mellett szoltak volna, csak ok nem teljesítették olyan magas szinten egyénileg.
Most pont forditva van a helyzet......
Azt írtam, hogy CR és Messi között nincs szignifikáns különbség és ezért ott számítanak a nyert címek az adott évben. Ribery vagy Robben meg CR között viszont van szignifikáns különbség... nem is kicsi, így ott lényegtelen Ribery vagy Robben mit nyer ha egyszer ha megszakadnak sem tudnak olyan szezont lerakni mint CR.
Bár egyébként 2013-ban Robben nem volt rossz (sokkal jobb volt sztem mint Ribery akiért ment a hype...), de azon szinten Robben sem volt egyénileg mint CR

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 7., hétfő 10:39

Ladislao írta:
Akkor miert szamit hogy milyen trofeakat nyert CR?
Azért számít mert a szakma sem tud szignifikáns különbséget tenni CR és Messi között. Ezért számít esetükben a nyert címek is.
Kicsit belemagyarazasnak tartom ezt az érvelést. 2013-ban CR kapta meg, pedig a díjak abszolút Ribery/Robben mellett szoltak volna, csak ok nem teljesítették olyan magas szinten egyénileg.
Most pont forditva van a helyzet......
JUANITO MARAVILLA

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 7., hétfő 9:34

Ladislao írta: Én egy Ibra aranylabdát hiányolok egyedül. Képességei és klasszisa miatt ő megérdemelte volna. De nem úgy jött ki neki a lépés. Rosszkor is volt rossz helyen sokszor csapatot tekintve.
Kumma jó csatár, de nekem pl a BL-ben mindig is kevés volt. Vagy a nemzetközi meccseken. Ő egy ilyen bajnoki szaki.
Nem illik.

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2016. november 7., hétfő 8:11

R.M.C.F írta:Kb ja,az meg hogy más odaférhet egy vicc, max azoknál akik nem a meccseket nézik, hanem a reklámokat, vagy az NSo-t,esetleg hallgatják Hegyi Ivánt stb...vagyis a baromságokból ítélnek.
ilyen neymar meg jamesok...na hagyjuk már....lófax amit tudnak a két nagyhoz képest. Lehet vitatni, de nézzük már meg. Lófax
Így van. Az egy dolog, hogy régi időkben Ronaldonak meg Zidanenak mondjuk minőségibb konkurenciája volt. Ezek nem CR és Messi hibája. A csapatukra gyakorolt hatásukat véve illetve földönkívüli gólmennyiségüket látva vicces lett volna egy Sneijder aranylabda :D Ma is azon röhögnénk illetve szörnyülködnénk. Talán egy Iniestán kevésbé mert klasszis játékos, de számomra úgy tűnik, hogy igen sok hiányosággal küszködik pl. a gólképessége sosem volt túl acélos.
G. V.tinho írta:
marhára nem értek egyet. 2010-ben amikor a spanyolok megnyerték a VB-t, akkor Iniesta, Xavi, vagy éppen Casillas is bőven jobban megérdemelte volna mint Messzike
Kicsit az előző sorok már neked is válasz volna. Értem, hogy úgy érzed tökéletes szezonja volt. Bár azt hiszem BL-t abban az évben nem nyert pl. Spanyol bajnok és VB győztes volt. Mindenesetre el kell fogadni, hogy 4-5 szerzett góllal egy szezonban nem lehet aranylabdát nyerni. Nem fognak a kulcspasszokra aranylabdát adni. És a CSAK a címekre sem. Nagyon helyesen teszik.
Azért számít mert a szakma sem tud szignifikáns különbséget tenni CR és Messi között. Ezért számít esetükben a nyert címek is.

Még annyi, hogy 10-15 éve egy Rivaldo egy Figo aranylabdán ki az aki szörnyűlködött? Senki... mert klasszisok voltak. De ma nem Rivaldok meg Figok vannak CR-en és Messin kívül hanem Aguero meg Lewandowski...

Én egy Ibra aranylabdát hiányolok egyedül. Képességei és klasszisa miatt ő megérdemelte volna. De nem úgy jött ki neki a lépés. Rosszkor is volt rossz helyen sokszor csapatot tekintve.

G. V.tinho
Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre

HozzászólásSzerző: G. V.tinho » 2016. november 6., vasárnap 23:17

wxyz írta:
G. V.tinho írta: marhára nem értek egyet. 2010-ben amikor a spanyolok megnyerték a VB-t, akkor Iniesta, Xavi, vagy éppen Casillas is bőven jobban megérdemelte volna mint Messzike
Te is azzal kezded az érvelést, hogy a győztes spanyolok. Ez az év legjobbja díj, nem a legtöbb érmet szerzőjé.
a három említett játékos csúcsot futott. tökéletes szezonjuk volt. tökéletes játékkal.

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 6., vasárnap 23:16

wxyz írta: Te is azzal kezded az érvelést, hogy a győztes spanyolok. Ez az év legjobbja díj, nem a legtöbb érmet szerzőjé.
JUANITO MARAVILLA

Vissza: