realistahuni írta:Mondjuk a gyengébb játék az nem egy, szerintem. Mostanában egyedül a tökutolsó Betist tömtük ki, ahol már edzőbuktatás is ment talán, aztán a többi meccset eldöntötték az egyéni villanások, de a játékunk amúgy eléggé nézhetetlen és siralmas.
Barcelonában és Madridban is vannak gondok. De különbözőek...R.M.C.F írta:Röhej megint ez a temetés....akkora vicc,amekkora nincs is...csak nézik ki a fejemből. Elég volt egy X vagy egy gyengébb játék,és egy mindent,de mindent beleadó bilbao,akik akkorát hajtottak a 15-40 perc között amire alig volt példa az én focinéző múltamban. Egyszer láttam ilyet egy sevilla realos egy félidő erejéig.....iszonyat mit mentek....
A Real Madrid az "éles" meccseken esik szét és hullik darabokra a játéka. A védekezéssel még nincs is olyan nagy probléma, de a középpálya és a támadósor szinte (és itt ezen van a hangsúly) mindig alul teljesít. A kicsik ellen megy a játék vagy ha nem is, jönnek a győzelmek. A komolyabb csapatok ellen van probléma. Ha elveritek otthon az Atlético-t és idegenben minket (ahogy tavaly is tettétek), akkor most ti vezetnétek a bajnokságot. Akármennyire is stabil a Simeone alakulat.
Lehet egy ilyen csapattal bajnokságot nyerni? Persze. Pont, hogy arra van a legnagyobb esélyetek. Tavaly Tito megmutatta milyen az, mikor hozzuk a kicsik elleni meccseket, de rangadót csak a Milan ellen tudtunk nyerni odahaza. Bajnoki cím kényelmesen, BL pofon ott és akkor, amikor kellett.
Lehet egy ilyen Real-lal BL-t v kupát nyerni? Aligha. Az egyenes kieséses szakaszt nem ezeknek a csapatoknak találták ki.
Ott menni kell, darálni ezerrel, ami a jelenlegi keretnek nem kenyere.
Nálunk más gondok vannak. A tavalyi csapathoz képest annyit javult a helyzet, hogy amikor nagyon kell akkor odateszik magukat (eddig). A BL-ben odahaza a Celtic és a Milan ellen mikor nagyon kellett a megnyugtató győzelem vagy az Atlético elleni meccsek...hiába nem nyertünk egyszer sem, ha csak fele annyira pörögtünk volna egy Valencia vagy Levante ellen, akkor még mindig elsők lennénk. Érdekes módon a védelem ezeken a meccseken volt a legjobb. Aztán az Ajax ellen idegenben v Bilbao-ban, Levante ellen és most otthon a Valencia ellen szétestünk. Mostanában már a középpálya és egy hulladék. Xavi (bár hétvégén pont jól tolta) öregszik és lassan kiég, Iniesta mióta sztrájátékos ilyen rossz idényt még nem futott, Busquets feltűnően sok labdát szór el, Fabregas-t pedig kinyírjuk Xavi mellett (nem férnek meg egyszerre a pályán) és ezzel a "hol játszol, hol nem játszol, most középpályás vagy aztán csatár" hozzáállással.
A pörgős meccseken nem alszunk, odatesszük magunkat, még ha nem is nyerünk mindig. Viszont a kicsik ellen megy az alibizés, a könnyelműség. Persze én ezt főleg annak tudom be, hogy ez a keret agyonnyerte magát és ők így együtt már nem tudnak egymásért küzdeni. Valencia ellen vereség után is ment a szokásos sablon nyilatkozat..."majd kijavítjuk a hibákat, bla bla bla...." A meccsen hátrányban is nevetgéltek egy elszúrt támadás után.
Ebből látszik, túlságosan magabiztosak.
Lehet egy ilyen csapattal bajnokságot nyerni? Aligha. Több pontot fogunk veszíteni, mint riválisaink.
A BL-t és a kupát viszont ebben a formában nekünk találták ki. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mi vagyunk az esélyesek a BL-re, de szerintem ott több keresnivalónk lehet, mint a La Liga-ban.
Persze ezek a dolgok a jelenlegi formákra, alakzatokra érvényesek. Még változhatok a dolog, bár február van már, ritka, hogy vmelyik csapat az utolsó 2-3 hónapra teljesen kicserélődik.
...más kérdés, hogy míg Barcelonában "érthető" valamelyest, ha lébecolnak és alibiznek, addig Madridban nem tudom mire vélni, ha nem teszik oda magukat és nem csúsznak-másznak minden meccsen...
Ez az én véleményem, persze nem kötelező vele egyetérteni.