Zene

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: Zene

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. június 21., vasárnap 20:09

De van egy szint, ami nekem tetszik. Én a saját véleményem írtam le, meg azt is, hogy elfogult leszek, meg sokak számár g_ci.
Vállalom.
Lelked rajta ha tetszik, nekem is tetszik az AKPH de azért szakadékról felesleges mesélni. Ők egyszerűen mások, kicsit eltérnek az átlagtól, ami jó, de még nem azt jelenti, hogy más dimenzióba nyomják. A rap nem csak erről szól. Az aranykorszakban többek közt a két legnagyobbnak köszönhetően(2pac, Notorius BIG) alakult ki a híres East Side-West Side ellentét. Ők is oltották egymást, de ez része a dolognak, ez a beef. Ennek ellenére is ott van mindkét arc a történelemkönyvekbe.
Amúgy Steve cuccait érdemes hallgatni még neked is talán.
Egyébként szerintem Tkyd régebbi zenéi is top, vagy ott van Bankos, nála is bőven van tartalom.
Killa meg elég mocskos az az igazság, ennek ellenére rengetegen szeretik és nem csak agyhalottak, ezt személyesen is tapasztaltam. :lol: :mrgreen:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. június 21., vasárnap 19:18

Anonim MC szövegeit érdemes még meghallgatni, ő is nagyon jókat írt anno. Kár hogy eltűnt egy szó nélkül.
Závada Peti versei (vagy más kortárs író/költő aki megérdemli), és pár slammer szövegei lesz még remélem kötelező irodalmi tananyag. Nem azért mert nekem tetszik (!!!!), hanem mert annyira jók!
Ezt meg nagyon adom, érettségi után gondolkodtam is, hogy írok a magyar tanáromnak, hogy nézzen bele pár ilyesmibe, és a jövő generációit tanítsa valóban értékes dolgokról Varró Dani sms-szarjai helyett, de aztán rájöttem, hogy élből elutasítaná például a Hisz-sztorit vagy a Nugyat 100-at is, mert "shit fuck, bitch". :-(

Csütörtökön meg SPB Klub, alig várom :zoldsalas: :taps: :salute: B-)

Seraf
Kedvenc játékosaid: Beckham, Ramos, Benzema, Varane, Casillas, R.Carlos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencváros

HozzászólásSzerző: Seraf » 2015. június 21., vasárnap 19:08

BLR & Fura Csé - Csinnadratta [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. június 21., vasárnap 17:22

Sierra írta:
sentry írta:Persze hogy hallgattam. De jobb is a kottazűr. Szerintem.
Akkor jó. Igen, sokkal jobb egyébként, arra az albumra már "beértek". A Kottazűrön fellelhetőek olyan szövegek, dalok, amik tényleg komoly mondanivalóval rendelkeznek, de ettől függetlenül SZERINTEM túlságosan is az egekig magasztalod őket, ezt már többször is észrevettem az utóbbi időben.
Én ilyen vagyok. Ami tetszik, nem szégyellem dicsérni. De ők nem átlagos rapperek. Én olvastam Peti verseit, vagy Márk slamjeit rengeteget hallgattam, és mind a versek/slammek, mind a zenéjük/szövegük, sokat adott nekem. Talán ezért van.

Sajnos fura világ az irodalom. Szerintem nem kap elég teret (főleg a mai világban), és ők pont ezzel a stílusukkal nem egy-két embert nyitottak meg az irodalom felé. Ez hatalmas szó!

De talán jobban megértesz ha azt írom, hogy elismerem a nagy költőinket, íróinkat, de tudod én nem fogom értékelni, vagy átérezni annyira soha egy Petőfit, mint egy kortársat vagy kortárs közelit, mert nem abban a korban éltem.
Amiről Peti vagy Márk ír/slammel azt értem, átérzem, és nagyon fontosnak tartom, hogy erről beszélgessenek az emberek.
Nah és ezt nem érzem sok más előadóban. De pont azért nem, mert nincsenek ilyen szinten, és valószínűleg soha nem is lesznek, mert fejben elmaradnak ettől.

Závada Peti versei (vagy más kortárs író/költő aki megérdemli), és pár slammer szövegei lesz még remélem kötelező irodalmi tananyag. Nem azért mert nekem tetszik (!!!!), hanem mert annyira jók!

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. június 21., vasárnap 17:22

sentry fuss neki szerintem stevenek,
nálam a 1st a kedvenc albuma de szerintem neked a dogma való(amit szintén imádok), tégy vele egy próbát. :)

enrique:
nem említeném emberileg se egy lapon őket
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csabi* 2015. június 21., vasárnap 17:24-kor.
Kép

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2015. június 21., vasárnap 17:11

csabi* írta:na mármost aki egy lapon emlegeti a killákat basztával az menjen pákót hallgatni.
Zeneileg tényleg van különbség, de emberileg nem sok, ez a mostani vitájukból is kiderül.
Mondjuk ha tudatos, akkor okosan csinálják, mert tizenéves kölykök százai fejtegetik a bejegyzések alatt, hogy vajon melyik nagy gengszter nyerne egyvéegyben. :lol:
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. június 21., vasárnap 17:07

sentry írta:Persze hogy hallgattam. De jobb is a kottazűr. Szerintem.
Akkor jó. Igen, sokkal jobb egyébként, arra az albumra már "beértek". A Kottazűrön fellelhetőek olyan szövegek, dalok, amik tényleg komoly mondanivalóval rendelkeznek, de ettől függetlenül SZERINTEM túlságosan is az egekig magasztalod őket, ezt már többször is észrevettem az utóbbi időben.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. június 21., vasárnap 17:03

Sierra írta:
sentry írta:Hanem inkább már Márkék vannak olyan szinten, ami nem a megszokott rap/hip-hop. Tényleg néha már kortárs költészet. :)
Azért nem tudom, hallgattad te tőlük az első albumukat? Mert az messze nem volt olyan, mint az 5 évvel ezelőtti Kottazűr. És akkoriban olyan előadókkal is összeálltak, akik most te fikázol.
Persze hogy hallgattam. De jobb is a kottazűr. Szerintem.

Mindegy én tényleg kiszálltam. Sejtettem, hogy érzékeny téma lesz...

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. június 21., vasárnap 17:02

sentry írta:Hanem inkább már Márkék vannak olyan szinten, ami nem a megszokott rap/hip-hop. Tényleg néha már kortárs költészet. :)
Azért nem tudom, hallgattad te tőlük az első albumukat? Mert az messze nem volt olyan, mint az 5 évvel ezelőtti Kottazűr. És akkoriban olyan előadókkal is összeálltak, akik most te fikázol.
És egyébként kicsit már túlzás szerintem ez a hype, amit raksz köréjük. Mondom ezt úgy, hogy nekem is abszolút kedvencek ebben a műfajban. Valóban nagyon jó szövegeket raktak eddig össze, de azért ez már sok szerintem, ennyire nem emelkednek is.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. június 21., vasárnap 16:59

realistahuni írta:
Most kicsit elfogult leszek, és talán nyers és ultrag_ci (mármint egyesek szemében).
Én csak annyit kérdeznék, hogy AKPH-n kívűl mennyire ástad bele magad, hány előadó hány albumát pörgetted le legalább egyszer, ahhoz, hogy ilyen konkrét véleményt tudj formálni?
0.

És most lehet kurva anyázni nyugodtan.
Meg nevetni.

De van egy szint, ami nekem tetszik. Én a saját véleményem írtam le, meg azt is, hogy elfogult leszek, meg sokak számár g_ci.
Vállalom.

De akkor mondja egy nevet, aki hasonló mint Said vagy Újonc.
Nem vagyok egyedül a véleményemmel, mert nem egy ember osztja azt amit mondtam. DE igen, ők is AKPH fanok.
Ez nem lenézés meg stb.

Hanem inkább már Márkék vannak olyan szinten, ami nem a megszokott rap/hip-hop. Tényleg néha már kortárs költészet. :)

De pont azért nem hallgattam végig egy albumot sem, mert meghallgattam egy-két számot a többi előadótól és nem tetszett. Ennyi az egész. Miért hallgassak végig 20-30 albumot, amikor már egy-egy szám se tetszik arról?!

Nem azt mondtam, hogy mindenki más nyomorék csak Márk és Peti nem. Ez remélem mindenkinek átment.
Én innentől nem szeretnék többre válaszolni a témában, mert érdemtelen. Én senkit nem akarok meggyőzni, hogy az AKPH a csúcs, ez csak a saját véleményem, amit valaki vagy el bír fogadni, vagy nem, és meg akar győzni (nem fog tudni), hogy nincs igazam.

csabi*: nem ismerem steve munkáját. Lehet hallgattam már, mert jó pár órát elszórakoztam azzal, hogy sok magyar előadót meghallgattam, de 95% nem nyerte el a tetszésem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sentry 2015. június 21., vasárnap 17:02-kor.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. június 21., vasárnap 16:45

Most kicsit elfogult leszek, és talán nyers és ultrag_ci (mármint egyesek szemében).
Én csak annyit kérdeznék, hogy AKPH-n kívűl mennyire ástad bele magad, hány előadó hány albumát pörgetted le legalább egyszer, ahhoz, hogy ilyen konkrét véleményt tudj formálni?

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. június 21., vasárnap 16:26

na mármost aki egy lapon emlegeti a killákat basztával az menjen pákót hallgatni. tudom, tudom most jöhetnétek azzal, hogy kamu dolgokról reppelnek de most amit csináltak az egy horrorcore lemez utána lehet nézni a műfaj sajátosságainak plusz ajánlom figyelmetekbe korábbi albumaikat főleg a ne szarakodj c.-t. kicsit nagyon szókimondóak de a mondanivaló se marad el.

sentry, steve munkásságát ismered?
Kép

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. június 21., vasárnap 14:19

kelemen.istvan írta:Látom Facebookon megy a Killakikitt-Busta "háború". Épp nyári szünet van->Bustának ráérnek a támogatói. Véletlen lenne? Nem hinném :x :lol:
Amúgy még mindig szánalmas Magyarországon a Rap háborúskodás :roll: :(

Kb létezik az AKPH aztán jön egy kurva nagy szakadék amik után van pár tehetséges aki értelmesen össze tud rakni valami szöveget, aminek még tartalma is van amellett hogy rímel (vagy valamennyire rímel), aztán van egy rakás önjelölt Eminemnek képzelt idióta barom, akik vérre mennek egymásra. Nah ez a szánalmas. De akik itt madafakáznak egymásra, az nem is a krém. Ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, hogy fejlődjenek.

A legbrutálisabb és legmellbevágóbb (már ha körülnézek a világban megértem, teljesen) hogy melyik tábornak van a legnagyobb tábora..... és meg is lehet nézni, hogy egy értelmes/értelmesebb ember melyiket hallgatja, vagy melyiket tartja jobbnak. :) Elég erős lesz korreláció a gyenge intelligencia és a gyenge zene között.
pheco írta:
kevésbé friss:
Dillon Cooper - State of Elevation
Ezt már írtam pheconak privátban, de ennek a srácnak a flow-ja valami kegyetlen jó. Azóta más sokszor meghallgattam. :)

Amúgy ha már felhoztam az AKPH-t, iszonyat várom már az új albumot.

AKKEZDET PHIAI FEAT. AMOEBA - MIÉRT MOST? (BalconyTV)
zsír az alap :)

Amúgy nem viccelek, de szinte biztos vagyok benne, hogy egy harcos Busta fan nem bírja felfogni az ilyen szintű szövegeket. :)

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. június 20., szombat 22:36

Látom Facebookon megy a Killakikitt-Busta "háború". Épp nyári szünet van->Bustának ráérnek a támogatói. Véletlen lenne? Nem hinném :x :lol:
Amúgy még mindig szánalmas Magyarországon a Rap háborúskodás :roll: :(
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. június 20., szombat 18:07

napi friss:
Most Busters - Nem számít

kevésbé friss:
Dillon Cooper - State of Elevation

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. június 20., szombat 17:53

ArjenMagicRobben írta:Die Antwoord- Donker Mag Full Album

Ezek nagyon durván betegek :ozil:
:lol: :lol: De nagyon jól nyomják, mármint azt amit csinálnak. :)

Die Antwoord - DIS IZ WHY I'M HOT (zef remix)
Ez büntet!

Ahogy egy magyar producer mondaná: "Van alja!" :mrgreen:

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2015. június 20., szombat 17:44

Die Antwoord- Donker Mag Full Album

Ezek nagyon durván betegek :ozil:
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. június 20., szombat 17:22

https://www.youtube.com/watch?v=ulKpS-0UevQ :mrgreen:
így jibb
https://www.youtube.com/watch?v=ou8FSCrUJ4U
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 19., péntek 22:41

majka & pápai joci - mikor a test örexik

jó lett. :)

chosenone46

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2015. június 19., péntek 19:48