Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. július 9., kedd 20:12

F.C.B. írta:Milyen szempontok alapján előzte be? Sorsdöntő meccseken gólt lőtt? Ha ez a kritérium akkor igen jobb volt. Ha az ki segítette csapatát jobban fontos cím elérésében (La Liga) akkor Messi.
2 megjegyzésem lenne hozzád/hozzátok

1, Amennyiben röhögni, meg olyan szintű kommenteket irni jössz ide, hogy "ide aztán érdemes benézni", egészen könnyen megoldhatom a problémád.

2, Messivel kapcsolatban. Rohadtul tele van a f@szunk, hogy mindent, azaz mindent meg tudtok magyarázni. Nekem nem kedvencem a portugál, de nagyjából két éve az összes Clásicón porbaalázta az argentint, ráadásul a magas főleg idén nem mutatott olyan teljesitményt, ami bárhonnan is kiemelné. A tavasz egy jelentős részét lényegében végigülte, amikor meg játszott, abban nem volt sok köszönet, lást Csabi aláirását. Múlt évben orrba-szájba azt hangoztatta mindenki, hogy az egyéni dijak elbirálásába ne keverjük a csapatérdemeket(bár még igy is vitatható döntés született), akkor tessék ehhez tartani magatokat és ne változtassatok éves szinten a "fontos" szempontokon. PONT

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2013. július 9., kedd 20:03

ez szerintem vica-versa jelen van a két tábornál.
persze, így van.

csak az a különbség, h amíg mi és cr baszhatjuk, addig ti és messi örülhettek.

ez most nagyon irígynek hangzik, de úgyis tudod, h az okokra gondolok.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. július 9., kedd 20:00

leírták már, ami éppen kedvez az argentínnak. ilyen egyszerű.
ez szerintem vice-versa jelen van a két tábornál.

(egyébként pedig messiről még mindig csak annyi volt a lényeg, hogy a jelöltek közt jogosan van ott, de mi barcások is bayernesnek adnánk a díjat.)

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2013. július 9., kedd 19:55

jó, tudom, hogy ez nem az aranylabda, de gondolom ugyanazon elvek alapján gondolkodunk ennél a díjnál is.
nem shutter, nem.
épp ez a lényeg, h nincsenek elvek. nincsenek lefektetett dolgok.

leírták már, ami éppen kedvez az argentínnak. ilyen egyszerű. sztem le is lehet zárni az egészet, mert megfogja kapni ezt is meg azt is. persze lehet még tonnaszámra gondolkodni és oldalakat teleírni, de a vége mindig ugyanaz. :coffee:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 9., kedd 19:53

Mi van akkor HA :) Nem azt mondtam, hogy ő, mert nem, de mi van akkor ha igen?? Nem kaphatja meg, mert Müller?
De,megkaphatná,èrtem hova akarsz kilyukadni,de ahogy szokták mondani,ez egyéni alismerés.Ha a bayern nem BL győztes,akkor sztm nálad a neve fel sem merül.Abból a csapatból Ribery,Robben,Svájnsteiger is megkaphatja.Ha csak az eredményét nézem a csapatba.Mer az egyik se volt rosszabb mint a másik.De mondhatnám akkor Javi Martinezt is,vagy akár Neuert,mer ugyanakkora része volt a sikerbe mint a többinek.
De ilyen erővel kaphatná Bale is,csak ugye ő nem nyert semmit,pedig a hátán vite a spurst.(Azt haggyuk hogy mi a véleményem róla nem ide tartozik)vagy akár kaphatná Neymar is,aki konfi kupát nyert...de ez nem erröl szól.
Itt azt kell(ene) nézni,hogy ki nyújtotta egyénilega legjobb teljesítményt,az meg sztm Ronaldo...persze lehet vitatkozni,mert ugye ő sem nyert semmit...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. július 9., kedd 19:51

augusztus elején lesz szűkítés, akkor marad 3 jelölt, szerintem akkor érdemes (mondjuk nem biztos :mrgreen: ) visszatérni a témára, meg egyébként is ez azért az aranylabdáról szól most, nem az uefa év játékosa díjról.

ez meg picit off, de az alábbi, mülleres gondolathoz...
azért bármennyire nem a maradona vagy zidane vonulatot testesíti meg a pali, nem kicsit kinőtte magát.
a világ jelenlegi legerősebb csapatának és top 3-as válogatottnak az alapembere, a bajnoki és kupa meccseken általános jó teljesítmény mellett amúgy szépen rúgdossa a gólokat a bl egyenes kieséses szakaszban, elődöntőkben, döntőben is betalált már, a válogatottban is jól tolja, a vébén társgólkirály volt, a bronzmeccsen is gólt rúgott.
és még mindig CSAK 23 éves.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. július 9., kedd 19:44

Los Blancos írta:
Mi van akkor HA Nem azt mondtam, hogy ő, mert nem, de mi van akkor ha igen?? Nem kaphatja meg, mert Müller?

De megkaphatná, de közel sem volt a legjobb nem, hogy a legjobb 10-ben. És sosem lesz. Nem nem azért, mert német vagy Müllernek hívják, hanem mert balfasz.
How about no. Nagyon nem csípem, mert tényleg szerencsétlen még a mozgása is, de minden statisztika és még a mutatott játék is mellette szól. Nem véletlen lett Götzével kézen fogva a valaha volt legértékesebb német játékos...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Los Blancos
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: Los Blancos » 2013. július 9., kedd 19:42

Mi van akkor HA Nem azt mondtam, hogy ő, mert nem, de mi van akkor ha igen?? Nem kaphatja meg, mert Müller?

De megkaphatná, de közel sem volt a legjobb nem, hogy a legjobb 10-ben. És sosem lesz. Nem nem azért, mert német vagy Müllernek hívják, hanem mert balfasz.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 9., kedd 19:38

morientes írta:
Függetlenül az idei évtől, meg attól, hogy ki hogyan teljesített, de az ilyet sosem értettem. Mi az, hogy na ne már, ha Müller neve merül fel? Nem egy CR, nem egy Messi tehetség, de mi van akkor, ha ő volt az, aki az ADOTT évben a legjobb teljesítmény hozta? 
De most komolyan,tényleg Thomas Müller hozta a legjobb teljesítményt az egész szezonban?Ne már... :roll:
Mi van akkor HA :) Nem azt mondtam, hogy ő, mert nem, de mi van akkor ha igen?? Nem kaphatja meg, mert Müller?
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 9., kedd 19:36

Függetlenül az idei évtől, meg attól, hogy ki hogyan teljesített, de az ilyet sosem értettem. Mi az, hogy na ne már, ha Müller neve merül fel? Nem egy CR, nem egy Messi tehetség, de mi van akkor, ha ő volt az, aki az ADOTT évben a legjobb teljesítmény hozta? 
De most komolyan,tényleg Thomas Müller hozta a legjobb teljesítményt az egész szezonban?Ne már... :roll:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 9., kedd 19:27

Los Blancos írta:
hát nálam müller vagy esetleg robben.

na ne már :lol:

Csak szupersztárok kaphatnak aranylabdát? Név miatt ennek és annak kell kapnia?

2010-ben volt ilyen eset, amikor Sneijder nem kapta meg. Mi volt rá a válasz? Azért nem kapta meg, mert Messi jobb játékos, és tehetségesebb.... oké, de ez mégis kit érdekel, ha egy másik játékos jobban teljesített?

Az a baj ezzel a díjjal, hogy nincs konkrét szabály, hogy mi szerint kéne odaítélni valakinek. Mindig más...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2013. július 9., kedd 19:19

Döntsük már el, hogy mi számít.
Nekem is ez a bajom. Minden alkalommal úgy vannak súlyozva a dolgok, ahogyan az éppen Messinek és a Barcelona szurkolók szájízének kedvez.
Milyen szempontok alapján előzte be? Sorsdöntő meccseken gólt lőtt? Ha ez a kritérium akkor igen jobb volt. Ha az ki segítette csapatát jobban fontos cím elérésében (La Liga) akkor Messi
Ez amúgy jogos, Messi nyert egy fontos címet, Ronaldo viszont nem. Azonban a portugál idén is hasonló számokat produkált a Ligában is, mint korábban, abszolút nem rajta múlott a bajnoki cím sorsa. Ezzel megint visszakanyarodunk oda, hogy a csapatszintű címek is számítanak, de amikor a Barca nem nyert jelentősebb trófeát, akkor meg csak az volt a lényeg, hogy egyénileg ki volt a legjobb.
Ezt megítélni valamilyen szinten szubjektív, és ezért írtam korábban, hogy számomra fontosabb az, hogy valaki a komoly téttel bíró meccseken hogyan teljesít annál, hogy az Osasunának 2 vagy 3 gólt lő-e. Persze ezek is szép dolgok, emberfeletti teljesítmény, ezt nem vitatom. De pl. a Puskás díjnál is figyelik elvileg, hogy milyen téttel bíró meccsen született találatról van szó, mennyire éles szituációban. Ez nekem is szempont.
Most nyilván, ha az lenne, hogy Messi rúgott 70 gólt, minden nagy meccsen betli volt, közben meg Cé lőtt összesen 10 gólt a BL-ben, komoly ellenfelek ellen, közben meg teljesen homály volt máshol, akkor nem lenne miről beszélni. De közel sem ez a helyzet. Nálad ellensúlyozza a +x gól a fontos pillanatokban való eltűnést, nálam nem. Ezért volt idén jobb Cé.

Egyénileg meg annyira kiemelkedő mindkét játékos, hogy a többiek nyomukba sem érnek. Lehet, hogy megkapja egy Bayern játékos végül, de onnan senki nem adott le önmagában olyan teljesítményt, ami megközelíti mondjuk Cét.

önmagukban ezek a teljesítmények valamivel cr-é alatt vannak (bár a mülleré azért komoly, ha a tényleg fontos, kupákról döntő meccseket nézzük) de a triplával együtt szerintem előtte járnak.
Ezt pl. el tudom fogadni érvként. Annyi a különbség, hogy szerintem nem valamivel, hanem jelentősen elmaradnak Ronaldotól. És rendben, vegyék figyelembe a csapatszinten elért sikereket, mert ugye alapjáraton a foci is csapatsport (bár egyéni elismerésekről beszélünk), csak akkor mivel lehet magyarázni pár Aranyzsugát Messi esetén?
Illetve akkor vegyük figyelembe, hogy a Bayern ugye egy nagyon jól működő csapatként lett sikeres, megfűszerezve sok jó egyéni teljesítménnyel, viszont Cé mögött gyengébb csapatmunka volt, ez egyértelmű szerintem. Ő pedig így is leadott egy nagyon megsüvegelendő teljesítményt, nem rajta múlott semmi.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Los Blancos

HozzászólásSzerző: Los Blancos » 2013. július 9., kedd 19:15

na ne már :lol:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 9., kedd 19:12

Milyen szempontok alapján előzte be? Sorsdöntő meccseken gólt lőtt? Ha ez a kritérium akkor igen jobb volt. Ha az ki segítette csapatát jobban fontos cím elérésében (La Liga) akkor Messi
De ha azt nézzűk,hogy ki volt Messi hátamögött,aki hozzásegítette Messit,hogy segítde a csapatot(sajnos nálunk gyengébb volt a garnitúra ilyen szempontból idén,sajnos)akkor egyértelműen Ronaldo... :)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. július 9., kedd 19:08

a ronaldo melletti legnagyobb érv (fontos meccseken eredményes volt) azért ennél a két játékosnál is megvan.

müller : bl-ben az arsenal,juve és barca elleni derbiken gólok, gólpasszok, a kupadöntőben gól-gólpassz, a bajnokságban pedig jó teljesítmény, 26 gólponttal.

robben : bár ő sérülések miatt kevésbé volt részese a bajnoki menetelésnek, de a bl-ben ő is jó volt, ráadásul a döntőben gól+gólpassz kombó.
a német kupában pedig ő ütötte ki a dortmundot (mint ahogy cr a barcát mondjuk).

önmagukban ezek a teljesítmények valamivel cr-é alatt vannak (bár a mülleré azért komoly, ha a tényleg fontos, kupákról döntő meccseket nézzük) de a triplával együtt szerintem előtte járnak.

mondjuk az simán lehet, hogy a bayernesek kioltják egymást, és akkor a nevető harmadik (ötödik?) cr nyeri.
egy biztosnak tűnik, aki ezt a díjat kapja, az nem fogja megkapni az aranylasztit.

Los Blancos

HozzászólásSzerző: Los Blancos » 2013. július 9., kedd 19:00

Döntsük már el, hogy mi számít. Mert, hogy mostanában minden évben az ami a Messinek kedvez...

Meg ne lássak mégegy törpézést

F.C.B.
Kedvenc játékosaid: Maradona, Messi
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: F.C.B. » 2013. július 9., kedd 18:59

R.M.C.F írta:Hááát,azért voltak mostanában fura dolgok,lásd az év edzője szavazás,az mi ha nem csalás volt? Tiszta szégyen.......

messi meg messi.....alanyi jogon jár neki minden(de meg említendő hogy ő az elmúlt évek legjobbja),messi előnyöket élvezett másokkal szemben,de megérdemelt jó pár díjat,én is adtam volna neki aranylabdát,na nem 4et,mert az vicc,meg adtam volna katalónia hercegét is(ja az más :D ),szóval.....messi az más kategória gyerekek,vele nem egyszerű megvívni.....mert ha jobb,akkor simán nyer mindent,ha éppen nem jobb,akkor nehezen nyer mindent.
Ennyi a lényeg maximálisan egyetértek veled ! :agree:

F.C.B.
Kedvenc játékosaid: Maradona, Messi
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: F.C.B. » 2013. július 9., kedd 18:52

Most, hogy ezzel Cé beelőzné Messit, egyből előkerülnek Bayern játékosok, akikre egyébként a kutya nem gondolna BL győzelem nélkül, mert egyénileg nem voltak annyira kiemelkedőek.[/quote]

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 9., kedd 18:32

Na kezdődik már megint az aranylabda buli.... :mrgreen:
Ha ez az elismerés tényleg egyénről szól,akkor nálam egyértelmüen Ronaldoe.Ez az ember,a hátán vitte a csapatot,miatta lehetett meg a 2.hely a bajnokságban,miatta jutottunk el a BL-be addig,ameddig.Én elismerem hogy a bayern volt az idény legjobb csapata,de egyénikeg,úgy istenigazából nem tudnék kiemelni senkit.Ami meg Messit illeti,temérdek gólt szerzett,de ez nem erről szól,idén(sem) ő volt nálam a legjobb játékos.Ha a bayernből kellene választani,gondban lennék,ezzel az erővel a borussiabol is ki tudnék emelni legalább annyit.Tény,hogy a német foci dominált,dehogy idén egyénileg Ronaldo volt a legjobb,eredményektől függetlenük,és mindent egybevetve,
az biztos...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. július 9., kedd 18:26

Sziporkák:
Kerlon írta:idén a BL nem számít, legyen gól vagy akármi. :mrgreen:
....és igaz.

hát jobban megérdemelné mint messi akit már második éve radíroznak le a bl valamirevaló szakaszában. persze tudom fájt a foga.
.....és ez is igaz.......messi egyik meccsen gyenge volt,a speaker végig etette a barmokkal,hogy dehátmessibeteg......majd a következő fordulóban vagy meccsen már nem volt beteg,ment is neki a játék,és a rákövetkezőn megint nem ment neki.....és láss csodát újra hallgatnom kellett a speakertől,hogy lehet még mindig beteg. :lol: :lol:
és undorító szar csalás, meg messilabda, adjuk neki minden évben előre.
Hááát,azért voltak mostanában fura dolgok,lásd az év edzője szavazás,az mi ha nem csalás volt? Tiszta szégyen.......

messi meg messi.....alanyi jogon jár neki minden(de meg említendő hogy ő az elmúlt évek legjobbja),messi előnyöket élvezett másokkal szemben,de megérdemelt jó pár díjat,én is adtam volna neki aranylabdát,na nem 4et,mert az vicc,meg adtam volna katalónia hercegét is(ja az más :D ),szóval.....messi az más kategória gyerekek,vele nem egyszerű megvívni.....mert ha jobb,akkor simán nyer mindent,ha éppen nem jobb,akkor nehezen nyer mindent.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Vissza: